Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 889
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 270
а кои други посуда се доближават до механизма на готвене при Цептер?
Не съм особено запозната,
но това което знам е, че при Цептер се готви на мин Т за около 20 мин ( постни ястия, за боба около час на сила 2)
Не се отваря капакът, с цел всички витамини и минерали, да си циркулирират вътре и при мин Т да не се губят горепосочените.

Този Zwilling в Билла е китайски, дали е като оригинала се питам?

# 271
Този Zwilling в Билла е китайски, дали е като оригинала се питам?
Производството на известни марки(с тяхно разрешение разбира се) продукти в Китай или другаде е широко разпространено...Всеизвестен факт е,че излиза в пъти по-евтина работната ръка и процес....(давам пример и с обувките  "Ecco" и с китарите "Fender"...примерно де...има още хиляди)
Аз лично съм доволна от тенджерата,която взех......Имам и подобни турски тенджери с почти същият външен вид,но като задушавам месо или запържвам - загарят.
А в тази от Била-нищо не загаря(учудващо!)....Има добро пасване на капака и става по-бързо варенето на продуктите..И дъното е дебеличко,..
Това са ми засега впечатленията от новата тенджера....

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 10:16 от TheNMaster

# 272
  • Sofia
Въпросът е дали са идентични с оригиналните, а не къде са произведени.
Преди години си взех тиган Тефал от Била пак с подобна промоция, може и да се лъжа, но ми се струва, че беше различен от нормално продаваните в магазините.

# 273
  • The QC to be!!!
Гледах тези керамични съдове , и се замислих... за нашите гювеци напарвени също от kерамика и гледжосани  newsm78 Дали и до колко са здравословни гледжосаните гювеци да се готви в тях?  newsm78 Някой компетентен моля да се изкаже  Praynig

realist прочетох ти поста, след мойто запитване  Blush от къде си взе теста и как работи? Моля те сподели.  Praynig

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 12:12 от Baby*

# 274
Гледах тези керамични съдове , и се замислих... за нашите гювеци напарвени също от kерамика и гледжосани  newsm78 Дали и до колко са здравословни гледжосаните гювеци да се готви в тях?  newsm78 Някой компетентен моля да се изкаже  Praynig
Ето ти една тема по въпроса..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482377.0

Аз лично имам гледжосан гювеч  с който мога да готвя както на котлон,така и във фурната(това зависи от дъното на самият гювеч).....Купих го от Женският пазар преди няколко години от един човечец дето ми каза,че нямало опасност от това,че е гледжосан...Много съм доволна от него.Боб,капама,гювеч,сърми,пиле,заек,свинско....каквото и да сготвя в него става невероятно вкусно.....Облизваме си пръстите.

# 275
  • The QC to be!!!
TheNMaster благодаря ти много за линка към другата тема, но така и не видях някъде да пише за теста за олово, както и обоснован отговор за това до колко е здравословно. Освен олово, мисля, че може да има и отделяне на кадмии  newsm78

# 276
Ако толкова се притесняваш от използването на керамични съдове,ползвай таива от йенско стъкло.Поне ще си спокойна. Hug

# 277
  • The QC to be!!!
TheNMaster да си призная, не се притеснявам много. Но се каня да подарявам няколко, а получаващите ги са химици, и веднага ще ме заринат с ?си. Мога тях да питам, но тогава пък ще разваля изненадата  Tired Те ще си ги тестват, сигурна съм, но все пак да не се излагам като кифладжия както се казва  Blush

# 278
Бейби, после информацията от химиците би ли я споделила и тук? Познавам химичка, но ще я видя чак напролет...

# 279
Въпросът е дали са идентични с оригиналните, а не къде са произведени.

точно това попитах.

TheNMaster, ако ми кажеш за колко време се вари боб на степен 2-3,
ще те благославям.
Това е моето измерение  Grinning

Поне Цептер са на принципа слагаш всичко и вариш.
Бобът ставал за час на степен 2.
Но Цептер идва с нови цени - 330 евро за четирилитровата тенджера.
вЕрно, че иде реч за спестяване на енергия, манджата е по-вкусна, запазва витамините,
по Цептерово мнение, но тая цена е бая голяма.

# 280

TheNMaster, ако ми кажеш за колко време се вари боб на степен 2-3,
ще те благославям.
Това е моето измерение  Grinning

В тая тенджера от Била-та ли?......Ако да-още не съм пробвала,но заради тебе може утре да сваря един боб... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 281
TheNMaster Hug   bouquet  Hug

Я си замезвайте уикенда и релаксирайте с боб понеделника.  Grinning
Наистина, сериозно, това е измерението.
Така отпада варианта и за тенджера под налягане.
Ако влючиш боба на 2, или ако прцениш 3,
да видим за колко ще се свари.

