ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 956
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Зузу, честит празник! Да си много здрава, както и всички около теб и малкото ти съкровище да те кара да се чувстваш много горда мама.

little rabbit мажа с Екзомега на А-дерма, Линола Фет (крем и олио за баня), Атодерм крем на Биодерма. Също ми дадоха един цинков спрей ДжинДжира (или нещо подобно) и сега ще взимам Ексипиал крем да пробвам него. Отделно давам фенистил капки. Утре ще го водя и при друг дерматолог. Отлагаме ваксината докато не оправим обрива, но след 10 дена ще са минали вече 60 дни от първия прием, та не знам какво ще правим с Пентаксима. Видяла съм се в чудо. Писали са ни основна диагноза Атопичен дерматит и допълнителна себореен дерматит. Отделно консултация с гастро заради съмнения за АБКМ. Ако още нещо му измислят на детето просто ...
При нас започна със сухота на крачетата (под коляното) и ръчичките (между лактите и китките), мислех че сме го овладяли това, когато се зачерви около пъпчето и после от едната бузка цялото вратле.

# 106
Много хубаво днес за разходка - навън сме от 11.30 ч. и ей сега чак се прибрахме. Отразихме и една консултация в движение. Мамина Богданка е качила 700 гр. (вече сме 5.700) и е порастнала с 3 см (59 см). Таткото разочаровано вметна "само 700 гр.". Докторката каза: "Браво и при това само на кърма!"  Peace

Ееее Courage, как ти завидях!!!! Депеш и аз харесвам, ама Рамщайн си е нещо друго. Много ми се ходи, ама пусто опустяло имам страх от тълпи вече (след концерта на Мерилин Менсън  Mr. Green). aniTakova изби рибата, ей, това две в едно ми е като мантра за надъхване!

Зузу -   bouquet   bouquet  bouquet Гооооляяяяма да порастнеш!  Heart Eyes

stefaniika и при нас докторката констатира, че кожата и е много суха на определени места (тя добре, че вече не се бели  Wink, все пак имаме напредък!) и рече стига толкова себа мед, хайде малко нахткерцен на д-р Тайс. И сега съм се заредила с балсамчето от прословутите нощни свещички и аз, обаче семенца за цветето не ми дадоха  Cry. Имали сме, рече леля Доктор, атопична кожа и ще трябва да се внимава (и тя като баткото е много бяла и руса и както при баткото, сега и при беба, се страхуват да не развие някоя алергия или дерматит).

Хайде чао за сега!

П.П. Голямо съм склери - Добре дошла на Емилия!  Hug

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:00 от viroglavka

# 107
Здравейте, мили майчета!Извинявайте, че така нахлувам в темата ви, но търся съвет.Искам да ви попитам какво да направя, за да не се развали замразената от мен кърма в саморазмразяващ се хладилник- фризер, защото ни предстои спиране на тока от 8 часа, поради профилактика.Всякакви съвети ще са от полза.Благодаря предварително!   bouquet

# 108
  • София
Здравейте отново, мерси за гостоприемството!  newsm51
Откакто бременеех четях форума, но не намирах време да се включа. Вашите мнения са ми много полезни... често ме успокояваха  newsm10.
Вчера се ваксинирахме за втори път с Пентаксим, Тедо вдигна температура и все още е кисел. Бяхме щастливци, защото се сдобихме с последната ваксина в аптеките... преди две седмици.
Тедо е  изцяло на кърма и нищо друго не признава. Единствено харесва капките за колики Еспумизан. Имаме проблем с повръщането, случва се почти след всяко хранене на фонтан. Според нашето педи това се дължи на преяждане или ГЕР, и не се нуждае от лечение  newsm12. Някоя от вас има ли такъв проблем? Интересното е, че при нощните хранения не повръща, тъй като докато го кърмя заспива.

Ето го и наш Теди: http://picasaweb.google.bg/eradeva2009/201003III#5455255849749400370

# 109
  • София
Zu zu, честит рожден ден!   bouquet  Много здраве и щастие и весело празнуване!  Grinning

Емилия,добре дошла !  

