Фотография # 47

• 32 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Mиrama,  има да, детенцето е на фокус и ако не беше му подразала краченцата, щеше да е добре кадрирано.

ELI, теб ще коментирам във фликър.

Госпойца Димитрова, жълтата снимка я пусни голяма, да опитаме да я поправим.  После ще се обясняваме как.
За хоризонта -аз  правя нещо супер просто- равнявам си хоризонта по вътршения кант на визьора, разбра ли ме?Simple Smile)Вероятно вниманието ти е  изцяло привлчено да уловиш младежа и не внимаваш за хоризонта...

# 31
Момичета,попаднаха ми  два стари обектива (Sigma, Albinar).Търсих в нет, но не успях да разбера какви адаптори да ползвам, за да ги закача на моето тяло(Canon 400D).Ще съм благодарна ако  някой може да ме ориентира.

Sigma KII 70-210mm 1:4.5  multi-coated  (има лепенка-for Konica)

Albinar ADG 28mm 1:2.8 macro

# 32
Пусни тема  във ФФ, там са повече мъже и повече се сещат технически, все някой ще  знае:)

# 33
да се запиша преди съвсем да ви изгубя! не съм снимала нищо напоследък и нямам какво да покажа.

пепе, харесва ми много как се е получил портрета!

и аз така си равнявам хоризонта и все по-добре се справям.

# 34
  • Варна

Госпойца Димитрова, жълтата снимка я пусни голяма, да опитаме да я поправим.  После ще се обясняваме как.
За хоризонта -аз  правя нещо супер просто- равнявам си хоризонта по вътршения кант на визьора, разбра ли ме?Simple Smile)Вероятно вниманието ти е  изцяло привлчено да уловиш младежа и не внимаваш за хоризонта...

Джали, да ти кажа толкова много се стремя да фокусирам на очите или поне на лицето ,че за всичко друго частите от секундата не ми стигат...А и имам чувството,че ако наглася хоризонта,ще пропусна "окото" на мушмула(детето  Simple Smile)

Ето оригинал, без никакво пипане:
http://farm2.static.flickr.com/1390/4551272649_600850ca53_b.jpg

Много ще се радвам да се упражнявам с вас на нея... Grinning .....и благодаря много за времето,което ще отделите
За хоризонта-разбрах  Sunglasses

# 35
  • София
Госпойца Димитрова, снимай на по-висока резолюция/по-гoлям формат. Тази е малка за по-сериозна обработка.
 Общо взето приложих всичко за което се сетих: от кървс - корекция на цветовете (red, green, blue) фотофилтри, от Hue/Saturation, намаляване сатурацията само на жълтото, корекция и с color balance:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 22:30 от Лекси

# 36
  • Варна
Лекси,чуден си направила Момото... Grinning Пробвах и аз като теб,само с филтрите не успях нищо да направя и ги пропуснах...
За резолюцията си права,беше сложено на 6мг пиксела,имам чувството ,че днес ми е пипана камерата от някой...толкова неща не си бяха на място...
Ето моя опит

http://www.flickr.com/photos/tonimirka/4551492313/

А ти как махна стърчащата тръба...? Това е по-голямата магия май,отколкото оправянето на жълтото ...?  Sunglasses

# 37
  • София
Госпойца Димитрова, много добре си се справила Grinning. А тръбата се маха много лесна с печатчето (Clone stamp Tool) Държиш натиснат клавиша Alt и кликаш върху място, от което ще вземеш проба, а после кликаш върху мястото, което искаш да заличиш.
Ще съм благодарна на другарска критика:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 23:24 от Лекси

# 38
Записвам се, докато не сте изписали темата и преди Jaly да започне с мацките, дето ме довеждат на прага на самоубийство  #Crazy   bouquet

Надявам се да ме извини Госпойца Димитрова, че не съм специалист пък се пробвам.  Аз също сега се уча и не се стърпях да видя какво може да стане. Май много го изстудих...

