Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 724
  • 498
  •   1
Отговори
# 420
Аааа, нИ сИ давам ноухау-то па. Crossing Arms
Ай лека ноШ.

# 421
# 422
Аз лично не съжалявам. Има разбира се много неща които трудно се понасят, но ги приемам. Да наистина в последно време София се пренасели, задръстванията са в повечко обаче се преживява  Mr. Green Може би съм на това мнение защото не живея в центъра, но все пак всеки ден слизам точно натам... А мръсния въздух, многото хора (част от които с лошо държание, особено в градския транспорт), задръстванията и битките за новите молове  #2gunfire както и много други са просто част от "чара" на София  Mr. Green

# 423
  • гр. Шумен
От доста време ви чета тука и се чудя какво точно да в отговоря. За живеене - живяла съм в София по време на първото си следване (87-92) и трябва да ви кажа имам прекрасни спомени от столицата. Беше ми някак много хубаво да се спусна по РАковска до Графа, да огледам програмата на театрите (за Сатиричния билетите бяха доста кът и опашката се извиваше чак до Графа ама аз си бях тарикатка, а Музикалния ми беше любимия театър), да се напъхам в гейзера "Славейков". Обичах и програмата на клубовете (долу) в НДК-то. ТАм бяха и "ТЕатър 13" и "Театър движение", и моноспектаклите на Йорданка КУзманова и и "Кафе с автограф"... Изобщо НДК беше място за култура, а не за чалга.
Изобщо обичам старата София, дето му викате центъра.
А дали бих живяла сега - ако се наложи, да (въпреки че ще трябва да се разделя с навиците си за 9 метра живот), но насила не бих се натрапвала. Изобщо обичам си го моя град и някакакси ми се иска да дръпне напред, а не да циври на опашката. Но София едва ли е най виновната за това. По скоро управниците ни по принцип не стават, но това са други теми.
И нещо смешно - щерката ми загуби хилката за тенис на маса и аз в първия момент се развиках "ти знаеш ли, че тая хилка аз си я купих преди 15 години от "ЙОрданка ЧАнкова"  дето върти дванадесетицата". Детето ме гледаше като утрепано. Добре, че се осъзнах какви глупости плещя.
А, една анкета към всички участници в дискусията - чий е паметникът на "Руски" между Университета и Орлов мост?
И понеже няма да съм аз, ако не пусна някакъв поздрав, ето го:
http://www.vbox7.com/play:303f37fe
Абе готино е да си Гошо Хубавеца, не мислите ли?!

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 06:35 от Sessilly

# 424
Не, не съжалявам, че не живея в София. 
  За какво да съжелявам  newsm78
Преди 3г за съжеление трябваше да остана 3месеца командирована в бг клона на фирмата ни в Сф, наивната аз след години прекарани в Де се радвах да работя в Бг, макар и за малко и:
Пристигам в събота, в неделя дебеловрат собственик на джип движейки се по Левски набива резки спирачки без мигач да си купи цигари (гледка нормална за Сф, оказало се в последствие) аз примерен шофьор със стаж главно от чужбината успявам да спра без удар и секунда по-късно спящия бакшиш с клиент в колата спира в моята! Следователно 2 часа чакане на КАТ ( е, като не ви се чака карайте си колите в провинцията, коментара на катаджията  ooooh!) и моя мислост пренощува в Пирогов, а на първия си работен ден в Бг цъфнах с шина на врата.
Докато оправя колата се налага да пътувам с градския транспорт, ако може да се нарече така, след час чакане на автобус до Ситито в Лозенец идват 3автобуса заедно, от които нито един не спира където трябва и са пълни до козирките с населението на Факултето
На 3та спирка успявам да се добера пак до врата и се принуждавам да си хвана таkcи или да се задуша!
Мога още доста да напиша за 3месечния ад на командировката ми в Сф, но ще ви го спестя, ето това за мен е Сф и, дори заплатата от тук да ми я увеличат трикратно пак не бих живяла там!
А и много хора видях да я защитават със зъби и нокти, похвално е, но видях и друго като живях в бг- видях задръстване на магистрала причина, за което е прибирането на столичани в петък вечер по родните им места!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 425
  • Пловдив / София
Съжалявам, че разравям темата, но заради последните 2-3 стр.искам да внеса яснота, за който го интересува.
Относно случката с първия Макдонълдс в Б-я, открит в Пловдив, аз като пловдивчанка, която не съм живяла другаде, си признавам, че не го помня това нещо. Иначе ме разсмяхте.  Joy

А що се отнася до Пловдив-културна столица на Б-я, той беше обявен за европейска културна столица през 1999г.

