Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 948
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 240
Ами не че се изронва, просто имам чувството че емайлът лепи. А каква е ползата да имаш чугун ако нямаш незалепващите му свойства?

Аз имам една скара от Le Creuset емайлирана, която така страшно лепи че е абсурдно да се ползва. От там съм предубедена към емайла над чугун и поовече емайлиран не купувам.

enimna, от ебай? Shocked Чугунът е много тежък и сигурно доставката му би била скъпа. Не ми се вярва по магазини нищо да не намериш.

Навремето разни руснаци продаваха популярни руски стоки по бит-пазарите, дали все още ги има? newsm78 В Русия има страхотен и евтин чугун.

Цитат
В упътването на автоклавната ми тенджера, я е някаква испанска, пишеше да не се оставят кисели ястия - с домати, вино и т.н. да преседяват дълго в тенджерата, не било хубаво за дъното. На Лагостините нищо не пише, освен ястието да се соли чак след като заври водата. Ако се сипят кристалчетата в суха тенджера или студена вода, ще започнат да се топят на дъното от топлината и развалят стоманата по някакъв начин  Shocked !

Ако си забелязала неръждавейката бива много различна като качество. Една се влияе силно, на друга нищо и няма. Едни съдове лепят, други съвсем не, по едни остават петна разни- по други съвсем не, едни нагарят по дъното особено от котлона, други дълги години си остават блестящи като нови. Просто е нужна качествена неръждаема стомана. Моите тенджери всички са от различни марки защото никога не купувам комплекти (принципно) и забелязвам разликите осезателно.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 21:17 от Fiada

# 241
  • Къде ли не
Сигурно има, но проблема, е че нямам възможност да обикалям магазините и да търся. Така или иначе ще си поръчвам и други неща та реших и един тиган да си взема. Но това не е окончателно, и ще се радвам, ако някой сподели от къде мога да си взема  тиган.
Мойта тенджера под налягане е Fagor, често я използвам без капака и никога нищо не ми е загаряло. Съгласна съм че между стоманите има разлика и все пак има значение цената. Сега видях, че в Била пускат промоция на Zwilling. Може да си взема една тенджера за проба.

# 242

За пръв път чувам за пресипване на яденето от тенджерите и за каквито и да било негативни въздействия на неръждаемата стомана. Shocked

еми знам ли вече къде съм го чела... вече си мисля, че може и да е било в рекламата на някой друг вид тенджера  Crazy особено след като изяснихме и в какво евентуално би могла да се изрази алергията към никел... рекламата работи явно, поне върху мен...

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 04:24 от ray

# 243

За пръв път чувам за пресипване на яденето от тенджерите и за каквито и да било негативни въздействия на неръждаемата стомана. Shocked

еми знам ли вече къде съм го чела... вече си мисля, че може и да е било в рекламата на някой друг вид тенджера  Crazy особено след като изяснихме и в какво евентуално би могла да се изрази алергията към никел... рекламата работи явно, поне върху мен...

Предполагам си го чела за алуминиеви съдове защото това се отнася за тях. В никакъв случай не за неръждавейка.

# 244
Виждам, че има момичета, които се чудят дали да си купят "Силит" - тенджери от силарган. Мога да споделя, че от две години ползвам техен комплект от 2 тенджери с капак за готвене под налягане и обикновен стъклен капак. Много скоро след покупката установих, че всичко залепва на дъното, освен ако не се готви на много тих огън или с вода. Следователно не мога да правя никакви запръжки - нито лук, нито каквото и да е друго. Дъната погрозняха, въпреки пазенето, кисненето и внимателното миене, а не след дълго капакът за под налягане престана да работи и тенджерите си станаха най-обикновени. Тежка, неудобна, не пържи и не задушава, само вари. Занесох капака с едната тенджера в Двата щъркела, където ми се скараха и обявиха, че нищо и няма на тенджерата, но все пак я взеха на ремонт  Crazy и я оправиха, сега работи. Варя боб и супи. Никога не бих си купила тиган. Недоумявам как е възможно нещо, за което съм дала поне тройна цена - около 400 лв бяха, да ми създаде толкова главоболия. Вярно, клапанът за под налягане е удобен (когато работи  Mr. Green), тенджерата влиза в миялната, икономична е - съхранява топлината и храната става вкусна. Но след големите реклами и високата цена наистина смятам да не си купувам нищо повече от Двата щъркела, нито пък от Силит.

