Фотография # 47

• 32 131
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Да се запиша и аз, въпреки че не обичате много такива като мен  Blush

Какво не обичаме???

Новаци като мен, които не са много ориентитани и само питат.

# 16
Грозното Пате, в момента пишем в  47 тема,  а всяка  тема е от 50 станици, пореди бяха и по  повече.
И във всяка една тема някой цопва и пита кажете ми какво да си купя?  Мен лично ме дразни това, че всеки идва и иска да получи готов отговор.
Имах 1000 лв исках да си купя ДЛСР, влзенах в нета и четох, като  си изясних горе долу какво мога да имам, а не какво искам, защото пак е свързано с пари, разгледах тонове ревюта в нета и чак тогава попитах конкретни неща. Мисля, че това е правилния начин,  само във Фото Форум, ежедневно има  поне по тема  за покупка  на фотоапарат и поне 10  отговора на този въпрос, само за пример:
http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=41

Просто е хубаво да се има предвид, че никой не е на  щат тука и въпреки това  момичетата отговарят.  
Аз след 3 години тука съм изморена да отговарям на тоя въпрос, че това е свързано с нуждите ти, какво ще снимаш, ще се занимаваш ли с фотография, докъде би стигнала в  това и колко пари най-вече си готова да отделиш.... и т.н и т.н....

Всеки е бил нов и е почнал отнякъде, но аз лично уважавам предварително положения  труд. Peace

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 16:04 от Jaly

# 17
Четох и продължавам чета.И отговори получих(не на всичко  Laughing време има).И не сте ми се карали.

Просто имаше една реплика в миналата тема(не към мен), която ме накара да си помисля за отношението към ново-списващите.  Peace

# 18
Здравейте момичета. )
Отдавна не съм писала, но и поизоставих малко снимането. По-точно снимам само щерката и то не гоня някаква художествена стойност на снимките.
Сега искам да покажа 1-2неща и да кажете къде греша. Имам чувството, че все едни и същи грешки правя всеки път и вече доста се дразня.
Това, че на едната съм отрязала ръцете е ясно....не знам къде съм гледала докато съм снимала, ама е много кофти. ((

снимка 3
http://farm5.static.flickr.com/4057/4550901174_8cabb685c7_b.jpg

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 17:49 от Mirama

# 19
Четох и продължавам чета.И отговори получих(не на всичко  Laughing време има).И не сте ми се карали.
Просто имаше една реплика в миналата тема(не към мен), която ме накара да си помисля за отношението към ново-списващите.  Peace

Ако прочетеш пак  написаното в предния ми пост, ще си отговориш и на това. Мога да ти дам пример с няколко момичета, които са нови, но добре се вписаха в темата. Просто на някой въпорси е отговаряно  хиляди пъти, а  преди време положихме много усилия  да съберем в  началото на  темите инфо, което  да бъде полезно за начинаещия... вече не ги слагаме отред, защото се оказа, че никой не го чете. А ако четеш и гледаш чужди снимки и се ровиш из  фото форумите, сама ще се убедиш, че  има отговори на почти всичките ти въпроси.

# 20
Mirama , виждам само последната ти снимка. Питай конкретно какво те притеснява - кадриране, цветове, фокус ? За последната снимка мога да ти кажа, че не може да ме грабне по никакъв начин. Такава снимка може да направи и дъщеря ми, ако и дам апарата. Каква е идеята, какво си искала да покажеш, какво ти е харесало и впечатлило, че си направила тази снимка? Когато снимате мислете върху това - търсете акценти, които да правят снимката интересна за гледане - като уловена емоция, поглед, момент.

# 21
ЗДравейте, доста време не съм писал в темата, че нямам време напоследък, но днес реших да се запиша поне с един кадър, и да се похваля, че снимах за първи път в студио и  доста ми хареса. Обещавам да пусна още няколко кадъра, надявам се да съм се справил добре.

http://www.flickr.com/photos/pepe_72/

# 22
шоши, всичките се отварят, но няма значение.
То всичко ме притеснява и най-вече това, което ти казваш. )
Идеи много по принцип, но изляза ли да снимам, накрая се получава едно голямо нищо. )
Явно трябва да се откажа и да си правя само прозаични детски снимки, дето ще им се радват бабите. )

# 23
Мирама, аз също виждам само последната, а шоши ти е написала преди мен, каквото и  аз  бих.
пепе72, писах ти във ФФ, браво, много ти  е добре първия опит в студио!

# 24
Минавам да се разпиша в новата тема;) имам и снимки, но сега ще започвам да ги разглеждам;))))))))))

# 25
Jaly, благодарско, радвам се че ти хареса. Надявам се скоро пак да направя няколко кадъра в студиото, пък ще показвам какви съм ги  сътворил:)))

# 26
# 27
Не знам защо не се виждат другите, махнах ги оставих само тази, която казахте, че всички виждате.
Ето още една, макар че е подобна
снимка

Като изключим това, че няма идея и т.н. и са скучни, има ли нещо което все пак да им е ок?. )  Simple Smile

# 28
Ето и от мен нещо;))))))))

# 29
  • Варна
Здравейте, идвам пак с въпрос...

Днес се разходихме по плажа, облачно беше,но приятно....,сега проблема-както съм снимала, съм променила настройката на баланса на бялото и имам няколко жълти снимки...
Не са нещо непрежалимо,но въпросът ми е как мога да поправя лицето-да стане бяло,или поне да не е жълто, за цялостния фон на снимката опитах с levels, а после и  curves, но лицето жълтее..Това е снимката,нищо не и е наред,но само заради жълтото я пускам:

http://www.flickr.com/photos/tonimirka/4551561892/in/set-72157623711712042/

Ако е много дълго за обяснение-кажете ми "много е дълго за обяснение".... Simple Smile и няма да питам повече
Намерих един онлайн урок по CS2(аз съм с CS3  ) и по-точно за оправяне на проблемна кожа,но там само се заглажда, без да се изсветлява...

Имам и втори проблем-изкривявам хоризонта... Confused Това само с много практика ли се поправя или има някакво правило? Давам за пример тези  с изкривен фон:

http://www.flickr.com/photos/tonimirka/4551371378/in/set-72157623711712042/
http://www.flickr.com/photos/tonimirka/4548614558/in/set-72157623711712042

Общи условия

Активация на акаунт