Фотография # 47

• 32 206
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
джали, много хубави!
гаргамелчо, наистина имаш мноого по-добри кадри. много са приятни 'цветните снимки от вчера'.
агентке, много интересно ми беше да прочета Simple Smile . сега вече искам и аз pier one blanket.  Mr. Green
кали, третата няма фокус и е размазана; първите две са в кофти поза децата; снимала си от високо. на първата момченцето гледа много измъчено, направо ми е жал за него. снимай, снимай повече.

това ми е една от най-любимите снимки, които съм правила на макси:

# 256
Jaly, това дете има невероятни очи! Peace Много харесват цветовете, а за другото, ти сама си се изкритикувала Mr. Green

dudley , според мен си имаш достатъчна рязкост в снимката. За да стане обаче интересна трябва да помислиш върху фона. Когато снимаш, обърни внимание и дребните детайли на заден план. Те разсейват погледа и развалят снимката.

kali , на първите две снимки не харесва рязкостта на сенките. А и кадрирането., можеше да е по-интересно. Опитай да снимаш децата докато играят, а не изкуствено да позират.

momo, харесва ми.

Аз ви изкритикувах и бягам Joy
Снимки няма да показвам от днес, защото въпреки ранното ми излизне за снимане, слънцето беше силно и се провалих Sad.

# 257
ходихме на панаир в съседния квартал  Mr. Green мъничък.... но аз бях първа писта по люлките и кончетата, дори ми направиха забележка неколкократно, че показвам на дребните опасни мурафети по въртележките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
(много ви благодаря за коментарите! много сте бързи)
(това русото дете беше толкова хубаво, а чак на 180градуса от мен на люлката - какво въртене му ударих, че да я хвана почти на фокус - очаквах някой разярен баща да ме смъкне и да ме операдаши накрая, че му снимам детето без разрешение  Mr. Green )

# 258
Благодаря на всички за коментарите:))
dudley, според мен проблема не е толкова   рязкостта, нито дори в отрязаните лакти, колкото в самата постановка на снимката. Това си е твоете детнце и ти е миличко, че си го снимала, докато яде вафла, но  иначе този кадър нищо не говори,  детето е заето да се храни, устичката му не се вижда,  фона отзад е шарен и общо взето поглеждаш снимката и няма какво да те закачи в нея.
Заведи го същото  това детенце навън, намери едни тревички, където  да седне,  дай му  да си играе  с нещо цветно, подбери му  дрешките и играчките цветово и пак го снимай.

момо
, писах във фликър, но и тук да кажа, силно протестирам срещу ЧБ снимки на Макс! Иначе е изумително красив на   тази снимка!
Ейджънт, страхотия са тия снимки!

гарагамелчо, аз  така и не видях снимката за списанието?

# 259
# 260
Jaly както винаги прекрасен портрет!
Момо аз харесвам портрета в черно и бяло Laughing
Агент нямам думи бе жена, браво много хубава серия..............другият път и за на панир........ще тренирам вестибуларнитя само заради такава снимка, прадвам се че си оставила EXIFA, за мен е ценен Laughing
Miramaна мен не ми се отварят Rolling Eyes

# 261
E.L.I, кликни на първите с имената - мъх, цвете, пчела.
Вероятно те нямам в фликр. и за това не се отварят...

# 262
# 263
Jaly, приказна е!

Mirama, коментирах във фликр, но и тук да ти кажа, ако искаш да правиш добри снимки, вземи да разглеждаш на добри снимки, ама като ги гледаш наистина се опитай да ги видиш, защо са хубави.
Преди да вдигнеш апарата, помисли си какво точно те е впечатлило в дадено нещо и гледай така да го уловиш така че и хората които гледат снимката веднага да разберът какво им казваш

# 264
От мен малко морско - корабно за който не ги е видял още Simple Smile

# 265
Nigella, видяла съм и съм зашеметена!

# 266
  • София
Привет и от мен  Grinning

За благотворителното снимане за Вики- понеже в София има много фотографки, аз бих могла да се включа за Пловдив. Миналия път имаше две майки, които бяха изявили желание, писах им на лични. Но понеже се притеснявам и не съм уверена все още се презастраховам с кадри и снимам по-дълго и затова си определих отделни срещи. Та мисълта ми е, ако някой иска да се снима в Пловдив и се навие аз да го снимам, да ми пише на лични и ще се уговорим. Поне веднъж в месеца съм там, парички ще трябват и за по-натам, до ноември доколкото си спомням, така че ако има желаещи на всяко ходене мога да сминам.

Момо, поздравления за селфа  Grinning И Макси е много хубав!

Jaly, малкот момиченце, ноистина е много красиво, както винаги много ми харесва обработката на лицето, а за последната без кроп за мен Grinning

Agent Provocateur, не бях срещала такива снимки, впечатлена съм!

Nigella, много красиви облаци!

Мина 21, и аз съм на контражурна вълна  Grinning Тази снимка с листото бих я композирала вертикално, за да се виждат и другите две листа и акцентът ще е сянката на малкото листо, клонът да не минава зад листото, а отстрани.

Мирама, аз виждам само пчеличката, със сигурност бих изрязала частта от второто глухарче, крилцата на пчелата ми се струва, че не са на фокус.

Аз тези дни се сдобих с така желаната 50-ка Grinning и про акаунт във Фликр Grinning Сега обаче, никой не иска да позира за портрет. Затова пак малко китчици и едно небе  Grinning

http://www.flickr.com/photos/tchara/

# 267
tchara, може ли да те цитирам в една друга тема за снимането в Пловдив?

# 268
  • София
tchara, може ли да те цитирам в една друга тема за снимането в Пловдив?

Аз нямам против, ако и Дуци няма против( все пак тя организира тази кампания)- цитирай ме Grinning

# 269
В момента точно умуваме как да стане снимането и в Пловдив. Като излезе нещо умно ще пиша Mr. Green Чара, добре дошла си и всички останали, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт