Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 366
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
krikri, коментарът на малкия ти юнак ме разби Laughing, моят хлапак се мръщи и казва, че мириша гадно всеки път, когато се къносам.
Tintina, ако ще ползваш касия+къна като маска, може да се комбинира с масла. Ако целта ти е оцветяване, маслата пречат на къната, ще се получи по-слаб цветови ефект. За силен цвят и евентуално покриване на бели коси (не знам дали твоят случай е такъв), е за предпочитане да не се добавят масла. Иначе за да не са ти сухи краищата, може да добавиш към касията и къната около 2 супени лъжици мед.
За сока от алое предполагам (не съм пробвала досега, но и това ще опитам), че може да неутрализира ефекта на сухота след измиването с шикакай и сапунени ядки. Четох рецепти в тази връзка на английски, ще пробвам да постна няколко при свободно време.
Относно чимена, бях намерила информация за него като естествен балсам за коса, който придава блясък и еластичност. Тази седмица ще получа 200 гр. чимен на прах, от който мисля да добавя към измиващите билки, а също ще го пробвам като самостоятелна маска. После ще дам отчет Simple Smile

# 436
  • София
ако ще ползваш касия+къна като маска, може да се комбинира с масла. Ако целта ти е оцветяване, маслата пречат на къната, ще се получи по-слаб цветови ефект.
пак съм пропуснала тази важна информация  ooooh! всъщност целта ми е по-скоро да ми се възстанови блясъка и плътността на косата, отколкото да се оцветявам. НО следващия път ще мина без зехтин, тъй като по слепоочията започнах да побелявам. Сега сложих само къна, мислех да преценя по получения цвят дали да слагам и индиго, но явно ще трябва още веднъж да се къносам без зехтина, за да преценя.
Драгон  Hug, много се надявам да дадеш идея за маска с алое  Praynig

# 437
  • Бургас
dragon8, много ти благодаря! Толкова увлекателно разказваш за тези подправки, че и аз се подпалих Simple Smile
Косата ми не е започнала да побелява, така че силен цвят не ми е необходим. Но ще сложа мед вместо масла.
Чудя се също какво ще стане, ако сложа в сместа къри или куркума. И двете подправки са оранжеви на цвят, та... дали ще допринесат нещо към окончателния резултат? А, и по колко трябва да сложа от тях?

Забравих да пиша, че ми остана алма и се наклепах освен по лицето и по цялото тяло. Установих, че има ексфолиращ ефект и е по-добре от кафето, което ползвах понякога за тази цел. Кафето много запушва каналите, а тези билки са на прах и не вярвам да се наслояват.

# 438
krikri, при първа възможност ще дам преведени рецепти с алое Simple Smile.
tintina, куркума в по-големи количества може би ще даде съвсем лек оттенък при светли коси, но къри, особено ако е лютиво, може би не е подходящо за целта. Може да раздразни скалпа, все пак къната стои часове на главата. На страницата с миксовете на различни жени в www.hennaforhair.com помня, че имаше една рецепта с куркума, не помня коя обаче Thinking.

# 439
Dragon8,ве4е съм убедена,4е си била индийска принцеса в минал живот! Heart Eyes  bouquet
А къде из4езна нашата Хени4ка? newsm78

# 440
  • София
Да докладвам  hahaha
Косата ми е фантастична: обемна, плътна, с блясък. Доволна съм много. Няма никакъв цвят, цветен ли е само скалпа  Laughing Белите ми косми са оранжеви, но понеже са малко, не е трагично.
Следваща проба след 3-4 седмици, но само къна, без зехтин, за да видя дали ще се получи някакъв червен оттенък   Thinking Косата ми е тъмно кестенява.
В блога има хидратираща маска с алое, но е с балсам. На мен ми се иска да си е изцяло естествена, никога не се знае какво слагат в балсамите.

# 441
  • Пловдив
Да докладвам  hahaha
Косата ми е фантастична: обемна, плътна, с блясък. Доволна съм много. Няма никакъв цвят, цветен ли е само скалпа  Laughing Белите ми косми са оранжеви, но понеже са малко, не е трагично.
Следваща проба след 3-4 седмици, но само къна, без зехтин, за да видя дали ще се получи някакъв червен оттенък   Thinking Косата ми е тъмно кестенява.
В блога има хидратираща маска с алое, но е с балсам. На мен ми се иска да си е изцяло естествена, никога не се знае какво слагат в балсамите.