# 426
Естрадор, не можеш да сравняваш немския железен ред с ритъма на живот в София.
Различни манталитети, различни исторически обусловености, различна народопсихология, различни общински бюджети...
Досега не съм виждала 3 автобуса, пълни с ромско население в Лозенец.
Никога не се качвам в пълен автобус.
Има си икономически обусловени причини близо 1/3 от населението на страната да е съсредоточено в София-непропорционално развитите икономически региони в страната.  Peace

# 427

Има си икономически обусловени причини близо 1/3 от населението на страната да е съсредоточено в София-непропорционално развитите икономически региони в страната.  Peace

Има и други много по-обусловени причини, икономическите региони са на второ място. Всеки иска да е в София, независимо на каква цена, много имоти се продадоха, и много хора си купиха с парите жилища (добавиха и кредит, за да им остане за по едно БМВ). Сега вече столицата не им харесва...... Whistling.

# 428

Има и други много по-обусловени причини, икономическите региони са на второ място. Всеки иска да е в София, независимо на каква цена, много имоти се продадоха, и много хора си купиха с парите жилища (добавиха и кредит, за да им остане за по едно БМВ). Сега вече столицата не им харесва...... Whistling.
И това го има.
Но не мисля, че се дължи именно на София, по-скоро хората са притеглени към големия град. Така е и в Пловдив, Варна, Бургас...

# 429
А що се отнася до Пловдив-културна столица на Б-я, той беше обявен за европейска културна столица през 1999г.

Разбира се. А сега сме...2010. Но какво пък...... Peace Laughing  Дали да сметнем колко театри и кина има в София и колко в Пловдив?

За Макдоналдс не знам как не си го знаела просто. Много от пловдивчани обичат да изтъкват тая "гордост". Смешно е малко наистина. Пак казвам като се има предвид, че в П-в след откриването та до скоро имаше 3 такива ресторантчета за бързо хранене. Отскоро покрай единия мол вече има 4. Но пловдивчани обичат да са в първенство и още помнят откриването на първия. Wink

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 07:30 от Stefka.b.k

# 430
Относно случката с първия Макдонълдс в Б-я, открит в Пловдив, аз като пловдивчанка, която не съм живяла другаде, си признавам, че не го помня това нещо. Иначе ме разсмяхте.  Joy

Как да не помниш такава паметна случка. И по новините показаха километровата опашка от горди пловдивчани, които чинно се редяха, за да вкусят от уникалния американски плод на културата! С дни наред продължи еуфорията, докато се изреди целият град и всеки се сдоби с Мак-бургер /или както там се пише това чудо на природата/.

Не, не съжалявам, че не живея в София.  
  За какво да съжелявам  newsm78
Преди 3г за съжеление трябваше да остана 3месеца командирована в бг клона на фирмата ни в Сф,...........идват 3автобуса заедно, от които нито един не спира където трябва и са пълни до козирките с населението на Факултето

Съжелявам, че си преживяла всичко това. Съжелявам и за това, че немските ти шефове са ти предвидили хотел/жилище във Факултето.
Ромски махали има във всеки град и във всяко село в България.
Аз лично,  когато пък съм в чужбина, особено усърдно избягвам да се пъхам в едни определени квартали. И тях ги има във всеки по-голям град, но това не прави града нито по-лош, нито по-грозен.

# 431
Как да не помниш такава паметна случка. И по новините показаха километровата опашка от горди пловдивчани, които чинно се редяха, за да вкусят от уникалния американски плод на културата! С дни наред продължи еуфорията, докато се изреди целият град и всеки се сдоби с Мак-бургер /или както там се пише това чудо на природата/.

Не знам за горди пловдивчани, но горди варненци бяха извили опашка пред драйва, която стигаше чаааак до Автогарата. Паметно нещо беше, че и с дни. Сякаш между краставичките и филията таен елексир за вечна младост щяха да получат  Laughing

# 432
А в Москва какво е било, гледах по тв, с дни са чакали. Едвам не се стигнало до размирици.
В Ню Йорк какво е петък вечер на излизане - бедна ви е фантазията.
А метрото в Париж, Лондон и др. не е по-различно от автобус от Факултета.

# 433
Кефя се на русенци. Така ли се казва - русенци? Колко са консумирали боклуците на Макдоналдс не знам, но явно недостатъчно, защото Макдоналдс си дигнаха дърмите.
Съмнявам се, че в друг град, някъде по света, се е случвало.

# 434
  • пак там
Абе за горди пловдивчани не знам, но софиянци тогава пълнеха влаковете, за да хапнат един бургер в Пловдив...

За протокола - софиянка съм, тогава бях студентка и помня как колегите ми масово решаваха коя лекция може да изпуснат, за да се качат на влака.

Общи условия

Активация на акаунт