Относно допълнителните занимания в детската градина

• 6 077
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Английски-18лв.,Народни танци-18лв.,Плуване-25лв.
Това посещава дъщеря ми от първа група до сега.
Има и приложни изкуства и компютри,но там не съм я записвала.

# 46
Относно избора на фирмите ми стана ясно, вислех си за някакъв текущ контрол дали осъществява детската градина -как се провеждат самите занятия нещо такова.

Би следвало да осъществява текущ контрол. В ДГ при нас например учителката по английски записва в една тетрадка, която стой в съответната група какво са научили децата, правят се и открити уроци....

# 47
Относно избора на фирмите ми стана ясно, вислех си за някакъв текущ контрол дали осъществява детската градина -как се провеждат самите занятия нещо такова.
Аз бях миналата седмица на открит урок по английски - останах очарована. Ако приемаш това за вид контрол. Иначе никакъв не се осъществява, няма външно оценяване.

# 48
 viliko, браво, това ми звучи много обнадеждаващо, че има хора, които си вършат работата.  Peace
Когато миналата година отписах детето си от английски / и не само аз/ потресът беше пълен, а знанията=0

# 49
Ами аз да си призная отидох предубедена, защото малкия за 10 месеца почти нищо не е научил като обем. НО - значи събират столчетата в кръг, учителката отваря една книжка и започва да ги пита по рисунките - това кой е, как се казва, какво ще й кажем - и децата отговарят на английски с елементарни изречения. Така на всяка страница, а междувременно им пуска след всяка тема песничка със същите изречения, те стават и пеят. Проблема е, че те знаят само по картинките да го говорят, иначе не могат още да го вадят от контекста.

# 50
При нас са 16-18лв английски и танци. За английския от първия ден ни се каза, че открит урок няма да има, защото са 1 група и като видели родителите си, щели да хукнат да ги прегръщат.
За танците....пари на вятъра са били след като видях открития урок. Отчаях се не толкова заради 1 група, а заради трета. Нивото на танците на двете групи беше почти еднакво. Не съм очаквала много, но през повечето време децата само стояха или леко се поклащаха... Единият танц беше на песента Вълкът и 7 козлета. Момчетата бяха клекнали и само като пееше вълкът ставаха и правеха движение по коремчето, че са гладни и че гледат към хоризонта за храна. Ами..смятам, че това е доста под нивото на децата и че са способни на много повече.
Питах моето дете цяла година ли са учили тези 3 "танца". И той каза: да, всеки път едни и същи стари танци учим, омръзна ми, не искам да ходя. В къщи много често си правим дискотека и танцуваме тримата. Та, има желание детето.
Днес ми каза, че вчера учили нови танци - видях искрица на ентусиазъм у него.
Догодина мисля да се огранича с футбола.

# 51
И ние сме първа група - това е втория открит урок - на първия не ходих.

# 52
А ние пък си платихме открития урок по балет- 5 лв. билета.
Школата, която посещава детето ми в ДГ, организира открит урок в Модерен театър. Събрани на едно място децата от 9876543210-те детски градини, с които въпросната школа има договори, се бутаха, блъскаха и сновяха между развълнувани орди с роднини на балетистите. Пълна пародия. Три години ходи вече на балет и установих, че съм плащала за едното поклащане и приклякване.
Отделно трико, цвички, пачка...още 100-на лв.

Приложните- много добро като замисъл, но приложни изкуства предполага и работа с хартия, естесвени материали..., а не само с глина. А и нещо подозрително еднакви са фигурките на всички деца.  Mr. Green

# 53
И аз бях на открит урок по английски скоро на 1-ва група. Много ми хареса. Мимичетата са млади, но доста добре са се справили. Пяха много песнички на пианото на английски, които са с лесни думички. Бяха наредени и те със столчетата към родителите /към 9 деца ходят от неговата група/. Показваха по картинки плодовете, животните, храна. После всеки показваше картинката на предмета, за който г-жата питаше. Знаеха да поздравяват, да кзват с изречение как се казват, беше много забавно. На таблото имат изнесени думичките, които учат и как се произнасят. И в къщи като се прибере си повтаря по някоя думичка. Учиха и числата до 6. Таксата е 18лв за 4 седмици по 2 пъти по половин час. Ако детето е отсъствало повече се заплаща половината.

# 54
При нас английския е също 2 пъти седмично, но по 15 мин, щото повече не можело да им се задържи вниманието. И докато ги наредят на столчета, укротят и т.н. - минали 5 мин. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт