Фотография # 47

• 32 145
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
ох, колко сте сладки.
А Вечка как разпери криле над любителите  Rolling Eyes Joy

скъпи начинаещи, първо, никой не е длъжен да ви учи и да ви отваря очите, ако вие сами не желаете да се учите. Акълът, както е знайно, насила не може да се даде. Интернет е море от инфо. Не си поискал, не си намерил отговорите.
Това, което можете да получите тук, е субективно отношение, защото всички ние сме субекти.
Ако вие самите не смятате, че е обидно към вас самите да задавате елементарни въпроси, продължавайте.
Но не се надявайте на повече от елементарни отговори от рода на RTFM

Исках да ви пусна снимки от пленера на Тасос, но някак си май не им е сега времето.

# 76
Лени, ок, нямате време за критика....но намериха време доста от пишещите да се изкажат в някакъв спор, който можеше изобщо да го няма.
Как за едни неща се намират време, а за други не?
И ти как прецени кой има акъл, кой няма, кой има талант или не и т.н.? Или така ти хрумват нещата, от само себе си?

Приятна вечер на всички пожелавам!

# 77
Рядко пиша, но почти всеки ден чета темата, колкото да съм в час.
Нарочно не пускам снимките си тук, защото смятам, че не показвам нищо ново и различно, не искам да досаждам с едно и също. Но темата лично за мен е полезна.
Истината е, че тук момичетата са нахъсани, снимат със страст и това си личи във всяка снимка. Личи си и вдъхновението и музата и пробуждането и понякога апатията.
Фотографията е изкуство, и като всяко изкуство иска жертви - време, сили, мисли, страсти, разочарования, емоция.
Хора, които просто си трупат семеен архив, не влагат всичката си енергия, не бива да очакват чудеса, напредък, развитие и прогрес като цяло. Запомнила съм мирама с това, че на около 6 месеца се появява в темата. Чисто импулсивно, сякаш тия дни е решила да снима и показва, после пак изчезва. Между месеците, нищо интересно (както се случва и с мен)

Аз не съм забелязала отрицателно отношение към новаците. От първата тема съм тук и със сигурност съм най-малко развилия се човек с камера в ръката. Това не ме депресира, не съдя никой, че не се разписва под снимките ми. Мълчанието пак е критика, стига да си готов да я приемеш.

Проблемът на "новаците" е, че искат да настигнат другите, които снимат от години. Това наистина не е възможно. С упористост, с четене, с непрекъснато снимане, и критика към себе си, за няколко месеца, ако имаш талант, мисля че успехите са сигурни. Аз нито съм карала курс, нито съм чела книги, просто си снимам като замаяна и действам на принципа "Проба-грешка", затова и по-бавно стават нещата, но и това е начин.
Наслаждавайте се на снимането и удовлетворявайте собствените си нужди, не очаквайте виртуално някой да ви води за ръка.

# 78
Цитат
Az lichno izbiagvam da kritikuvam 'grubo', zatova prosto podminavam, kogato neshto ne mi hvane okoto. Za tova pyk nikoga ne sym se svenila da spodeliam i malkoto koeto znam s hora, koito imat jelanie da se nauchat i uporito probvat.

Моето мнение е, че това е по-добрия вариант.
Лоис, самото разделение на "ние" и "вие" е достатъчно показателно.
Малена  Hug

# 79
Асол, страхотна обработка!!! уау  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 05:45 от Лeни

# 80
ами едира, съжалявам, но аз себе си не смятам за начинаещ вече, какво да направя?
как да ги обознача нещата?
уточнявам, че и за профи не се смятам, да не остане някой заблуден нещо.

# 81
Лени, и дай всички, които според 1човек нямат талант, да захвърлят апаратите? Не знаех, че фотографията е само за талантливи, добре че ме просветли.
И ако обичаш пиши на български език.

Изписаха се 2страници с обяснения кой, на кого, какво искал да каже. Не мисля че имаше нужда от тях.
За мен беше достатъчно 2-3ма човека да кажат - ей, тази снимка не става, пробвай да промениш това и това.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 00:04 от Mirama

# 82
лелелееее
сега видях първата тема, от 2006г е.
4 години съм прекарала тук! Тогава сигурно съм си мислела, че след 4г ще съм в Космоса, а аз сега съм по-ниска от тревата!  hahaha
Ехххх, живот!!!!!

