Относно допълнителните занимания в детската градина

• 6 070
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
В нашата градина няма ограничения на колко дейности да запишеш детето си. Цената е 25-30лв месечно.
Моя син ходи на английски, 28лв е. На друго не пожела.
Иначе има  футбол, народни танци, модерни танци, балет, английски, приложно изкуство, за по-големите и плуване, но се ходи извън градината, там няма басеин, зимата имаше и ски за тях на Витоша.

# 16
В нашата градина няма ограничения на колко дейности да запишеш детето си. Цената е 25-30лв месечно.
Моя син ходи на английски, 28лв е. На друго не пожела.
Иначе има  футбол, народни танци, модерни танци, балет, английски, приложно изкуство, за по-големите и плуване, но се ходи извън градината, там няма басеин, зимата имаше и ски за тях на Витоша.
Еха,голям избор при вас.В нашата ДГ има само танци,рисуване и анг.език.Моето дете има интерес само към спорт/най-вече към футбола/ така,че не посещава нито една школа.
Иначе по темата-2лв. на посещение,два пъти седмично. Peace

# 17
  • Sofia
В детската градина на сина ми има плуване, футбол, английски език и танци. Таксата за всяко от тях е 15лв. По 2 пъти седмично са заниманията, няма отстъпка ако детето е отсъствало от детската градина - миналата година ходил, не ходил си плащах по 15лв.  Confused. Тази година на нищо допълнително не го записах ... много се колебаех за плуването, но реших да го оставя за другата година живот и здраве, когато ще е втора група.

# 18
  • Варна
В нашата градина има модерни танци, английски и рисуване Дъщеря ми ходи на първите две. На час плащаме по 3 лв. и танците и английския са по 2 пъти в седмицата - 48 лв на месец.

# 19
В нашата градина има - танци народни и спортни, рисуване, английски език, френски език, шах , рисуване върху стъкло. Последното струва 25 лв, предполагам заради скъпите материали които се ползват а другите са по 16лв.

# 20
                      ДГ НЕ избират с конкурс фирмите,които провеждат допълнителните занимания.СО одобрява и дава лиценз на фирмите,а ПС на ДЗ избират от предложените им фирми,тези които според ПС дават добро обучение с най-поносими цени.При нас дейностите са от 10 до 17 лв.Най-скъп е английският език.При това ПС взе решение децата да бъдат записвани най-много в две допълнителни дейности , защото практиката показва,че децата "капват " тичайки от едно занимание на друго.ДЗ имат програми,по които се обучават децата и занимания има и сутрин и след обяд.Заниманията варират от 20 до 25 седмично в зависимост от възрастта на децата.Като се прибавят дори две допълнителни дейности стават около 30,което е много за тази възраст.И когато родителят е избрал 4-5 допълнителни дейности за детето си става нещо страшно.Горкото дете направо не знае къде се намира.Имаше случай когато детето / 3 годишно/ записа по желание на мама и тате английски,немски език,народни,спортни танци,футбол и карате.Е,след този случай просто ПС реши най-много две допълнителни дейности. Laughing
                      Договорите с фирмите ,провеждащи доп.дейности се сключват от Настоятелството на ДЗ и то определя условията . При това Настоятелството е юридически регистрирано и носи пълна финансова и всякаква друга отговорност за всяка стотинка внесена от родителите ,като такси за доп.дейности.Така,че трудно може някой да увеличава на своя отговорност цените , само защото преди това сте били в ЧДГ. Laughing

Много ти багодаря за изчерпателният отговор!! Hug

# 21
  • Mediterraneo
Дъщеря ми е втора група и все още нямат никакви допълнителни занимания  Rolling Eyes А градината се води уж една от най- добрите в града, тръцки!

# 22
Дъщеря ми е втора група и все още нямат никакви допълнителни занимания  Rolling Eyes А градината се води уж една от най- добрите в града, тръцки!
Ми родителсото ви настоятелство да направи предложение на директорката.

# 23
  Здравейте, мами! Изчетох темата и Ви моля ако можете да разкажете малко по-подробно за заниманията по англ.език в дг на Вашето дете.По какви учебни системи учат и с каква продължителност са им часовете? Доволни ли сте от обучението?Гледат ли дискове с филмчета на англ.език?

# 24
Учене е силно казано. Запаметяват автоматично определени елементарни думички, често дори не знаят какво значат. Вкъщи го дообразовам малкия лично аз. Да не говорим, че знае от мен много повече думи, а там за цялата година до сега - знае 10 израза от сорта на Добър ден, Заповядай, Аз съм момче. Дискове не гледат - и то защо да гледат, като нищо няма да разберат. Събират ги на килимчето в стаята, на земята, не пишат, просто повтарят с учителката. 20 минути дневно, два пъти в седмицата. Не очаквай повече  Wink

# 25
В нашата детска градина за първа група няма допълнителни занимания. Директорката още в началото каза, че малките трябва да научат доста други неща преди да се впуснат в допълнителни занимания. Догодина вече ще видим какво ще ни предложат и на какво ще го запишем. Сигурна съм само, че на английски няма да го запиша. Не виждам смисъл от това обучение в детската градина. Вкъщи, ако прояви желание, може да научи много повече неща.
В момента ходи на вокална група заедно с още три деца от неговата група (само за нея има изключение за първа група). Заниманията са два пъти седмично и таксата е символична - 2лв на месец. Харесва му, че може да пее заедно с големите.

# 26
  • София
Английски и народни танци - 18 и 16 лв, не знам точно кое колко е.
Какво научават също не ми е много ясно, защото моят още на български не говори много добре.
Знам само, че на тая възраст езиците им попиват в главите и със сигурност не е излишно.

# 27
  • София
При нас има футбол, английски, народни танци, приложни изкуства, плуване, зимата - ски. Ските и плуването не знам по колко са...май плуването беше 60 лв , като ги карат до спартак(сега като завършат новата сграда, там ще си им е басейна).... другите са между 18 и 22 лв на месец.
Синът ми ходи на приложни, танци и език. Доволна съм, забавлява се детето...
Всички се водят от външни хора,дали имат договорки с директорката да прибира процент, идея нямам и не ме вълнува особенно... но се съмнявам...
За мен е важно, че на детето му е приятно, а мисля и полезно....

# 28
При нас английския е 12лв., танци - 15лв. И двете са два пъти в седмицата.

# 29
В четвъртък са обявили отворен урок по английски за нашата 1ва група - ще отида да видя какво правят и ще ви кажа  Peace

Общи условия

Активация на акаунт