СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011.

• 71 807
  • 1 579
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Цитат
Мисля , че за второ класиране ще има шанс за реално работещите ,тъй като без документ няма да пуснем нито едно дете за ОДЗ 42 ,местата ще останат свободни за следващ етап.
Дано,и дано да е така не само за 42 ОДЗ.
Аз също си мислех,колко лесно може да се излъже,като се впишат неверни данни.Напр. за работа.
42ОДЗ имам въпрос към вас.Ако не предоставят тези документи за работа,съкращение и пр.,вие не записвате децата?Възможно ли е някой недобросъвестен родител да даде фалшива служебна бележка.Предполагам,че едва ли всички новоприети деца им се проверяват родителите в НОИ?

# 1 441
  • София
Би трябвало при тази оскъдица на места всичко да се проверява.
Помня, че миналата година в градината, в която кандидатства сина ми имаше около 3 отказани.
Миналата година не следях системата много, много. Синът ми беше малък, даже и да го бяха приели нямаше да го запиша.

# 1 442
Такааа. Ние вече приключихме с нашата одисея с ОДЗ-тата. На опашката, където попадахме до днес в гранична група за второто класиране, се появиха две деца с 0.1 точка повече от гр.група и заемат изцяло свободните места. Предположих, че са от тези, компенсираните, но май не е така. И двете деца имат случайни номера, което значи, че са участвали на първо класиране в гранична група и явно не са приети, но пък има други деца, които са с по-малки случайни номера. Т.е. ми се струва логично на други деца да дадат тази 0.1 компенсаторна точка. Има ли някакви други компенсации, за които да съм изтървала?? Или други идеи как са се озовали там?  newsm78

И друго се зачудих.. Какъв е смисълът на това второ класиране, като тези, които са ги прецакали на първото (т.е. тия 1-2 деца под чертата), ще бъдат компенсирани за второто и пак ще влязат? В смисъл, че ако няма отказани, то... както и да е...

# 1 443
  • София
Такааа. Ние вече приключихме с нашата одисея с ОДЗ-тата. На опашката, където попадахме до днес в гранична група за второто класиране, се появиха две деца с 0.1 точка повече от гр.група и заемат изцяло свободните места. Предположих, че са от тези, компенсираните, но май не е така. И двете деца имат случайни номера, което значи, че са участвали на първо класиране в гранична група и явно не са приети, но пък има други деца, които са с по-малки случайни номера. Т.е. ми се струва логично на други деца да дадат тази 0.1 компенсаторна точка. Има ли някакви други компенсации, за които да съм изтървала?? Или други идеи как са се озовали там?  newsm78

И друго се зачудих.. Какъв е смисълът на това второ класиране, като тези, които са ги прецакали на първото (т.е. тия 1-2 деца под чертата), ще бъдат компенсирани за второто и пак ще влязат? В смисъл, че ако няма отказани, то... както и да е...

А какви са ДК на тази градина?

# 1 444
  • София
Ан-Мари, аз точно така направих. Миналата година ни приеха в първа яслена група , а аз не я записах, защото ми се стори малка, пък и боледуваше доста. Не съжалявам, че тогава не тръгна, само че сега нямаме никакъв шанс, защото случайното ни число е 27 поред от опашка с 30 деца. Чудя се дали не трябваше да търся вратички, защото впоследствие разбрах, че има поне 2 дечица, които си пазят място и със сигурност една неработеща майка.
Освен това една майка вчера ми сподели, че е платила дъщеря и да започне миналата година в ясла. Така че системата си е прозрачна, ама другият път.

# 1 445

Брат/сестра и родител в системата. Но тия двете деца ги гледах преди малко, преди първото класиране са били на опашката, действително...

# 1 446
  • София
Ками, оня ден гледах снимки от кучешкия парк  Laughing

Ти, аз, Дуци, увиснахме този септември.
Аз в градината не съм стъпвала, разчитам на системата  Laughing Твоята щерка поне е с хубаво число. На Алекс числото е 57. Точно 23та резерва за класирането през 2012та година Simple Smile
И както написа "вратички има всякакви". Чудя се дали да се разходя до градината.

Брат/сестра и родител в системата. Но тия двете деца ги гледах преди малко, преди първото класиране са били на опашката, действително...
За да получат по 0,1т... може да имат брат или сестра в градината. Например брат/сестра класирано и записано след 1вото класиране.

# 1 447
...
Освен това една майка вчера ми сподели, че е платила дъщеря и да започне миналата година в ясла. Така че системата си е прозрачна, ама другият път.
И аз постоянно чувам за деца, които не са приети на 1во класиране, но родителите им са намерили как да ги вкарат по втория начин... Та - системата е прозрачна до 25тото място в групите. От там нататък - до 30 - 32рото се спуска мрак...

# 1 448
  • Банкя
Във връзка с факта, че има майки, които са подали документите на децата си в детските градини, но това все още не е отразено в системата, публикувам кореспонденцията си с ИСОДГ. Дано ви е от полза. Wink Hug

Въпрос:
Цитат
[2010-04-30 13:48:58]  Здравейте,искам да попитам, дали директорките имат някакъв срок, в който трябва да въведат в системата на ИСОДГ, че едно дете е записано? Питането ми е породено от факта, че още на 28.04.2010 подадох документите на сина ми в 164-то ЦДГ, но директорката точно беше излязла и ги прие медицинската сестра и от тогава все още не е променен статусът на сина ми в профила му, както и не съм получила уведомителен мейл. Знам със сигурност за още едно дете, на което документите са подадени на 28.04.2010, а в сайта на самата градина стои бройката от 44 незаписани, респективно 0 записани деца.Благодаря Ви за вниманието!С поздрав ...
Отговор:
Цитат
Няма такъв срок, необходимо е след проверка на всички представени документи от страна на директорката, да отрази записването на детето в системата.

Въпрос:
Цитат
[2010-04-30 14:19:31]  Здравейте отново, Във връзка с Вашия отговор на моето запитване от [2010-04-30 13:48:58] моля да ми обясните, какво би следвало да направя, за да съм сигурна, че детето ми ще бъде записано в срок? Всеки смята (аз за себе си съм сигурна), че е предал е всички необходими документи, но какво ще се случи, ако директорката реши да регистрира децата в последния момент и установи непълни документи? Знам, че в момента конкретната директорка на 164-то ЦДГ е заангажирана и с ремонта на новата сграда, но не мисля, че е невъзможно да се отделя по половин час на ден за регистрация на новопостъпващи деца. Не мисля, че някой има изгода, да продължава да държи нас родителите в напрежение, особено след така или иначе стресиращото класиране, но на практика тази директорка прави точно това. С уважение ...
Отговор:
Цитат
Моля, сигнализирайте ни, ако до Вторник (04.05.2010 год.) записването все още не е отразено. Ще се свържем с директорката.

Thinking Tired Whistling Peace

# 1 449
Цитат
Мисля , че за второ класиране ще има шанс за реално работещите ,тъй като без документ няма да пуснем нито едно дете за ОДЗ 42 ,местата ще останат свободни за следващ етап.
Дано,и дано да е така не само за 42 ОДЗ.
Аз също си мислех,колко лесно може да се излъже,като се впишат неверни данни.Напр. за работа.
42ОДЗ имам въпрос към вас.Ако не предоставят тези документи за работа,съкращение и пр.,вие не записвате децата?Възможно ли е някой недобросъвестен родител да даде фалшива служебна бележка.Предполагам,че едва ли всички новоприети деца им се проверяват родителите в НОИ?
Този въпрос трябва да се отправи към Сирма , аз като се съмнявам за верността на документа проверявам лично чрез разговор с фирмата издала документа , по булстат в Агенцията по вписвания и при нужда в НОИ,но да се проверява в НОИ не е мое задължение.

# 1 450
Аз записах децата, направиха ми проблем само заради служебната бележка на съпруга ми - нямаше булстат. Но въпреки това, директорката ми даде входящ номер и пред мен потвърди записването в системата. Булстатът на фирмата, в която работи мъжа ми, го занесох днес.
Самото записване в системата става с един бутон, отнема 1 сек.
Не мога да разбера що за безобразие е да се събират документи, да станат купчини и тогава някой да се прави на велик? #Cussing out

# 1 451
За пореден път съм разочарована като видях че деца от турски и арабски произход са приети имащи същия брой точки като на моето дете.Нямам нищо против тези раси но ако българче кандидатства за градина в друга държава да ли него ще изберат или тяхното си дете???? Не е нормално в собствената ти държава да си на заден план.Не ме разбирайте погрешно не съм расистка!

Жалко, много жалко за подобно мислене!
Напротив, ние сме си в правото,и без това държавата ни дава трохи и всеки да си гледа детето ,както може.

В кое право сте СИ и кой ВИ го е отнел? Ако държавата ВИ дава трохи какво са ВИ виновни децата? ВИЕ да сте се замислили, че тези деца имат същите права като ВАШИТЕ?   Да сте се замислили, че родителите на тези деца също плащат данъци и имат същите като ВАШИТЕ права /о кощунство! Нима може арийци и парии да имат еднакви права/.

Въобще не обсъждам факта, че тези деца е възможно да са от смесени бракове. На комплексарите и лузърите все различните им са виновни!

Въобще изказването е толкова абсурдно и позорно, че си плаче за модератор!

Подкрепям - всички ни е яд, и то с право, че остават деца извън яслите и градините. Но децата, на които (може би само единият родител) имат друг произход, не са виновни. А и като ги преброите колко ще се промени пейзажът? И наистина - щом са с вашия брой точки, то това означава, че вероятно родителите им работят и са осигурени в нашата държава.
Сега се върнах да из4ета и мисля,4е няма смисъл да се заяждаме,т.като всеки си е прав за себе си. Аз патриот и признавам,4е имам предрасъдъци към някои хора,така 4е мисля,4е е по-добре да се прекрати спора.

Съжалявам, че ще го напиша, но с удоволствие бих искала да видя те таквиз патриоти да проповядват идеите си в центъра на Столипиново, Факултета или в центъра на Кърджали, Разград и пр.

Иначе той, бай Ганьо може да се бие силно в косматите гърди в банята.
Понеже едва ли ще знаеш след евреите най-много избити са славяните. Тях Хитлер също е смятал за ненужна раса. Така е започнал - евреи, славяни, цигани...и е стигнал до болните германци. Имал е специални калъпи за главите - която глава не пасне в калъпа - хоп в лагер. Въпрос на патриотизъм е било кои ще са следващите.....

# 1 452
marmotche,искам и тук да ти благодаря още веднъж.Подадох жалба сутринта в 10:30,в 14:30 когато вкл. компютъра нямах все още отговор,но отваряйки сайта видях,че са я компенсирали дъщеря ми с 0.1точка.Сега има едно новопоявило се дете преди нея с 9.1т.,което съответно изпреварва всички и след това е тя,оттук нататък всичко е въпрос на късмет.Мерси! Hug

# 1 453
marmotche,искам и тук да ти благодаря още веднъж.Подадох жалба сутринта в 10:30,в 14:30 когато вкл. компютъра нямах все още отговор,но отваряйки сайта видях,че са я компенсирали дъщеря ми с 0.1точка.Сега има едно новопоявило се дете преди нея с 9.1т.,което съответно изпреварва всички и след това е тя,оттук нататък всичко е въпрос на късмет.Мерси! Hug
А не е ли редно компенсираните деца да изпреварват новопоявили те се с по-висок бал? В смисъл, ако другото дете е въведено в системата с по-късна дата?
Защото хипотетично погледнато, във времето когато то е кандидатствало, твоето дете вече щеше да е класирано?

# 1 454
  • София
Ето отговора от ИСОДГ: "Тези деца е трябвало да бъдат класирани още на първо класиране поради по-ниския входящ номер. Тъй като не са класирани, са компенсирани с 0,1 т. служебно, след съгласуване с дирекция "Образование". "

Ето това беше обяснено от една майка по този повод:
За ощетените некласирани деца от гранични групи  Знам вече за такъв случай в нашия район, родителите са се жалвали и на тези деца, които е трябвало да бъдат приети още на 1 класиране, са присъдени служебно по 0.1 допълнителна точка. Засега те водят опашката, дано се задържи така и да си влязат на 2 класиране на местата, които са си били техни по право

Точно тези 3 деца имах предвид вчера. Заслужили са си компенсацията, те така или иначе са с 3-те най-малки номера в граничната група под чертата. Дано ги видим сред класираните утре, не трябва децата да плащат за технически несъвършенства на системата.

Общи условия

Активация на акаунт