Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 957
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • до най слънчевия бряг
Ама Шевкет ,ако до сега донякъде да го разбирах и оправдавах ,за тази малодушна постъпка ,няма как да го оправдае човек -излъгал си ,откраднал си ,посрамил си семейството ,ами не ги довършвай , не ги печи на бавен огън ,предай се и си понеси отговорността , покажи поне малко достойнство Но  не ,нашия завлича даже съседите си  

# 181
Ама Шевкет ,ако до сега донякъде да го разбирах и оправдавах ,за тази малодушна постъпка ,няма как да го оправдае човек -излъгал си ,откраднал си ,посрамил си семейството ,ами не ги довършвай , не ги печи на бавен огън ,предай се и си понеси отговорността , покажи поне малко достойнство Но  не ,нашия завлича даже съседите си  
Да, тук се проявява като малодушен страхливец.  yes Сега ще се срамува двойно - за кражбата и за бягството. Само си утежни положението още повече.

# 182
Мале,чак Джеврието остана потресена.
И сега пак кажете че във Херхундето няма човещина. Как само хвана Али Ръза подръка. Стана ми жал за нея в тази серия. И когато се обади на майка си-как имаше нужда от близък човек, накрая това със Седеф я довърши.

# 183
  • Пловдив
Като сме започнали с загадка и аз да ви задам една детето в средата на снимката е станало актриса и  играе в Листопад.Кое е това дете?

Това е Джейда с мама и татко Wink

Хареса ми песента, с която свърши серията, напишете име, ако я знаете коя е, прилича ми на наша, ама не мога да се сетя в момента на коя.
И аз това щях да кажа - много наподобява наша песен, но не мога да се сетя коя е?  newsm78 А как се казва турската?

Иначе баба Джавка когато и да я застреляш, все ще е късно #2gunfire Много ме дразни, много... Обаче Фикрет вече и е намерила цаката - само каква сладка физиономия и направи като дъртата искаше да говори с Тахсин по телефона и Фикрет: "... Оппс, той затвори" hahaha И още един бисер - Джаврие към останалите при пристигането си относно Седеф: "Яяя, и Пръчката е тук" Joy Joy

# 184
Клечката, не пръчката.  Laughing
... И сега пак кажете че във Херхундето няма човещина. Как само хвана Али Ръза подръка. Стана ми жал за нея в тази серия. И когато се обади на майка си-как имаше нужда от близък човек, накрая това със Седеф я довърши.
Това което ми харесва най-много във филма, е правдивостта и реалистичността. Героите са земни, реални, всеки с характера си, с качествата си, с недостатъците, слабостите и грешките, с надеждите, с борбата си.

Сюрприз!
От къде се взехте?
От лотарията.
Истинска шестица от тотото си е баба ви Джеврие.  Mr. Green

Джейда прилича на майка си.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 22:42 от soya-fen

# 185
  • София
на мен ми хареса
Фикрет -  Ти пък откъде се взе?
Джавката- От лотарията !!!!        Crazy

# 186
  • Пловдив
Правилно Mr. Green Ама мен като ме напуши един смях и докато се добера до компа, от клечка и многото повтаряния накрая го записах като пръчка Joy Joy Joy

# 187
Много емоционални серии бяха, стана ми мъчно за Ферхи и за Али Ръза Sad А Седеф ooooh! Джаврието тези серии ме разцепи от смях, много и се смях наистина, за първи път след кючека и се смея така hahaha Joy Някой ще ми каже ли по-подробно ББ: как Ферхи маха бебето и реакциите на Текинови Praynig Rolling Eyes

# 188
На мен ми хареса как Джаврие каза на Али Реза "От толкова стискане ще ти изпопадат зъбите" или нещо подобно беше , ама чак сега се добрах до компа да споделя с вас и да видя какво сте писали ... днес сте много активни!
Ферхи и мен ми хареса колко е човечна и как умело стискаше зъбите си да не прояви ревността си когато разбра, че "клечката" говори с Шефкет. И когато хвана Али Реза под ръка и се прибраха заедно - мъжко момиче - вместо да хленчи и да се сополиви мисли трезво и разумно.

# 189
Факт е,че понеже Ферхунде е израстнала сама,е по-корава,по-оправна,по-силна,и тя по-лесно преодолява всички трудности,особено емоционалните наранявания.А Али ръза цял живот е закрилял децата си,и те са по-слаби,по-изнежени,по-пазени,по-ненаранявани,по-щадени....т.е.,Шефкет и Ферхунде,са два различни типажа.Където и да живеят,с колкото и да разполагат,те не са един за друг,те са представители на два  различни свята,и всеки е добър в своя.И затова предполагам,че тези от нас,които харесват повече Шефкет,сме расли като него,в добри семейства,с любящи родители,които са ни пазили и осигурили безгрижно детство и юношество.И тези които харесват повече Ферхунде,съответно техният живот е бил по-близък до нейният,бил е по-труден,не че са и те без родители,но просто е трябвало да се справят с повече трудности,или са били просто по-самостоятелни.Не че е задължително да е така,но такива мисли ме спохождат. Peace