# 282
За Силарган на Силит - наскоро в една друга тема бяхме говорили за евентуалния риск на този материал. Аз много сериозно се бях замислила и писах писмо до производителите.
Отговорът им до някъде ме успоки, но все пак ме остави да си имам едно наум.

Може ли линк към темата? За какъв риск става дума?

темата е за веганството, но там отвреме- навреме споделяме и в какво готвим, с какви уреди.
Стана дума за нанотехнологиите и от там, от дума на дума стигнахме до Силарган, който е произведен с нано-технология.  Confused

Тогава аз реших най- накрая да пиша писмо до производителя, защото от известно време си ме глождеше този нов материал до колко е изследван и до колко е доказано безопасен.

/ че да не се окаже в едни момент както с пластмасовите бебешки шишета - супер вредни и опасни със съдържанието си на бисфенолА  и вече са забранени Sad/.

Питах основни неща, които ме притесняват:

-дали има вероятност нано-частици да преминат в храната;
-какви са тия скъпи метални йони, които се използват за производството на материала /някои хора са алергични дори и към злато и е добре да се оповести официално/;

-до каква степен анти-бактериалният ефект, с който те така се хвалят е приелмив от гл.точка на това, че този ефект едва ли подбира само лошите бактерии. /сигурно наред с лошите, заминават и добрите/ Което пък едва ли е ОК за качеството и характеристиката на крайния продукт, сготвен в такава посуда....

-има ли научни исзледвания и доказателства за безпасността на Силагран.

Общо -взето това беше запитването ми.
Отговрут , който получих, е че:
-нано-частици не преминават в храната
- анти- бактериалния ефект не действа в нашата храниомсилателна с-ма, а само в тенждерата.
-нямало какво да се притеснявам за Силаграган, бил безопасен.  Силарган беше "сравнен" със стъклото. И затова нямало нужда от научни изследвания......
Нещо, което ми се стори прекалено несериозноConfused
Всички знаем колко много са видовете стъкла, и как има както вредни , така и и безвредни за човешкото здраве.......
Пъки Силарган е материал от съвсем ново поколение....

Отговорът за анти - бактериалния ефект също беше доста скалъпен, защото никой не ги е питал за нашата храносмилателна с-ма/обясниха ми, че материалът не бил й влияел Crazy/, а за добрите бактерии в храната.
За вида метални йони така и не ми отговориха. Naughty

Baby* ,
аз бих приела такъв подарък на драго сърце, ако има сертфикат или уточнение на опаковката, че продуктът е произведен съгласно нормите за олово и кадмий. Бях посочила линк за гювечета , които са без олово. Simple Smile

Ако не съм затрупана от други оловни атаки,  постоянно и концентрирано, знам, че организмът си има начини да се пречиства, ако изобщо е усвоил някакви количества. Оловните безинови изпарения/на които съм се надишала и пренадишала/, съдържанието на олово в храните мен лично много повече ме притеснява.
Консумацията на калций възпрепятсвтува усвояването на олово.
Пектинът  го извлича и пречиства тялото ни. По една-две ябълки на ден и профилактиката ни е налице Peace

realist прочетох ти поста, след мойто запитване  Blush от къде си взе теста и как работи? Моля те сподели.  Praynig
Тестът  за олово си бях поръчала от интернет. Избрах си такъв, който да е за твърди вещества. Проверих много предмети у дома- играчки на детето, стъклени съдове......гювечета и т.н.
На самия тест си има много лесно и нагледно упътване. Лесно се борави с него. Поръчах го от Щатите, дойде за около десетина дена. Simple Smile
Ето тук има инфо и клипче.
аз бях поръчала от този сайт, но гледам,че  май нямат наличност.

# 283
realist,

от сайта на Силит оставам с впечатление, че не Силарган, а Силитан(!) е нанотехнология, това е незалепващата повърхност в някои техни тигани... Силарган определено си залепва, значи не е нанотехнология   Laughing иначе в Силарган металните йони са сребърни, действат антибактериално, предполагам на принципа на който действа и сребърната вода... поне аз такава информация намерих преди да купя тенджУрата... сребърни йони има и в пастите за зъби  Peace

# 284
realist, много полезна информация, благодаря  bouquet

Тъй като сте подхавнали въпроса за колко време се готви боба, миналата седмица готвих в тенджера на Emile Henry и ми отне точно час и петнайсет минути, но не си спомням на коя степен на котлона (2 или 3).

Общи условия

Активация на акаунт