ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 969
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет момичета и честит празник на всички! Много здраве късмет и любов на именниците - малки и големи! Герганче  Hug

Дани77  Hug - браво, само така и занапред!

Ивееееей, абе тук има 'ора на диетааааа!  Crazy  Whistling

И ние се записваме в маймунската категория!  Mr. Green Мерси за милите думички за нашето маймунче!

# 571
  • София - Дианабад
Привет!
Отдавна не съм се вясвала, ама толкова работа ни се отвори на двора - пък и бързаме на всичкото отгоре, че утре второто ми детенце става на 2 годинки, та всичко трябва да е наред.

Честито на малките и големите именици - да са здрави, весели и късметлии!    bouquet

Сега е ред да почерпя за моя имен ден, аз също съм Гергана:

bouquet

# 572
Честит празник  и от мен на всички именници малки и големи!Бъдете живи и здрави!  bouquet

# 573
Честит имен ден на всички именници, малки и големи, да ви е живо и здраво името и с гордост да си го носите  bouquet  bouquet  bouquet
Днес и аз празнувам, защото ми е курбан, четат ми молитва за здраве, ходихме на църква, после в екопарка на пикник с приятели, но Вики се разплака и се прибрахме, а довечера ще празнуваме вкъщи
Иначе аз се пооправих от хремата, но пък Вики прехвана от Дани, та за отрицателно време се разхремави и започна да кашля от сополките, отидохме до педиатърката и ни изписа Виброцил и черните капки за нос, но като я чу как кашля и реши и Оспен да изпише, защото каза, че бързо слиза надолу при малките деца, та даваме го, просто не посмях да рискувам, утре ни е последния прием, дано поне до две годинки да не пием такива неща, че много ми се сви сърцето ви казвам, но какво да се прави, вторите деца са така, не можеш ги опази. Иначе Викито започна да се надига и то доста упорито, явно вече й е скучно в зимния кош Heart Eyes За обличането се побърках, сега пък като беше и хремава тотално, а и се изпотява много. Обличам боди без ръкав или с къс ръкав и едно блузка , но тънка и завивам с тъничка пелена, ако захладнее слагам едно връхно тънко като блузката и това е, в коша шапка не слагам, освен ако не я вдигна, но това рядко се случва, защото е вечно изпотена Heart Eyes
Ей много сладки бебоци са всичките ни, да са ни живи и здрави Heart Eyes
Хайде, хубав празник и внимателно с агнешкото  Hug

# 574
Честито на всички именяци в темата!!!Живи и здрави бъдете винаги!!!!!!!

Болните да се оправят бързо, че лятото идва с пълна сила.......

Уф....вие пазарувате ли с бебоците в големите магазини - Кауфланд, Билла, Метро и пр.? Прибрахме се преди малко от Кауфланд и Метро - ами...в Кауфланд бе що годе добре, ама в Метро..... - бързо-бързо се прибрахме в колата за да не чуват как Ревльо реве.....И докато дойде татито спа на гърдата ми.....То ми е ясно, че е трудно - дете и пазар - ама пусто чудо като искам и аз на пазар.........

Гледах днес цените на кашите и пюретата - нищо не купих в крайна сметка......

Иве, не дразни с таз идилия народа......Искам на зелена полянка.......В събота го дават добро времето - дали пък тогава да не отидем????

Тарти, ела си вземи вятъра, за който приказваше...Тук днес цял ден ще ни издуха, ужас, писна ми от вятъра!

Хубава вечер на всички!

# 575
Честито на всички малки и големи именничета и именници!
 Носете си със здраве хубавото име!

# 576
Днес голямо затишие в темата!

Я пуснете тия агнешки мръвки и помагайте!  Praynig

Към мамите, които се сблъскаха със слуз в акото на бебето: Можете ли да ми обясните как изглежда и дали може да се обърка. Имам чувството че Марина ака лееко слузесто, ама не знам дали е така или просто си въобразявам (скоро и сменихма АМ-а и се шашкам май малко).

Моля за извинение, че омазах празника  Mr. Green

# 577
  • Mediterraneo
Честит празник на празнуващите   bouquet

Танчелина и при нас положението се скофти нещо. Каката е на АБ от няколко дни, а днес и бебшорка вдигна Т  Cry Няма никакви други симптоми, освен лека прозрачна хрема. Водих я на дежурен- няма нищо, явно е вирусно. Давам само вит. С. Много, много се моля да ни се размине разболяването, стискайте ни палци  Praynig Praynig

Цоци, редовно пазарувам с малката в Пени, Кауфланд и кварталния супермаркет. Нямам проблеми- или с бебешката количка, или с кошницата за кола, сложена в количката за пазаруване. Дребната се оглежда като за последно, да не изтърве нещо  Mr. Green Никога досега не ми е правила панаир, ама тя си ми е спокойна и добричка и без друго  Heart Eyes

