Ние сме малък, но мнооого прост народ!-ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ ОТ ЛЕКАРИ

• 58 116
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Бог да прости дечицата Cry
За съжаление според мен тези случаи ще зачестяват. Давам ви пример с моето малко дете септември месец /тогава беше на 2г и 4 м/внезапно се наложи операция от херния. Просто в един слънчев ден на слабините му изскочи подутина колкото яйце, веднаго го заведохме в бърза помощ ВЕЛИКИЯТ специалист там обяви, че това е неслязъл тестис и ни прати в урология - при все,че аз с просто око и немедицинските си познания  виждам, че и двата тестиса са си на мястото. Отиваме в урология и лекарят каза това дете е с херния вие сте за хирургия - отиваме в хирургия а от там казват оправете документите от приемно и продължиха да си гледат сериалите и да си бистрят клюките.Детето ми виси в ръцете пребледняло и приплаква, цялото обляно в пот или затваря очи а аз не знам дали губи съзнание или просто вече няма сили - не беше спал следобяда, докато мина през рентген, кръв, екг и още какво ли не минаха още около 60 минути, после ни оставиха в стаята и дойдоха да го вземат за операция след още около 2 часа.Знам, че не винаги се действа на минутата, знам че трябва да се направят изследвания, но това което ме вбеси е бездушието - то ти виси в ръцете,а те не бързат - гледат си телевизора, говорят си сякаш отвън няма никой  - едва ли не ти си досадна муха, която им разваля безметежното спокойствие. #Cussing out Sad Слава богу, операцията мина без проблем и детето ми е живо и здраво, но ужаса който преживях няма да го забравя никога.

# 346
Просто не намирам думи да изразя емоциите си в момента...
Гледах родителите и се чудех, как не са хванали за гушата така наречения доктор, който явно го е мързяло да мисли, камо ли да си върши работата?

Как е възможно толкова некадърници в бели престилки и то в Университетска болница????

Най-бруталното в цялата история е, че отново за кой ли път никой няма да е отговорен, никой няма да бъде наказан....
и пак ще умират деца заради обезумелите от алчност нещастници с купени дипломи за медицина....

# 347
  • Букурещ
<<Пореден случай в болница с фатален край за малко дете. Момиченце на година и осем месеца почина в Ямболската болница от остър обструктивен ларингит. Родителите на детето смятат, че медиците не са действали достатъчно бързо и адекватно. Проверка по случая започва и районна прокуратура Ямбол.

Преди дни Александра е приета със затруднено дишане в Детското отделение.

"Сложиха й Урбазон - система и започнаха да чакат да й се успокои дишането, което не се успокои и чакахме два часа, докато си отиде”, разказа майката не детето Юлия Дюлгерова.

"Можеха да се обадят на хирург, да направят някакъв разрез, който да помогне да вкарат въздух. Те само гледаха и се чудеха какво да направят. Имах чувството, че се сблъскват за пръв път с такава ситуация. За два часа и половина да не можеш да вземеш решение", допълни бащата Станимир Дюлгеров.

Според лекарите заболяването е протекло остро, забавяне в действията им не е имало и е било предприето всичко необходимо.

"Не са никакви два часа, детето постъпва в 15.45 и почива в 16.45 - в рамките на едни час плюс един час реанимация, все пак това е дете - включване на венозен път, аспирация, интубация, обдишване", съобщи д-р Славка Кирилова – началник на Детското отделение.

Резултатите от аутопсията ще са ясни след месец. Очаква се проверка от Районния център по здравеопазване.>>

видео: http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/2084953793-Momichent … kata_bolnitsa.htm

l

# 348
На медиците винаги им става ясно какво е било заболяването от аутопсията.Инак им е мноооого трудно да разберат.
Не мисля,че това са изолирани случаи,просто сега малко се поразтръби,което беше крайно необходимо!

# 349
Знам, че не винаги се действа на минутата, знам че трябва да се направят изследвания, но това което ме вбеси е бездушието - то ти виси в ръцете,а те не бързат - гледат си телевизора, говорят си сякаш отвън няма никой  - едва ли не ти си досадна муха, която им разваля безметежното спокойствие. #Cussing out Sad Слава богу, операцията мина без проблем и детето ми е живо и здраво, но ужаса който преживях няма да го забравя никога.

Така си е. В кърмаческо, където оперираха сина ми на 22 дни от нещо много често срещано - пилорна стеноза - сестрите постоянно гледаха телевизия, а когато детето плачеше, понеже е гладно, идваха да ми се карат, че детето "реве" и ги буди. Аз обяснявам, че хирургът забранил да го храня след и преди операцията и плаче от глад. И те - "що не го накърмиш, ма, а го мъчиш детето - ти кво мислиш, че ги првим, като реват през нощта - ми храним ги!" Е, не ми се мислеше за дечицата, които бяха без майките си там, защото имаше и такива. Обяснявам 10 пъти, че хирургът ми е забранил, ама тя сестрата, нали иска да спи по време на нощната си смяна, та й пречи... Еми, отказах, разбира се, да го нахраня!
Това всичко, естествено, след като едва не го "изпуснаха", както лекарите се изразиха, понеже бяхме при една звезда гастроентеролог с титла, пак от Университетска, но софийската, който повече се интересуваше от предстоящото интервю по "телевизора", отколкото от повръщащото ми 14-дневно бебе, който не установи заболяването, което беше с прояви като по учебник и аз вече, след преживяното, съм в състояние да го диагностицирам при такива ясни признаци!

Хирургът беше много добър и точен, но сестрите и санитарките там реално отговарят за живота на децата, докато дежурният е долу... Те решават дали да го извикат. И това е Пирогов. Същите тези сестри, които работят с кувьози, обяснявах, че не можели да работят с пералня, понеже "разваляла дрехите"...

# 350
  • Букурещ
За Пирогов лично аз няма какво да коментирам - там за мен всички до един са мъртви души!!!

# 351
  • Варна
Вие обърнахте ли внимание на поста на Liorena, че  отново има починало дете, което е заведено в болница с надеждата да му се помогне.

Нямам думи просто. Само аутопсии ще чакаме,че да разберем от какво сме били болни. Тези са за гробари, не са  лекари.

# 352
Дори на курс по БЧК учат, че е най- добре ако няма дишане, да направиш трахеотомия с подръчни материали, не мога да повярвам че лекари в болница не са опитали да спасят детето по този начин, а са гледали и са чакали?!Прави са родителите да обвиняват лекарите, просто нямам думи
И аз не искам да слагам розички, достатъчно тъжим за деца, болни от редки и труднолечими заболявания, които ни напуснаха, но за здрави деца, които са имали нужда от рутинна спешна помощ?!?!?!

# 353
Какъв безсилен гняв ме обзема Tired

# 354
Чета темата от дни...и дори не мога да облека в думи това, което ме е обзело - някаква смесица от мъка, гняв, отчаяние, безсилие...

Не мога да повярвам, че "хората" в тая жалка държавица са толкова оскотели, толкова нагли и бездушни. Тази Хипократова клетва вече е без стойност, полага се просто защото това е ...традиция...

Наистина не знам какво да кажа, тежко ми е.

# 355
  • Букурещ
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5780568

Обвиниха 4-ма лекари за смъртта на 4-годишно дете

29 януари 2010 / News.dir.bg
Четирима лекари са привлечени като обвиняеми по разследването на смъртта на 4-годишната Никол Сурчева в болницата в Смолян през септември. - СЕПТЕМВРИ 2009 !!!

На докторите са повдигнати обвиненията, след като излезе експертизата за смъртта на детето, направена от петима специалисти. Медиците са с обвинения за професионална непредпазливост, причинила  смъртта на Никол, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян, предаде "Смолян днес".

Разследването продължава и е възможно да има още обвиняеми. Засега само един от обвинените лекари е дал обяснения, другите са се възползвали от правото си да мълчат.

В смъртния акт на момиченцето е записано, че причина за смъртта е остра дихателна недостатъчност, сепсис, варицела и пневмония. Според болницата предварителната диагноза след аутопсията е бързо развиващ се сепсис.

Никол е единственото дете на семейството на Николай Сурчев и Мая Илиева от Смолян. Преди да издъхне, успяла само да каже: "Помогни ми, тати" и "Мамо, не мога да говоря".

Сигурно септември 2009 е имало тема за този случай, (за радост на едни отдавна не пиша тук) - ако някой може да ми даде линк, ще ми е интересно да прочета там какво Конструктивно се е предложило за да не се стигне до смъртта на Дани преди дни, и до смъртта на Александра днес.

статус на моя позната в бука:
Момиченце на година и осем месеца почина в Ямболската болница, 2-годишно дете почина след лекарска грешка, 10-месечно бебе наръфано от ротвайлер, Три деца гледани във ферма като добитък, Момченце на 2 години и 6 месеца е прието в "Пирогов" след побой, 4-годишно дете с комоцио след домашен побой...........

По тези нещастия дали не е имало теми тук?

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:00 от Liorena

# 356
# 357
Има една новоизлюпена Агенция "Медицински одит". Чудя се къде се скатават и защо не се самосезират. Съжалявам, Гугъл не дава сайт и нямам представа какви са им координатите...

# 358
  • София
Безмълвна съм...
Мир на малката душичка! Cry

# 359
Не мога да повярвам, че "хората" в тая жалка държавица са толкова оскотели, толкова нагли и бездушни. Тази Хипократова клетва вече е без стойност, полага се просто защото това е ...традиция...
Хич даже не е трудно за вярване. Всички, които живеем в България отдавна сме наясно какво цари в болниците - същото, което и навсякъде - бездушие, безхаберие и безотговорност. Мързел, незаинтересованост, апатия - смяната му да мине, кафето да си изпие, някоя сестра да ощипе........Все парите им малко, все условията им за работа лоши. В случая това е довело до жестока трагедия за две български семейства. По-назад в темата някои потребители намекнаха, че родителите на Дани са били прекалено търпеливи и мълчаливи и може би са допринесли за случилото им се. А в Ямбол? Тук всичко е протекло светкавично, въпрос на минути, дори не часове. И да крещиш, и да шамариш, и да трошиш ръце и крака все тая, по-адекватни и кадърни няма да станат лекари и сестри. Няма време да търсиш помощ другаде. И във Варна, и в Ямбол истината е една - лекарите са подценили състоянието на дечицата и са направили обичайното - да пуснем системка, да дадем лекарства и да чакаме в кабинета, докато си пушим цигарата и бъбрим с колегите. Това е ежедневието в бг болниците. Затова децата ни умират. Не къде да е, а в болниците.
Настръхвам. Оняден четях темата и си мислех, че Варненската университетска е с претенции и се случва такава трагедия, а нашата каквато е......вероятността е пъти по-висока. А тя драмата вече се е била разиграла, едно малко слънчице си е отишло от няма нищо  Cry.
Съболезнования на почернените семейства! Не мога да си представя нещо по-жестоко. Бог да пази децата ни, на лекарите не можем да разчитаме!

Общи условия

Активация на акаунт