Ани, Вироглавке, концерта на ДМ , беше най-якият на който съм била до сега ! А най -хубавият на Лени Кравиц, още настръхвам като се сетя.. раздаде се отвсякъде човекът..  Heart Eyes  Лично мен, Мерилин Менсън ме разочарова .. бях се настроила за по  голямо дивеене,  Crossing Arms , може би защото бях във Випа не усетих голяма тръпка и около мен беше пълно със парвенюта, с версачета и др. фукни, дошли само за да се хвалят ,че са ходили на концерт на откачала- не мръднаха през цялото време и само правеха физиономии , ако някои вика или пее.. пфу развалиха ми настроението. Въпреки всичко, мисля, че той просто си излезе , изпя си нотичките, направи няколко номера за публиката (стандартно изглеждащи) и това е. Сякаш нямаше контакт с публиката.. Аз не очаквам да ми пее 3 часа, след призиви за още.. просто не се получи Peace Тайп О Негатив ми харесаха повече , жалко че вече няма да можем да им се радваме .. Cry
Ани, благодаря , страхотен кавър на Stripped.. най- добър в трибюта.  Peace

Татит, мерси! Дано, концертът предвещава да е грандиозен! newsm18
При мен, липсата на въглехидрати се отразява на настроението , най-вече, макар, че ниско въглехидратните диети да са имали най-добър ефект , що касае фигурата ми.  Grinning

И ние днес се разходихме мн. добре- 3 часа в тръс, като отвързана бях, чак се изпотих на д..то.  Twisted Evil

Пак стана мн. дълго..няма да ви досаждам повече, лека вечер!

# 110
muki01, с хладилна чанта до фризера на майка, свекърва, приятелка, където има ток.

# 111
muki01, с хладилна чанта до фризера на майка, свекърва, приятелка, където има ток.
Забравих да напиша, че фризера е от три нива и всичко е пълно с кърма.Иначе тези идеи съм ги обмислила, но не става.Благодаря все пак за съвета.  bouquetСамо се надявам да не се размрази много, но незнам дали след това ще мога да я замразя наново. newsm78

# 112
Само се надявам да не се размрази много, но незнам дали след това ще мога да я замразя наново. newsm78
Размразена веднъж кърма,не се замразява отново  Peace. Много зависи колко време няма да има ток,ако е за няколко часа,мисля че няма да се размрази,особено ако не се отваря често фризера.

# 113
  • Чехия
Привет момичета, Гита добре се завърнала. Еми, привет от нас.

Зуз, ЧРД много щастие ти пожелавам.

Днеска дребосъчка е супер крива и цял ден се носим, дра се, рева да не кажа от обяд и то си мисля, че е заради Туб. ваксината супер подутичко й е рамото.

Linna^ и аз съм така като майка е тука става по зле от колкото съм сама. Цялата къща на горе с краката, уж сме две жени.  

За еко възгледите ми, може би са още от времето когато бях в БГ ... моя баща преди 15-тина години се опита да се занимава в био  земеделие и животновъдство но... тогава никой не се вълнуваше. А сега...нова мода. Понякога супер се дразня от всичките там спекулации, продукти Био и разните оскъпени неща... но може би е за добро поне хората почнаха да премислят кое е добро и кое не.
С годините и от както съм тук съвсем ми се иска да съм близо да природата.

# 114
По повод Пентаксима - сигурно сте гледали в новините - ама аз да покажа пак Simple Smile)
http://www.btv.bg//story/441918152-Ochakvat_AnnaMariya_Borisova_ … a_na_vaksini.html
Емилия Радева - голям чаровник Simple Smile
aniTakova, мерси Simple Smile - мигличката беше излязла под оченцето и я махнах

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:29 от Linna^

# 115
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
мисля, че няма да се размрази кърмата, ако не отваряш фризера... нашият, като го местихме, заедно със залепени храни вътре откара изключен една седмица преди да успея да извадя нещата...

# 116
ЧРД Зузу82!
Емилия добре дошла!
Момичета сигурно сте го обсъждали, но да питам колко време може да се дава биогаята? Аз започнах да давам преди няколко дни, но в листовката не пише колко продължително може да се приема.

# 117
ЧРД zuzu_82!

Ивалекс, искам да те питам за захранването, стори ми се интересно това със захранването с малки дозички от нашите храни, как става номера, от кой месец, с какви по- точно храни, разкажи малко повече.

За пентаксима, дано да е така както казват, то се е видяло че няма да ни огрее по касата, но поне да можем да си го купим.

Белослава още не може осъзнато да хване играчка, но се напъва от легнало положение да става, краката и главата са във въздуха, голяма жилка е, смее се с глас, много е сладка.

Да ви питам понеже имаме спор с таткото, че от носенето изправена и натоварвам гръбначния стълб и все ме кара да я оставям легнала, пък  на нея хич не и е кеф, вие какво мислите?