# 245
Добро утро от мен.
eli_c, дай малко повече инфо за тези съдове на Лагостина.
В България намерих, че в Техномаркет се предлагат, но няма снимки и описание точно какви продукти се продават.
Почти се бях навила да си купя СИЛИТ, но нещо се разколебавам сега ...
ВЕКА ми вдъхват доверие, цените ме устройват - не са евтини, но не са и много скъпи. Май бяха от хром/никел 18/10, но имаха ли покритие някакво  newsm78 Кое при тях не беше ОК?
Все още събирам инфо, водя си записки, абе сложна работа било това да си избереш кухненска посуда  Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 12:57 от Мър-мау

# 246
Мър-мау, не е толкова страшно. Избираш си нещо, което да ти харесва на външен вид, купуваш го с радост - и готово! Поне първите две-три години ще е безупречно. А удоволствието от новата тенджера е голямо. Ако се притесняваш, купуваш един съд и само ако си наистина доволна си разширяваш колекцията. Всички тези съдове правят храната вкусна, а процеса на готвене - удоволствие. Hug

# 247
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам ето такава тенджера на Тефал, купувана от Техномаркет. Според мъжа ми това си е чиста неръждавейка.

http://www.technomarket.bg/products/09020615/tefal-c8774422-edit … on-stewpan-20-lid

На Лагодстина са двойно по- скъпи от тези на Тефал:

hhttp://www.technomarket.bg/products/09026154/lagostina-novia-20-cm-stewpot-with-lid

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 23:31 от вселена

# 248
И какво не те устройва неръждавейка?
Никога не бих сложила стъкло на котлон, ако ще бронирано да е.
Имам и неръждавейка. И аз вече не бих сложила стъкло на котлона   Whistling но във фурната е ОК.
За неръждавейката:
Цитат
But while stainless steel is relatively inert compared to other metals, the metals present in the alloy can be released into food in extremely low quantities. These metals can include nickel, molybdenum, titanium, aluminum, and carbon steel
Цитат
According to Health Canada, a meal prepared in stainless steel may add about 45 micrograms of chromium (an essential mineral) to food. This is considered within the safe range of 50-200 micrograms per day.

Ей това ме грабна, но е скъпо ... гледам, обаче, че цените не се различават с UK-сайта на производителя. Уж няма олово и кадмий покритието/ глечът. Но сигурно си тежи.

# 249
Цитат
Ей това ме грабна, но е скъпо ... гледам, обаче, че цените не се различават с UK-сайта на производителя. Уж няма олово и кадмий покритието/ глечът. Но сигурно си тежи.

Купи си гювеч от пазара- същата работа. И ще икономисаш доста парички.

# 250
Цитат

Купи си гювеч от пазара- същата работа. И ще икономисаш доста парички.
Те май всички там са с оловна глазура..

# 251
  • Sofia
Връщам си думите назад, вчера забелязах, че и в белите ми съдове има сиви следи от приборите, с които бъркам.
Явно наистина остават следи от тях newsm78

# 252
  • Plovdiv->Toronto

Ами чувала бях за Лагостина че са едни от най-добрите, прочетох листовката и нищо не ме притесни - дебело алуминиево дъно, капсуловано в 18/10 стомана, страхотно задушават, пържат без проблем и без залепване, доживотна гаранция, мият се в миялната, стават и за керамичен плот какъвто е моя, и за индукционен котлон даже, какъвто мисля да си взема за терасата.
http://www.lagostina.ca/html/productDetail.asp?idstore=&idpr … 6&idsubcat=21
Ето този комплект са моите, още не съм ги ползвлала всички, най-малките две не знам и за какво да ги ползвам освен да сваря 2 яйца или турско кафе Laughing, но тъй като мъжа ми ги намери в един магазин на страхотна промоция - от 699 на 230 долара намалени, не се и замислих, имам нова кухня и подмених всичко. Какви са тези цени в Бг newsm78, безобразие! Няма ли намаления ?

# 253
керамични Peace
http://www.dome-tech-bg.com/index.php?option=com_content&vie … id=74&lang=bg
скъпи са, но са много добри Peace
на пазара вече има тенджери, тигани и други, но не намерих сайт на български Sad.

Аз откакто ползвамкерамични съдове съм много доволна. Само трябва да се внимава с чукване тук там. Преди яко дрънчаха тенджери по теракота, сега съм по-внимателна  Joy

Искам да си купя тенджера под налягане, но да е надеждна. Ще се върна да чета, сигурно сте писали.

# 254
  • На земята, която е всъщност звезда.
керамични Peace
http://www.dome-tech-bg.com/index.php?option=com_content&vie … id=74&lang=bg
скъпи са, но са много добри Peace
на пазара вече има тенджери, тигани и други, но не намерих сайт на български Sad.

Аз откакто ползвамкерамични съдове съм много доволна. Само трябва да се внимава с чукване тук там. Преди яко дрънчаха тенджери по теракота, сега съм по-внимателна  Joy

Искам да си купя тенджера под налягане, но да е надеждна. Ще се върна да чета, сигурно сте писали.

В Техномаркет има и неръждавейки под налягане. Разгледай сайта им. Аз лично нямам впечатления, тъй като не ползвам такава тенджера.

Общи условия

Активация на акаунт