151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
ама децата имат право на немско само ако в момента на раждане е един от родителите повече то 8 Аз не съм чувала за някаква промяна след 2007ма. И доколкото ми е известно това няма никаква връзка с Еу и не Еу и навсякъде в нета инфото е, че поне един родител трябва да е по-дълго време от 8 години. А ти от колко години пребиваваш на немска земя? все някъде трябва да го пише това.
от 9г, но визата, което има значение я имам от 5г, броят се годините , от когато имаш неограничения статут, а не общите, защото аз съм била преди това ученик. Както и да е, няма да споря, фактите за немското поданство на децата ми са такива, консултирала съм се с адвокат преди да го направя и взеха поданството, на който му се занимава да попита и ще разбере как е точно.
 Този път наистина ставам, лек ден.

# 601
Естрадор, защо пък нов акт за раждане?  newsm78
Защото първия изнаден тук беше за дете чужденец, а този си е за дете немски поданик, има разлика в актовете.

# 602
още малко личен опит да споделя, този път за разрешително за работа. вадих си го последно през 2007 и с договор от работодател не съм чакала никакви три месеца след регистрирането ми в съответния град -  подадох си документите и ми издадоха разрешително за 10 дни. но едно от изискванията беше да имам договор, т.е. да знаят за каква позиция ми издават разрешителното - дали съответства на образованието ми и т.н.
странно ми е как се кандидатства за разрешително ей така, понеже така или иначе сме тук... да не би да бъркат Arbeitserlaubnis  с Arbeitsberechtigung (е те това второто вече си го получих ей така, само защото се омъжих за немец, не знам как е за изцяло български семейства). btw, формулярът е един и същ (Antrag auf Arbeitsgenehmigung), подават се заедно с договора в Арбайтсамт.

извинявам се, ако повтарям вече дадена информация  Peace.

# 603
Бибит, и вох, и вох. Вадя пак да плюнча тефтеря. Туй пак е нещо ново. Може, може. Остарявам и не съм в крак с модата.

Естрадор, значи да разбирам, че аз като гражданин на ЕС имам право на Freizügigkeitserklärung. Нал тъй?
После отивам в службата по заетостта и въз основа на моята Freizügigkeitserklärug (заместила Aufenthaltstittel-ите) получавам автоматично разрешението за работа. Егати, отворили са работния пазар за българи, а аз и това съм проспала.

Петка, на всичко отгоре са щастливи, че са се разминали с толкова малко и много благодарят на фарма-концерните, за повръщането на ваксините и за неплащането на всички неустойки по договорите. А останалото количество неизползвани, но закупени ваксини, ще трябва после и тях скъпоструващо да унищожим, щото им изтича годността. Сурови да ги изядеш.

Миран, нищо не разбираш. Марш в ъгъла!   Grinning

# 604
Егати, отворили са работния пазар за българи, а аз и това съм проспала.

Тоз зимен сън, тоз зимен сън... Толкоз години вече  Joy
Мамуни, руулз! Party

# 605
Естрадор, защо пък нов акт за раждане?  newsm78
Защото първия изнаден тук беше за дете чужденец, а този си е за дете немски поданик, има разлика в актовете.

Сериозно ли?  Shocked Не знаех, то в акта нали не е упоменато гражданството  Thinking

# 606
Татянски, и ти нищо не разбираш! Марш в ъгъла!

Веч, не се смей! Събуждането е ужасяващо!

# 607
Последно? От коя година е промяната? Че ми писна да си плюнча тефтера с поправки. А пък много ми се иска да науча и аз нещо.

От 1юли 2009 отпадна ограничението задължаващо съпруга/та с документи без ограничения да работи т.е. да докаже, че може да поеме финансовата отговорност за другото семейно тяло и един вид временна гаранция, че няма да легнат на гърба на данекоплатеца, социал, Wohngeld, ALG 2 и тн.

От 1февруари 2010 има изменение при получаване на разрешителното на базата на дете с немско гражданство, ( защото попиталата спомена общо дете) , ако те имат такова без значение дали майката или бащата са с немско или не разрешението се получава веднага и няма ограничения.

Значи няма нужда да се прави разлика между новодошли граждани на ЕС и вече пребиваващи в Германия?
Защо ли питам, разбира се че не, щото сайтът им е бъкан с грешки.
Та не ми отговори, по факс или по мейл да им кажа?

Rазбира се, че има разлика, но е за получаване на разрешение за пребиваване, koeto не e на базата на брак.

Но няма разлика за получаване на разрешително за работа дали съпруга е новодошъл или не при положение, че човека, с който е сключил брак има нужната виза без ограничения.
Не е бъкан с грешки, а не е обновяван от февруари 2009
Информирай ги както на теб ти е по-удобно.  Wink

Точно така ,имат общо дете ,което е родено в ДЕ ,но те двамата са с български паспорти.Жената тук е много отдавна ,но е по майчинство с бебето ,таткото идва при тях ,но все още нямат сключен брак, ето това е случаят..как и кой точно закон да "гушнат" за да му дадат след 3 месеца  разрешително за работа.
В този случай от вас разбирам ,че бебето може да вземе и немски паспорт ,така ли?

М/у другото ,много благодаря на всички за помощта за информацията,нямате представа колко помагате!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 608
Като чета не помагаме много, ами само объркваме май.
Аз лично, дето уж имам представа поне малко как стоят нещата, честно ви казах се обърках кой има право на работа, кой на немски паспорт. Изведнъж излезе, че всеки може да работи и да е немец.
Ух ако знаех по-рано, можеше бая зор да си спестя  ooooh!

# 609
  • в сърцето на един мъж...
Петка, и аз се обърках #Crazy
Мамун, в грешка си душа - моите са всинките с една фамилия, само аз съм по-специална, с тире съм Mr. Green А по границите се опитват да ми искат декларации, ама аз се правя на луда Mr. Green

# 610
Хахаха и аз май по-рано от необходимото си боядисах пак кестенява косата  hahaha

# 611
Дами, трудно ми е вече много да ви следя мисълта Crazy ама много....така разчепкахте/омотахте законите, че даже на някого да му е било малко ясно и на него вече не му е  Joy

от 9г, но визата, което има значение я имам от 5г, броят се годините , от когато имаш неограничения статут, а не общите, защото аз съм била преди това ученик.

Имаш предвид студент сигурно? Аз доколкото знам студентските години се броят съвсем като другите, така че все пак си била по-дълго от 8 г. тук Peace

# 612
Е, студентските щом се броят, то тогава моя има сигурно повече от 8 години Crossing Arms

# 613
Хахаха и аз май по-рано от необходимото си боядисах пак кестенява косата  hahaha
Не, направо ме скъсвате от смях днес. А аз мислех тия дни да си докарам подходящия за акъла ми цвят.
Но взех, че размислих и съм пак конячена
Е, студентските щом се броят, то тогава моя има сигурно повече от 8 години Crossing Arms
Ми той кво се ошумолява още, а? А?

# 614
Веч, току що го строих Mr. Green да ходи да си ги търси годините Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт