До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 4

• 253 955
  • 1 618
  •   4
Отговори
# 555
ама какво значи по мед показания и без това в по-вечето случай докторите си измислят причини само и само да родим по-бързо и да платим.Имам приателка която през цялата бременност никакъв проблем не е имала и се уговорила за нормално раждане.Започнала да пренася и на доктора му писнало да чака и я уплашил че изхвърля белтък и айде секцио за по лесно.Или друг случай седалищно прилежание на бебето но доктора решава че може да извади бебето с нормално раждане но краят бил фатален за бебето.Мн време се мъчили да го извадят но бебето се задушило.И така не искам да ризкувам едно секцио е около 40мин и после всичко се и нормално възставовяването не е чак толкоз тежко.

# 556
 Чета те и се чудя защо тогава в Майчин дом София е абсолютно "забранено" секциото "по желание". Поне така беше преди 4 години, секцио само и единствено по мед. причини и със съгласието на директора  Rolling Eyes Явно там обичат да риЗкуват  ooooh!

# 557
  • До морето :)
По закон нямаш право да си избираш как да раждаш  Grinning Няма такова нещо като секцио "по желание". Не, че не се практикува, ти причина винаги може да си намериш, но иначе не може  Grinning

# 558
Прави сте по закон няма секцио по желание но какво толкова винаги може да се измисли причина по мед показания. Виждам че сте против секцио по желание.Аз не ви убеждавам а споделям мнение.Весели празници на всички от мен.Да са ни живи и здрави бебчетата това е най-важното.

# 559
  • На морето!
м_аминка, хубаво е да започнеш да четеш и малко сериозна литература, за възрастни, майка ще ставаш все пак. Обърни внимание на буквичките, подредбата им и пунктуацията. Успех! 

# 560
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Христос воскресе  Hug

И на въпроса:
Аз мисля, че би било добре да имаме право на избор.  Peace
Аз родих нормално, лежах 2 месеца на легло, бях на подлога, имам изсипана матка, НО по медицински показатели НЕ ми разрешиха секцио. Ако състоянието ми позволяваше секцио бих искала да имам право на избор! Въпреки, че след "сериозната" литература, която изчетох сигурно пак щях да родя "нормално", въпреки че няма нищо "нормално" в това да се мъчиш като животно!
Всеки знае себе си. Големи хора сме. Трябва да можем да правим избор и да носим последствията от решенията си.  Peace

# 561
м_аминка, хубаво е да започнеш да четеш и малко сериозна литература, за възрастни, майка ще ставаш все пак. Обърни внимание на буквичките, подредбата им и пунктуацията. Успех! 
За това ли намери да се хванеш,хубава работа.Да ти е идвало наум,че просто не ми се слагат препинателни знаци.Или може би, това е конкурс за литературни творби,а не просто споделяне на мнение.Прости ми за невежеството.Вече внимавам как пиша.!!!!!!!!

# 562
  • Бургас
Чета те и се чудя защо тогава в Майчин дом София е абсолютно "забранено" секциото "по желание". Поне така беше преди 4 години, секцио само и единствено по мед. причини и със съгласието на директора  Rolling Eyes Явно там обичат да риЗкуват  ooooh!

Заради "забраненото" секцио дори по медицински показания, защото аз имах реални такива, аз и бебето ми оцеляхме от жив късмет в дадената за пример от теб болница. Както и няколко жени, с които се запознах в "Майчин дом" - София и също раждаха там. Съжалявам, но цитирането на практиките в тази болница като меродавни такива, е абсурдно за мен. Оставят се родилки с патологично тесни тазове и ред други показания да раждат нормално, стига се до форцепси, вакууми, усложнения... Отказът да се слага упойка при нормално раждане и за шевовете след това... Това се случи не само на мен, а на всички, с които се засякох за едномесечния си престой в тази болница. Прикриване на документи, за да не можеш да докажеш каквото и да било, лъжливи епикризи, изписани ненавреме недоносени деца...  Sick  Ако си мислите, че безсъвестните лекари виреят само в Бургас, но не и в София, това далеч не е така. За това, на което се нагледах в престижната държавна софийска АГ-болница с големите специалисти, мога да напиша цял доклад. И за това, че животът на бременната и нероденото дете не струва нищо повече от една предварителна уговорка и бутнати под масата пари на когото трябва. А ако не съобразиш как стават нещата - това, от което имаш нужда, е чист късмет.

# 563
Точно така е.Като видят докторите, че нямаш уговорка с никой и не даваш пари не ти обръщат никакво внимание.Може да си лежиш и да си чакаш да родиш нормално но, ако нямаш късмет се стига до усложнения и какво ли не.От раждане до раждане има голяма разлика.

# 564
Yulichka, много съм далеч от идеята да обявявам практиките на МД за меродавни. Цитирах тази точно болница, защото е единствената освен Бургаската, в която съм лежала и имам някакви макар и бегли наблюдения, а не просто "чух от еди кой си, че еди къде си ..."  Peace

# 565
  • До морето :)
Някой може ли да ми каже някой гинеколог, който работи и в събота? Преди малко паднах и искам да ида за мое успокоение да ме прегледат ooooh!

# 566
  • Бургас
За Дева Мария се сещам и в меден рудник, Габровска работа до 13ч!

# 567
nelka_bg в Св. София също може да отидеш. Поне така беше преди 2 години. И аз бях паднала, отидохме там изчакахме около половин час и дойде гинеколог и ме прегледа.

# 568
  • Бургас
Може ли да ме насочите към кадърен гинеколог за следене на бременност? При първата бременност бях при д-р Мърмърова, доволна съм, но изкарах страшно лека бременност и раждане и нямам много реални впечатления. Раждах в МБАЛ и там не направиха на нищо как съм се оставила на лекар, който не влиза в отделение. Сега мисля пак там да раждам. При лекарката ходя от десетина години и ми  е лекувала разни течения и гъбички. Винаги е била много подробна и внимателна, но ми се струва, че вече е много натоварена и претупва пациентите. Исках да отида на профилактичен преглед с направление, но така и не можах да се вместя в графика и то изгоря. Явно препоръчва пациентите без направления. От бременни чувам, че ги претупва, не спазва часове и т.н. Да допълня, че при консултациите е правила всичко, което се полага по каса и е обяснявала какво ще прави следващия път. Накрая май незнаеше какво да ме прави, че преносих със седмица.
Нямам време да ходя на няколко доктора. С малко дете съм и работя. Просто търся някой, който да си изпълнява всичко предвидено от ЗК и да му светне лампата навреме ако нещо не е наред.
Благодаря предварително!

# 569
  • Burgas
От всички теми, които изчетох оставам с впечатление, че доктор Георгиев е добър избор за следене на бременност, но някой знае ли дали работи със здравна каса и къде води ЖК ...

Общи условия

Активация на акаунт