Само къна ли ползва? Колко време стоя намазана? Ако може качи снимка  Simple Smile

Аз си поръчах къна, индиго и амла. С тази разлика м/у дължина и корени дано да не стане гаф.

# 442
  • София
Ползвах само къна, стоя разбъркана с вода около 10 часа. Преди да я намажа, добавих жълтък, зехтин и лимонов сок, защото се беше посгъстила. Стоях 4 часа.
Няма разлика между корени и в края на косата; моите бели косми си бяха с дължината на останалата коса. Никога не съм се боядисвала  Peace

# 443
dilandii: тук съм вече  Grinning

Доста подправки може да се сложат към сместа. Едно - с цел да маскират леко миризмата на зайчарник Laughing и друго - с цел леко повлияване на цвета. Ефектът от подправките в повечето случаи се отмива бързо.

Сладък червен пипер и карамфил - за по-червен цвят
Канела - за по-кафеникав цвят
Куркума и шафран - за по-жълтеникави тонове

Чименът, добавен към къната, спомага за по-лесно нанасяне и отмиване на сместа.

# 444
  • Бургас
Момичета, сега забелязах, че на пакета с кайсията от една страна пише "натурална къна", а българския етикет е "кайсия на прах". Така ли трябва да е, или нещо са объркали?

# 445
Момичета, сега забелязах, че на пакета с кайсията от една страна пише "натурална къна", а българския етикет е "кайсия на прах". Така ли трябва да е, или нещо са объркали?

Не ,не си сбъркала. Касията е така наречената безцветна къна .С нея можеш да си придадеш златисти блясъци за около месец.

Много ми е странно ,че коментирате мириса на къната и билките като неприятни. Явно аз имам някакъв проблем ,защото на мен много ми допадат как миришат. Свързвам го с мириса на сено ,на есен....харесва ми .

# 446
  • Бургас
alleksa., благодаря ти, успокоих се Grinning Че вкъщи съм разбъркала сместа да ме чака и нямам търпение да се прибера и да се намацам.
На мен ми миришат на водорасли...

# 447
Ето това направо го копирах :

Рецепти с Cassia Obovata

За златист цвят – естествени нюанси за руса или бяла коса

Смесете Cassia Obovata на прах с портокалов сок или чай от лайка до постигане на консистенцията на кисело мляко
Покрийте и оставете сместа да престои 12 часа.
Нанесете получената каша на суха или влажна коса, покривайки косата по цялата дължина. По-лесно ще е, ако разделите косата на участъци.
Покрийте косата с найлонова шапка; изчакайте 3 часа
Измийте косата с шампоан и повече балсам
Повторете след месец за лъскава и здрава коса

За ягодово русо – при начален цвят руса или бяла коса

Смесете 4/5 Cassia Obovata с 1/5 Henna. За по-червени тонове увеличете съотношението на Henna. Добавете лимонов сок или чай от лайка до постигане на консистенцията на кисело мляко
Покрийте сместа и оставете да престои 12 часа
Нанесете получената каша на суха или влажна коса, покривайки косата по цялата дължина
Покрийте косата с найлонова шапка; изчакайте 2-3 часа
Повторете след месец за красива коса с ягодов цвят

За подхранване на косата без промяна на цвета

Смесете Cassia Obovata с топла вода до постигане на консистенцията на кисело мляко
Нанесете получената каша на суха или влажна коса, напълно покривайки косата по цялата дължина.
Покрийте косата с найлонова шапка; изчакайте 1 час
Повторете след месец за лъскава и здрава коса

# 448
  • Бургас
Аз пък размесих отделно къна и кайсия и ще ги смесвам заедно довечера. Щото и това го четох някъде, ма помня ли къде newsm78

# 449
alleksa. - и на мен ми харесва мириса. Виж, половинката не може да го понася. На мъжете в Индия пък наистина им харесва, действа им като афродизиак  Laughing
Tintina - наричат я безцветна къна, което поне според мен не е точно име. Все пак става въпрос за различно растение.
Касия с къна - зависи от пропорциите - ако е съвсем малко къна почти няма да има оттенък. Като цяло се целят по-рижи тонове с двете заедно.

Общи условия

Активация на акаунт