Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 376 029
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 1 732
realist, може би на плочата могат да се направят палачинки? Но ако е тефлон, важи същото както при тиганите...
да, да, аз само за палачинки я имам. И й търся здравословен заменител Wink Peace

Аз имам такъв тиган на ВЕКА, води се незалепващо, но керамично покритие, обаче не съм го пробвала за палачинки. Ще взема да пробвам и ще пиша отзиви. Но определено залепва повече от тефлона, не е съвсем незалепващо, затова пък много лесно се мие (включително и в миялната).

Благодаря! Hug  ще чакам отзиви! Simple Smile пробвай и без никаква мазнина, моля те.
а аз ще се опитам да намеря различията между тиганите на BEKA и тези, с Bioceramix на Pensofal .

# 361
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Eто отговорът на Пенсофал на запитването ми относно безопасността на продуктите от въпросната линия:

Dear Mrs. ,

I appreciate yr accuracy in checking details for the health of yr family.

In any case you can be assured that our products and coatings does not contain any harmful or toxic materials.

No lead, cadmium, PFOA, nano particles or others.

In addition all our products are officially checked, with certificates, by TUV/LGA in Germany.
заинтригувах се от този материал.

Търся си безвреден вариант за  палачинки- без пържене и без съдържание на флуоровъглероди в съда, с който ги правя , най-вече на политетрафлуоретилен (ПТФЕ), т.е Тефлон.

От картинката в сайта и от цитата ,който си дала, всичко изглежда приемливо.
Картинката обаче ми навява съмнения, заради знака "+", който са сложили между двата тигана. И като краен продукт е техния тиган от "био"-материал Confused
Ти пита ли с какво е постигнато "компактното незалепващо покритие"? Какво точно съдържа то. Защото освен керамиката, обикновено се добавя и слепващо вещество.
По принцип то е или полимер/ опасявам се,че е флуоровъглерден/ или някакъв метал.

Ти какъв съд си взе и какво готвиш в него?

Има ли вариант/възможност да се правят  печени палачинки?

редактирам се,
 видях,че си питала за силиконовата тавичка.

аз също проучвам силиконките и бях питала за тях по- напред.
Това с промяната в цвета ме кара да се замисля за тяхната надеждност.




Реалист, госпожата която ми отговаря, е доста отзивчива, ако искаш прати ми на лични едно оформено питане относно слепващото вещество на английски, ще й го изпратя, реагира бързо.

Относно палачинките, аз съм правила така наречената френска палачинка, печена в тава. Лично аз не пържа абсолютно нищо, така че тиган не ми трябва, интересувам се заради приятелка от безопасността на тигани разни Simple Smile

Относно силиконовата форма, пратих запитване относно обезценяването на производителя, пак италианци, дано и те са отзивчиви Grinning

# 362
  • Мнения: 1 732
Mooimeiske ,

Непременно ще ти пратя! Благодаря за отзивчивостта.
аз също не пържа.
На сача, който правя палачинките не слагам грам мазнина, те реално се изпичат. Стават наистина чудесни - лесно и бързо, но .....

Ако имаш идея как и в/у какво да правя печени палачинки/ но не френски тип/ , сподели, моля.

Дано ти отговорят и за силикона.  Peace
интересно ми е какво ще кажат.
По принцип силиконът е издържлив и стабилен при Т от 360°C. Топи се при около 500°C -
зависи от пълнителите и модификаторите.
В случая съм склонна да мисля, че багрилото/ оцветителя/ се е оказало слабото звено.

# 363
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Mooimeiske ,

Ако имаш идея как и в/у какво да правя печени палачинки/ но не френски тип/ , сподели, моля.


Ох, в кухнята съм мъгла, само мъжът и детето ми ядат манджите, щото са свикнали Grinning Но пък палачинки се правят не всеки ден, така че си мисля, че ако не се допуска тотална грешка с материала, всеки съд би бил ок.
Очаквам съобщението ти!  bouquet

# 364
  • Мнения: 1 745
Цитат
По принцип силиконът е издържлив и стабилен при Т от 360°C.
Сигурна ли си , че е по Целзий? Виждала съм ограничение за 360° но по Фаренхайт, което е към 200° по Целзий.

