Примерна схема за захранване- 25

• 26 160
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
А защо даваш комбинация с картоф?
Пропусни го и мина на тиквата, така ще можеш да установиш дали е от картофът или не?
От линка видях, че детето ти е на кърма. Нещо което ти си яла?

# 616
  • Видин
Стеф, плодове не ядем, така че следобяд засега хапва само каша с вода, а сутрин е каша със сирене и масло. Т.е. в пюрето на обяд има и някаква друга мазнина. Дали му идват в повече? Rolling Eyes

# 617
  • София
момичета, някой има ли идея какво е алабаш и мога ли да го давам? в началото на захранването съм, въвела съм оризова каша, тиква, морков, картоф, тиквичка и банан...

днес поръчах карфиол, а продавачката ми дала алабаш и аз патицата чак вкъщи видях....

# 618
алабаш е като ряпа, май не е за началото на захранването подходящ... Аз не бих дала понеже мн. издува.

# 619
  • София
Пропусни го и мина на тиквата, така ще можеш да установиш дали е от картофът или не?

Определено ще го пропускам. Лошото е, че го има в повечето пюрета. Сега дадох, като си мислих, че го е израстнала, пък и са минали два месеца откакто ми повърна за първи път. А сега как да процедирам според вас. Утре ще питам и педиатърката, но и вашето мнение ме интересува. Да минем ли само на кърма за известно време или да й дам поне каша, пък някакво пюре след няколко дни.

# 620
За юфката една мацка ми отговори в друга тема,че може да варя и давам с масло  и сирене.Иначе чак след годинка с яйца и сирене.

# 621

Определено ще го пропускам. Лошото е, че го има в повечето пюрета. Сега дадох, като си мислих, че го е израстнала, пък и са минали два месеца откакто ми повърна за първи път. А сега как да процедирам според вас. Утре ще питам и педиатърката, но и вашето мнение ме интересува. Да минем ли само на кърма за известно време или да й дам поне каша, пък някакво пюре след няколко дни.
и ние сме така от началото-почивахме около мес.и после пак-и сега повръща,но не толкова често-веднъж каша,веднъж пюре...

# 622
iana_vd, проблемът е, че самата юфка е направена от яйца, поне тази по магазините.

# 623
  • в ябълковата градина
Може ли да помоля за съвет.
Бебето отказа зеленчуково на обяд, независимо какъв вид му давам.
Чудя се, дали да не пробвам оризова каша на обяд.
Въобще какво да му давам на обяд?
Вие какво мислите?
А безглутеновите бисквити на Плазмон, дали са подходящи за нашата възраст - 6м и 20 дни?

# 624
Яна, за юфката се прави тесто, което се разточва на кори и се суши.. та вътре в нея има яйца, няма значение ти какво ще сложиш като я свариш. Още малко и това ще може да им даваме  Wink Peace

# 625
Може ли да помоля за съвет.
Бебето отказа зеленчуково на обяд, независимо какъв вид му давам.
Чудя се, дали да не пробвам оризова каша на обяд.
Въобще какво да му давам на обяд?
Вие какво мислите?
А безглутеновите бисквити на Плазмон, дали са подходящи за нашата възраст - 6м и 20 дни?

Племенникът ми не е вкусвал повече от 20-30 гр. зеленчуково пюре.
Но обяд ядеше каша или месно пюре.

Ами готви на детето, а не вземай готови пюрета.  Peace
Лично аз бих минала на кърма поне за четири-пет дни.

# 626
  • Бургас
Gulia да, може да пробваш с оризова каша, тя е най-подходяща дори. А, за това, че детето не иска пюрето, не се тревожи, кърми си спокойно. Поведението е абсалютно нормално, за кърмено бебе, още повече в началото на захранването. Трябва им време на бебешоците да се адаптират от вкусната сладичка течна кърма, към "твърдата" храна.  Peace

# 627
Някой беше питал за алабаш - има готово пюре на Сънвал, много вкусно. Синът ми се беше побъркал с този алабаш Crazy
Въведох го на 8м.
Четох от Косе Босе, че е удачен зеленчук, но уви, сега не намирам инфото Thinking

# 628
Яна, преди време беше питала докога се дава жълтъкът и момичетат ти бяха отговорили. Попаднах на това от Косе Босе (ако не си го чела):

Начин на въвеждане на жълтъка:
* първо трохички или ¼ (в продължение на седмица или две седмици)
* постепенно се стига до ¼ или ½
* предлага се през ден или по-рядко
* когато се стигне до ½, предлага се не повече от 2-3 пъти седмично
* след 1 год. цяло яйце, до 2-3 пъти седмично

# 629
  • Видин
Бейбилов са пуснали пюретата си и в България вече  Grinning
220гр зеленчуци с био-пуешко струва 2.49  Peace Имат и плодови, и месни, но нямах време да ги разгледам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт