До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 4

• 254 101
  • 1 618
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Бургас
За Хубчев някой да има отзиви.Има ли колпоскоп?Записала съм си час,защото и аз се чудя при кого да ходя вече.

Иве,дай после отзиви за Димитров .Аз съм ходила при него,но ти имаш база за сравнение.

Междудругото обгарянето на раничката не боли.

# 1 201
 Гале, Хубчев доколкото помня преглежда в Девата, а аз като им звънях да питам за колпоскоп ме препратиха в Св. София. По пътя на логиката, няма такъв въпросният лекар. Ще пиша за Димитров задължително, но ще е другия месец.
  Не боли обгарянето и колпоскопа не боли, абе нищо не боли, просто си правете профилактичните прегледи девойки  Simple Smile

Струва ми се, че координатите и цените спокойно могат да се пишат в темата предвид интереса. Аз лично на лични получих 3 коренно различни цени за услугата. Просто за информация казвам, че в ценоразписа на Ковачева пише колпоскоп 70лв. Предполагам, че и при Димитров ще е там някъде.

# 1 202
Интересно. Да не излезе сега, че лъжа...Нека, който ходи, да сподели после. Моля.

# 1 203
Интересно. Да не излезе сега, че лъжа...Нека, който ходи, да сподели после. Моля.

Ооо не, Аля, в никакъв случай не го твърдя. Не съм си го и помислила даже.  Naughty Съжалявам, ако така е "прозвучало"  Embarassed Хубаво ще е, който отиде пръв да напише информацията в темата, защото има много питащи. Това ми беше идеята.

# 1 204
Лошо да му стане на човек да живее в града на най-бездарните лекари. Не говоря само за гинеколози...В семейството ми се е налагало жизненоважна лекарска намеса и помощ няколко пъти и в Бургас е нямало адекватен вариант. Не съм чула друг такъв голям град в България с подобно реноме.
Извинявам се за офтопика.

# 1 205
 За съжаление ще се съглася с теб. Няма да забравя когато ме приемаха за операцията в София и в приемното ми попълват документите и ме питат от къде съм. След отговора ми един от присъстващите в стаята лекари се плесна по челото и възкликна "Лелеее и тази от Бургас. Какво правите вие там бе?!"
  И аз се извинявам за офф-а

# 1 206
  • До морето :)
Да взема и аз да ида ли?  newsm78 Имам раничка, но нямам време да ида на лекар  Rolling Eyes Няма н а кого да оставя малката, ще чакам някой ден ,когато почива мъжът ми или детето още малко да поотрасне
За Хубчев - при него ходих на 4Д и ФМ - много съм разочарована. Може да е добър специалист, но думите му са много скъпи. За 5 минутен преглед само повтаряше: "Да, да, добре, добре, всичко е добре!"

# 1 207
Добро утро мамички!И аз ходих на ФМ при Хубчев и по същия начин нищичко не ми е казал - само ,че е добре има ръчички ,крачета и до там... CryОбаче перфектно прави амниоцентеза,боцкане не го усещаш  практически...

# 1 208
  • Бургас
За Хубчев ще се съглася с Лече.Аз даже влязох малко в дебат с него.Обясних,че това което вижда той и го разбира,аз него виждам и ми остава само неизвестността и притеснението.Усмихна се и започна по-бавно и подробно.
Малко ОФ и от мен-Лече,много сте пораснали!Пу-пу и аз като старите баби. Grinning

Аля,не случайно се насочих към препоръчан доктор за изследвания.Като отида на профилактичен преглед се почва едно молене да ми пуснат всяко изследване.Чувам реплики от рода на "Я се виж,здрава и права жена,какви изследвания,само за най-лошото си мислите!"

Чао за сега и наистина която е доволна и е ходила вече,да пише и за прегледа и цените.
Колкото и да струва,това са най-разумно изхарчените пари.Ясно е,че от ЗК не можем да очакваме много.Аз поне се предадох вече.

# 1 209
  • До морето :)
Аз по принцип си ходя при Добрева. Тя вече ми третира една раничка с лекарство. На профилактичния след раждането ми каза, че имам пак, било нормално, но както вече казах/писах/ още не съм отишла. Иначе колпоскопия не ми е правила, само ми взе натривка за цитонамазка.  Peace

# 1 210
  • Бургас
Доколкото знам колпоскопия се прави, когато резултатите от цитонамазката са притеснителни. Аз си влача "раничка" от години (още от преди да забременея), но цитонамазката ми е добре, ходя профилактично два пъти, най-рядко веднъж годишно при гинеколог и правя цитономазка. Лекарите са ми казвали, че може да се прегори, но може и да остане - няма нищо притеснително в нея, стига да не създава дискомфорт с течения. Били често явление във фертилна възраст, страшното е, ако се появи (или не изчезне при налична) в климакса, защото почти винаги в менопауза "раничките" са злокачествени. При менопауза епителът се отдръпва навътре и не би трябвало да има такова явление.

# 1 211
  • Бургас
Да ви кажа аз вече не знам на кое да вярвам.Факт е,че млади момичета са с конизации,а тук в Б-с използват колпоскоп само ако е вече видимо с просто око изменението на шийката на матката  /т.е прекалено късно е ,поне аз така го разбирам / ,а пък в същото време ми се струва малко пресилено това  с конизациите ,малко като на конвейр.Честно казано не ми се иска да вярвам ,че  наистина се налага толкова често и в толкова млада възраст.
От друга страна факт е,че на мен преди много години,бях 20+ ми ми мазаха раничка със Солкожин и то не в Б-с  ,по- късно на 30  ми гориха такава.От тогава ми излиза ПАП 2 на цитонамазките,но четейки все имам чувството че това не е достатъчно  и искам колпоскоп,но никой няма ,а и тук смятат ,че не е необходимо ако няма индикации.Започвам да се чудя къде е истината ,спекулира ли се с тези ранички или напротив проблема е реален.

Имам последните години зацапване по време на овулация,което никой не смята за нещо трагично ,било нормално ,но мен ме притеснява .Така като гледам няма да ида при Хубчев да дам сума те пари за цитонмазка,аз искам нещо повече от това - някой да ме консултира ,някой който ги "чува " нещата.В същото време ме е страх да отида до София или Плевен ,имам чувствто ,че там конизациите ги имат за добър ден ...

# 1 212
  • Бургас
за пръв път чувам за тези конизации, какво е това

# 1 213
 Гале, защо с такова убеждение си останала? Смяташ, че конизациите ги правят и без основателна причина ли  Rolling Eyes Ако е така - лошо. Поредната здравна пътека сигурно.
 Не знам за София и Плевен, но тук в Бургас с лоша цитонамазка не ми казаха, че трябва колпоскоп и куп други изследвания. Направо реши със Солкожин да третира. И разбира се замаза положението и усложни състоянието ми. До конизацията стигнах след 2 лоши цитонамазки, лош колпоскоп и лоша биопсия. Мисля си, че при всички стигнали до нея е било така.

asya02, най-просто казано, конизациото е отстраняване на част от шийката с формата на конус.

# 1 214
  • Бургас
Ами Иве, от четенето стигам до тези изводи.Оставам с впечатлението ,че трябва да се  използва колпоскопа ,защото и при добра цитонамазка може да има проблем,който да не се види с просто око.Толкова млади момичета ,дори и нераждали с конизация ме навежда на мисълта,че има някаква спекула и се чудя аджеба тука ли наистина са толкова назад ,дори и онко специалст няма в частния си кабинет колпоскоп или е нещо "модерно".

Общи условия

Активация на акаунт