# 578
Айде да почерпя с агнешко по случай празника :

goris честит имен ден и на теб, ако има и други скрити Гергани  Grinning

И ние пазаруваме в големите хипермаркети и абсолютно същата работа като при Тарталета : "Дребната се оглежда като за последно, да не изтърве нещо  Mr. Green  "

Тая кърма май като гледам при доста е проблем и аз не знам защо така драстично намаля, вече две хранения са на АМ  Rolling Eyes Мисля че leta беше писала че даже си е поплакала, е аз поплаквах и аз, ама сега се примирих  Wink

Татит аз пак теб да питам за това мляко, под "по често изхождане" колко често имаш предвид, съвсем доомазах празничната тема, ама надявам се да ми простите по случай празника  Mr. Green

Дияна още не се обръща, не знам има ли друг бебета като нея... не провявава и желание да се обърне като че ли  newsm78

# 579
Тарти, Герганче......направо ме разбихте с тез послушни моми........Моя нищо не гледа Thinking.....Успокоявам се,че като мъж мрази да ходи по магазините и не е по шопинга.....

Пък аз снощи се уплаших,че ми е дошло.......Имах някаква слуз с малко кръв....Днес нямам нищо....Но се върнах във времето, когато прокървих и ми стана едно никакво.....Дано не ми идва! Кърмим се постоянно, дори и нощно време, когато се събуди и въобще не искам да идва леличката......

Тарти, моля те, овладейте положението.....какво  е това АБ....Никакви такива Naughty.......Да оздравявате и Беба да е здрава. Танче, и вие да сте здрави, че иначе е лошо.....

Татит, да не би да е от сополки тази слуз.....Те нали не могат да отхрачват.....Дано не е нещо сериозно.

Горис, да пуснеш снимки от чрд-то......Весел празник ви желая!

Сами....освен,че е Ревльо, ще се окаже и Мързел.....До сега се е обръщал само 3-4 пъти и абсолютно го мързи да прави каквото и да било физическо усилие......

Лека нощ и дано утре времето е по-добро!

# 580
Герганчето, Горис и другите именници, честито - да сте живи и здрави и вие и бебоците   bouquet
Аз пък мисля, че миналата година на Гергьовден сме си го направили Камен  Blush Така че може да се каже, че става на 1 годинка - хихи  Mr. Green
Герганчето, хич не се шашкай какво може и не може да прави твоята госпожица - ей от тая гледна точка форумите са голяяяямо зло според мен - създават едни болни амбициозни родители, все едно ако тяхното бебе не се обърне първо, едва ли не е много глупаво  ooooh!
И те не че по принцип са си такива хората, но задължително започва едно сравняване, едно чудо, ужас направо  Tired
По принцип още е рано за обръщане, бебетата, които се обръщат, го правят преди обичайното време за тази дейност, освен това някой път е въпрос на случайно стечение на обстоятелствата - ето, аз например си давам сметка, че ако не ме мързеше сутрин да стана от леглото, нямаше да взимам Камен при мен, нямаше да се опитвам да си доспя и той нямаше да се обърне на една страна от зор да си играем докато спя. Да, ама сега вече така е свикнал, че си му е ритуал - взимам го и хоп - обърнал се е към мен. Същевременно по никое друго време и на никое друго място не се опитва да се обръща - което значи, че си е чиста проба случайно откритие от негова страна това...
Има и други неща - някои бебета се обръщат рано, други боравят с ръцете си рано, трети гукат рано, четвърти се смеят рано... Камен например виждам отсега още, че се очертава най-вече като голям приказливец - последните дни не спира да говори - на мен, на играчките си, на кой ли не, ама не млъква направо - е, определено не ме учудва, и аз съм същата  Mr. Green
Така че децата са различни, имат различен потенциал, дори различни интереси ако щете - никой не е казал, че някое дете не може да се обръща, може просто да не го влече, пък да го влече да прави първо нещо друго, което на него си му е по-интересно  Hug
Радвайте се на уникалните си деца, няма друго като вашето, това е най-ценното  Hug
Ох, аз какво исках да пиша вече не помня, много съм зле  ooooh!

# 581
  • София
Честит имен ден на Герганчето и Горис! Да сте живи и здрави, момичета и децата ви да ви радват много!   bouquet

Честит имен ден и да малките Гоговци в темата! Имаме си доста.  Laughing Да са живи и здрави и да правят мама и тата много щастливи!   bouquet

Една от нас, съгласна съм с теб! Wink

Преди няколко дни имаше едно менение на Беборан, което много ми хареса, но все забравям да кажа, че и аз мисля така!

Тарти, дано малката да се размине с АБ-то! Стискам палци бързо да оздравее!

Танчелина, дано и Вики да се оправи по-скоро!

Мамо Це, и Фил много обича да пазарува. Стои си мирно в количката и зяпа цялата шарения.

