ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 967
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте!  Hug

Благодаря на Тарти Hug за разяснението за майчинството. Тъкмо се чудех защо имам преведени пари само за 5 ден. Нашата счетоводителка си плаче за смяна! Още не ми е подала декларацията в НОИ, това означава, че не се знае колко ще се забавят преводите.

За водата: Филип от няколко дни пие доста вода, може би около 150-160 гр и виждам, че леко е намалил папнето, но пък не мога да го насилвам и на мен не ми се яде много в жегите. Давам преварена чешмяна вода. Преди това пиеше чайче на Хип, но реших да пробвам с чиста вода и нея я пие с удоволствие.

И моята кърма е намаляла, но това се дължи на обикалянето навън и по-рядкото цедене. Не знам колко още ще успискам, иска ми се поне още месец.

Татит, все забравям да кажа, че малката Марина е страхотен бонбон!

АниТакова, и аз подадох документи за еднократната помощ преди седмица.  Wink Много бях доволна от отношението на служителите в община Красно село, мога само да ги похваля! Свърших работа за 5 мин, та даже не ми взеха пари за удостоверението за родствени връзки.   bouquet

Ние вече излизаме сутрин от 10.00 до към 13.00 и сега дребния спи, а Пипо лае и ми идва да го кастрирам с поглед за 2ри път, че ще ми събуди детето!  Tired

Благодаря за включването за слънцезащитните кремчета. Миналата седмица проверих в аптеката и се оказа, че има Клоран, Виши и Дайлонг, но още не съм купила. Мислех си за Дайлонг, но ме притесняваше, че е само 30 фактор. След като сте взели и 30 фактор е ОК и аз ще взема.

Да споделя инфо за много евтини бодита и пижамки със страхотно качество, то не че на много ще е полезно, но... Баща ми беше комадировка в Златоград и от някаква фабрика там донесе на Филип страхотни бодита от екологично чист памук на скромната цена от 2.00 и 2.50 лв.  Shocked Шият ги на ишлеме за Италия - Chicco и Coop. Тук подони бодита като качество не съм виждала, а за цената няма какво да говорим!  ooooh! Rolling Eyes Та, ако някой има път в тази посока да зне, че в тази фабрика имат магазин и там са тези чудеса!

Клинатик нямаме, но спалнята е с добра изолация и Т не надвишава 25 гр в най=големите жеги. И аз като Вироглавка съм студенокръвно и над 45 градуса ми става малко топло.  hahaha

Филип от вчера има ново постижение - повдига си главата и раменцата в желанието си за сядане.  Crazy

Ох, май е това за момента...ще взема да сготвя една супа, докато дребния спи.

П.П. Унесла съм се с писането...  Blush

# 556
Здрасти и от нас Heart Eyes

Ние си почиваме в момента от разходката smile3503 Нещо мнооого се изморих от жегата.

Иначе от днес сме с летния вариант на нашта количка и е егати кефа за мама, сега чак разбирам колко допълнително кила ми се е налагало да бутам със зимния кош... А така имам чувството, че количката сама си се движи, ееей родих се!

Купила съм си "Уикенд" и сега беба докато дремва на дивана ще прехвърля клюката на терасата. smile3508

Буриту, ние също по празниците ще си стоим в празна София, всъщност аз обичам София по време на празници, най-после има въздух за софиянци Peace А книжката, която показа, изглежда доста забавна, хахаха "..... съвети при неизправност на бебетата"  Grinning, ще си я потърся, и без това съм останала без четиво.

Климатика го мислим от две години, да слагаме ли, да не слагаме ли.... Аз не съм им фен, но пък сме изцяло западно изложение и лятото е просто ад, отделно че на первазите отвън не мога никакво цвете да завъдя, всичко изгаря от силното слънце колкото и да поливам. Спасяват ни външните щори, но не напълно. Тази година сигурно ще продължим с мисленето Laughing

Гита, мисля ти беше питала дали някой ползва влажните кърпички на Корола. Аз напоследък купувам само от тях, харесвам миризмата на жълтата опаковка, а и ми излизат доста евтино - 2 лв. пакет от 72 бр. ако се отваря без капаче, а с лепенка, и 2,20 лв. ако е с капаче. Антибактериални са, с витамин Е и са ултра сенситив. Иначе ужасно харесвам на Нивеа тези с екстракт на водна лилия, просто обожавам миризмата им ама са ми скъпички.

# 557
Red tree, платих 10 лв за удостоверение за родствени връзки, защото исках експресна услуга.Въпросът е защо изобщо е нужен такъв документ, нали на удостоверението за раждане пише, че съм й майка... А на таткото личната карта е до 19.05.2010 и исках да подам документи преди това. Другата седмица ме няма, а знаеш как е с новите документи. Луда работа!
А по-ниският SPF просто изисква по-често мазане.
Дилянка също прави „ коремни преси ”, т.е. надига си главата и раменцата. То, аз трябва да правя. Ако е яла скоро, се случва да повърне от напъните. Като цяло, гледам да не я поощрявам. А като е гола и се напъва и се смея на „плочките”.

Майчета с неакащи редовно бебета, правите ли масаж на коремчетата?

# 558
  • Чехия
Red-че на дейлонга пише че е 30 по новата таблица, а по старому е 50 фактор.

# 559
  • София
Иве, мерси! Това не го знаех! Hug

АниТакова, точно тези 10 лв. ми ги спестиха!  Wink Иначе съм съгласна, че са пълни глупости! Само се чудят как да ти вземат парите!

# 560
Здравейте мамчета и бебенца!  

Честит имен ден и от мен на Мая, без закъснение Mr. Green, здраве, късмет и любов  ти желая на теб и цялото ти семейство    bouquet
Благодаря и аз на Тарталета   за разяснението за майчинството.  bouquet

И моята кърма драстично намаля, чак за вчерашното вечерно хранене за първи път давах АМ, много тъжно ми стана .....и не се смейте ама си и поплаках Cry Такова желание да кърмя имах този път.....поне още месец-два.......не че съм се отказала де, давам й по-начесто, давам от двете гърди...и дано да наваксам.....но явно МЦ доста влияе, както и разходките наистина, нервността, притесненията....знам го, но то се получава един 'порочен' кръг......както и да е....здраве Rolling Eyes

За водата - аз от самото начало си й предлагам вода/чай Хип- тя понякога пие, понякога не. Татко й повечко настоява за водата. Тези дни като стимулирам гърдите не й давам вода. Мисля след това да й предлагам чиста преварена вода, да спра да слагам чайче, но не мисля съвсем да й я спирам в никакъв случай - лято идва Laughing

Татит, страхотна е наистина малката Марина, с тая буйна коса изглежда поне 2-3 месеца по-голяма, сладурка - да ти е жива и здрава Hug

Слънце-защитно кремче купих първо Клоран, но като прочетох английското описание пише за деца над 4 години, а на българския превод пише за бебета #Cussing out Сега и аз купих Дейлонг бейби, мисля с него да мажа, но не много, много често, по-добре да  не е на директно слънце изложена.
Аз също започнах да излизам преди обед или късния следобед, тя за сега вкъщи не спи като навън, но мисля да настоявам Mr. Green

За климатиците - имаме, но аз не обичам да е студено. Лятото мъжо все иска да ги пускаме, аз обратно.... Сигурно ще пускаме в съседната, преходна стая и/или преди лягане да поизстуди стаята за малко, че спалнята ни е южна и.....

Не знам,  защото е по-дребничка ли, но Неда не се обръща още в нито едната посока без помощ, хваща играчки, но не ги задържа много в ръка. Ръцете си ги яде яко, смуче пръста, аз не давам, тя ме дебне и пак го пъха Mr. Green Гука много, смее се с глас... Не се притеснявам особено за обръщанията...повечко за кърмата..... Sad

Оревах ви се, извинете ме мамчета, но мисля че вие по-  ще ме разберете........майка ми  от втория месец ми е заупявала  "не й стига, не ти е хранителна кърмата, дай й малко мляко да се наяде....." Поне мъжа ми разбра че няма да се откажа и ме подкрепя сега повечко, ама него го няма през деня та ...... Rolling Eyes

Здраве и спокойни дни и нощи пожелавам на всички ви   bouquet

П.П. Малко дългичко се получи.....ама пък по-рядко досаждам  Mr. Green

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:21 от leta5

# 561
да, аз питах за кърпичките, купувам 62 бр за 98 ст
по нищо не отстъпват на по-скъпите марки
момичета вие много ам давате, с това дохранвате ли?
аз давам 140 мл вода и 4 и пол. лъжички
да, ама ми реве като го изпие
не й стига, но педиатърката не дава повече

не кърмя, това й е дажбата за едно хранене
за 24 часа яде 6 пъти по толкова

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:35 от gitadam

# 562
  • София
Привет!

Много ви мерси за незакъснелите именни поздрави   Mr. Green  Hug

От както бебка не спи на шезлонга (и не я люшкам) и няма вече кога да ви пиша  Laughing

За слънцезащитните кремчета - ние си купихме също Дайлонг! Не слагам всеки ден (особено, когато има и облаци), а и гледам да си получава витамин Д-то възможно най-много по естествен път!

Една мама беше писала, че е изгоряла на долната част на ръцете и на очила - същата работа съм и аз! И късно се усетих да си слагам слънцезащитен крем, затова сега си слагам само на потъмнялото и се надявам да изравня разликите  Laughing

За кризите на растежа - и аз съм ги заподозряла за истериите на бебка...

Климатик имаме само в хола (където по принцип е и малко по-хладно), а в детската (където спиме) е ужасно горещо и съм много притеснена! Тя е много малка стаичка и е скосена (под покрив сме точно) и дори е трудно да се сложи там климатик и се чудиме как ще духа да не е директно! А мнооого трудно може да се охлади стаята! Незнам, ако лятото спиме на отворен прозорец дали ще е проблем (защото прозореца ни е капандура точно над леглото, като леглото на бебка не е под него, а е зад главите ни...)
Иначе в хола ще пускам климатика определно, просто няма да го пускам толкова силно и също така ще го пускам на почивки. Иначе бебка май много лесно се претопля! Главичката й ми се стори много топла сега и като й премерих температурата - в дупето е 37.5, а под ръчичката всеки път разлино ми показваше, но около 36 градуса?!? Много огромна разлика! А в поведението й няма разлика (т.е. не й е лошо). Сега съм я оставила без орапки (с къси гащички) и с тензухена пелена само завита!

Вчера една позната, на която бебето й е с два месеца по-голямо, и която ми беше дала един куп дрехи за бременни, сега ми подари 5 чифта чисто нови многократни пелени! Само че, сега като ги пробвахме - май ще са й малко малки... И като че ли я постягват, та незнам дали ще успее да ги носи! Иначе тъкмо се бях зарадвала...

Даная все още се учи да се обръща! Иначе с хващането на ръчичките вече е ок, сега работи по въпроса с хващането с крачета и доста бързо напредна  Mr. Green

...
Да споделя 1 подпис на съфорумка и 1 цитат прочетен във форума, които ми харесаха - Всички жени по своята същност са ангели, но когато им прекършат крилата, се налага да летят на метла...
...

Хаха - аз съм си го сложила за подпис това в професионалния форум в който си пиша  (graphilla) Laughing
Но при мен е написано така:
Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла!

Хайде отчетох се Simple Smile
Лека и безаварийна нощ ви желая!

# 563
Привет и от нас!

Аз съм по- добре, след две седмици хрема.

Уики, честит имен ден и от мен Simple Smile!

Да се включа и аз по въпросите, относно климатика, аз по принцип не издържам на жега, ама въобще и съответно заради мен лятото се ползва климатика.

Слънцезащитен мисля да взема дейлонг, за Камен го ползвах  и бях много доволна, изобщо много хубави продукти имат Шпириг, ползвам още и ексипиала, никога не са ми се подсичали и двамата с него.

Тия дни чета "Подсъзнанието може всичко" на Кехоу, много ми допада, бях чела доста книжки на такава тематика, но тази ми пасна много.

Да не забравя да кажа  и аз колко много ми харесва малката Марина, пу-пу, голям сладур е.

Целувки от нас  Heart Eyes !

# 564
Здравейте,
ние днес бяхме на контролен преглед за крачетата. Добре е  Мишето newsm44. Каза ни максимално рано да го слагаме на джъмперка и проходилка, за да проходи по бързо и да заякнат крачетата. Така ми олекна и се успокоих. Дано и за напред всичко е наред и при нас и при всички бебета  newsm17
Утре заминаваме по случай празниците извън София и много се радвам, че ще има кой да ми дондурка Мишето - естествено мама  smile3534

На всички именници желая много здраве и късмет!!! Весело изкарване на празника!!!

# 565
Честит имен ден на Герганчето и другите именници днес!  smile3525

Лета, по-честичко да пишеш   bouquet, че явно девойчиците ни са в един отбор. И Анна-беборана не се обръща и с ръце още не хваща.
Обаче много е сръчна с крачета - веднага "сграбчва" патето от ваната, пуска го и после пак  Laughing.  (Като се замисля, сигурно на мен прилича  Thinking - аз по трудово само двойки имах, ни прав тигел на машина можех да направя, ни бродерийка. Другарката тогава все с една тъжна загриженост ме гледаше, а ръкоделията ми класираше в графата "направени с краката"  Grinning).

Весели празници, момичета!

# 566

честит имен ден герганчето и всички именници, които празнуват днес.много здраве, радост и късмет и само с хубави моменти бъде изпълнен живота ви.

ето кафенце и чайче/защото може да не сте кафеджийки/ от мен за събуждане и хубав ден

и лека закуска с кафенцето или чайчето

прочетохте ли за опасните пюрета Овко, бъдете осторожни
темата е в съседния форум за захранването Naughty, но ще дам линк тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=495339.0

искам да попитам мамите от плв, ще извеждат ли днес бебоците?на мен нещо времето не ми харесва, почти няма слънце и духа. Hug

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 10:38 от gitadam

# 567
Честит имен ден на Герганчето, и на всички Гергани, скрити зад ник-а, както и на всички ваши близки с името Георги и Гергана! Здраве, здраве, здраве......    bouquet
И на вас мамчета честит празник - Гергьовден е хубав български празник и ви поздравявам с една песен, не е от 'моите' ама Софито така я пее че и мен разплаква всеки път....
http://ww.vbox7.com/play:3c606f6a

viroglavka  Hug.... и аз така с трудовото... Embarassed
Неда пък като маймунче ми хваща ръката с крачета Mr. Green

Слънчеви дни ви желая мамчета, а че ще са хубави съм сигурна, щом татковците ни ще са наоколо.... нашия тати сега ни прави палачинки Mr. Green

# 568
Честит имен ден на Герганчето, както и на всички празнуващи днес!Бъдете здрави и много обичани!  smile3525

# 569
  • Чехия
Честит Празник на Именниците днес, бъдете живи и здрави.

Ще печете ли агнешка мръвка?  chef

Моето братче също празнува и ми много мъчно, че не мога да си по нагуша, но... като се прибера ще го бия на една канадска борба.

wicky, така значи, ето от що Звездна има такива специални метлико-хвъргачки.  ooooh! Heart Eyes

Лета, давай жито кълнове, мюсли и много вода, повече от два литра.  Hug

Ето резултата от вчерашните ми кифли... http://ivalex.multiply.com/photos/album/193#photo=1  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт