Примерна схема за захранване- 25

• 26 102
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
  • София
здравейте мами,

отдавна не съм влизала тук.
Днес разхождайки се забелязах, че във Варна са открили БИОМАРКЕТ, има страхотни неща от Германия- брашна, овесени, ръжени и т.н. ядки. Яд ме е че когато захранвах малкия ги нямаше, НО пък и цените са малко соленички, сигурно е нормално. Аз взех БИОдетски бисквитки и сок (2лв май беше) ще ви кажа дали ще го хареса.
Немога да разбера защо тези продукти са толкова скъпи, че да не можем да ги позлваме ежедневно   newsm78

# 721
Търси пюретата на ДМ измежду тези на Нестле.Аз случайно ги видях.
Литъл бий е марката на Кауфланд...
Аз днес смятам да дам домашна череша. Дано да я хареса  Crazy
Някой срещал ли  е литъл бии пюрета в София,че аз ходя в Кауфланд-Дружба,но там няма,а и друго нещо-може ли първо просо преди елда да въведа,че утре ще ходя до ДМ да купувам каши,но незнам имат ли елда,аз просо ще купя,и още нещо,последно-как приготвяте грис(на АМ сме и на кутиятя с грис пише;използва се за приготвяне на кремове,сладкиши и т.н.-добре,аз знам за какво се използва,но как се приготвя-вари се с вода,а млякото-как?Благодаря предварително Thinking

# 722
Въпрос: каква каша да давам на много запечено дупе на 6м? За елдата уж четох, че рахлабва, а просото?

Днес го оставих само на кърма, обаче пак не и не. СукА на 1ч, нерви се, накрая му дадох вечерта каша ориз и рожкови, и щеше да ме изяде и мен (рано му е още за свинско  Mr. Green)

# 723
Eta, не знам какво си му въвела на младежа. Според мен за 6мес. по-добре пробвай с пюренце - синя слива или круша, а елда и просо - към 7мес.

# 724
Пропуснах - започнах с безмлечна каша ориз, нямаше никакви проблеми, акА си всяка сутрин редовно. После дадох сладък картоф и се започна. По 3-4 дена само пънене на сухо.
Ще спра картофа за сега, обаче все нещо по-питателно ще трябва да му давам, определено е гладен само на кърма.

# 725
Пропуснах - започнах с безмлечна каша ориз, нямаше никакви проблеми, акА си всяка сутрин редовно. После дадох сладък картоф и се започна. По 3-4 дена само пънене на сухо.
Ще спра картофа за сега, обаче все нещо по-питателно ще трябва да му давам, определено е гладен само на кърма.
овес въвела ли си?Аз от 2 дена не давам овесена каша,че ни свърши и се запече яко,а преди-по 2 пъти на ден акаше с овеса,а от как не яде 2 дена-нито веднъж

# 726
Благодаря на всички, които споделиха за черешите   bouquet
Eta, и моят младеж беше супер запечен в началото. Виждам, че даваш ориз и картофи - и двете запичат. Пробвай да даваш незапичащи храни. Аз въведох няколко силно разхлабващи плода /не че ни дейставаха силно разхлабващо, но поне си акаше/ и редувах. Моркови и ориз давам само ако са в незначително количество в пюрето/кашата. Ако държиш на разхлабваща зърнена каша - пробвай овес и просо. Стискам ти палци да работят в желаната от теб посока, защото при нас - не стана така...  И двата пъти когато беше разсторен беше на АБ. Иначе регулиращо ни действат: сурова ябълка, тиквички, карфиол, пащърнак, кайсия.

# 727
А я да ви питам за пюретп токвички с картоф на Хип-веднъж взех и като отворих беше много, амам много твърдо: като с нож да се реже. Нормален срок на годност. Такова ли си е или нашето нещо е било такова?

# 728
пюрето на Хип с тиквичка и картоф беше единственото от което на Марти му се гадеше Sick и отказа да го яде категорично иначе наистина си е твърдо пробвай с АМ или кърма да го смесиш предполагам, че по ще се ядва аз скоро пак ще се пробвам с него. Crazy
Да попитам кога трябва да се увеличи броя на храненията с твърди храни сега сме на 2 такива наобед зеленчук и следобед каша с плод +кърмене през останалото време кърмене на поискване най-често като се буди вечер и сутринта, та се чудя докога така newsm78 сега този режим ни е най-удобен също и в кой часове трябва да сложа следващото хранене Rolling Eyes

# 729
  • София
Ета, овесът е глутенова храна и мисля, че е малко раничко да атакуваш коремчето с нея.По принцип се дава за въвеждане 7-8 мес.
Според мен пробвай с тиква.Странно защо казвате, че пащърнакът действа разхлабващо, при положение, че е вид морков, а той действа запичащо  newsm78.
Ако пък искаш да въведеш и някой друг плод, то сливата и крушата биха могли да ти свършат чудесна работа.Да не забравяме, обаче, че си е пак до организъм.Няма 100%-тна гаранция, че ако дадена храна се счита за разхлабваща, то задължително ще действа така и на твоето дете.Пример с моя син. Peace

# 730
Благодаря за отговорите и аз.
Знам, че и картофът и морковът запичат, ама освен тиквата май няма незапичащ зеленчук подходящ за захранване?
Най-много да въведа след някоя друга седмица и спанак, белким се урегулират малко нещата. За сега ще продължа с пюре тиква.
Овесът, колкото и да ми е любима закуска, няма да дам до като не направи поне 6м и половина.

След снощната случка (кърмата не тръгна изобщо) ми стана ясно, че няма да я бъде само на млечни хранения, не мога да му насмогна.

# 731
Ета,аз писах за овеса,но не знаех,че още сте малки за глутен.На вашата възраст му давах дуфалак.Желая ти успех и редовно наакано бебе! hahaha

# 732
  • София
А я да ви питам за пюретп токвички с картоф на Хип-веднъж взех и като отворих беше много, амам много твърдо: като с нож да се реже. Нормален срок на годност. Такова ли си е или нашето нещо е било такова?
Повечето пъти е така, но някой път ми се е случвало и да е по-нормално.Мисля си, че може да е от партидите. Аз го разреждам с малко вода и го затоплям. Така по-заприличва на пюре  Laughing

# 733
  • София
Етка, ето малко инфо за спанака, а ти си прецени:
спанак - 8-ми месец най-добре 10 м.
- алерген (в тази категория са другите зелени листни зеленчуци – лапад, коприва и пр.)
- високоцелулозен (термично обработеният спанак има 3-4 пъти повече фибри от пресния)
- добър витаминен и минерален състав в детското хранене (витамин А, калций, желязо и др.)
- нитрати (един от най-нитратните зеленчуци)
- съдържа добро количество желязо (въпреки историята за сгрешената запетая е добър източник на желязо, но то е слабоусвояемо заради целулозата и оксаловата киселина)

Спанакът е трудносмилаем и се препоръчва на по-късен етап, около 10 м. в общия случай или 12 м. при дечица с чувствителен стомах. Може и малко по-рано от пюре, тъй като в този случай е доста малко количество (не е толкова тежък за стомахчето) и от бебешки храна (заради нитратите).
Аз лично мисля да го вивеждам около 8м  Hug

# 734

Немога да разбера защо тези продукти са толкова скъпи, че да не можем да ги позлваме ежедневно   newsm78

Защото начинът на отглеждане на био продуктите не е като да засееш два декара картофи на полето и да ги зарежеш.

Общи условия

Активация на акаунт