Ние сме малък, но мнооого прост народ!-ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ ОТ ЛЕКАРИ

• 58 125
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Много мога да разказвам за тази болница и тези "лекари". Че е абсолютно безхаберие е ясно и много ми се иска да престанат с това "лекарска грешка", аномалията била сериозна, "хирургичната намеса не е забавена" и т.н. Четох в лекарски форум, че чревната непроходимост е една от "лесните" за поставяне диагнози и че са необходими две ръце и рентген. И че не причината е важна към него момент, а спешното състояние и бързата операция. ситуацията от сега е ясна "дай да прикрием голямата грешка, и да признаем че имало места и температуропонижаващи имало". Така наказанията ще са административни и толкова. Лекарите не се страхуват от съд, просто им се разваля рахата за малко, че трябва да пишат формалности и толкова. то винаги според документацията всичко е изрядно. Аз имам 4 епикризи от въпросното заведение, където пише че детето е афебрилно, а нейната температура нито за ден не е спряла. Да не говорим за "проведените" изследвания според документите. Така че като го видя този да ми говори "детето е приведено в реанимация, мониторирано" и т.н. ми прикипява.
Този случай повдига и въпроса защо е толкова страшно през нощта сестрата да събуди лекаря. Доста болници съм обиколила с моето дете и този синдром е навсякъде - прави се всичко възможно да се отложи каквото и действие до сутринта, за нищо на света да не се буди лекаря и т.н. В частната болница във Варна имах същия случай "е какво сега, трябва да събудя лекарката", така че не е само а държавните болници.
Една от наказаните лекарки лично ме пита защо съм търсила частна болница, а не съм отишла при тях. Ами казах й защо, в прав текст.
Моето дете такка го бяха объркали, че направо напалм щях да хвърля върху тях, но се спрях именно защото до 18 години каквото и да стане пак до там ще опра. А моя случй не беше спешен. А представям си родителите в спешен случай как биха могли да търсят справедливост или да се карат и т.н.
Искам много да помогна по някакъв начин, ще следя темата да видим дали ще се организира нещо, ще помисля какво може да се опита. Не искам след седмица две да се забрави всичко.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 15:54 от Lazy_Lady

# 316
  • Varna
Да почива във светлина малката душица Flowers Rose Praynig
За лекарите които не са обърнали внимание на детенцето нямам думи, освен да кажа, че не само те а много от тях се държат като циници. Рядко съм срещала такива които си заслужават титлата Лекар, като това означава и да имаш човешко отношение, хуманно, да обичаш хората. Имам чувство, че повечето доктори са оперирани от това чувство.  Може да греша, но имам чувството, че лекари не стават тези хора които наистина обичат да помагат. А хора за които тази професия звучи много престижно. Голяма работа, че са със отлични дипломи, когато кандидатстват Медицина. Как няма един изпит да се види какви души имат  #Cussing out
Бих отишла на такъв протест, не бих изклинчила.

# 317
Някои от коментарите изобщо няма да ги коментирам.
От някои потребителки тотално се разочаровах.
Лично аз не съм спряла да плача от както научих.
Нямах сили да бъда до родителите и не знам дали изобщо ще събера.
Сина ми загуби братовчед с когото така и не успя да се запознае.
Това ми е първия и последния коментар по темата.Много жлъч се изля тук ,а повярвайте родителите не заслужават Cry
Почивай в мир , Дани Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 318
За 22 страници в тази тема доста рехаво се срещат коментари, които да са противоположни на общата нагласа. Съпричастността е голяма и дано се пренесе извън виртуалното пространство...

# 319
За 22 страници в тази тема доста рехаво се срещат коментари, които да са противоположни на общата нагласа. Съпричастността е голяма и дано се пренесе извън виртуалното пространство...

Аз също съм на това мнение. Тук само пишем и виртуално си казваме мнението, а лекарите и всички работещи в болниците, не виждат и не чуват какво се казва тук.

Бих отишла на такъв протест, не бих изклинчила.

Peace

Сега е бил Дани, утре може да е всяко едно друго дете.  SadТези хора нямат страх, това е. Crossing Arms Ето че и сега не получават наказания, а само понижения в длъжност. Това ли е цената на един човешки живот в нашата страна вече?! Питам се днес дали им дреме за това изобщо, едва ли......и както казва  Lazy_Lady не бива да забравяме и да подминаваме така нещата? Rolling Eyes

# 320
Ами не съм от Варна, но бих сторила каквото мога, за да има промяна, защото в никоя болница човек не е застрахован от това на какъв лекар ще попадне- защото некадърните и мързеливи лекари за малък %, но са навсякъде

# 321
ох , нищо няма да стане , никой няма да бъде наказан ,
всичко ще затихне , както и случаят със Запряна , както и  десетките случаи , които не придобиват известност ...

# 322
  • София
дали е случаен факта, че доктора носи фамилията Алиев, знае се как навремето имаше спец. броики за  турското малцинство за медицина и право Sad , вижда се  резултата от  преференциите.
Мир за душицата на Дани отново!!!!

# 323
дали е случаен факта, че доктора носи фамилията Алиев, знае се как навремето имаше спец. броики за  турското малцинство за медицина и право Sad , вижда се  резултата от  преференциите.

Да, сигурно не е случаен и фактът, че останалите пък носят нашенски фамилии.

# 324
Няма значение фамилията на лекаря, даже и малкото му име....
Имената на всичките участвали в тази пародия на "лечение" ще се запомнят с некадърност, мързел, бездушие  и коравосърдечие  Close    Аз  вярвам, че ще им бъде върнато с лихвите всичко това един ден.

# 325
  • Букурещ
Колкото повече чета за трагичния случай извън нашата тема тук, толкова по- се убеждавам, че сме малък, но......и т.н., толкова повече гняв се надига в мен, седим, пишем, скърбим заедно с родителите на Дани, молим се това да не се случи с нашите деца, с нас самите, присъединяваме се към групата във фейсбук, гледаме видео в днес.бг с ''пресаташето'' както съм го кръстила, онази Мумия дето чете с каменно изражение, след това изказване на проф. Миланов, което дори не желая да коментирам.....

И???

ааа, да, ще чакаме 14 дни сега, 14 дни - време, в което да се скалъпят, да се съшият с бели конци по възможно най-перверзен и циничен начин нещата, така че да изглежда, че това мило същество, което ни гледа от снимките от втория си РД, който е бил на 05.04 т.г., това жизнено детенце, да го изкарат с вродени аномалии - детенце, което за 2 години живот НЕ е боледувало.

Ами да и Е**** майката БЕЗ грам извинение (съвсем меко казано го изписвам) на цялата проядена изгнила система в тая държава!!!!!!!!!!!

# 326
 Liorena,  дано да има смисъл да пишем. Аз също взех да се отчайвам сериозно. Писах много в темата за насилваното дете, писахме всички. Писахме до телевизията, писахме до други медии. И накрая какво-нищо. Отшумя всичко. Наказани няма, виновни няма. Чиновниците  си заемат старите постове и това е. Петицията стои почти два месеца в подписа ми, и на други жени също е в подписите. Нищо.

Прочетох подписката, само едно нещо не разбирам.

"Настояваме за незабавна и цялостна промяна в нормативната уредба, изразяваща се в разширяване на правомощията на социалните служби с цел незабавно извеждане на „дете в риск” от семейна среда, при възникване на съмнение за малтретиране и престъпно посегателство над здравето и живота на същото."

Защо извеждаме децата, жертвата, а не извеждаме насилника?! Защо трябва да се наказва жертвата на насилието, в случая детето и да го извеждаме от естествената му среда, семейната! Защо системата не наказва сурово насилника! Това, което предлагате е наказание не за насилника, а за жертвата! Трябва да се променят съвсем конкретни неща в правомощията и на ДАЗД и на полицията, така че системата сама да се самосезира и да задейства прокуратурата, а не да чака жертвата да я задейства евентуално, и после да обвинява пак жертвата за бездействието си. В Германия полицая има право по закон да задържи насилника над жена, за 10 денонощия, през които пише доклад за случая, с който сезира прокуратурата и в същото време разписва и мерките за защита на жертвата, до излизане решението на прокурора. Цялата система се задейства, само с един сигнал до полицията.

По темата, не виждам нищо градивно и никакъв смисъл в самата тема, така поставена от Лиорена, както и в постовете й. Така разсъждавайки, така пишейки, задълбаваме все по-надълбоко в блатото, всъщност самите ние създаваме и затвърждаваме този ад. Ние, именно с това мислене, ние сме виновните. Тази система, която обвиняваме и убива децата ни по този жесток начин, не би могла да съществува без нашето бездействие, то е което я е създало и я крепи точно в този й вид. Давайте конкретни предложения, чиито цели и организация да излизат извън форумното писане и да имат реално действие в живота. Давайте предложения за случаването на нещо реално като действия, стига с тез оплаквачески теми и писания, така не защитаваме никого, най-малко децата си.

# 327
Гледам темата от няколко дни, но нямам сили да я изчета. Ако решите да действаме по някакъв начин, бройте ме.

# 328
  • Букурещ
Давайте предложения за случаването на нещо реално като действия, стига с тез оплаквачески теми и писания, така не защитаваме никого, най-малко децата си.

Давай! Peace

# 329
не знам какви действия да има...спомняте ли си случая на починалата родилка? Въпреки големия отзвук, резултат нямаше, нито диагноза...

Общи условия

Активация на акаунт