Фотография # 47

• 32 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мирама, нямаш време да снимаш, ок! Защо ти пука тогава как те посрещат, приемат и отпращат от въпросната тема?!

Мина, не съм на читав монитор и може би това е причината да ми се виждат леко десатурирани и сивеещи лалетата, онова "клонче" с бодлите искрено не ми харесва да бъде в кадъра.

Ето и едно тасоско пиле от мен с уговорката, че ще му оправя цветовете, когато се добера до другия комп Crazy Чакам firebird да се изкаже ласкаво за улова Mr. Green

# 91
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Е, не е баш така бе Лени  Wink (и чакай да те сгащя докат си толкова искрена и лична, да кажеш - ти мене подминаваш ли ме  Crossing Arms)
Аз мисля, че човек, ако пожелае да се развива, може да стигне до някакво ниво.
Да, разбира се, има си хора, на които фотоапаратът им приляга почти в първия момент в ръката,
сякаш с него са се родили. Те са нещо като фотограф-художници  Simple Smile

Аз мнооого рядко пиша коментари, просто не мога.
Понякога и времето не ми стига.
Дайте да измислим някаква структура на помощната тема,
и да препращаме хората с линк към нея, когато попитат нещо, на което вече е отговорено.

Jaly, лаленцата са с 70 mm macro на Sigma http://www.sigmaphoto.com/shop/70mm-f28-ex-dg-macro-sigma
Аз него малко като циганина с копчето и балтона - купихме го още преди да е пристигнал апарата.
Много бях свикнала на доброто макро на Сони H9, и си викам не - само с китовия няма да мога да дишам.
На мъжът ми му стана ясно какво му предстои.

Хора, скоро ми идва светкавицата (Онзи вулкан е виновен, че не е още тук  Crossing Arms Grinning), ще я гледам като теле в железница,
нищо не разбира от светкавици.

# 92
Mina_21 Добре дошла  Hug Аз не съм съвсем от темата, но се радвам да видя хора със моето хоби.
Момичета по повод "начинаещи" и от колко време снимамe, ето и моите първи опити със сапунера Има дата.
Въпреки това нямам самочувствието да пиша и критикувам като вас. Може би проблема е в мен Simple Smile
Единственото, което ме накара да се намеся тази вечер, е това, че донякъде разбирам момичетата, които споделят хобито, но остават настрана.
Не искам да засягам никой, както казах и аз следя темата и също научавам нови неща.
Лека вечер на всички  Hug

# 93
Като си говорим за полезни коментари: пускайте линк към снимките в приличен размер. Фликр е много удобен за бележки и коментари, и ако не скриете екзифа, е полезно да се види скорост/бленда, понякога е лесно да се види какъв е "проблема."

Мина - твоите лалета са много приятен цвят, кадрирането не е оптимално (размазаното на преден план разсейва, а лалето, което е на фокус е скрито и обърнато с "гръб"); други имаш ли?

Асол, прекрасни неща правиш, много вдъхновяващо ми действаш!

Много професионалисти станахте в тази тема, бре  Mr. Green Добре, че си показах зюмбюлите рано сутринта  Joy

# 94

Хора, скоро ми идва светкавицата (Онзи вулкан е виновен, че не е още тук  Crossing Arms Grinning), ще я гледам като теле в железница,
нищо не разбира от светкавици.
и аз не разбирам, ама си я ползвам почти постоянно.
Това за успокоение ти го пиша Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 95
Снимки или лалета?  Mr. Green Имам и от двете. Кончета

Момичета , благодаря за критиката. Така като ти го каже някой, се вглеждаш с друго око и си разбираш грешките  

# 96
Е, не е баш така бе Лени  Wink (и чакай да те сгащя докат си толкова искрена и лична, да кажеш - ти мене подминаваш ли ме  Crossing Arms)

Desi, naistina mnogo se napriagam da si spomnia, ama mai tvoia snimka ne sym vijdala  newsm78 ... dori ne sym sigurna dali imash aparat  Joy

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 05:50 от Лeни

# 97
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Я я гледай ти  Crossing Arms smile3534
За тази година съм се отчела, на първа страница
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4549216481/sizes/l/
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4549856172/sizes/l/
http://www.flickr.com/photos/31483421@N06/4549217497/sizes/l/ )

Моят апарат трябваше да е твоя апарат, ама де късмет, спря се на конкуренцията.  Sunglasses

# 98
Снимки или лалета?  Mr. Green Имам и от двете. Кончета

много ми хаРЕСВАТ!

# 99
фрий, агентке, не знам от къде го намирате това търпение, но евала!
много неща ми се иска да кажа, но спазвам форумен имидж и си трая  Wink . аман от недооценени таланти, нереализирани профита и жени с хормонални проблеми! интересно ми е какъв е тона в плетаческите теми, примерно. как и колко обясняват на някой, който влиза и казва, абе оплетох тук едно синджирче не една кука, но понеже ме мързи да чета и да плета повече, кажете, колко пъти да го увия около врата си, та да стане на шалче? еми, колко - колкото ти се иска. всеки снима колкото иска и колкото може. никой не се е родил научен, но и на никой не му е наливано с фуния. ами отгоре на всичкото сме и виновни, че някои любителки на фотографията не пишели в темата заради тона, видите ли. и аз следя други теми и си трая, защото ме е срам, че нямам какво да покажа, но много научавам с анонимното си присъствие там. един ден, може и да се включа. и не ми е виновен никой за това; просто толкова си мога.

иначе малена е права, че мирама определено привлече внимание. уви не със снимките си. а мина намери чудесен момент да се включи - сега ще те засипем с критика заради гузната си съвест и добрия ти тон! Simple Smile

# 100
Не знам за плетачките, но изключително мило зададения ми въпрос в градинарската тема не получи никакви отговори  Crazy Ама нито един! Даже не ме пратиха да чета  Crossing Arms

Мина, имаш чудесни кадри.

# 101
Mirama,
за тази снимка ли е целия шум?

http://farm5.static.flickr.com/4057/4550901174_8cabb685c7_b.jpg

Ми пък да се изкажа  Mr. Green
детето е сгъчкано в края на кадъра
гледа извън кадър
има някакви бели линии (сигурно пейки) които минават на нивото на очите и пречат
очите са центрирани
иска ми се да видя на къде гледа детето и какво го е заинтересувало, но не виждам
не е на фокус

харесва ми дефокуса на заден план

Деси, добре че се издаде за да видя, че не си ми в контактите

Мина, гледната точка е добра
лично аз не обичам селективна десатурация.
освен това много рядко ще го срещнеш използвано от фотографи

# 102
Агентке, пробвах урока и докато се върна да благодаря сте изписали темата...
много полезен урок, мерси Heart Eyes

Mina_21, лалетата и на мен не ми харесват но пък кончетата са чудесни, бих оставила повече място зад дупето на черното конче

Асол, шапка ти свалям, аз търкам само наистина лошите на момента, нося си всичко друго в къщи и търкам чак след като всичко е прегледано по два пъти;)))

# 103
Гаргамелски, за мен е удоволствие!

И аз съм си поставила лимит от макс 7-10 запазени/ден, независимо колко съм снимала. Май просто с детето се опитвам да не изпусна момента, да не говорим какво става като включа бърстс  Mr. Green

НО! Някъде съм чела, че някой си майстор препоръчваше да не се трие директно в камерата, защото шансът картата да даде грешка, защото пипаш нон-стоп файловата система, се увеличава многократно. Та снимам чинно, свалям и на първо четене/преглеждане заминават 70%, постепенно махам и "съмнителните" и се стремя към идеалното  3/ден, ама прилични  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 104

Общи условия

Активация на акаунт