# 365
  • Мнения: 1 732
Цитат
По принцип силиконът е издържлив и стабилен при Т от 360°C.
Сигурна ли си , че е по Целзий? Виждала съм ограничение за 360° но по Фаренхайт, което е към 200° по Целзий.
да, сигурна съм . Simple Smile
Цитат
Silicone bakeware is light, flexible, and able to withstand sustained temperatures of 675°F (360°C).[19] It melts around 930°F (500°C)
от тук

стабилността в свойствата на силикона зависи много от това  кое вещество е изходния продукт, реакцията на полимеризация, а също  от модификаторите и напълнителите.
по принцип в упътванията дават Т граница  с голяма резерва. Wink най- често се пише 250°C.

 

# 366
  • Мнения: 2 132
Едно време преди да измислят тефлона, как са правили палачинки?

# 367
  • Варна
  • Мнения: 58
Включвам се и аз да попитам Simple Smile Изчетох темата и ми беше много полезна, насочвам се към Цвилинг предложението на Била засега, но за тавите видях това:
http://www.piccadilly.bg/club_brochure.php?open=337&town=3

Естествено няма ни марка, ни нищо. Като поразрових, стигнах до извода, че най-вероятно е това:
http://www.mira-n.net/VILA_RiCA_VERDE.html  - пише, че са италиански, но официалният сайт казва, че са бразилски:
http://www.ceramicavilarica.com.br/?l=en
Бихте ли се доверили на тези съдове? Видях и цената, на която се продават - 9 лв. за тава - и се чудя може ли да са качествени при това положение? Кажете какво мислите, моля!

# 368
  • Мнения: 1 732
Включвам се и аз да попитам Simple Smile Изчетох темата и ми беше много полезна, насочвам се към Цвилинг предложението на Била засега, но за тавите видях това:
http://www.piccadilly.bg/club_brochure.php?open=337&town=3

Естествено няма ни марка, ни нищо. Като поразрових, стигнах до извода, че най-вероятно е това:
http://www.mira-n.net/VILA_RiCA_VERDE.html  - пише, че са италиански, но официалният сайт казва, че са бразилски:
http://www.ceramicavilarica.com.br/?l=en
Бихте ли се доверили на тези съдове? Видях и цената, на която се продават - 9 лв. за тава - и се чудя може ли да са качествени при това положение? Кажете какво мислите, моля!


аз имам подобна тава, бяла е , португалска. Ако можех да правя и палачинки в нея, нямаше да се главоболя да си търся отделно нещо за тях.
За мен тези тави са добри и безопасниPeace/
е, има някакъв риск от нано- технология и съдържание на олово, но търси какво  пише на тях./
Видях,че в презнетацията на сайта си са описали процеса като технология и "ръчна изработка, нетоксичен краен продукт" Peace
ако е бяла -отвътре- /най-важно/, рискът е нищожен. Peace
аз  моята тава си я проверих за всеки случай за олово с домашен тест.

# 369
  • Мнения: 197
Някъде бях чела отзиви за такива тигани http://chefs-heaven.com/1/53/1782.html за палачинки. Много се изкушавам.

Едно време преди да измислят тефлона, как са правили палачинки?
Ние сме правили в неръждаема стомана или емайлиран, но трябва с доста олио.

# 370
  • Мнения: 1 732
Някъде бях чела отзиви за такива тигани http://chefs-heaven.com/1/53/1782.html за палачинки. Много се изкушавам.

Едно време преди да измислят тефлона, как са правили палачинки?
Ние сме правили в неръждаема стомана или емайлиран, но трябва с доста олио.
и майка ми ги е правела с много мазнина. Това си е пържене. Далеч от палачинките, които предпочитам.
Чугунът за мен не е вариант . Не заради супер тежината си / и цената в случая/.

# 371
  • Мнения: 1 752
Майка ми пък правеше палачинките в най-прост тиган, съвсем леко намазан с мазнина, не и сипвала от шишето олио, по-скоро спомена ми е да намазва с пръст по дъното мазнината, и само за първата палачинка, тя обира мазнината и следващите вече без добавяне на нова мазнина. Но пък мама си беше далеч по-добра от мен в кухнята, така че аз не съм пробвала по нейния метод, като прочетох за тефлона и спрях да правя палачинки  Blush

# 372
  • Мнения: 1 745
Палачинки могат да се правят и на сач  Peace

# 373
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
А какво е френска палачинка? newsm78

# 374
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
 Grinning един вид мързелива палачинка, ето първата срещната рецепта в нета : http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1299. Вкусът й обаче не може да се сравни с обикновената.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 14:19 от Mooimeiske

Общи условия

Активация на акаунт