Иначе пускам и мойто чедо за градивна критика. Благодаря предварително.
http://www.flickr.com/photos/trunche/4551409525/  

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 10:20 от chickadee

# 39
Aз и в новата тема продължавам да не отбирам от ФШ Simple Smile и съм все така в групата на много бавно движещите се новаци Simple Smile
Качих само за запис едно манастирче:

http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/?saved=1

# 40
Нови - стари...
Защо просто не се кефите да снимате и да сте любопитни относно въпросите, които ви вълнуват /Джали правилно е казала, че отговорите на почти всички въпроси ги има из форумите/   Другото си идва от само себе си Simple Smile

Да не сме на изпит тук - кой напредвал бързо, кой бавно, кой новак и други категоризации  Laughing
Нали всичко е за забавление в крайна сметка.

# 41
Да живее гугъл  Mr. Green Понеже мен ме мързи да обяснявам, ето какво правя с хоризонта аз във фотошоп...
http://www.ontfin.com/Word/photoshop-tutorial-10-seconds-for-a-p … ly-level-horizon/

За да не се мъчите да оправяте с часове резултатите на сгрешен бял баланс се снима в Роу и после е твърде лесно и твърде бързо (под 10 сек)

Въпросът за организацията и мен ме интересува, утре с кафето ще пиша фермана как аз го правя и ще ми е полезно да прочета вашия опит...

А манастирът много ми харесва, Маманин!

Мирама, първите ти снимки бяха рестриктнати  и можеха да се видят само от теб (най-общо казано) Това, което ми харесва в снимката, която видях е светлината - мека, добре подбрана...

# 42
  • Варна
Добро утро  Simple Smile
Лекси, огромно благодаря за урока   bouquet  сега всички мои снимки ми се виждат жълто-зелени и за корекция,но като знае как, човек може да си ги направи и сини ако иска  Laughing()
chickadee , не виждам снимката, вероятно си я махнала вече...Нямам нищо против да се упражняваш на нея, и аз с CS не съм наясно с доста от възможностите му, но с времето....дано
Agent Provocateur ,много благодаря и за твоя урок, проблема ми сега ,е че под или около eyedropper не намирам ruler...
Между другото, от този урок видях,че има линк и към доста други ..не точно уроци,може би обяснения е по-точно да се каже ,които са много полезни за мен,относно обработката-става дума за curves,colors... Мерси,мерси,мерси .....   bouquet

И накрая само да кажа нещо за всички нови момичета,които още не са си купили камери и се питат какви-в тема номер 39 има доста инфо,т.е. там през страница-две има питащи "какъв...... да избера", както и отговори, може би ще ви улесни в избора  Simple Smile

Извинявам се ,че толкова теоритично присъствам в темата,ще се постаря да се вписвам вече основно със снимки  Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 07:43 от Госпойца Димитрова

# 43
Нови - стари...
Защо просто не се кефите да снимате и да сте любопитни относно въпросите, които ви вълнуват /Джали правилно е казала, че отговорите на почти всички въпроси ги има из форумите/   Другото си идва от само себе си Simple Smile

Да не сме на изпит тук - кой напредвал бързо, кой бавно, кой новак и други категоризации  Laughing
Нали всичко е за забавление в крайна сметка.

Това го подписвам с две ръце вместо добро утро:)))
Госпойца Димитрова, опита ти  е добър... просто чети, рови и ще  откриеш чудеса  във фотошопа:)))

Ейджънт, в теб ми е всичката надежда да внесеш яснота по организацията, затъвам всеки ден, до там че направо не ми се поглеждат като са  много снимките, както беше в миналите дни. И ако случайно знаеш как мога в лайтрума да надпиша  няколко снимки едновременно, ще прелетя океана, за да те разцелувам Hug

# 44
A. , трябва да видиш каква е резбата на обективите. Ако са на М42 си купуваш адаптер (преходник) от ЕОS към М42. Има обикновени адаптири и адаптери с потвърждаване на фокуса като този

Каде ги намери тези обективи ? Аз си търся ръчнофокусен макрообектив. Гледам, че Албинара е такъв.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 12:09 от шоши

Общи условия

Активация на акаунт