Фотография # 47

• 32 102
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък днес прекарах целия ден в морето. Плувахме между исторически кораби, беше невероятно изживяване. По-късно ще споделя снимки. Обещах на мъжа ми, този път да не качвам преди него:)

Ето една шаферка от вчера.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 23:16 от Malenna

# 661
Той също ли се увлича по фотографията? Извинявай за недискретния въпрос.

# 662
не, от ветроходство:)
обича да снима и снима много по-добре от мен всичко, освен деца. Не за друго, ами просто не е опитвал да снима деца Mr. Green
Веднъж бях на 1ва страница на ФФ с негова снимка, но не си признах:)

# 663
sVeshti4ka, спирам с дискусията за режимите. Накрая да взема един семинар да направя "Как да снимаме на А и всичко да е под контрол", 'щото останах с усещането, че съм неразбрана или още по-лошото - че водя спор със себе си и сама се убеждавам колко е хубав и удобен Joy

Много младо мамче бре, Калина ooooh! Бебе кърмено в съблекалня на физкултурен салон, разхвърляни маратонки, бал в шератон, пръстен с диамант... много латино звучене Crazy Интересно ще е да видим Peace

не виждам спор... ти попита , ние казахме. никой никого не убеждава.

ромео и жулиета са били още по-млади, а по времето на нашите майки е било норлмално да се ражда на 18-19. не може всички да закъсняват кат' мен  Mr. Green
и на мен ми се показва много, само мацката да се събуди утре след бала и да я питам за разрешение да покажа. много е красива освен това. за още по-латино.

първи стъпки в салона по физическо.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 10:11 от Калинa

# 664
Malenna, много красиви tall ships. И при нас идват в края на всяко лято и мъжът ми много им се радва и ги снима.
И моят мъж понякога снима по-добре от мен  Blush

В събота Евелин ме пощади и спа през цялото време като я снимах. Приемам всякакви предложения за обработки на тези двете:

# 665
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
По времето на нашите баби се е раждало на 17-18-19, не по време на майките ни Peace Всъщност нищо лошо, всеки си ражда, когато прецени Peace Живи и здрави Peace!
Спор аз с никого нямам, както казах, освен със себе си... може би. Май всички, снимащи на М спорят, но без аргументи Peace

Биляна, мен фетроходството не ми е страст и не мога да оценя "лодките", но пък на Малена снимките с разперени ръце ме кефят мнооооооого Peace

Хуничка, не ти виждам снимките Flutter

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 00:05 от Муцуна

# 666
хихи, аз пък смело мога да заявя, че снимам по-добре от моя!  Mr. Green много е зле с апарата, горкия.
муцуна, никой с никого не спори. най-важни са резултатите накрая, пък ако ще и със сапунерка да си са правени. според мен е въпрос на навик.
аз днес хванах един канон за малко и ми се стори много неудобно това, че и блендата и скоростта се настройват от едно и също копче/врътка (или както се казва онова колелце).
всъщност влизам да се похваля с нещо. тандури е нарисувала една моя снимка на ноелиа и мисля, че не би имала нищо против да я изтипосам в темичката ни.  Grinning

# 667
аз днес хванах един канон за малко и ми се стори много неудобно това, че и блендата и скоростта се настройват от едно и също копче/врътка (или както се казва онова колелце).

и аз го намерих за много неудобно, но се оказа, че (на стария 5д поне) може да се 'зададе' на апарата, кое копче да е за скорост и кое за бленда от предното и задното търкалце. така или иначе, на мен д300 си ми остана по-удобен де, но е въпрос на свикване явно

Момо, готини са така поставени един до друг, хубав диптих се получава от тези две произведения на изкуството...  браво на Тандури!
Тандури, използвам да честитя рожденния ден на Калин! Да расте здрав и щастлив, заобиколен от любов  bouquet

# 668

и аз го намерих за много неудобно, но се оказа, че (на стария 5д поне) може да се 'зададе' на апарата, кое копче да е за скорост и кое за бленда от предното и задното търкалце. така или иначе, на мен д300 си ми остана по-удобен де, но е въпрос на свикване явно

и в новия е така Simple Smile

мисля, че на всички канони може да задаваш коя настройка с кое да се търкаля Simple Smile
или да се копчасва (най ниския канонски клас нямат търкало отзад, ами едно копче, което се натиска едновременно с търкалцето. (момо, да не си ппаднала на някой нискокласен канон без пътеводител?  Mr. Green

аз пък си помислих, че си се вдъхновила от картината и си се снимала така Simple Smile и си казвам: Брех каква прилика е докарала.
красива е Simple Smile

няма ли още снимки на Ноелия? небременни също стават.

# 669
  • Варна
Привет... Simple Smile

Май вече се сложи точка на темата А или М режим, но да споделя и аз (двумесечния си опит)...Снимам на М, няколко пъти опитах на А,но не ми е удобно, много често снимките са тъмни, а аз снимам все навън,  къде сянка-къде по-светло ....и си въртя търкалцето, засега не ми тежи..

Друго да попитам-от моите въпроси,дето се сещам колко съм близо до отговора,когато вие ми отговорите... Embarassed

Когато снимам портретна снимка и позиционирам камерата така,че "фокуса да е на очите ми дава много въздух над главата и режа краката...Т.е. камерата ми идва високо

В резултат-или трябва да се мръдна много назад,за да хвана повечко от тялото, или фокуса ми идва някъде по средата на тениската...Какво се прави в такъв случай?

# 670
Момо много съм очарована от двете произведения;))))))))))) Hug Hug

# 671
Да си кажа е аз по темата за режима на снимане, не че някой ме пита де  Mr. Green

Мисля, че неслучайно са направени различните режими.
Ползвам различен според случая.
Ако са няколко снимки в серия при еднакви светлинни условия най-често в М,
за да мога като Момо да недоекспонирам или преекспонирам лесно
Често при голям динамичен диапазон се приближавам да си измеря светлината на обекта - примерно лицето на човека и след това си оставям на тази стойност
При променливи условия, но изисквания за скорост снимам на S, в други случаи на А

Тандури, браво зя картината    bouquet

# 672
Госпоице,в автофокусния режим си сменяй режима на AF-area mode-то и избирай между единична точка /която си позиционираш чрез мултиселектора/ или динамична зона. ит.н..

И аз снимам на А,приемам го обаче като преходно състояние докато се обиграя да мина на М.

# 673

Когато снимам портретна снимка и позиционирам камерата така,че "фокуса да е на очите ми дава много въздух над главата и режа краката...Т.е. камерата ми идва високо

Или слагаш окото в средата, натискаш спусъка до половина за да фокусира и после си прекадрираш държейки спусъка натиснат.

# 674
......или да се копчасва (най ниския канонски клас нямат търкало отзад, ами едно копче, което се натиска едновременно с търкалцето. (момо, да не си ппаднала на някой нискокласен канон без пътеводител?  Mr. Green

аз пък си помислих, че си се вдъхновила от картината и си се снимала така Simple Smile и си казвам: Брех каква прилика е докарала.
красива е Simple Smile
......

При Пентакс К10Д е така с копче, което едновременно се натиска и се върти колелце. На мен лично ми е неудобно и ползвам в краен случай тази опция. Преди снимах на приоритет на бленда+скорост, но откакто снимам с ръчнофокусни навън, така свикнах с М режима, че го прилагам и на автофокусните.

И аз помислих, че момо се е вдъхновила от картината.  Simple Smile Много са хубави и двете творби.

Общи условия

Активация на акаунт