До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 4

• 253 939
  • 1 618
  •   1
Отговори
# 1 485
       Тази година бях решила отново по програма "Женско здраве " да  се прегледам - навих няколко колежки - те отидоха преди мен и се оказа , че цената от 30лв е само за прегледи , за изследването на цитонамазката са платили допълнително още 18 лв .
Това въобще не е вярно. В цената от 29 лв. си влиза прегледа, ехографията и цитонамазката. Ако са отишли в месец, в който не се провежда програмата е логично да си платят отделно, но моля не заблуждавайте останалите.  Naughty

Иди при доктор Веселин Димитров в Транспортна болница. Ще си платиш, но ще ти обясни, че термин "раничка" няма. Ако имаш някакъв проблем, ще те излекува. Гарантирам. Минусът е, че не работи със Здравната каса.
Това е достатъчно условие, никога да не отида при въпросния "доктор"!  Joy

# 1 486
  • в кукувиче гнездо
И аз трябва да ходя на гинеколог и се чудя дали да не отида при гинеколожката на сестра ми в болница"Вита" в София. За частна клиника с много добри лекари, на нея й взимат също толкова пари, колкото на мен ми взима Мърмърова. Тази година мисля да си взема направление, макар че ако го направя сигурно ще успея да се вредя за преглед през декември.
Винаги, когато се обаждам на Мърмърова за преглед репликата й е "С направление ли?". Като й отговарям, че не съм с направление ме записва още за другия ден. Не съм ходила при нея с направление - кой знае за кога ще ме запише.......ако ме запише.
То пък във Вита едни специалисти, мъка ми е просто. Там политиката на болницата е да се държат пациентите в страх и да се правят купища безмислени изследвания. 90 процента от цитонамазките там са с фалшиви завишени резултати,за да се назнчават после проверки за ЧПВ и т.н. Ама айде, че тук не е темата за това, да не се отплесвам. В черен списък София съм им сложила една велика лекарка.

# 1 487
  • в кукувиче гнездо
       Тази година бях решила отново по програма "Женско здраве " да  се прегледам - навих няколко колежки - те отидоха преди мен и се оказа , че цената от 30лв е само за прегледи , за изследването на цитонамазката са платили допълнително още 18 лв .
Това въобще не е вярно. В цената от 29 лв. си влиза прегледа, ехографията и цитонамазката. Ако са отишли в месец, в който не се провежда програмата е логично да си платят отделно, но моля не заблуждавайте останалите.  Naughty

Иди при доктор Веселин Димитров в Транспортна болница. Ще си платиш, но ще ти обясни, че термин "раничка" няма. Ако имаш някакъв проблем, ще те излекува. Гарантирам. Минусът е, че не работи със Здравната каса.
Това е достатъчно условие, никога да не отида при въпросния "доктор"!  Joy
Браво вземи думата от устатат за доктора и раничката.

# 1 488
  • Бургас
Записва и с направление, обикновено за след седмица-две. Веднъж успях да отида след 2-3 дни, но явно съм извадила късмет, обикновено за преглед по каса се чака повече, което е и логично всъщност, макар и да не е хубаво за нас.

Че какво му е логичното? Нищо логично не виждам в това да си внасям здравните осигуровки всеки месец и когато ми се наложи да отида на лекар да чакам със седмици, а понякога и с месец. А ако искам да ме приемат в удобно за мен време да трябва отново да плащам.
Живяла съм в западна Европа, където никой не намира за логично това да плащаш за една и съща услуга два пъти, а още по-малко така да се пренебрегват пациентите, осигурените по ЗК.
Така преди време някой се опитваше да ми втълпява, че било логично прегледите по ЗК да се претупват и да не са така обстойни като платените  Close

# 1 489
Съвсем ме объркахте с това за д-р В.Димитров и че няма термин Раничка.Който знае повече,моля да напише,предполагам и за други като мен-незнаещи ще е интересно.

# 1 490
# 1 491
  • в кукувиче гнездо
Съвсем ме объркахте с това за д-р В.Димитров и че няма термин Раничка.Който знае повече,моля да напише,предполагам и за други като мен-незнаещи ще е интересно.

Една от най-добрите и адекватни теми тук е - Не пропускайте година без цитонамазка. Там има много обяснени неща по темата. Хубаво е човек да се информира, преди да изпльоска някоя глупост, дори казана от лекар, щото после и двамата стават за смях.

# 1 492
Вижте, момичета,
коментарите ми тук не са, за да дразня някоя от вас или да се правя на всезнаеща. Просто споделям моя опит от това естество. С което се надявам да предпазя всяка от вас, на която и е казано, че има "раничка" и "тя трябва да се обгори задължително". Искайте второ, ако се наложи и трето мнение. Изброени са достатъчно количество добри доктори в Бургас и изобщо в България. Прочетете и за диагнозата, която ви е казана. Понякога не е нужно да си лекар, за да си обясниш какво се случва точно с теб.

# 1 493
за д-р Веселин Димитров- не бих повторило при него.Такъв преглед ми направи че ме е срам да обяснявам тук.Дори ми каза че имам две ранички.Прегледа му с колпоскоп е  двойно по-скъп от този в Токуда-София.

# 1 494
  • в кукувиче гнездо
Терминът "раничка" го има и е широко разпространен сред жените, най-вероятно заради трудното му медицинско название, което аз дори вече забравих. Ясно е, че това не е рана като рана, а видоизменен участък. Той се вижда с просто око при преглед, но единствено след цито, колпоскопия или биопсия взета от този участък може да се каже дали  е с променени клетки или не. Просто ми стана чудно как някакъв лекар може да обяснява на пациентака, че ранички не съществуват. По-склонна съм да вярвам, че тя не е разбрала какво й е казал той. Но едно подобно объркване може да коства човешки живот.

# 1 495
Здравейте, момичета! Някой скоро да е ходил при Факалиева? Искам да отида на преглед и се чудя при нея ли да отида или при Мърмарова. С направление ще бъда и като чета при Мърмарова трудно става эаписването, а Факалиева е близо и до работа. Предполагам че и двете започват преди 10ч, защото аз съм от 10ч. на работа.

# 1 496
 Аз не разбрах какво се хванахте за този "термин раничка". Въпросният термин си има медицинско наименование. Широко разпространено е да се нарича раничка, но не е рана в смисъла, в който обикновено влагаме в думата. Та в този ред на мисли и лекарят и вие сте прави  Laughing
  Иначе и аз се разочаровах от въпросния доктор, смятам да мина през програма женско здраве за една цитонамазка поне да не давам пари на вятъра. Явно колпоскоп в Бургас няма да си направя поне близките години  Tired

# 1 497
  • Бургас
Явно колпоскоп в Бургас няма да си направя поне близките години  Tired

Явно да ... Tired ooooh!

# 1 498
  • Бургас
Здравейте, момичета! Някой скоро да е ходил при Факалиева? Искам да отида на преглед и се чудя при нея ли да отида или при Мърмарова. С направление ще бъда и като чета при Мърмарова трудно става эаписването, а Факалиева е близо и до работа. Предполагам че и двете започват преди 10ч, защото аз съм от 10ч. на работа.

При Факалиева съм ходила отдавна..... преди две години същата "докторка" ме тъпчеше с куп лекарства уж лекувайки ме от стерилитет...назначаваше ми ги с лека ръка без преди това да направи необходимите изследвания.Добре ,че беше форума да си изясня доста неща и да не стъпна повече при нея ...а за безбожните такси които взима за прегледи няма да коментирам.
При Мърмарова също няма да повторя , не понасям грубото й отношение особено когато си на преглед по ЗК , а и относно компетентността й имам съмнения.

Просто споделям от опит.......

# 1 499
  • Бургас
преди месец-два ходих при Мърмърова, обадих  се доста дни предварително и я помолих да ми даде първи час някоя сутрин, че съм на работа от 8.30ч. и уж ме записа за 8.20ч. - на частно, не по каса, когато отидох  нея още я нямаше, пред вратата имаше 2 жени, които се оказаха с часове преди мен, и естествено чаках почти до 9ч, като влязох, прегледа беше точно 5 мин., съвсем набързо ме претупа и хич не беше любезна, накрая платих 50 лева и реших повече да не стъпя при нея, да не говорим че за едно и също нещо последните два пъти ми каза две различни неща, сега търся друга гинеколожка - жена, по възможност с кабинет в центъра, така че приемам предложения

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 16:03 от asya02

Общи условия

Активация на акаунт