Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 682
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 930
  • Пловдив
...

Благодаря!
Купих вече. Продавачът ме информира, че заводът в Брацигово (аз мислех, че са на Пещера но се оказаха Брацигово) е фалирал и по магазините може да се намерят само това, което още изнасят от склада.
Иначе аз си купих руска двойно емайлирана тенджера, по-тежка е. Готвих вече няколко пъти в нея и съм доволна.
Можели подробности - какво, къде, колко...  Mr. Green да не изпусна и аз  hahaha

Здравей, моята (руска)  обаче я купих от малък град до Пловдив. Тъй като зареждат от търговиите предполагам, че и там имат.
Цена 20 лв. за 6 литра

# 931
Здравейте,искам да попитам нещо-искам да си сменя грил тигана(тефлонов) с такъв керамичен?Някой ползва ли такъв,има ли някаква разлка в печенето с тефлоновия,залепва ли,въобще как се процедира с такъв тип съдове,имам само съдове на Цептер и този грил тиган,и с керамичните не съм на ти.

# 932
Вчера в един магазин за стоки от Англия видях един керамичен уред, който готви на  принципа на гювеча, само че  на ток  Rolling Eyes  Някой  има ли отзиви за такъв? Вътре  беше бяла керамика.

Денито, керамиката не залепва, но мисля че не трябва да  се слагат   на топъл котлон, да са идеално сухи преди употреба. Ако се спреш на такъв, търси без PFOA и PTFE. 

# 933
Страхотна тема  Peace И аз да похваля един продукт / дано не се счете за реклама/. Мъжът ми ме изненада с комплекта ножове на Бьорнер. Е няма такива ножове. Родих се. Но ако някой реши да си вземе, да си поръча на всяка цена и острилката. Тя е една такава малка и кръгла, но остри все едно е лазер  Peace Магнитната стойка също много ми харесва. Закачихме я на стената и е супер удобно ножовете да са ти подредени и удобни. Но не ги мия в миалната  Peace
а от къде може да се закупят или поръчат и ако може и цената за ориентир на комплекта.

# 934
Майче,мерси,пак научих нещо ново.

# 935
  • София
Страхотна тема  Peace И аз да похваля един продукт / дано не се счете за реклама/. Мъжът ми ме изненада с комплекта ножове на Бьорнер. Е няма такива ножове. Родих се. Но ако някой реши да си вземе, да си поръча на всяка цена и острилката. Тя е една такава малка и кръгла, но остри все едно е лазер  Peace Магнитната стойка също много ми харесва. Закачихме я на стената и е супер удобно ножовете да са ти подредени и удобни. Но не ги мия в миалната  Peace
а от къде може да се закупят или поръчат и ако може и цената за ориентир на комплекта.

Извинявай, едва сега видях отново темата. Поръчал ги е мъжът ми от WS Телешоп. Тя рекламата непрекъснат върви. Не знам със сигурност колко са излезнали, защото са ми подарък, но не са повече от 85 лева с доставката. Като вътре влиза острилото и магнитната поставка. Вземи си ги и тях на всяка цена  Peace

# 936
  • Велико Търново
Може ли някой да даде отзиви за Силит и Силаргана, ей тоав нещо ми препоръчаха в магазина, ама аз още не мога да прежаля сумата, преди да съм проучила, заяото на продавачките отдавна им нямам вяра .
http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tigani/ti … fanne-1920-250001
Имам тиган и тенжера на Силит от Силарган, взех си ги и двете от e-bay, като тигана ми излезе без пари, сравнено с цените в БГ. Да не говорим колко некомпетентно и незаитересова ми отговаряха тук. Доволна съм и от двете, но тигана в никой случай не мисли, че е незалепващ. Ако искаш ще потърся кой е търговеца в e-bay.

А ето и споменатите ножове на по-ниска цена: http://boerner.bg/?page_id=567

# 937
  • София
beleva, благодаря за информацията за Силит. Тъкмо много се зачудих за тях и дали да поръчам  Peace

Това е цена на ножовете без доставка. Тоест пак си стават 80- 85 лева  Joy
Ще каже човек, че ми ги доставят от Нюрнберг  Joy

# 938
вече си закупих ножовете на Бьорнер за 70 лв. от мола и определено са добри. сега търся място за поставката и така. дано издържат повече време, а за остренето ще споделя след време, като ги позахабя.  Peace

# 939
Здравейте. От днес в Родо и Меркатор започва новото събиране на лепенки за керамични съдове Delimano i  керамични ножове KYOCERA. Не съм в Бг, но тук одавна тече реклама на тези съдове и уж били супер. Питането ми е дали някой ги е чувал и ползвал и заслужават ли си наистина. А също и за ножовете, които ми изглеждат супер и съм се замислила сериозно за тях.

# 940
Здравейте. От днес в Родо и Меркатор започва новото събиране на лепенки за керамични съдове Delimano i  керамични ножове KYOCERA. Не съм в Бг, но тук одавна тече реклама на тези съдове и уж били супер. Питането ми е дали някой ги е чувал и ползвал и заслужават ли си наистина. А също и за ножовете, които ми изглеждат супер и съм се замислила сериозно за тях.

Не знам за съдовете но тези ножове са много известни и популярни в професионалните готварски среди.

# 941
Да попитам нещо за чугунени тигани - с дървени бъркалки ли беше препоръчително да се бърка или може и друго?

# 942
Оооо, Kyocera ножовете са уникални! Ползвам такива и съм пристрастена към тях. Режат като бесни, не намаляват съдържанието на витамини в продуктите, защото не са метални. Обаче, крехки са и много трябва да се внимава да не се счупят (наточват ги само в магазина). Освен това можеш и да се заколиш с тях, ако не внимаваш.

# 943
http://www.delimano.me/ Ето това са съдовете за които попитах. А ножовете казаха, че не се точели. А и надали има тука магазин да ги занесеш, след като ще ги купя от Родо.
Благодаря Ви за отговорите, момичета. Ще взема от ножовете като начало, а и някои от съдовете.

# 944
  • София
Каква е офертата за ножовете, ние имаме два от черните и съм супер доволна, бих си взела и други ако излизат по евтино  Peace

Общи условия

Активация на акаунт