Фотография # 47

• 32 113
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз напоследък снимам само на М. Правя го най-вече с цел да добия усет за подходяща бленда и скорост. Не гледам светломера (не си създадох този навик, а трябва). Преди снимах на А, но често не се получаваше това, което искам. При Никона няма търкалце за компенсация - променя се от копченце до екрана, т.е. малко трудоемко е да се прави в хода на снимането.
Посъбрах доста снимков материал през този уикенд, дано скоро имам време да го пообработя. Попаднах и на едно поле, пълно с цветя - можех цял ден да си откарам там, обаче с двама сенници и един посерко..

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 18:36 от Лекси

# 646
Един портрет от мен:

Кожата във фш изглежда нормално, а като кача във фликр, стои по-сивкава и като че ли на петна.
Как запазваш файла преди да го качиш?
Ако е сейф фор уеб не би трябвало да ти променя цветовете.
Вчера без да искам качих така две снимки нормално сейфнати и разликата е ужасяваща.
http://www.flickr.com/photos/arwen-abendstern/4634949215/ сейф фор уеб
http://www.flickr.com/photos/arwen-abendstern/4633151594/in/photostream/ нормално запазена

Аз снимам изцяло на М. Веднъж направих капитална грешка да снимам на режим на скорост и камерата така се оля, че повече не си правя въобще експерименти

# 647
# 648
Jaly както винаги прекрасен портрет;) стахотни жени снимаш винаги;)къде ги намираш незнам;( аз не мога да намеря толкова нормални и естетвени хора вече;( всички са натрюфени с гримовече прически и аксесоарчета;( обработката както винаги ти е много хубава;)
Вечернице добре че спомена за запаметяването;( аз никога не ги запаметявам така и сигурно цветовете още повече ги омазвам;(
Аз също снимам най вече на М  режим доста по удобно ми е;)

# 649
Аз снимам с приоритет на бленда основно Rolling Eyes
Честно казано обикновено като вадя апарата гледа да снимам бързо нещо и не съм убедена, че ще имам време да настройвам всичко на М.

# 650
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Лени, на режим П при никон, пипайки компенсацията дали само скоростта "шава" или и блендата може да пострада?! Никога не съм снимала на този режим с никона, но при канон на същия режим без всякаква закономеност (или поне не съм я разгадала Mr. Green), пипайки компенсацията променя както скоростта, така и блендата. Та ако и при Никон е така на този режим, то със сигурност няма нищо общо с това, за което говорим Peace

А., хубав кадър. Търпи още сатурация това жълто, би понесло и силно винетиране и контраст... Peace
Джали, чудесен е този портрет. Браво!

# 651
през всичките години снимам само на Av, миналата седмица опитах М, останах доволна.

# 652
  • София
Един портрет от мен:

Кожата във фш изглежда нормално, а като кача във фликр, стои по-сивкава и като че ли на петна.

Преди да сейвнеш: Едит - конверт то профил - на дестинейшън спейсs цъкваш sRGB.
(простете английския ми  Mr. Green)

# 653
  • София
Снимам само на М, от както снимам , вече една година.

Имам обаче проблем - не вярвах, че ще ми се случи, защото снимам само децата, понякога и приятелски, но само за кеф и спомен,нямям фотографски амбиции,  но изпаднах в дупката ,че нищо не си харесвам, и не ми се снима.Споделете как да се измъкна, че вече бая време откарах в нищоправене  Rolling Eyes

# 654
Ели, ще мине, споко Peace Дай си малко време и пробвай да снимаш нещо различно или различни деца в краен случай Wink

# 655
Снимам само на М, от както снимам , вече една година.

Имам обаче проблем - не вярвах, че ще ми се случи, защото снимам само децата, понякога и приятелски, но само за кеф и спомен,нямям фотографски амбиции,  но изпаднах в дупката ,че нищо не си харесвам, и не ми се снима.Споделете как да се измъкна, че вече бая време откарах в нищоправене  Rolling Eyes

мога само да те поздравя! Това е първия признак, че се развиваш. не е хубаво да си харесваш нещата много Simple Smile  Hug Mr. Green
и аз напоследък не си харесвам нищо. хахах... сигурно и аз задобрявам Joy
може би е време за море ....  newsm78

гледам дискусията за А vs M  baby_neutral не искам да съм на мястото на който тепърва ни чете... сигурно много объркващо звучим.

Днес снимах много (ок 8 часа) и снимах при много противоречиви променящи се условия, всякакви неа, предимно репортажни кадри. Опитах се да снимам на А за проба... Ами нищо не се получи. особено където имаше много смесени обекти... светли тъмни, контражурни..... каквито бяха повечето целия ден. на 5тия кадър се отказах. нещо или аз не правя както трябва, или апаратът ми не може да мери горкия. Как пък не премери веднъж 2 последователни кадъра еднакви. няма да показвам доказателствата... да не ми се смеете и на мен  Mr. Green

иначе денят беше уникален.
Имам няколко снимки за темата : Ще се кърмим до бала"

Снимах една приятелка, която има бебе и е абитуриентка. Имам снимка как кърми бебето в балната рокля, на тъмно в съблекалнята на физкултурния салон... с разни маратионки наоколо... няма такова преживяване!
освен това имаше годеж изненада, и истински пръстен с диамант, и много емоции. и бал в шератън.. кой кат мен Simple Smile
голям кеф, ако даде мацката, ще покажа.
(малко спам... ама с кой друг да споделя такива емоции, много съм щастлива.)

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 22:29 от Калинa

# 656
  • София

гледам дискусията за А vs M  baby_neutral не искам да съм на мястото на който тепърва ни чете... сигурно много объркващо звучим.

Позна.  Crazy

Чакам кредита за да купя апарата. Чета и не разбирам.  Laughing

На всичкото отгоре никакви предишни теми от първия пост не ми се отварят. Хера ми каза, че подготвят архив, но вече много време мина, а нищо, освен 46-та тема, която прочетох отдавна, не се вижда.  Confused

# 657
sVeshti4ka, спирам с дискусията за режимите. Накрая да взема един семинар да направя "Как да снимаме на А и всичко да е под контрол", 'щото останах с усещането, че съм неразбрана или още по-лошото - че водя спор със себе си и сама се убеждавам колко е хубав и удобен Joy

Много младо мамче бре, Калина ooooh! Бебе кърмено в съблекалня на физкултурен салон, разхвърляни маратонки, бал в шератон, пръстен с диамант... много латино звучене Crazy Интересно ще е да видим Peace

# 658
Кали, очаквам с нетърпение снимките, интересни преживявания си имала днес  Grinning
Да си призная и аз, че снимам предимно на Ав. Почти винаги си мери много добре апарата, само като снимам по- тъмни обекти си мърдам корекцията на - , за да не са  преекспонирани и всичко е ок. После при обработката най - много леко да просветля кадрите.
Този кадър например си ми е на Ав, и съвсем леко е светнат и има лек шарп, друго няма пипано- http://farm4.static.flickr.com/3381/4634861373_41f4452275_b.jpg
По този пък съвсем нищо май не бях пипала -  http://www.flickr.com/photos/13879848@N04/4635462028/sizes/l/
Преди време бях пробвала да снимам на мануал, но все трябваше да връткам скорост и бленда ... голяма играчка ми се видя.

# 659
гледам дискусията за А vs M  baby_neutral не искам да съм на мястото на който тепърва ни чете... сигурно много объркващо звучим.
А, мнеее Mr. Green, продължавайте Whistling.
И аз снимам на Av по-често, не се чувствам готова да мина на М. Рядко снимам и на Тв.
И да се похваля, спазарихме 50/1.8 за по-малка сума от тази, за която се продават в борсите. Чакаме го утре или др ден.

Общи условия

Активация на акаунт