Стоматолози- гр. Варна

• 1 060 517
  • 2 920
  •   3
Отговори
# 1 440
По панорамна снимка от 2013 година отсече, че и 4-те ми мъдреца трябва да се извадят. Последва дълго разясняване защо и как. Изслушах търпеливо и после и обясних, че съм била при трима лицево челюстни хирурзи и какво се е случило. След споменаването за другите специалисти тя доста злобно и с повишен тон ми заяви "Е аз от къде да знам" и започна да ми заобяснява защо те са ме посъветвали да не вадя долните мъдреци.
Аз много добре знам защо са ме посъветвали така и какво е състоянието им.Определено след като разбра, че имам и други мнения смени позицията драстично. Няколко пъти опитах да спомена, че не съм там за долни мъдреци, а за един горен, които ме измъчва. Най-накрая успя да ме чуе и се съсредоточихме върху горните, при което беше заковано че трябва да се извадят и двата...
От д-р Шайкова знам, че мъдреци трябва да се вадят само в много, много краен случай, ако няма никакъв друг вариант. Защото те имат изключително здрави корени и след години, когато един ден дойде време за мост или протеза, стават много добра опорна точка. От позицията на тази зъболекарка аз лично си правя извод, че я интересува не толкова здравето на пациентите в дългосрочен план, а по-скоро как да им измъкне някой лев в момента. Освен ако действително няма някакви медицински основания, за да препоръча подобна интервенция, разбира се... Но все пак на твое място бих потърсил и друго мнение, преди да дам да ми вадят зъб. Защо не отидеш само за консултация при д-р Светла Динева, която работи в клиниката на д-р Шайкова? Тя е хирург, освен че практикува, преподава и в Медицинския и съдейки по задачите, които ми поставя, продължава да учи сериозно и да се развива. Последно ме накара да и потърся в интернет на възможно най-добра цена някакъв учебник по стоматологична хирургия, в който се описвали последните техники, разработени от някакъв италиански специалист. Намерих го за малко над $300 и тя си го купи!

Между другото, една интересна история за д-р Шайкова. На времето, като студентка 6-ти курс тя и един неин колега си пробили взаимно по един здрав зъб, след което си ги пломбирали. С цел да разберат и усетят точно каква е болката при всяка манипулация и да я спестяват максимално на пациентите си в последствие.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 19:56 от V12

# 1 441
По панорамна снимка от 2013 година отсече, че и 4-те ми мъдреца трябва да се извадят. Последва дълго разясняване защо и как. Изслушах търпеливо и после и обясних, че съм била при трима лицево челюстни хирурзи и какво се е случило. След споменаването за другите специалисти тя доста злобно и с повишен тон ми заяви "Е аз от къде да знам" и започна да ми заобяснява защо те са ме посъветвали да не вадя долните мъдреци.
Аз много добре знам защо са ме посъветвали така и какво е състоянието им.Определено след като разбра, че имам и други мнения смени позицията драстично. Няколко пъти опитах да спомена, че не съм там за долни мъдреци, а за един горен, които ме измъчва. Най-накрая успя да ме чуе и се съсредоточихме върху горните, при което беше заковано че трябва да се извадят и двата...
От д-р Шайкова знам, че мъдреци трябва да се вадят само в много, много краен случай, ако няма никакъв друг вариант. Защото те имат изключително здрави корени и след години, когато един ден дойде време за мост или протеза, стават много добра опорна точка. От позицията на тази зъболекарка аз лично си правя извод, че я интересува не толкова здравето на пациентите в дългосрочен план, а по-скоро как да им измъкне някой лев в момента. Освен ако действително няма някакви медицински основания, за да препоръча подобна интервенция, разбира се... Но все пак на твое място бих потърсил и друго мнение, преди да дам да ми вадят зъб. Защо не отидеш само за консултация при д-р Светла Динева, която работи в клиниката на д-р Шайкова? Тя е хирург, освен че практикува, преподава и в Медицинския и съдейки по задачите, които ми поставя, продължава да учи сериозно и да се развива. Последно ме накара да и потърся в интернет на възможно най-добра цена някакъв учебник по стоматологична хирургия, в който се описвали последните техники, разработени от някакъв италиански специалист. Намерих го за малко над $300 и тя си го купи!

Между другото, една интересна история за д-р Шайкова. На времето, като студентка 6-ти курс тя и един неин колега си пробили взаимно по един здрав зъб, след което си ги пломбирали. С цел да разберат и усетят точно каква е болката при всяка манипулация и да я спестяват максимално на пациентите си в последствие.
Именно затова споменах, че ми писна от Касапи. Не може след като 3-ма доказани специалисти Лицево челюстни хирурзи не са предприели вадене на тези мъдреци, а се бориха с медикаменти да успокоят всичко. И изведнъж тази Докторка да каже "Давай да ги вадим"... Неприемливо е! И още повече за 2 месеца да иска да изчади 4 мудреца, как ще се случи възстановяването, възпаления и всичко останало.
Сега след като се оталожи всичко си давам сметка, колко нелепо звучат половината от неща които ми каза.
В крайна сметка ще се прибера в родния си град и ще се консултирам със стоматолога наблюдавал ме през годините. Отказвам се да си търся нов "специалист". В последно време се оказва все по трудно да намериш свестен Доктор, за каквото и да било.

# 1 442
И аз се опитвам да си намеря добър стоматолог, но не ми се получава. Миналият месец ходих при Дора Аргирова, но съм много разочарована от нея.
Бях си записала час за преглед, но въпреки това я чаках 40 минути да си поговори с приятелка и да пуши цигари, защото дъхът и ръцете и миришеха ужасно.
Трябваше да ми направи две пломби на два съседни зъба. На единият зъб долу-горе и се получи, а на другият ми сложи лекарство и ме държа почти 3 седмици, защото уж все нямала време. А това, че не мога да се храня на тази страна и ме боли зъба не беше проблем за нея.
След дълго чакане ми направи и пломбата на другия зъб, но не е както трябва. Не ми се занимава повече с нея и сега се чудя при кого да отида да ми дооправи зъба.

# 1 443
Аз съм доволна от моята, но взема доста скъпичко.

# 1 444
  • Варна
Аз съм доволна от моя стоматолог, при който ходя от над 10 години:  д-р Демирев, кабинетът му е на  ул. "Еделвайс" № 24,  052 306609.
Там работи и жена му, но аз от нея имам бегли спомени, ходя само при него, но съм чувала, че и тя е добра.

# 1 445
Аз съм доволна от моя стоматолог, при който ходя от над 10 години:  д-р Демирев, кабинетът му е на  ул. "Еделвайс" № 24,  052 306609.
Там работи и жена му, но аз от нея имам бегли спомени, ходя само при него, но съм чувала, че и тя е добра.
И аз за него казвам "моя" зъболекар . И мъжа ми при него ходи и двамата сме доволни  Peace

# 1 446
Моля ви,препоръчайте ми зъболекар във Варна,по възможност да е жена и да е внимателна,добра,а не да всява страх когато седнеш на стола и цените да не са "космически" а съвсем нормални.
Какво ще кажете за Тихола Захариева?

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 21:30 от kotenevena

# 1 447
  • Варна
Здравейте,
да попитам дали някой скоро са му разширявали и запълвали каналчета и колко пари е излязло?
Днес ме сюрпризираха със 120 лв. и направо се  Shocked.
Просто ми е интересно  bouquet

# 1 448
Здравейте,
Някой скоро дали е правил щифтово пънче- пинлей,  и на каква цена? Както и цена на коронка (не съм решила каква да е още).
Благодаря

# 1 449
  • Варна
Здравейте,
Някой скоро дали е правил щифтово пънче- пинлей,  и на каква цена? Както и цена на коронка (не съм решила каква да е още).
Благодаря
Миналото лято, но аз не съм много надежден източник, защото сядам, отварям устата и затварям очите и в крайна сметка не помня какво точно са ми правили по зъбите .

Имам спомен за 90лв, а коронка - 120лв...нещо такова.

# 1 450
  • Варна
Здравейте,
Някой скоро дали е правил щифтово пънче- пинлей,  и на каква цена? Както и цена на коронка (не съм решила каква да е още).
Благодаря

При моя преди година някъде цената на метална коронка с бяла пластмасова част от едната страна (която се вижда при усмивка) струваше 90 лв, а металокерамична - 120 лв.

# 1 451
Здравейте,
да попитам дали някой скоро са му разширявали и запълвали каналчета и колко пари е излязло?
Днес ме сюрпризираха със 120 лв. и направо се  Shocked.
Просто ми е интересно  bouquet

Лечението на зъб е скъпо.Зависи какъв е зъба-еднокоренов или многокоренов.
Според мен 120 лв.за лечение не е скъпо.
Най-важното е да бъде много добре почистен зъба и после да бъде запълнен прецизно.Ако не е запълнен правилно,бъдещите проблеми са гарантирани.
Важно е и с какво се запълва-с паста или с гутаперка.Сигурно има и други методи,но които са използвали при мен са тези.

А колкото до книгите на цена 300 долара-абсолютно нормална цена за качествена дентална литература.
На български почти няма книги с описание за най-новите тенденции.Световноизвестните имена в стоматологията си продават книгите на доста високи цени.Ето, при първо търсене в google:
http://www.amazon.com/Advanced-Endodontics-John-S-Rhodes/dp/1841844365

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 08:33 от Desi_shisha

# 1 452
Реших да отида при Едрева,първо ми направи впечатление,че беше сърдита,след това искаше да пили зъб ,който аз проверих дали е нужно при др. колеги ,небеше нужно ,искаше да умъртвява зъб ,който също можеше да се спаси.Е ,хора сверявайте и преценявайте. Обикновенно нямаме навик да сверяваме казаното.Др. пък реши ,че имам 8 зъба с кариес ,ей така да изкара някой лев.Обикновенно се доверявах ,като каже имаш кариес се прави и не се и замислях,но сега доверието ми изчезна.

# 1 453
Покрай бременността зъбите ми доста влошиха, но чак след като родя ще мога да ги оправя и затова търся мнения. Търся добър зъболекар в района на Изгрев, Цветния или Севастопол. Цените не са толкова от значение, просто искам да си върши добре работата и да се отнася човешки.
Също ми трябва избелване на зъбите, Чаушев ми е страшно удобен вариант, някой ходил ли е на избелване при него или за някакви други интервенции? Четох доста положителни мнения.
Трябва ми и някой добър в естетическата стоматология, за да ми изгради или оформи няколко зъба.
Скрит текст:
Не е по темата, но видях на сайта на клиника Кръстев, която е препоръчвана, галерията им за орална хирургия и се чудя възможно ли е разместени зъби да бъдат подредени чрез операция или задължително трябва да се мине през ортодонт.
Ужасно много въпроси зададох, извинявам се, но наистина ми е тежко, че хубавата ми усмивка си е отишла.

# 1 454
  • Варна
Ако аз се нуждая от естетична стоматология, задължително бих се консултирала с доктор Кръстев и с още един, но ттъй като не ми се в налагало, не съм проучвала за още други имена.
Не съм му пациентка, да не звучи като реклама.

Общи условия

Активация на акаунт