151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 713
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Гея, да не те разочаровам, но при положение, че децата ти имат българско гражданство, пак ще ти се налага да показваш декларации по границите на България при излизане. Въпреки двойното гражданство. И въпреки законовата разпоредба, която не се знае от почти никой митничар. Няма да ти помогне и разпечатката й. Mr. Green
Това е български парадокс.
Или както се казва... случвало ми се е и на мен, и на много мои приятели. Mr. Green

Петка, вдига се мизата: Geia (+ 12 Скрит/и) и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:54 от Мамункова

# 586
значи АBC бъгито ще е по-добре?? ама е с 1,6 кг по-тежко ... с другата марка има ли някой опит? австрийски били
какви декларации показвате на границите за децата?
на мен за сега не са ми искали. само акт за раждане, защото с бащата смес различни фамилии. сега бебешока е само с немски, защото няма да имаме време да му правим бг акт за раждане и егн .... просто за 1 седмица не става и се надявам да не ми искат и за него никакви декларации  newsm78

# 587
Гея ама децата имат право на немско само ако в момента на раждане е един от родителите повече то 8 години в Германия. По-късно става, само ако и вие вземете неско гражданство.

surfline Това с 8'те години отпадна на 1.01.2007, при дъщеря ми направиха запитването от Standesamt'a до и го получих с актта за раждане, а при сина ми ходих до ausbechörde'to да го променям.

estrador78
това къде го пише?

За моята дъщеря проверяваха, но имаше само 7 години, та не получи, а е родена след 2007ма
Не мога да те насоча къде го пише, аз попитах адвоката си и дерзах до край , при нас също отказаха, спорих с тях, пуснаха ново запитване, защото държех да го има (най-вече заради глупавите декларации) и на второто запитване с 6седмици чакане и дадоха немското, а на сина ми го извадих май 2007 директно със запитване в Ausländerbechörde и от там вече те пратиха промяната в Standesamt'a и получихме новя акт за раждане.

# 588
да споделя и моя опит в минаването на граници. никъде никакви декларации не са ми искали, минавали сме само с немския паспорт на сина ми, дори и когато съм била сама с него (т.е. без немския баща). и български, и немски митници/граници. иначе детето ми има и български акт за раждане, но не съм му вадила български паспорт. всички сме с едно и също фамилно име, ако има значение...

# 589
estrador, ти ме разби, бе жена Laughing - в крайна сметка или аз не съм схванала правилно нещата или ако приятелката ми от България дойде тук, регистрира се като (примерно) плочкаджийка, аз я наема към фирмата ми да оправя плочките за колко беше - 3м. или година и я настаня в подходящ апартанемт, тя като изтече този срок може да се омъжи за приятеля си, той да дойде тук също с неограничения за работа и бъдещите им деца ще са немски граждани?

# 590
estrador, ти ме разби, бе жена Laughing - в крайна сметка или аз не съм схванала правилно нещата или ако приятелката ми от България дойде тук, регистрира се като (примерно) плочкаджийка, аз я наема към фирмата ми да оправя плочките за колко беше - 3м. или година и я настаня в подходящ апартанемт, тя като изтече този срок може да се омъжи за приятеля си, той да дойде тук също с неограничения за работа и бъдещите им деца ще са немски граждани?
Joy Joy Joy

# 591
Гея ама децата имат право на немско само ако в момента на раждане е един от родителите повече то 8 години в Германия. По-късно става, само ако и вие вземете неско гражданство.

surfline Това с 8'те години отпадна на 1.01.2007, при дъщеря ми направиха запитването от Standesamt'a до и го получих с актта за раждане, а при сина ми ходих до ausbechörde'to да го променям.

estrador78
това къде го пише?

За моята дъщеря проверяваха, но имаше само 7 години, та не получи, а е родена след 2007ма
Не мога да те насоча къде го пише, аз попитах адвоката си и дерзах до край , при нас също отказаха, спорих с тях, пуснаха ново запитване, защото държех да го има (най-вече заради глупавите декларации) и на второто запитване с 6седмици чакане и дадоха немското, а на сина ми го извадих май 2007 директно със запитване в Ausländerbechörde и от там вече те пратиха промяната в Standesamt'a и получихме новя акт за раждане.

Аз не съм чувала за някаква промяна след 2007ма. И доколкото ми е известно това няма никаква връзка с Еу и не Еу и навсякъде в нета инфото е, че поне един родител трябва да е по-дълго време от 8 години. А ти от колко години пребиваваш на немска земя? все някъде трябва да го пише това.

# 592
Естрадор, защо пък нов акт за раждане?  newsm78

Историята с мишката е.... Sick ....без думи просто!

Кате, не ти искат доказателства за доходите, само копие от дан. декларация?  Laughing

# 593
myran, права си. Трябва да се коригирам. Ако детето има изваден международен български паспорт възникват проблеми. А гея май и те са с различни фамилни имена като нас, но може и да си въобразявам.
Днес ми е простено. Концентрацията си я изразходих другаде.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 15:17 от Мамункова

# 594
  • Немция
Бибит, точно така е, както е написано, ама все пак, трябва да се подадат документи за него. Автоматично никой не го е дал гражданството, само защото детето има право на него.
Муни Mr. Green, полу4ихме го zаедно с акта zа раждане, имаме си отделен лист , където 4ерно на бяло е написано, 4е синът ни пред немските власти е немски гражданин. Няма нужда от допълнителна молба.
Абе, хора, опитвам се от половин 4ас до отида да напаzарувам и с теzи дискусии ме спирате само. Joy Адио, отивам да хар4а пари... Mr. Green

# 595
babyrose,
1. Разрешение за работа се издава единствено и само ако изпълняваш условията на службата по заетостта. Регистрацията може и да ти навреди, но гледай само да не те хванат, че не живееш там.
2. Регистрацията в Германия не губи давността си при преместване. По въпроса за трите месеца, които споменаваш, не съм наясно. Наясно съм обаче, че без работодател и договор, няма как да получиш от нищото, пък било то и с регистрация, разрешение за работа.
3. Не. Шансът му да получи разрешение за работа е:
 а) или да изпълнява сам условията за това;
 б) да сключат брак, жена му да си намери работа и една година да работи с Arbeitsgenehmigung/Arbeitserlaubnis, след което да получи Arbeitsberechtigung. Едва тогава другият семеен член получава бленуваното разрешение.

Те ти тука инфо.

"Има и  вариант, който всъщност е още по-лесен. Плащаш 25 до 30 евро за Гевербе и работодателя те наема, като едноличен търговец. Уловката е, че тогава плащаш месечен данък за щоер номер, като данъка ти зависи от приходите. Приходи до 20 000 евро не се декларират. "
Това го прочетох в друг форум,може ли da ми го обясните ,като вариант в случаят за които питам?

Gewerbe'to струва 23евро, вече май го писах някъде, няма такъв вариант да не декларираш доходи, задължително се пуска данъчната декларация. Друг е въпроса какво е облагането до определени нето доходи и имаш доста вариaнти да запишеш разни неща като разходи и тн, за това най-добре с steuerberater. Съпруга ми имаше Gewerbe преди да сключим брак, ако искаш пиши на лични ще ти обясня каквото те интересува  Wink

Добре де ,а при положение че жената е по майчинство,какво доказват в случаят?
Тъй като се спомена ,че се чака 3 месеца от регистрацията и чак тогава имаш право да си подадеш молба за Arbeitserlaubnis, исках да ви питам и нещо друго.Дали мъжът може да си се регистрира при нея,за да си текат тези 3 месеца ,пък да дойде когато е времето?Става на въпрос за да не си напуска по-отрано работата в България,пък то така и така през това време дори и да си намери работа в ДЕ не може да почне!
Какво точно може да му помогне Gewerbe'to в случаят?

# 596
Току що чух по новините, че "Акцията" с живото спасяващите ваксини против Свински грип е завършила със загува от само 74 млн евро в Долна Саксония и скромните 36 млн. в Бавария  Sick Но няма проблеми с приходите от увеличеното на 25 % ДДС ще се покрият загубите  Mr. Green

# 597
Когато и издадат Freizugbeshedigung'a той е по-различен от издадения на базата на брак и не дава право на немско поданство на децата, гражданството на моите деца бе разрешено на базана на моята виза, а не на документите на бащата.

# 598

Кате, не ти искат доказателства за доходите, само копие от дан. декларация?  Laughing
Не доказателства. Имах предвид фиша за заплатата. Има малка разлика нали.  Joy

Альоу, другарки! Седите, седите, че речете на магарето "Чуш!"
Човек не може един пост да пусне от вас!  Crossing Arms

# 599
Да споделя и как е при нас.На мен също никога не са ми искали декларация от бащата й при минаване на границите.Дъщеря ми е с немски паспорт и носи немска фамилия,а аз съм си с българска фамилия и български паспорт.Също има български и немски акт за раждане,но български паспорт още не сме й извадили.В паспорта още стои бебешката й снимка,която е правена в началото на раждането и явно на никой не му дреме,че там е бебе на три месеца,а за ръката си държа малка гопожица. ooooh!

Да попитам за ваденето на ЕГН и български акт за раждане,че с дъщеря ми беше отдавна и вече съм забравила.До кога можеш да извадиш ЕГН на бебето? Върти ми се из главата до шест месеца след раждането  Thinking?!

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 15:33 от бяла лястовица

Общи условия

Активация на акаунт