Фотография # 47

• 32 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
А,
има адаптери в и-бей
трябва само добре да видиш каква е резбата
ето пример за адаптер

http://cgi.ebay.com/PENTAX-PK-Lens-Canon-EOS-EF-40D-50D-450D-5D- … sh=item2a01e7c6fa

Не са скъпи
Обикновено губиш меренето
Аз имам от М42 към Никон. Мисля, че беше под 10 долара.

# 46
  • София
Идеи много по принцип, но изляза ли да снимам, накрая се получава едно голямо нищо. )
Явно трябва да се откажа и да си правя само прозаични детски снимки, дето ще им се радват бабите. )

Мирама, ти за кого ги правиш снимките, че да се отказваш? За себе си да ти кажа- за мен снимането е нещото, което ми доставя наистина огромно удоволствие в еднообразното ми ежедневие. Снимките в 99,99 % са супер прозаични за хората, занимаващи се с фотография, но за мен самият процес, клечането покрай китчици и деца, пробване на различни настройки, различна гледна точка, заиграването във ФШ, всичко това ми прави интересно малкото свободно време, което ми остава. Аз напредвам мноооого бавно,от 1г имам тази камера, а може би напредъкът ми се равнява на 2 седмици активно снимащ, но вместо да се ядосвам, се кефя и на малкото, което постигам. Забелязала съм, че когато ми е останало малко повечко време за четене, разглеждане и снимане, напредъкът е по-бърз, ако съм само на режим снимане, снимане, снимане не изкарвам нищо, ама нищо по-различно от снимка за семейната ни  галерия  Grinning Та мисълта ми беше, ако ще правиш снимки за някого друг- клиенти, списания, т.н- пазарът ще прецени дали ставаш, ако ги правиш за себе си и собствено удоволствие- нищо не може да те откаже Grinning И за последните ти снимки- много ми харесват цветовете, ако провокираш малката да се раздвижи, дапогледне хитро, да уловиш момента... ще станат наистина много добри снимки(според мен) Grinning

Тези дни нямах никакво време, ще разгледам сега по-подробно и снимки и линкове Grinning

# 47
# 48
А,
има адаптери в и-бей
трябва само добре да видиш каква е резбата

A. , трябва да видиш каква е резбата на обективити. Ако са на М42 си купуваш адаптер (преходник) от ЕОS към М42. Има обикновени адаптири и адаптери с потвърждаване на фокуса като този

Каде ги намери тези обективи ? Аз си търся ръчнофокусен макрообектив. Гледам, че Албинара е такъв.
raly аз от ebay. съм купувала адаптери, но беше  от Канон FD/FL към EOS тела.Както и един М42 и пак беше уточнено че е от Вивитар към  Канон Еос тела,т.е все съм взимала  от(определена марка) и към(друга такава).Тези обективи,които показах така и не разбрах как да ги търся.Преходник от Сигма към Канон?Само,че на Сигмата има надпис-for Konica..Албинара пък съвсем ме обърка.А преходници има много.Иначе и  двата са на 52мм резба.

шоши под резбата милиметри ли имаш предвид?Не съм сигурна,че те разбирам.За това и направих снимки,че някой да ми каже каква е резбатаSimple Smile
Купих ги всички  от един магазин за втора употреба вещи(Goodwill) преди почти година.Не че имах нужда от  толкова,но цената им беше нищожна.Предполагам че в
ebay.също ги има.

Благодаря за отговорите.Пак ще търсяSimple Smile

Много ти е красив пейзжа шоши.

# 49

Записвам се с китчици; размазах се от лалета този уикенд. Не знам дали някога ще ги видите, не знам кой би могъл да разгледа толкова снимки на лалета, пред лалета и зад лалета. Ама ще пусна още някоя като ми остане време. Keukenhof била най-фотографисваната градина в цял свят; имах неблагоразумието да съм там в събота по обед, много хора и едно ярко слънце  Mr. Green Не мисля, че е останал човек без ДСЛР, а който нямаше, имаше телефон.

Да кажа и аз колко ми е приятен самия процес на снимане; щраках си лалета и сборвах бабите за "добрия" ъгъл и ми беше хубаво  Sunglasses Ако можеше и ароматът на зюмбюли да ви предам...

