Фотография # 47

• 32 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте, утихна май вече...и моите вълни станаха равни(Агентке  Wink)
Да попитам за съвет- ще сменям обектива, и въпросът ми е ако взема безмоторен обектив на моторно тяло ще си имам АФ нали?

# 106
  • в гората
Запис, добро утро и сутрешен поздрав едновременно:

Добре ли му е цветната температура? Mr. Green

# 107
Добре му е!
Малко е черничък, ама то това е от модела  Grinning

Вместо фотография, ето от мен два урока за начинаещи, може на някой да са му от полза:
http://mansurovs.com/landscape-photography-post-processing-tutorial-in-lightroom
http://mansurovs.com/how-to-make-the-sky-blue-in-lightroom

# 108
Добро утро и от мен:)

Някой са ходили  до Тасос се разбира, добре завърнали се!
Муцуна, не съм  файър, но птицата ми хареса!
Линда,    размя ме с тоз въпрос, той винаги е толкова намазан, че  трябва да знаеш с какъв фон дьо тен е  бил, та да следиш  дали е ОК на снимката:))

Мина, добре дошла от мен, имаш много  сполучливи кадри  в култа,  покажи тях, лалетата не са ти най-успешния кадър. Ако ще се задържиш  при нас, регистрацията във фликър е много удобна, там   пишем направо под снимките и можем да оставяме бележки, както и да предлагаме кроп.

Асолче, много готино портретчето!Ако някой пропускам, моля да си каже, ще изпишем още  3 страници  с обяснения:)))

# 109
О Линда, много добра диагонална композиция
Светлината в косите го прави особено привлекателен
Жълтее при мен  Mr. Green Mr. Green но сигурно ми е от монитора
въпреки, че пък бялото по ноктите си е съвсем бяло.

# 110
След кадъра на Линда аз не мога да пускам снимки....
ще ме откаже да снимам направо.... Joy

ох, истината е, че хем ме мързи да си оправя тасоските снимки, хем колкото повече ги гледам, толкова по-малко ги харесвам Thinking

# 111
Aсол, много ми харесва портрета на детенцето.
А при лаленцата на Мина точно бодливото клонче прави снимката много интересна.
Момичета, благодаря ви за материалите.Складира се всичко  Hug

# 112
  • Ах, морето
Показвам тази снимка за съвет. Grinning Имам цяла серия, на която таблата на леглото много неприятно разполовява кадъра. Някакви идеи какво мога да направя по-въпроса, че да не се набива толкова на очи? Снимах го в една хотелска стая и нямах нищо под ръка, което да ползвам за фон, пък светлината беше много хубава.
http://www.flickr.com/photos/45006884@N05/4556700303/

# 113
Мерси, момичета  Embarassed

Мина, добре дошла от мен, имаш много  сполучливи кадри  в култа,  покажи тях, лалетата не са ти най-успешния кадър. Ако ще се задържиш  при нас, регистрацията във фликър е много удобна, там   пишем направо под снимките и можем да оставяме бележки, както и да предлагаме кроп.

Добре, ще се метна там Simple Smile А в коя група? Confused

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 11:30 от Mina_21

# 114
  • София
Добър ден и от мен Simple Smile

Асол
, портретът е твоята сила  Grinning

MardiGras, вчеа разглеждах сватбените ти фотографии, впечатлена съм.

Муцуна, не мога да видя снимката  Grinning Та по този повод, на някои от вас не мога да виждам снимките, ще ми е приятно ако ме добавите, за да ги виждам, ако някой пък има някакви съображения да не ме допуска, няма проблем, не се сърдя Grinning само разглеждам, чета коментари, някъде коментирам, не спекулирам с чужди снимки Grinning

Веси, нищо не мога да те посъветвам за фона.

Мина, на мен цветовете ми харесват, идва ми препълнен кадъра и бодливото клонче не ми допада. Но кончетата ме впечатлиха  Grinning

Мирама, снощи щях да пиша конкретно по снимките, но бях скапана, грам сили не ми останаха, днес виждам, че вече са коментирани. Втората, според мен е по-добре кадрирана,  бокето много ми харесва, не ми допада, че линията на хоризонта минава през средата на главата, на първата мисля, че леко хоризонтът е крив и с тази посока на погледа детето  по-добре ще стои от дясната страна на кадъра. За първата снимка пак- мисля, че фокусът е на къдричката, а не на очите. Ако искаш и двете да са на фокус (сега тук дано не те объркам) мисла че ДОФ трябва да е по-голям, а това се изчислява спрямо разстоянието, на което си от детето и спрямо това, колко е отворена блендата на обектива (пак уточнявам не съм  100% сигурна) някой беше пуснал линк към калкулатор за фокусното разстояние, на мен ми е много трудно все още да правя правилна преценка за това.

# 115
линдич, много е секси Simple Smile

# 116
Bagira, много ми харесва, може ми да я пуснеш по голяма? Направи си акаунт на фликр
Благодаря ти за вниманието! Heart Eyes
 Знам,че не отговаря на критериите за Фотография.
Истината е,че искам да се науча да правя по-прилични снимки и за това ви следя от край време.Змам,че имам много да чета и гледам,а и фотоапаратът трябва да сменя. Wink
http://images.sijna.multiply.com/image/8/photos/8/1200x1200/18/0 … mp;nmid=145611373

# 117
Колко сте изписали;))))))))))))))
Аз посещам активно темата от 36 и брой, но съм писала при вас много преди това, тогава показвах едни макро снимки, които сега като ги гледам са ми много смешни и въпреки всичко, не съм усетила лошо отношение и дори получих съвети тогава;) после се опитах да посещавам други форуми по фотография от които не можах да науча нищо;(((((((((((( и така се появих тук отново, за мен няма по добро място от това да се уча;) радвам се, че ви има и въпреки понякога смешните ми снимки винаги намерите време да изкажите мнение;) наистина то е много ценно за мен и вярвайте никога не се сърдя на никой;))))))))))))толкова съм свикнала с вас, че повече от два дни без интернет полудявам;) Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 118
еdira, ти мъж ли си или жена ? Линка който си дал/а към ФФ е на мъж  newsm78

Мина, много ми харесаха кончетата  Peace

MardiGras , добре си го фотнала  Laughing

vesi_127, първото което ми хрумна е да сложиш текстура, но не зная дали ще се получи .

# 119
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Линде, цветната температура си му е добре, въпреки, че както винаги, доста се е поразгорещил.
Съдя по бялото на френския му маникюр. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт