Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 379 593
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 555
Аз не издържах и отидох да си ги купя  Mr. Green
SZA имат дълбок тиган тип сач. Не знам дали ще може да се ползва капак.
Аз много се колебах между сача и една малка керамична тенджерка и взех сача.
Взех си и 3,6 л. на цвилинг. Като вместимост отговаря на най-голямата ми тенджера, но понеже е по-висока създава впечатлението, че е малка. Какво обяснение само.... Както и да е доволна съм.
За керамичните тигани пише да не се мият в миялна! Само с вода и веро и след подсушаване да се намажат с олио Crazy

# 556
аз си купих този тиган. днес го пробвах за палачинки и работи перфектно. можеше да е малко по - голям, но само този размер беше на промоция. спокойно ще изхвърля тефлоновия ми
http://www.amazon.de/WMF-05-5926-4021-Pfanne-Ceralux-CeraDur/dp/ … 313966&sr=8-1

никъде не видях да пише да не се мие в миялна, но не видях да пише и да се мие. засега няма нужда де. той дори не се изцапа от палачинките. с топла вода ще е достатъчно

сега искам да си взема една от тези тави. може би и двете. някой има ли отзиви или да се хвърлям Simple Smile
http://www.amazon.de/gp/product/B004E7RI3M/ref=ord_cart_shr?ie=U … ;m=A3UCE3D6VT4RX2

http://www.amazon.de/gp/product/B00005QFU2/ref=ord_cart_shr?ie=U … ;m=A3JWKAKR8XB7XF

# 557
И аз днес правих палачинки в керамичния уок. Не залепват  Grinning Правих ги без допълнителна мазнина - в самата смес има 30 гр. масло.
Купих си и стъклен капак за тигана от Карфур. Не приляга плътно - има около 1 мм луфт от едната страна и прецених, че не е толкова фатално  Peace

# 558
  • София
Е как ти се получиха палачинки в Уок-а? Аз си мисля,че няма да станат,не че съм пробвала де. newsm78 Иначе днес си купих капак,  универсален, от тези дето са за всякакви размери и се използват против пръскане.Добре приляга,има и място за доливане на течности без да го махаш от тигана Peace

# 559
Е как ти се получиха палачинки в Уок-а? Аз си мисля,че няма да станат,не че съм пробвала де. newsm78

Правя американски палачинки, те са по малки и по две се събират идеално в уока  Peace

# 560
  • София
  Безвреден тиган за индукционен котлон, ако може да не залепва? Има ли такова чудо и накъде да се насоча да гледам. Разбрах че СКК -то имат и серия за индукция, но тук мисля че имаше неща против тяхното покртие...
  Тези керамичните , които обсъждате напоследък предполагам, че не стават за индукционен котлон нали?

# 561
мегало ,
честит тиган! Peace Grinning

Как се реши да го избереш точно него?
Аз съм се насочила към същия , но имам въпросителни, които ме правят да не съм смела.
още съм резервирана.

"Керамично покритие" за мен не е достатъчно описание.

Ти разбра ли дали е чисто керамично покритието?
Дали е произведено с нано-технология?
А като нагря тигана, усети ли някаква макар и малка миризма?
Колко години  му е гаранцията?

за тавичките, за които питаш, аз силно ги препоръчвам този тип тави.  Peace
Моята е подобна, но на друга фирма. Peace
ползвам я редовно и само позитиви мога да кажа.

# 562
Преди съм правила палачинки в уок тиган на тефал. Ставаха си, с нищо не им пречеше формата на тигана.
Отдавна съм хвърлила око на Le Creuset, все чакам изгоден момент да си поръчам. Мислих тавички и капаче към тях. Но сега май клоня към традиционния съд + някоя тавичка.
Бях писала за чугунения грил тиган - мъжа ми си прави месо на него и е доволен. Пробвах да задуша зеленчуци, станаха много вкусни, но заради ребрата после трябваше да отделя бая време за почистване.

# 563
Aila, Le Creuset имат незалепващи тигани за индукция, ето един примерен, дори в момента имат намаление в английския амазон. На мен за момента са ми скъпи, затова не се заглеждам по тях, но ако имам възможност, бих си купила. Аз лично съм харесала този, който е от неръждаема стомана. По-големият дори е намален в момента.

# 564
...
Бях писала за чугунения грил тиган - мъжа ми си прави месо на него и е доволен. Пробвах да задуша зеленчуци, станаха много вкусни, но заради ребрата после трябваше да отделя бая време за почистване.
Кажи моля те, как го почистваш? Миеш ли го или само го "остъргваш"? Аз нещо не мога да се справя с моя...

# 565
Йclat, първо го остъргвам, после забърсвам. Ако това не е достатъчно - измивам го с топла вода като търкам с една четка. Подсушавам добре на котлона, намазвам с мазнина и го прибирам.
Ако е много мръсен - изплаквам с вода, слагам го с вода да ври на котлона, след това процедурата с четката, подсушаването и мазнината.

# 566
Aila, Le Creuset имат незалепващи тигани за индукция, ето един примерен, дори в момента имат намаление в английския амазон. На мен за момента са ми скъпи, затова не се заглеждам по тях, но ако имам възможност, бих си купила.
SZA,
кажи ми моля те, какви са водещите мотиви да си харесаш точно тази серия?
Разбрала ли си какво точно е незалепващото покритие?

# 567
  • На земята, която е всъщност звезда.
Е как ти се получиха палачинки в Уок-а? Аз си мисля,че няма да станат,не че съм пробвала де. newsm78 Иначе днес си купих капак,  универсален, от тези дето са за всякакви размери и се използват против пръскане.Добре приляга,има и място за доливане на течности без да го махаш от тигана Peace

Откъде взе този капак?

# 568
Aila, Le Creuset имат незалепващи тигани за индукция, ето един примерен, дори в момента имат намаление в английския амазон. На мен за момента са ми скъпи, затова не се заглеждам по тях, но ако имам възможност, бих си купила.
SZA,
кажи ми моля те, какви са водещите мотиви да си харесаш точно тази серия?
Разбрала ли си какво точно е незалепващото покритие?

Ами честно казано не съм се интересувала. Тези, които харесах аз са от стомана и не са с незалепващо покритие, а се водят соте тигани. Този, към който съм дала линк с незалепващото покритие, има 10 години гаранция и пише, че се гарантира резултат и при ниска и средна температура, което прави безопасно незалепващото покритие, независимо какво е.

# 569
realist, аз много бързах. палачинки правим всеки уикенд. зачетох един форум на шефкох, но започнах да се обърквам и реших да го поръчвам. промоцията определено ме окрили. не го видях на сайта на вмф. влизах по някои магазини тук и не харесах нещо друго
гаранцията е 2 години само
не усетих никаква миризма. според инструкцията, се измива с топла вода и се намазва с олио преди първото използване. така и направих. избърсах олиото с кухненска хартия
искам да си купя още един тиган, който да е по - голям, но ще разгледам повечко

мерси за отзивите за тавите. ще поръчам първо правоъгълната
сега забелязах, че има на емил хенри и с 40 см диаметър, което може би ще ми е по - полезно

Общи условия

Активация на акаунт