# 50
A. , да, колко милиметра е резбата или какъв байонет.  Най често срещани са обективи на резба М42.

52мм е резбата  за филтър.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 12:52 от шоши

# 51
шоши красив пейзаж!

мишолина големи красоти си видяла;)))))))))))))исками  аз;) веднъж видях едни полета от лалета на снимки от Холандия и после ги сънувах, толкова ме впечатлиха;)

# 52

Agent Provocateur ,много благодаря и за твоя урок, проблема ми сега ,е че под или около eyedropper не намирам ruler...
Между другото, от този урок видях,че има линк и към доста други ..не точно уроци,може би обяснения е по-точно да се каже ,които са много полезни за мен,относно обработката-става дума за curves,colors... Мерси,мерси,мерси .....   bouquet

няма за какво! А за рулър-тула кликаш и ЗАДЪРЖАШ на айдропър иконата и ако случайно все пак не го намериш отиваш на хелпа си (или F1) и пишеш ruler tool  за да видиш къде е в твоята версия...

Jaly... One way to apply keywords to an image or selection of images is by highlighting the images to which you want to apply the keyword, and then dragging the keyword from the Keyword Tags panel to the image selection....
(това предполага първо  да си си въвела нужните ти кийуърдс)
(може да се прави и още при импорта на снимките)
Имам някъде много хубав гайд за лайтрум, ще заведа детето на лекар и после ще ви го намеря! много полезно!

Мише, безобразна красота!

# 53
За да ви откривам по-лесно.Вместо запис:

# 54
tchara, права си по принцип. )
И да, снимам за кеф, когато съм в настроение и основно за себе си и бабите, които искат снимки.
Не правя абсолютно никаква обработка на снимките, защото нямам време, или не ми се занимава.
Тоест това, което сте видели е директно от апарата.
За провокация за физиономии - напоследък тя прави едни и същи физиономии, усеща се вече, че я снимат и или се смее нарочно и изкуствено, или не иска да погледне към мен, навежда си главата и т.н. и т.н.

Преди известно време тук се даваше градивна критика и се изказваха доста повече мнения. Което беше добре за новаците, или тези, които искат да изкарат що годе добри снимки, но за лична употреба, без да гонят някакви висоти при фотографията.
Но напоследък подобно нещо липсва, или поне аз не го забелязвам, за това и спрях да влизам и чета в темата.
В общи линии определени хора си пускат определен тип снимки, които са наистина страхотни, красиви, интересни и т.н.....и всеки, който пусне нещо "по-обикновено", не е интересен за аудиторията.
Доста момичета влизат тук, получат унищожителна критика или просто пренебрежение и се отказват да представят снимки или да искат някакво мнение.
Тук е форум, който предполага споделяне, мнения, изказване на впечатление и т.н. а не - "Виж предните теми"!!!! и с това да се изчерпи всичко.

# 55
мирама, не си права. сама казваш, че снимаш рядко без да влагаш смисъл и да губиш време в обработка след това. хубаво е, че детето е в кадър - да. ако е и на фокус, значи напълно трябва да си доволна от резултата. каква критика искаш на това? но иначе си права, че мненията се поразредиха. ние сами по себе си нямаме вина за това.

# 56
 Mirama и всички други начинаещи, които не са доволни от критиките или се чувстват пренебрегнати пуснете си нова тема за начинаещи във фотографията. Не мога да ви разбера, защото хем искате критика, хем се сърдите когато я получите.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 19:06 от шоши

# 57
  Mirama и всички други начинаещи, които не са доволни от критиките или се чувстват пренебрегнати пуснете си нова тема за начинаещи във фотографията.

Ама защо да си пускаме нова тема за начинаещи? Тази за какво е??? За напреднали, които си показват изключителните фотоси??? Грозно е подобно деление и не ви прави чест.
Просто се дразните от хора, които питат "елементарни" за вас неща, или нямате желание да отговорите? От кога се извъдихте толкова големи критици? Нали уж повечето тук снимат за удоволствие и го правят, за да се наслаждава някой друг на снимките?
Вие преди 1-2години къде сте били? И ако не сте имали хора, които да ви кажат къде са ви грешките, кое да коригирате, кое как да направите и т.н. щяхте ли да стигнете до тук?

momo, обработката е нещо много хубаво, но все пак преди това трябва да имаш и снимка, която да обработваш. Ако е леко калпава, с фотошоп винаги могат да се постигнат интересни ефекти, които преди са били дефект. Това мисля на всички е ясно.
И да, аз не искам да обработвам и да променям коренно снимките, това проблем ли е?

# 58
Лично аз съм против тема за начинаещи. Не виждам смисъл - наистина никой от никого няма да се учи така, а тук ще стане като Фото-форум: само Ох и Ах. Няма стимул, няма критика, няма сравнение.

Но, Мирама, също така интернет-общуването е свободно и неангажиращо, както и участието в тази тема. Тя си върви по свои правила, неписани и невинаги приятни за всички, но е така. Понякога присъстват повече хора, даващи градивна критика, понякога по-малко.
Понякога повече се дискутира Фотошоп, понякога има само Ох и Ах, понякога обсъждане на техника повечко и т.н., и т.н....Има и цупене, и скандали дори, и напускане на темата, но и нови попълнения. В края на краищата всеки си прави преценка защо е тук, полезно ли му е, приятно ли му е, и в никакъв случай не го прави заради другите, заради новаците или от лоялност към старите.

От 2007 съм тук и темата минава през много върхове и спадове, много хора минаха и заминаха, други останаха и така ще е...Както и ще е така, че нищо не става по задължение, и критика има, когато някой иска да я даде, а не защото "така трябва" и така е полезно някому...Разбираш ме, надявам се.

Специално за твоите снимки, спомням си, че дадох критика преди година: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390908.345
и оттогава и сегашните ти снимки виждам съвсем мъничък напредък. Ако ти нямаш желание и хъс да се учиш, четеш, упражняваш и търпиш поискана критика, както и да вадиш ползи от нея, никой не може да понесе вината, че се чувстваш не на място тук.  Confused Ако не е тази тема, нека е друга - в друг форум, или да е литература, или практика, или курс по фотография...Ако не ти се отдават сега детски портрети поради възрастта на малката, пробвай друг жанр - пейзажи, природа, натюрморти - може там да ти е силата. Експериментирай, снимай друго, снимай деца на приятелки, които са по-склонни да позират или са по-лесни...Не знам, какво наистина желаеш и защо си огорчена? Ако искаш да се научиш да правиш снимки с фокус на детето, съветите са ясни и кратки, и мисля, неколкократно са давани...

За да не са тип "репортаж", наистина трябва да се вкара малко повече идея, постановка, композиция, дяволит поглед, интересно боке отзад, хубава светлина, интересна среда, и т.н. Обяснения, че детето не желае да погледне еди-как си и че ти забравяш всичко навън, не е оправдание, за да се показват незабележими с нищо снимки. За теб са ценни, защото е детенцето ти, но не се различават с нищо повече за нас, останалите...Трябва да сравняваш себе си с напреднали фотографи - не с нас, а наистина със снимки от известни фотосайтове - гледай, гледай, гледай, вдъхновявай се и продължавай да се учиш....

# 59
Идеи много по принцип, но изляза ли да снимам, накрая се получава едно голямо нищо. )

Според мен излизаш за снимки с много големи очаквания и си стресираш моделката Wink
Просто си носи камерата винаги с теб и не бързай да я вадиш, остави детето да се заиграе, а ти през това време се оглеждай за добър ъгъл и когато детето забрави за теб снимай, ама без да и подвикваш и да я разсейваш, просто седиш и чакаш добър момент, пробвай повече да зумнеш, пробвай верикален кадър, мисли какво има на заден план, как светлината пада на лицето, сенките..
не си права че не се коментира, коментира се но е повече на фликър отколкото тук и човек като не пусне линк към там, шансовете са, ще го пропуснат Crazy
и още нещо, колко снимки правиш на излизане? защото аз правя около 150-200, понякога и над 300 на излизане, понякога нямам и една достойна за показване, когато имам 2 наистина добри от 200 съм доволна

Предлагам ти да качиш една цяла серия за да се види къде е проблема, дали те мързи да се навеждаш или да се преместваш, дали просто не можеш да виждаш добре или те е срам да легнеш в тревата Wink
много ще ми е интересно ако и другите споделят как е при тях, даже ей сега ще кача на Пикаса моята серия от онзи ден ако на някой му е интересно Mr. Green

Bagira, много ми харесва, може ми да я пуснеш по голяма? Направи си акаунт на фликр

Общи условия

Активация на акаунт