Рози напълно см съгласна с теб. Уловила си прекрасно различията между Ферхи и Шефкет.  Hug
В реалния живот също е така. Децата, които винаги са били близо до родителите си и са свикнали все мама и тате да им са зад гърба са по-раними, по-трудно справящи се с действителността. Тези, които от рано са се отделили от мама и тате са по-самостоятелни, по-оправни и по-силни. На първите им е лесно в началото, ама като си идат мама и тате им става адски трудно и вече на по 40-50 год. им се налага тепърва да се учат да се борят с живота. На тези, които отрано са самостоятелни им е много трудно в началото докато си стъпят на краката, ама после им е по-лесно в живота. Аз не съм сигурна, кое от двете е по-добре. Повече клоня към второто. Предполагам, че за това харесвам Ферхи. Предпочитам да съм силна, корава и оправна и като дойде проблем да действам решително, отколкото да се държа цял живот за нашите и да разчитам все на тях, а дойде ли проблем да мрънкам, да охкам, да мълча и да излизам на въздух, или да ударя един бой на "проблема" та дано той вземи, че се вразуми от този бой.  Crossing Arms
Ценностите на Али Ръза са непреходни, но в днешно време това да живееш за хората, а още повече да наказваш собствените си деца заради това какво ще кажат хората е жестоко, защото децата на Али Ръза са много повече деца на времето, в което живеят, отколкото на родителите си.  Peace

# 190
Напълно съм съгласна с Чебурашкаи Рози-Макси, много добре са обяснили разликата м/у Шефкет и Ферхунде. Добър вариант беше Шефкет с Седеф,  те и двамата бяха от един свят, но живота е шарен и не пита. То от началото се виждаше разликата м/у Шефкет и Ферхунде и развръзката е напълно очаквана, поне за мен. Харесвам оправните типажи, може би защото и аз съм такава, но аз никога не бих се събрала с мъж като Шефкет и семейството му, защото все щех да го бутам, бутам и накаря щеше да ми писне и да си тръгна.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 17:37 от mirasv

# 191
Благодаря на всички, сътворили новата тема smile3525Изключително майсторство и професионализъм newsm51 smile3501

Изключително емоционални серии, много силни образи Cry Всичко е толкова добре направено, все едно че гледаш истинския, реален живот. Мъчно ми стана за Али Ръза и за Ферхунде. Сега тя ми се стори една такава малка и безпомощна и как веднага се обажда на майка си. Тя, горката си няма никого, с когото да си сподели. В предните серии все я упреквах, но сега се убеждавам, че и животът я е направил такава, каквато е. И това, че понякога е рязка, любопитна, откровена до крайност на нараняване, ми се струва, че е като ответна реакция на детството й и на всички трудности, с които се е сблъсквала и справяла сама. Не е имало кой да й отделя много време за възпитание.

Харесаха ми думите на Али Ръза за Шевкет:"Все някога ще погледне в огледалото - как ще избяга от себе си." Никога никой не може да избяга от себе си, каквито и маски да си слага, в един момент все лъсва истинската му същност. Cry

# 192
  • У ДОМА
Наистина много му се насъбра на Али Ръза! То от камък да беше пак нямаше да издържи!
Но както казваше той -на човек всичко му идва на главата и трябва да намери сили да се справя по нататък!Много силни и тежки за гледане епизоди-то не беше мъка болка тъга разочарование смърт!Хубаво че беше баба Джеврие да прави сеири и панаири та да разведри малко драгия зрител от напрежението във филма!Отново страхотна актьорска игра-браво!

# 193
Аз нещо не разбрах защо Оуз се обади на Ферхундето?Каква му е целта? newsm78

# 194
Оуз ще предлага пари на Ферхи,за да не го съди.Тя му затвори първия път,но предполагам,ще се възползва максимално и така и трябва.
Не вярвам,че сърцето на Али Раза ще се трогне от това,че Ферхи го е подкрепила в мъката му по Севда.Той тези жестове изобщо не ги отразява.Решил ли е за някой чужд,че е лош,не му се дава друг шанс.
Направи ми впечатление как заплаши сина си по телефона:"върни се,или ще се откажа от тебе".За мене нормалното би било "върни се,или ще загубиш детето и съпругата си".
Това,че мъжът й е звъннал на Седеф,може да е неприятно,но не и да съсипе Ферхи.Тя самата ходеше с Шефкет,докато беше омъжена и като цяло,е опитна в тези игри.Сега,като бременна,Седеф не може да й бъде никаква конкуренция.По-скоро тя си дава сметка,че е глупаво да продължава живота си с такъв неудачник,незрял,нестабилен,сред почти вражеска среда,която се постопля само,когато е пребита или бременна,а това не може да трае вечно...

Общи условия

Активация на акаунт