Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 718
  • 498
  •   1
Отговори
# 465
Малко ми е чудно как точно става, след като трябва и квартира да си плащат...
И да, разбира се, че бих дошла да си търся работа в София, ако съм от място, където няма как да си изкарам за хляба,
пък камо ли за друго нещо. Не мога да влизам вече в тоя спор, непонятен ми е, никога не ми е било ясно на какво
основание ще държа сметка на някой от къде е дошъл и какво работи. Това е някакво супер тесногръдие, да не казвам, че си е направо
маломозъчност.

PeaceТова супер тесногрьдие и маломозьчност го проявяват работодатели довлекли се в София. Wink

# 466
Имам познати, на които мащабите на София не им понесоха...
Винаги ми е било малко непонятно това твърдение, че София е огромна, невероятно голяма.
Като не е въобще така.
Голям град е, но чак с огромни мащаби...
Мдаммм, един мой бивш шеф се изрази "Sofia is a nice little town". Човекът идваше от Токио... въпрос на мащаби...
Хм, дааам, особено за Япония, където 130 млн. обитават само 3 пъти по-голяма територия от България, хм...въпрос на мащаби...

# 467

Съжелявам, че си преживяла всичко това. Съжелявам и за това, че немските ти шефове са ти предвидили хотел/жилище във Факултето.
Ромски махали има във всеки град и във всяко село в България.
Аз лично,  когато пък съм в чужбина, особено усърдно избягвам да се пъхам в едни определени квартали. И тях ги има във всеки по-голям град, но това не прави града нито по-лош, нито по-грозен.
Много тъпо честно  ooooh! ooooh! Rolling Eyes
За твоя информация не, че ти я дължа, но не съм живяла във Факултето, а имах чувството, че цeлия Факултето пътува с градския транспорт в София.
Живeeх на паралелната на Баучер Галичица в Лозенец в частен дом, а не в платен от фирмата ми, а работата ми беше в Младост 4 в Бизнес парка и пътуването до там с градския транспорт се оказа меко казано отвратително, е поне опита, защото не издържах.  Sick
Не знам къде си била в чужбина, но аз за 9г тук не ми се е налагало да влизам в квартали, където да се чувствам като единствения бял човек!
Друг е въпроса ти кои страни посещаваш  Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 08:16 от estrador78

# 468
Има един хубав разказ Пази Боже, сляпо да прогледа.

# 469
Чудесен разказ, друг е въпроса, дали е било сляпо изобщо.
Ако е било тогава може и както се очаква в случая да каже, че черното е бяло, но не е!  Whistling

# 470
Има един хубав разказ Пази Боже, сляпо да прогледа.
PeaceДа да,не спираме да се забавляваме с "цьрвулани и цьрвуланки",които в пресата ги изкарват "Звезди от Висшето Общество".Не разбирам,защо като дойдат тук се впускат,като хванати от гората. ooooh!Пьрво започват с певачество "чалга",после имплантирани гьрди.Застоялите стоки от "Мол Булевард" и "Аутлет" магазини в Младост,са изкупени на тройна цена в новият ни Мол на "Цариградско Шосе" smile3508

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 17:24 от dannyangel

# 471
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Току-що се върнахме от Търново.
Направи ми впечатление, колко е чисто по улиците...
Също така, и на местата по пътя, на които спирахме за малко, нямаше разхвърляни обичайните гнусотии.
Просветна ми малко, много съм се отчаяла на тая тема. 

# 472
.Застоялите стоки от "Мол Булевард" и "Аутлет" магазини в Младост,са изкупени на тройна цена в новият ни Мол на "Цариградско Шосе" smile3508

Недей така сега, хората имат нов стандарт, затова предпочитат новите Молове, пред вече изтърканите аутлети и стари молове. Wink Шегувам се, разбира се.

А колкото циганите в градския транспорт - във всяка държава, включително и Германия, а особено в Берлин е пълно с малцинствени групи и местни в недобро финансово положение, които ползват градския транспорт, друг е въпроса защо те там, в другата държава не  правят впечатление и българите са толерантни към тях? Аз си имам моите отговори, но не за това е темата, а за София.

