Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 065
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 345
Аз мисля, че не ти трябват точки за тигана, а ако си купиш такъв, освен паричната отстъпка получаваш и съответния брой точки.

# 346
  • София
Ъ? newsm78Това ще го проверя още в понеделник.Леле,аз толкова ли съм изтрещяла!?Аз даже се чудех каква простотия от по-скъпите да си купя,че да имам точките.Обикновено алкохолите носят доста точки,а аз не пия Embarassed

# 347
В новата промо брошура на Метро виждам че ето тези http://pensofal.com/index.php?option=com_content&view=articl … d=163&lang=en (серия Био керамикс) са на доста добра цена, в сравнение с Монета-та например. Що за чудо ще е тази био керамика, т.е. носейки вълшебното "био", наистина ли е безвредна newsm78

Само да попитам покритието на Монета дали е ок? Аз имам един тиган на Moneta и един Allu Flon. Много съм доволна, но се чудя за покритието...?

# 348
  • София (Възраждане)
Относно Монетата има известни съмнения, тъй като за изработката им се използват нано частици. Писано е по въпроса в темата "Някой изследвал ли е детето си за олово".

# 349
Много благодаря. Ще прегледам темата.  За Allu Flon някой знае ли нещо? Италиански са, купих си го от Карфур.  Sad

# 350
Eто отговорът на Пенсофал на запитването ми относно безопасността на продуктите от въпросната линия:

Dear Mrs. ,

I appreciate yr accuracy in checking details for the health of yr family.

In any case you can be assured that our products and coatings does not contain any harmful or toxic materials.

No lead, cadmium, PFOA, nano particles or others.

In addition all our products are officially checked, with certificates, by TUV/LGA in Germany.
заинтригувах се от този материал.

Търся си безвреден вариант за  палачинки- без пържене и без съдържание на флуоровъглероди в съда, с който ги правя , най-вече на политетрафлуоретилен (ПТФЕ), т.е Тефлон.

От картинката в сайта и от цитата ,който си дала, всичко изглежда приемливо.
Картинката обаче ми навява съмнения, заради знака "+", който са сложили между двата тигана. И като краен продукт е техния тиган от "био"-материал Confused
Ти пита ли с какво е постигнато "компактното незалепващо покритие"? Какво точно съдържа то. Защото освен керамиката, обикновено се добавя и слепващо вещество.
По принцип то е или полимер/ опасявам се,че е флуоровъглерден/ или някакъв метал.

Ти какъв съд си взе и какво готвиш в него?

Има ли вариант/възможност да се правят  печени палачинки?

редактирам се,
 видях,че си питала за силиконовата тавичка.

аз също проучвам силиконките и бях питала за тях по- напред.
Това с промяната в цвета ме кара да се замисля за тяхната надеждност.

# 351
ох, дано някой открие читав тиган за палачинки Praynig Че така са ни са преяли на цялото домочадие  newsm64
От както разкарах тефлона правя във фурната печени....ами няма нищо общо, различно нещо се получава...
Бях се замислила за тези от Билла с керамично покритие, но в нета не мога да намеря инфо, а до там нещо още не съм ходила...

И моите силиконови формички за мъфини промениха цвета си още от първото използване. Пожълтяха отвътре, където е било съдържанието и миришат на кекс постоянно Grinning

# 352
  • София
Тефлона не е опасен, ако не е наранен и не е нагрят страшно много, нали така?
Не мисля, че за едни палачинки ще е проблем. Не се ползва често, а и не се драска с дървена шпатула.

Катмите ги правят на специални котлончета и не залепват, предполагам ще станат и палачинки на тях

# 353
  • София
И аз съм хвърлила око на керамичните тигани в Била и мисля,че промоцията им е до края на януари.Точките са бонус,а не е необходимо да ги имаш предварително. Peace

# 354
Момичета, а плочите за печене също ли са тефлонови?

# 355
Тефлона не е опасен, ако не е наранен и не е нагрят страшно много, нали така?
Не мисля, че за едни палачинки ще е проблем. Не се ползва често, а и не се драска с дървена шпатула.

Катмите ги правят на специални котлончета и не залепват, предполагам ще станат и палачинки на тях
там е работата, че се нагрява до опасната температура, предизивкваща отделянето на вредните газове.
Иначе не стават палачинки  Sad
тефлоновите изделия за предназначени предимно за печене и пържене, а точно в тези процеси Т е вече достатъчно опасно висока.

Момичета, а плочите за печене също ли са тефлонови?
аз имам плоча-електрически сач.
На упътването никъде не пише, че е с Тефлоново покритие, но подозирам, че е точно такова. Confused

# 356
realist, може би на плочата могат да се направят палачинки? Но ако е тефлон, важи същото както при тиганите...

# 357
realist, може би на плочата могат да се направят палачинки? Но ако е тефлон, важи същото както при тиганите...
да, да, аз само за палачинки я имам. И й търся здравословен заменител Wink Peace

# 358
И аз си взех малката касеролка с керамично покритие от Билла,много е симпатична,дръжката има удобна форма,покритието ми харесва,лъскаво е и се мие много лесно.Изобщо няма нужда от миялка,а и не се препоръчва,на ръка се измива идеално. Peace

Взех си преди месец и такъв тиган,но ф 26 + капак .Аз лично нямам притеснения по отношение на безвредно готвене с него,не съхранявам никаква храна вътре,готвя,пресипвам и мия.Много съм доволна,заслужава си парите,наистина.

# 359
да, да, аз само за палачинки я имам. И й търся здравословен заменител Wink Peace

Аз имам такъв тиган на ВЕКА, води се незалепващо, но керамично покритие, обаче не съм го пробвала за палачинки. Ще взема да пробвам и ще пиша отзиви. Но определено залепва повече от тефлона, не е съвсем незалепващо, затова пък много лесно се мие (включително и в миялната).

Общи условия

Активация на акаунт