Татитче, и при Фил е имало слуз в акитата, но аз не се шашкам, защото четох, че когато има богато слюноотделяне, тази слюнка не се прерабова и може да се появи като слуз. Wink Дано да е това. До сега се е случвало 2 пъти в различни дни при него.

И аз да вмириша темата съвсем  Mr. Green искам да ви питам дали газовете при вашите бебета станаха по-миризливи?  Mr. Green Whistling От 2,3 дни дребният направо задушава.  Joy

Хубава вечер!

П.П. Една от нас, като прочетох, че Камен е правен днес преди една година, та се сетих, че ние миналата година на този ден видяхме точката, която сега си спи в леглото.  Heart Eyes

П.П.П. Ето малко снимки от нас: http://picasaweb.google.com/104973799374129720409/May_2010#
Тази ми е любимата:  hahaha

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 00:08 от Red tree

# 582
 hahaha Редче, тази снимка е плаката на Януарчетата и лозунг "Всичко в устата и ако може заедно"  Joy. Много е сладък тоя Фил ей........ пу пу!
И Марина пръцка миризливо и звучно, а баща и винаги казва "Недей така бе, тате!  Naughty Ти си дама"  Whistling

И ние в групата на пазаруващите с кеф  Peace

Тарти, Танчелина - и от мен бързо оправяне на дечинки!  Hug

На мен всъщност проблема ми е, че не съм сигурна, че има слуз или просто акото е по-лигаво от новото мляко. Че преди беше мазно и зелено  Embarassed (уф сори), а сега е жълто и малко като пресечено. Та по-скоро питам как изглежда тая слуз!  Blush
Лелеее, такъв хубав празник, а ние ...... мажем ли, мажем......  Crazy hahaha

Герганче - ами всеки ден по веднъж, а понякога и два пъти (но не често де).

И Марина не се обръща чак.... ако има нещо, което и е интересно се обръща настрани после почва да се извива назад, чак имам чувството, че ще си счупи врата....  ooooh!, ама не се сеща да сложи краче напред и да се обърне. Показвам и, но не настоявам... Струва ми се че не чак време за това.

# 583
Честит празник  и от мен на всички именници! ние почти се обръщаме но и  пречи едната ръчичка.Лигавим се доста упорито и понякога си чешем доста венците-даже са се подули-токувиш другия или по-другия месец може да имаме зъбче.Борихме се 6 дена да акаме,то не бе термометър,сок и стигнахме до Дуфалак-и вчерастана работата,но днес нямаше нищо. И нашите газове са доста миризливи.Онзи ден и дадох малко сок от ябълка-хареса и-вчера пък изпи малко-10мл,днес си го изпи целия,но ще захрамвам на 6 навършени месеца.Кърмим се-засега успешно.

# 584
Добро утро,мами!

Нека се опитам да подсладя деня ви с шоколад и кафенце  Grinning

Моето момче заспа,та да драсна някой ред,че след час ще е почти невъзможно вече  Mr. Green
София е толкова празна,мислим днес ако е хубаво времето да се поразходим на спокойствие из магазините ( озни ден преведоха майчинството,чак се чудя как не сме го опаткали вече ).Трябва да понапазаруваме някои неща,после как ще се приберем с покупките и количката само незнам,понеже коша ни не е от най-големите  Confused

Бързам да се отбележа,че и ние сме от яко пръцкащите бебета и това доста от отдавна. Вчера бяхме в един мебелен магазин и естесвено и там си показахме магарийте - първо огладняхме,после се разхълцахме, помрънкахме,та се носихме на ръце и накрая,когато седнахме при една проектантка тати да избира диван,нашия така звучно и миризливо се изпусна,че жената буквално кръстоса погледа  Crazy

Ани Такова, ние имаме проблем с изхождането,ака на 5 дена веднъж,а педи каза,че не е толкова страшно  Thinking Опитвам се да му помагам като правя масаж на коремчето. Също правим и гимнастика тип каране на колело ( голямо обяснение, няма що ), чела съм, че също помага. До термометър съм прибягвала само веднъж.

Ицко все още не се обръща наникъде, мързеливичък ще дойде май  Laughing настрани се врътка  и чак си извива врата назад  да гледа кой къде отива,но до там.

Климатик мисля да сложим ако видим зор лятото, лесно се настива с него, но пък и само да се потим не е  работа.

Момичета,като чета вашите деца колко си хапват направо ми пълните душата. Наш Ицко едвам изяжда 120-130. В редки случай мога да го прилъжа и 150 да хапне. Както беше лаком  първите два месеца, сега незнам какво му стана  newsm78 А вечер дажа не се и сеща да яде, от седмица заспива към 20 часа и се буди в 6-7.

Вода не давам засега,че и без това малко ядем, иска ми се да поема повече кърма на тоя етап,като стане по - топло искам не искам,ще давам да не вземе да се обезводни.

Айде, това беше тишината вкъщи за днес, малчо се събуди  baby_neutral

Хубав ден от нас !

Общи условия

Активация на акаунт