# 473
Също така, и на местата по пътя, на които спирахме за малко, нямаше разхвърляни обичайните гнусотии.
Повярвай ми, не би искала да живееш в Търново и да си изкарваш хляба там.  Или да правиш там бизнес. Знам за какво говоря, личен дългогодишен опит.

Всички виждат в Търново само "красотата" и "чистотата', но ако трябва да си намериш нормална работа за нормални пари-забравИ.

Дани, да ме прощаваш, но звучиш като нереализирал се комплексар, на когото му е крив...космосът. Какви точно работни места ти изядоха провонциалистите, я да чуем?
За сервитьорка, за продавачка, хигиенистка? При нас има нонстоп обяви за хора с различни способности, не съм забелязала да се изтрепват безработни 'софиянци", да ти кажа ли.

# 474
Радвам се,че не живея в София-там става само за пазаруване  Laughing

# 475
Повярвай ми, не би искала да живееш в Търново и да си изкарваш хляба там.  Или да правиш там бизнес. Знам за какво говоря, личен дългогодишен опит.

Всички виждат в Търново само "красотата" и "чистотата', но ако трябва да си намериш нормална работа за нормални пари-забравИ.

Дани, да ме прощаваш, но звучиш като нереализирал се комплексар, на когото му е крив...космосът. Какви точно работни места ти изядоха провонциалистите, я да чуем?
За сервитьорка, за продавачка, хигиенистка? При нас има нонстоп обяви за хора с различни способности, не съм забелязала да се изтрепват безработни 'софиянци", да ти кажа ли.
PeaceЕеее,Жозефина мерси за погрешното ти мнение за мен Laughing

# 476
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аа, Жоз, чистотата няма нищо общо с това, че няма как да се реализираш професионално.
Даже хората трябва да са още по-депресирани и да не им пука.

# 477
А колкото циганите в градския транспорт - във всяка държава, включително и Германия, а особено в Берлин е пълно с малцинствени групи и местни в недобро финансово положение, които ползват градския транспорт, друг е въпроса защо те там, в другата държава не  правят впечатление и българите са толерантни към тях? Аз си имам моите отговори, но не за това е темата, а за София.
Sorry, за спам'а, но много грешиш. Не бих ги толерирала нито тук, нито в Бг, нито където и да е, по лични причини. Колкото до това, че ги имало много тук може, все това чувам имало в Де много бг цигани, може, но как за 9г един не успях да видя, не, че съм ги търсила, но българи познавам доста, а въпросните, дори не съм мяркала.

# 478
Родена съм в София. На 19 г. отидох да живея в Пловдив за 3-4 години, бях 4 месеца и в Щатите. Най-прекрасното място за живеене за мен е Пловдив. За съжаление ми се наложи пак да дойда в София. Въпреки,че съм в един от най- зелените и по-престижни квартали, не ми се излиза от квартала. Като цяло София ме подтиска. Не ме плашат дупките или кучетата, а най-вече сивотата и студените хора.
Ходя почти всеки ден в молове,може би това е плюс на големия град. Не бих си купила почти нищо от там,разбира се Wink
От друга стана ненавиждам супер малките градове или села. Имам роднини от там и е голям клюкарник и удумвалник, с това никога не бих се примирила.
За чужбина- бих пътувала още,и то много,и то непредсказуемо,но малко стани предлагат нашата атмосфера.
Другото е,че тук, колкото и да изкарваме,дори да не спестяваме много, пак може да си позволим някои неща. Например давам 100 лв. за капаро,после решавам,че не искам това,което съм капарирала и изгърмявам,но не е голяма трагедия. А на село роднините не могат за една година да си платят 100 и нещо лв. здравни осигуровки или годишната винетка. Има разходи в големия град,но се изкарват пари за нормален и достоен живот(поне така мисля  hahaha )
С една дума- не сме напълно щастливи в София,но от това,което сме видяли засега тук е най-добре от емоционална и финансова гледна точка.

# 479
хм,аз пък се радвам,че не живея в Германия, честно! Не и на тези години,може би,като остарея и/или ми омръзне да живея  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт