ДАМСКИ КЛУБ 40+ ! Елегантни и чаровни! /тема 7/

• 26 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!

Sofia, мерси за кафенцето.

Е хайде от мен един романтичен плаж:

Arween, и аз съм дева.  Hug Ама охранявана от отряд стрелци - и асцендент и луна и още няколко.  smile3508

Ели, питката реших да я правим направо на рожденния й ден след месец, живот и здраве. Аз хич не съм по семейните събирания, особено смесените  Mr. Green, та така ще си спестя едното. Олеле, и питка ще трябва да правя! Може ли да дадете някои идеи какво да й сложа на прощъпулника да си вземе за различните професии - нищо не ми хрумва освен книга и примерно слушалките от апарата за кръвно.... 

Илиева, добре дошла! И аз съм Илиева (оттам авеили - отзад напред). smile3521

"Сол по кожата" съм го гледала преди 100 години, ама нищичко не си спомням. Може и съм била много млада...   newsm57 Ще взема да го гледам пак. Ама много ли е тъжен?

# 121
От мен тогава закуската:

Нещо съм се отворила на палачинки, през два дни пържа  Laughing Чакам да ми писнат.  Wink

# 122
Здравейте момичета на 40+!Чак сега видях тази тема,и ми се иска да стана една от вас.

# 123
  • тъгата в мен
Тц Crossing Arms Закуска йок!Трети ден съм вече на диета(повтарям започването и  Joy),че нещо не мога да се понасям напоследък.Да видим дали ще ми помогне за покачване на усмихнатия градус.Вчера успях и да се къносам и сега съм си една симпатичнаааа  Flutter
Изчезвам да решаваме задачки с нинджата,но за това занимание ще трябва предварително да го намеря из стаите.
Усмихната и спокойна неделя,кукли Hug

# 124
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug Малко се позагубих тия дни Embarassed И още не мога да насмогва да ми изчета назад. Grinning
aveili, всичко може да сложиш за питката. Ето какво сложихме ние за питката на малкия: книга - писател, част от музикалните джаджи на мъжа ми - музикант, апарат за кръвно - лекар, играчка микрофон - артист (общо понятие за човек, който е на сцена: актьор, певец...), стъклена колбичка - химик, цветни моливи - художник, фотоапарат - фотограф, CD - IT специалист, химикалка - журналист, лъжица - готвач, отверка - техник, играчка-количка - автомонтьор, топка - спортист, портфейл - банкер и задължително нещо златно, което се тълкува като да печели пари. Просто, когато проходи бяхме на селската ни къща и това бяха нещата, които успяхме да съберем в наличност. Между другото за питка изобщо не е задължително да събираш хора. Това е интимен ритуал, който може да си го направите дори ти и детето. Важна е само питката и избора на предмет, а не черпенето. После с тази питка може да почерпиш съседи, но не е задължително изобщо да каниш гости. Ние специално бяхме аз, мъжа ми, майка ми и каката. Важно е само прощъпулникът да се направи точно в деня на прохождането, най-късно на следващия ден. То затова се и казва прощъпулник, защото се прави при пъвите самостоятелни стъпки на детето. Не по-късно. Е, много хора си го правят, когато им е удобно, но тогава вече се превръща в повод за напиване и купон, а не свещен ритуал, какъвто е именно смисълът му. Tired Ако не държиш на традициите обаче може да го направиш, когато искаш. Иначе според традициите е в деня на прохождането и без шумно събиране. Ако те притесняват роднините, това е идеален повод да си го направиш спокойно и без тях, като за всичко ще бъдат виновни традициите. Wink

# 125
 Hug Привет от мен!
Нова темичкаа!!! Че и девет страниции newsm78
Благодаря на Лейди!
Добре дошли на всички нови!
Благодаря и за кафето и палачинките!!!
В работни дни съм толкова изморена, че ми стигат силите само да ви хвърля един поглед. Четох и за почивките /помечтах си Simple Smile/. Мноого обичам да посещавам нови места, но-о... някой друг път Simple Smile.
Вчера релаксирах с една приятелка по магазините,  а днес ще се развихря вкъщи. Ще потърся и филма.
Приятна неделя на всички!
Целувки за Синьо лято и малкото човече!

# 126
  • Варна
Аз хич не съм по семейните събирания, особено смесените  Mr. Green, та така ще си спестя едното. Олеле, и питка ще трябва да правя! Може ли да дадете някои идеи какво да й сложа на прощъпулника да си вземе за различните професии - нищо не ми хрумва освен книга и примерно слушалките от апарата за кръвно.... 

Авели, и аз като тебе не си падам по семейните събирание с все родата (гоооляяямааа!) и направих 3 в 1: рожден ден, кръщене, прощъпулник. Сложихме каквото се сетихме. Детето хвана българо-немски речник. Голямата хвана топка, ама изрисувана като земното кълбо - още се чудя как да го тълкувам.
"Сол по кожата" ми е любим любовен роман, даже не знаех, че има и филм, ще се гледа.
Приятна неделя, момичета!
Морската градина е прекрасно пролетно-зелена, ама все си забравям фотото!

# 127
  • София
Авели, и двата пъти бяхме само аз, майка ми(тя беше организатора), моите деца и племенниците. После майка ми излизаше пред блока и раздаваше питка на ДЕЦАТА, като ги караше да тичат. Колкото до предметите се сещам за двата, които взеха моите - ножица/голямата учи икономика, но шие фантастично/ и адвокатската карта на баща ми/малката е твърде далеч от тази професия  Mr. Green/.

Най-после ми се изтегли филма/Сол по кожата/ Grinning. Обикновено тегленето е между 15-30 минути. Този път беше поне 12 часа  Shocked. Днес ще го изгледам  Grinning.

Ния_1965    Hug

# 128
  • Sofia
Здравейте прекрасни Grinning
Благодаря за хубавата музика ,ароматното кафенце и вкусната закуска,гледката е изумително красива Laughingот сутринта съм изпълнена с енергия и днес много работа ще падне,последните 2 седмици бях една заспала,но всичко се променя.
Моя племенник беше много сладък на прощъпулника си защото не прояви никакъв интерес към предметите ,а си подгони и хвана питката голям смях падна hahaha

# 129
  • В светлината на слънцето
Голямата хвана топка, ама изрисувана като земното кълбо - още се чудя как да го тълкувам.

Е, как - ще стане прочута спортистка и ще обиколи земното кълбо, докато печели медал след медал. Peace

# 130
добро утро или май добър ден на всички. аз сега чак ставам, но съм с час назад/да се оправдая  Laughing/.
обожавам палачинки, но мразя битката с килограмите, затова минавам с кафето само  Simple Smile.
направила съм мой албум в общия. сложила съм само 2 снимки на децата си, не обичам да ги показвам, имам лични съображения.

прощъпулник съм правила само на големия, грабна един стетоскоп, но е на светлинни години от лекарската професия.
на малкото не ми е дошло на ума дори да правя такова нещо.

хубав ден на всички  Hug

# 131
Авели,и аз съм като Ментова и Таня - не обичам джумбуша и не отдавам значение на "така се прави"!
Прощапулника - поканих няколко деца /без възрастни/,питка и след това навън да тичат!
Роднините съм ги игнорирала - просто при нас така се получи,няма я тази силна връзка,вече го приемам като положителна ситуация.Не всичко става както сме си го представяли  - роднините не можеш да си избереш!
Хубав и усмихнат ден!

# 132
За пореден път ще кажа: животът е интересен.
Мислено ме върнахте години назад с прощъпулника-моите родители са инженери,на съпруга ми-лекари.
Аз съм икономист, а мъжът ми-биолог.
Когато правихме прощъпулник на каката сложихме от всички професии на родата и някои други предмети,които ни бъха под ръка-ей така, за по-голямо разнообразие.
Времето обаче е по-силно от нас/основен житейски урок/-тя не проходи, а направо изтича и..
грабна четката.
Нито съм се замисляла, нито тълкувах,и даже бях позабравила  докато не дойде  7 клас и въпроса за кандидатствуването-аз съм завършила немската гимназия, а съпругът ми-френската.
Но тя избра изкуството-и сега равносметката е следната-завърши приложните изкуства с рекламна графика и понастоящем учи трети курс керамика в НХА.
пък после нямало символика в ритуала

# 133
sofia68 , kak e цялото име на твоя син? Нашия батко също е Анди от Александър.

# 134
Здравейте момичета,
как сте в този леко мрачен, но все пак пролетен ден?

Гледам кафенце и сладки приказки сте заформили , за прощъпулници и деца,
ми нека тогава и аз да се изкажа: Синът ми грабна една папка с документи , която мъжо, прибирайки се от работа, случайно остави до нещата за взимане. Още се чудим какво означава newsm78
Малката направо се метна и награби ключове за кола и пастели едновременно,
това също не знам какво означава - пътуваща художничка може би? Laughing

П.П. Зарибихте ме с тази книга" Сол по кожата"кажете как да си я намеря?
Или ми препоръчайте нещо друго за четене, нещо ката за нас 40+ Grinning
Лек и приятен на всички!

Общи условия

Активация на акаунт