Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 866
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 120
NBM, благодаря  Peace

гледах, че Силит имат само тенджери от "силарган", а тиганите им са от "силатан"... на пръв поглед описанията им са еднакви, каква ли е разликата, някой знае ли  newsm78

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 05:19 от ray

# 121
Аз имам тиган от Силарган.

# 122

а, значи на място трябва да се иде и да се разгледа... ползваш ли мазнина с тигана и залепва ли?

# 123

а, значи на място трябва да се иде и да се разгледа... ползваш ли мазнина с тигана и залепва ли?
Да и да Simple Smile Примерно като се правят яйца, позалепват, но като накиснеш после тигана, всичко излиза. Иначе аз рядко го ползвам. Примерно за да задуша нещо като слагам и водичка.

# 124
https://www.amway.ro/catalog?id=1214&process=large_image_pop … oduct_image_popup  - iCook
неръждаеми съдове.Тайната на съдовете е в начина на готвене като запазва 30% повече витамините и минералите.Създава се воден пръстен между капака и съда,който дава възможност месото и зеленчуците да се варят в собствения си сос.Така естествения вкус и хранителни качества не се губи.Не е необходимо да се прибавя мазнина,а само малко вода.Съдовете имат дъно,съставено от три пресовани метални слоя и в резултат вътре в съда температурата е равномерна.Няма горещи точки,по дъното се задържа топлината,с което се икономисва енергия.За готвене се ползват средни и ниски температури.Има възможност за степенно нареждане на съдовете един в друг и на един котлон може да се приготви цялото меню. Grinning  chef Аз съм много доволна и наистина е така както ви написах.Ползвам ги от няколко месеца.

# 125
  • Sofia
А като състав какви са?

# 126
А като състав какви са?
Съдовете за готвене iCook са направени от стована,алуминий и два типа неръждаема стомана,като се съчетават предимствата на всеки един от тези висококачествени материала.
Незалепващите тигани имат комбинация от титан-керамика от вътрешната и външната стена на съдовете,която възпрепятства залепването.Имат капак от термално стъкло.Тиганите с капак не позволяват прилепване и загаряне на ястията,защото те имат комбинация от OPTITERM дъно и  DURAMIC стени,както е и при съдовете.

# 127
  • София
I see you, какво ще кажеш за този сет?
http://www.sainsburys.co.uk/sol/shop/home_and_garden/kitchen/pot … 294960670#infobox
или този
http://www.houseoffraser.co.uk/null+Select+stainless+steel+pans/ … pd.html?cgid=5012

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 11:26 от emy_emy

# 128
На мен все ми се иска нещо незалепващо, но не тефлоново  Blush

# 129
В нашия Технополис няма Силарганови съдове...

А какви формички за кекс, сладки, мъфини ползвате и от къде ги купувате? Гледах някакви силиконови има...как са те?

# 130
Гледах някакви силиконови има...как са те?

Мнения за силиконовите  bouquet

# 131
  • Sofia
В нашия Технополис няма Силарганови съдове...

Те не се продават в Технополис.

# 132

Какво да кажа?! Първите са с незалепващо покритие, което ако не е изрично посочено, че не съдържа PTFE и PFOA (а то не е), значи си е най-обикновен тефлон. Т.е. не стават. Иначе са стоманени.

Вторите - тенджерите са си неръждавейка, т.е. най-стандартна хром-никелова стомана. На тигана се вижда, че има покритие, въпреки, че не го пише.

Силиконът се счита за абсолютно безвредна алтернатива, т.к. не отделя нищо в храната и може да издържа на много големи температурни натоварвания и в двете посоки - нагряване и замразяване.

# 133
А някой информирал ли се е за цените на Silit тенджерите и тиганите? Поне приблизително? Всичките ли вървят около 200 лв? Ясно ми е, че всичко хубаво е скъпо, но ако е така ще трябва да търся друга алтернатива.

# 134
Формички за мъфини видях че има силиконови, а за кекс каква да си взема?

Започвам да подменям от единия край съдовете. Всъщност тези които сега ползваме са един сет от Икеа, който обаче не знам какво съдържа.

Общи условия

Активация на акаунт