# 83
Добре, Едира, ако вземем примера с Мирама на това какво ще кажеш? Фрий й е дала толкова подробно обяснение, толкова време е отделило момичето и все полезни и верни неща е казала!!! И какво? След година Мирама идва и показа абсолютно същото, след което хвърля обвинения към по-редовно пишещите да ги наречем, че сме едва ли не сноби и хвалипръцки...  Ами някак не е честно!  Naughty

Аз моите първи детски портрети съм си ги оставила в стрийма, в началото са , те съвпадат с времето, когато започнах да посещавам темата, а този момент от своя страна не съвпада с времето когато се представих в темата.

Освен това има начинаещи и начинаещи - за пример давам Чара и Чикадии, които са сравнително отскоро тук, но четат, интересуват се и показват ГОЛЯМ напредък. И други, разбира се...  Peace

Лоиз, дай да видим нещо цветно, че стана много спам ...
Аз пък ще си пусна портретчето с извинение към течащата дискусия  Mr. Green

# 84
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Малена, ще ме  утрепеш бе, жена  Joy
След малко ще напиша нещо смислено, че ходя да се карам по други теми.

# 85
Едира, аз имам 159 контакта във Фликр  Grinning

Кажи ми с кой да започвам коментарите и "критиките" като си отворя страницата и видя около 500 нови снимки средно? С тези, които от км си личи че са мислени, че е четено, че е опитвано, че са губени часове в опити да се "направи" или с тези, на които си личи, че апаратът е вдигнат и е "щракнато"... ето това е единственото деление на "вие" и "ние" или казано по-просто "тези дето са се мъчили" срещу "тези, дето не са"!

Няма значение нов, зелен, син = шансът да ти помогне някой е правопропорционален на усилията, които влагаш сам да си помогнеш!

И не, не знам много от нещата, които се питат тук, но твърде често си казвам "бре, маааамустара, това не го знам" и почвам да търся по нета отговорите и не ми минава и през ум да се тръшна на Рали и да и кажа "ти като го знаеш това, защо не ми го каза?"
Апропо, Рали - това ти да ми благодариш беше много неочакван и хубав комплимент за мен  Embarassed

Гуспойце, пак заповядай, ако вълните не залеят камерата  Wink

PS Аз нямам грам талант за фотография, но се надявам, че мога частично да компенсирам липсата му с много четене и труд и гледане на снимките на тези, които имат! След 10-ина год ще мога да кажа дали подходът върши работа Simple Smile)

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 00:29 от Agent Provocateur

# 86
Асол, а защо всички тук си мислят, че всеки ходи и снима нон стоп, занимава се с това активно и т.н. и т.н.?
Казах още в началото, нямам време да го правя, и това естествено беше повод да се излеят всичките тези приказки по въпроса.
Няма как да има развитие, когато човек не се занимава с едно нещо достатъчно време и сериозно. Но това не е престъпление и повод да се започне с някакви обвинения, че не се чете и т.н. от сорта.
Изключително много се извинявам на всички, на които загубих страшно ценното време, да кажат пет приказки.
Както казах и в по-предният пост, загубихте много повече време да участвате в спор, отколкото ако бяхте казали по 2думи. Разбирам, че спора ви е много по-интересен, от снимката, която пуснах.  Simple Smile Така че благодаря много за дъъъългите и пояснителни коментари.
Лека вечер на всички, извинявам се още веднъж за нарушеното спокойствие.

# 87
PS Аз нямам грам талант за фотография, но се надявам, че мога частично да компенсирам липсата му с много четене и труд и гледане на снимките на тези, които имат! След 10-ина год ще мога да кажа дали подходът върши работа Simple Smile)

аз също, макар че не обичам много да чета, доста снимки гледам за вдъхновение.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 05:48 от Лeни

# 88
От доста време чета темите и събрах смелост най-накрая да се запиша , но май не съм уцелила подходящия момент.  Embarassed  
Снимам за удоволствие, като имам огромно желание да се науча на профи снимане. Simple Smile Засега е съм заклет аматьор с хубав апарат. Simple Smile Дано да приемате такива   bouquet

Слагам и една снимка , в комплект със "запис"-а:

# 89
Мирама, така се получи, защото отправи нападки към активно пишещите тук. Никой няма да ти остане длъжен, Като цяло, ми прави впечатление, че имаш талант да пораждаш конфликти на всякаква тема. Този ти талант превъзхожда другия "снимането".
Не те разбирам, хем не снимаш, хем не държиш да се научиш, а очакваш някой да те забележи. Да, забелязаха те всички и може би запомниха - не с добро око.
Дори извиненията ти не са искрени, а поднесени с ирония и насмешка.

Общи условия

Активация на акаунт