Фотография # 47

• 32 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Благодавя много за коментарите и насоките. Сега се хващам да чета за ч/б екшъните.
Относно модела, за съжаление е прекрасен, но много далеч от мен и не мога да го снимам често (това е племенничката ми). Моят модел е ето този, за съжаление още много малък, за да мога да го снимам как тича или нещо по - така освен като лежи. И това ще стане, чакам го с нетърпение.

http://www.flickr.com/photos/47646835@N08/4565609996/

Искам да задам може би един малко глупав въпрос за вас. Когато снимате портрет и искате да е в едър план - кое е по - разумно, да се снима цялата фигура и след това да се кропне евентуално (но така се намалява качеството на снимката) или да се снима направо с много зум и отблизо ( което правя аз и после се ядосвам ако съм резнала нещо Sad ) ?

# 241
tracy_t, екшъните не вършат чудеса ако снимката не става... Препоръчвам ти вместо да четеш за тях да отвориш линковете на първа страница и да прочетеш някои основни неща за композицията и за снимането въобще. Не се плаши от обема, почни отнякъде и ще видиш как ще се увлечеш Wink С какъв апарат снимаш? Имай предвид че със сапунерка (или още компактен фотоапарат) не можеш да постигнеш нищо особено, еле пък на закрито. Това че моделът ти е на 8 месеца е чудесно и е глупаво (меко казано) да пропускаш тези моменти, които и без това са твърде кратки. Сложи го да легне по коремче на леглото, затани пред него на нивото на очите му. Вече седи така че нямаш особени проблеми. Бих казала даже че проблемът е когато почнат да скачат и тичат, а не сега (Особено ако снимаш с компактно фото) Чети, разглеждай снимки и пак ела.  Wink

Галгамелчо, айде покажи корицата де! Плиийз, това е такъв успех!  bouquet Как може да си недоволна....  Naughty

В сряда ще снимат Лора за едно списание... Всъщност за каталога на "Кенгуру" (които се помещават под нас, не че нещо... Mr. Green) ще ми е интересно да видя как го правят профитата Simple Smile))

# 242
Трейси, моделката ти от първата снимка Габи ли се казва? Твоето бебе сега е идеално за снимки, колкото по-големи стават, толкова по-трудно уловими са. Нагласи го бебеока в някоя кошница, панер или гнездо Mr. Green

Момо, страхотни селфове отново.

# 243
Дуци, да, Габи се казва и е голяма сладурана.
Асол, снимам с Канон 500Д, обектив 18 -200 мм. Вече съм наотворила и чета Simple Smile благодаря ви много момичета

# 244
Искам да задам може би един малко глупав въпрос за вас. Когато снимате портрет и искате да е в едър план - кое е по - разумно, да се снима цялата фигура и след това да се кропне евентуално (но така се намалява качеството на снимката) или да се снима направо с много зум и отблизо ( което правя аз и после се ядосвам ако съм резнала нещо Sad ) ?
разбира се, че е по-добре да кадрираш добре преди да снимаш, а не след това да се чудиш как да я кропиш. все пак внимавай какво попада в кадър, за да не резнеш нещо, за което после ще съжаляваш. или оставяй по много малко въздух за всеки случай.

гаргамелчо, и аз искам да покажеш. недей да скромничиш!
асол, после да разкажеш и покажеш.

благодаря на всички за комплиментите. много ми е хубаво да съм бременна и някак не искам да свършва, но имам толкова идеи за селфове, които не включват голям корем и жабешка стойка. някак си ми омръзна да се държа за корема и да гледам с умиление Simple Smile .

# 245
някак си ми омръзна да се държа за корема и да гледам с умиление Simple Smile .

чакаме селф, във който си направила супер сърдито-експресивна муцунка и разчупена стойка (диаметрално противоположно на милно-жалния стандартен бременен портрет) Simple Smile)))))))) ще създадеш нов жанр!

благодаря ви!

ГаргамелСКИ, покажи бре!

# 246
Асол, ето как..цък  (оправих го)
 ooooh!

а ето ги цветните снимки от вчера

tracy_t, хич не се оплаквай, бебета на тази възраст са най лесни за снимане, седят, още не могат много да избягат от кадър, хилят се когато е нужно Simple Smile
снимай го на вън и без светкавица

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 01:47 от Гаргамелчо

# 247
Ох, с кафето четох един блог-пост за трендовете и модите във фотографията и особено в детската и се скъсах да се смея  Grinning
http://www.mcpactions.com/blog/2010/02/25/portrait-photography-t … the-bad-the-ugly/

и още нещо хипер-полезно (поне според мен, знаех само 1/3) - как да си организираме екшъните във Фотошоп!
http://www.viddler.com/explore/mcpactions/videos/32/

Неми дава да видя корицата  Sad

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 21:54 от Agent Provocateur

# 248
OХ, Ейджънт, добре че си ти да се ровиш, така на готово идеално ми идва:)))

Поснимах малко  днес... щеше ми се да се вижда, че ръчичките са хванати за катерушката, но с 50 мм и зад мен люлка нямаше как за съжаление, а толкова ми хареса физиономийката, че реших все пак да я направя....

# 249
  • София
Здравейте, момичета, позволявам си да пусна малко снимки с пълното съзнание, че след портретите на Jaly, не съм уцелила най-подходящия момент... Ще се радвам да чуя вашите забележки.

# 250
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Simple Smile

ужасно много ме е срам, че не съм показвала нищо, но напоследък нямам свестен кадър.
не ми остава време да снимам  Cry, за обработка - изобщо...

на работата снимах едни крака за една брошура - измъчих се:
гадна светлина, краката не бяха много хубави  Rolling Eyes, абе голямо дупене падна, но не съм много доволна от резултата.

имам въпрос: някой има ли впечатления от Tokina ATX 2,8/11-16 Pro DX Canon AF ?
или да ми препоръчате друг широкоъгълен обектив за канон 500д... Blush

# 251
Асол ще ми е интересно да видя Laughingда покажеш после ако може Hug

# 252
От мен нищо оригинално, но ми е супер пролетно и се кефя на птичките,тревичките и цветенцата. Heart Eyes

# 253
Jaly, разкошни са снимките. Взимат дъга, на първата - такъв поглед ...

# 254
  • Русе
Здравейте, ето една снимка и от мен :

Моля за  някои насоки и ще съм благодарна за отделеното време.
Снимам предимно на закрито, макар че с този обектив ме посъветваха да си правя  снимки навън. На пръв поглед като грешка отчитам отрязаните лакти,но се питам защо снимките нямат рязкост, дълбочина.
Не се притеснявам от критика, защото знам че съм далеч от съвършенството   Grinning

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 14:46 от dudley

Общи условия

Активация на акаунт