Днес беше много хубаво времето, откарахме доста навън.

Емилия, добре дошла!

# 118
  • София
Здравейте мами,

Благодаря за съветите за бебка! Почнахме да я къпем сутрин. Вчера вечерта беше по-малко нервна, но все пак се притесних да не истеряса пак - много бързичко я нахраних и приспах... А днеска излязохме на хубава разходка (най-накрая) и спа цели 3 часа на вън! Ако не бях спряла количката да се движи - май и повече щеше да продължи да спи:) И вечерта - да не повярва човек, но беше спокойна!!! Или поне нямаше никакви признаци за истерия! Даже стана чудо - нахраних я, тя заспа и - това е! Не съм я приспивала за първи път! Обикновенно вечер е по-нервна и винаги се приспиваме на ръце... Но, явно стана както след последното истерясване, което беше преди 3 седмици. След него от следващия ден Даная почна да спи по цяла нощ. Сега пък си заспа сама:) Мисля, че тези дни си беше красноречива растежна криза! Сега "говори" повече и пак е много дейна. Само шава, рита и се забавлява Simple Smile Въобще - всяко ново нещо, което се научи да прави я изненадва и нея самата и се  пренатоварва!  

ivalex - мерси за успокоението Simple Smile Относно къщната работа - и аз все си кроя планове, че като малката почне да пълзи насам-натам ще й е по-интересно и сама да си играе и разучава пък аз през това време да мога да върша разни неща. Също не мога да си представя как Даная сама ще си заспи в леглото - направо, като научна фантастика ми звучи това Simple Smile Сега през деня не иска да спи сама. А вечер кат озаспи кое по-напред да направя?! Simple Smile

tanchelina - вашия случай с малката звучи подобно на нашия! Как сте сега?

Еvка - от собствен опит с обикаляне по лекари и болници всеки път се заричам да не го правя повече! Да ти кажа - пак се чудя как си издържала толоква време там? Дано не се налага повече да посещаваш тукашно лечебно заведение!

Мишона - и аз сега се усещам как по цял ден тръпна дали няма пак да истеряса! Хем до сега го е правила само вечер... и пак ми е напрегнато! Тези лавандулови капки са етерично масло, нали? Защото аз се къпя с лавандулов душ-гел на Веледа и веднага ми мина през ум да й капна от него във ваничката?

Zuzu_82 - Честит Ден Рожден! Мнооого щастие и здраве ти желая!

Tatitt - супер! Значи е отминал периода Wink А това с играчките - при нас беше миналата седмица. Стоеше и ги закачаше от време на време изграчките с едно такова безразличие и беше станала много мълчелива и кротка - чак се чудех как да я сръчкам да се пораздвижи малко! Затова и тръгнах да търся нови играчки да й взимам, а то виж какво стана Simple Smile

...
wicky, съчувствам ти за истерясването, при нас много рядко се стига чак до истерия, крива е вечер, но се успокоява. Понякога се налага да използвам сешоара. Чувала съм, че като се духне в лицето на бебчето няколко пъти  в такива моменти помагало   Thinking
[...

Хехе - аз веднъж й духнах със сушоара в лицето на майтап и така ревна Simple Smile Та при нас май е наобратно този ефект Simple Smile

Емилия Радева - добре дошла!  Hug

Днес трябваше най-накрая да съм на преглед (след 3 месеца), но го отложиха, защото лекарката имаше спешно раждане. И хайде за края на другата седмица. Записала съм си часа преди близо месец! Та още немога да мина на профилактичния преглед така...

За затъпяването - нямам думи! Аз още в края на бременността вече едвам рисувах! Спрях да чета - неможех да вържа изречение! Сега като говоря често изпитвам затруднения Simple Smile Много е зле положението  Laughing

А така ми се спиии! Затова лека вечер от мен! Hug

# 119
Не е истина какво се случва в милата ни родина в 21 век! Държат бременно момиче в третия месец затворено като в концлагер, без лекарска помощ:http://www.facebook.com/group.php?gid=115041878524206&ref=nf&v=info
Ето част от текста: "понастоящем Аревик е в третия месец на бременността си и в много тежко здравословно състояние, не е в състояние нито да се храни, нито да спи, непрекъснато има гадене и повръщане, откарвана е два пъти в болница в безсъзнание. Въпреки състоянието си, тя продължава да бъде затворена в "дома" в Бусманци в стая с още десетина жени, без адекватна медицинска, а и всякаква, грижа."  #Crazy  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт