Фотография # 47

• 32 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Госпойце, можеш да си сменяш точката на фокуса. Сменяш я там където искаш да ти е фокуса. Централната фокусира най-добре, но ако снимаш нещо от по-близо вероятноста да се смени фокуса при прекадриране е голяма.

Аз снимам само на М, с другите имам някакви опити, но не мога да им хвана цаката. А за рецептите, то е ясно, че се доизкусурява всяка, но е безмислено на всяка да се пипа например бял баланс и контраст, особено ако са снимани в серия.

Момо, много готино, и мен Тандури така ме изненада преди време и ми стана много приятно Simple Smile

Аз пак с репортаж от един филм

# 676
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Чудесна картина на Тандури. Момо, снимката е прекрасна Peace

Моя канон си има различна врътка за скорост и бленда, а знам, че мога да си задам коя за какво да ми е, но не знам как Mr. Green, а и не бих, защото съм свикнала така, както си е сега  Crazy

Абе хора, пак казвам, че няма спор... Просто недоумявам какво е това прехласване по М режима... и ето, на предната страница отново чета "още не съм дораснала да снимам на М". Ама защо си мислите, че трябва някакви висини във фотографията да се достигнат, че да се решите да снимате на М?!

# 677
Много интересна дискусия по повод на А и М.
Аз нещо не мога да намеря време за темат тия дни...  Tired и не мога да се включа адекватно сега.

Имам въпрос към по-вещите в техническо отношение ... от известно време имам проблем с автофокуса (с 40 D снимам), мислех си че е от обектива, но със всички макро обективи прави така - след като се опитам да фокусирам върху твърде близко разположен обект, автофокусът блокира. Оправя се чак след като мина на пълен автомат и после пак на AV... Четох четох ръководството, но нищо не открих...  newsm78 Някой има ли идея?

Ето аз с какво се занимавах тия дни, първата предизвика размисли във фликър:

# 678
Леле, това била същата мацка... Shocked Много съм зле Joy hahaha
Асол, при мен също "зацикля" автофокуса от време на време, но само леко като врътна ринга за ръчния фокус и се оправя. Мисля си, че е от обектива ми, защото на 85-цата не се е случвало това.

# 679
  • Пловдив
Здравейте,
От много време ви следя, нямах смелостта да пиша и публикувам, но ето,че сега поводът ме натисна.
И аз обичам да снимам))) преди години качих няколко снимки в ФФ, но след това нещо позагърбих...
Обаче сега моя приятелка е бременна и "за съжаление" е видяла снимките на Калина и Ели))))
Помоли ме да снимам, а то така е абсурд да стане нещо, не може отведнъж...с две думи страшно ми е притеснено.
Сетих се за начало да направя албум във Фликр и да кача набързо 3-4 снимки- поне да кажете има ли смисъл да лъжа момичето.
тя смята, че ще се справя, но вие гледате с други очи...
http://www.flickr.com/photos/50524251@N07/

много изписах (което е доказателство, че съм нервна)))))

# 680
  • София
Асол, първата снимка все едно е от някакво списание от 70-те по време на хипи вълната. Simple Smile Харесва ми.
Ако позволите и аз да кажа мнението си.  Rolling Eyes

# 681
  • Ах, морето
Асол, първата снимка все едно е от някакво списание от 70-те по време на хипи вълната. Simple Smile Харесва ми.
Ако позволите и аз да кажа мнението си.  Rolling Eyes

Нали? Прилича малко на Йоко Оно (малко де  Simple Smile )

Асол, писах и във фликр, и двата кадъра ми харесват. Един и същи модел, сниман по два начина и с различни обработки, изглежда по коренно различен начин. Пишеш, че си искала да си по-арт. Успяла си.  Wink

Блекута, доколкото виждам, имаш усет за бебешки снимки и ще се справиш чудесно, още повече щом майката ти е приятелка. Само че новородени се снимат по-трудно, ми се струва.

# 682
blekuta, пробвай, какво ти пречи. Приготви си разни парцалчета за фонове, някое и друго цветенце, ако бебето е момиченце или шапчица за момченце, а може и без нищо и после само спящо бебе се иска и търпение Peace

# 683
  • Варна

Когато снимам портретна снимка и позиционирам камерата така,че "фокуса да е на очите ми дава много въздух над главата и режа краката...Т.е. камерата ми идва високо

Или слагаш окото в средата, натискаш спусъка до половина за да фокусира и после си прекадрираш държейки спусъка натиснат.
О,това мисля че ще мога да го направя... Grinning
Благодаря Рали,благодаря и на другите със съвети.... междувременно си преместих AE Metering  от center-weighted  на multi-segment(за Пентакс говоря)..по-късно ще пробвам дали е добре така

# 684
  • София
Привет от мен Grinning

Снощи се прибрах, едва успях да ви прочета, почти успях да разгледам снимките, не съм коментирала никъде.

Влизам да обявя новата тема в групата:

http://www.flickr.com/groups/539533@N22/discuss/72157624132651312/

# 685
  • Ах, морето
Малко снимки на Деско от днес:
1, 2, 3, 4

# 686
блекута, извинявай, ако съм те набутала в кофти ситуация Simple Smile
надявам се да понасяш критика. има потенциал в снимките ти, имаш хубав фокус, което за мен е много важно. много рядко коментирам снимки, не знам даже как ми потръгна приказката и написах доста детайли, които да следиш при следващи снимания. Надявам се да ги приемеш като идеи, а не като забележки. не бих си губила времето да пиша на човек, който няма шанс да се научи.
снимането на много малки бебета няма много общо със снимането на беебта на възратстта на това,което си показала, така че няма как да знаем дали ще се справиш. задължително трябва да опиташ обаче. Hug топла стая и спокойна майка ти трябват. а щом майката е инициаторът, значи шансът за успех е доста голям. пожелавам ти го от все сърце.
подготви си предварително идеи какво искаш да направиш. Моя шок при първото ми бебе беше, че то нищо не правеше, а бях свикнала на репортажна фотография, да съм бърза и на точното място и точния момент. но бебешкото снимане се оакза, че няма нищо общо с това. много ме амбицира и ми възвърна интереса към снимането.
чакаме да се похвалиш Simple Smile или поне да споделиш Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 15:47 от Калинa

# 687
Някой може би да ми каже от къде мога да си сваля готови екшъни за обработка на портрети, очи, кожа и т.н. също нещо подходящо за бебета;(

# 688
Някой може би да ми каже от къде мога да си сваля готови екшъни за обработка на портрети, очи, кожа и т.н. също нещо подходящо за бебета;(

И аз ще съм много благодарна ако споделите Wink

Ели, благодаря и на теб за инфото за 60 мм. Май се отказах, ще си купувам 85/1,8 пък храна ще си снимам с 50/1,8  Rolling Eyes

Много интересни неща сте споделили и аз снимам на режим A с другите нещо не се справям..не, че с този съм много добре, но  Embarassed

Да ви усмихна с едни смешни ягодки Laughing

# 689
Esy, странно ми се струва, ако имаш само 50 мм 2рия ти да е 60мм
Защо не си купиш нещо по-различно?
широк за портрети и храна не ти трябва, но защо не си купиш малко теле?
Аз се точа отдавна на 105/2,8 микро никор
прелестен е за портрети, можеш да снимаш детайли на храната

Общи условия

Активация на акаунт