АВГУСТинче вече лази, а на мама и е все по-трудно да го пази ... тема № 16

• 23 774
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сладурки не съм ви дочела, но си имаме от 2 дни нов колаж и най-накрая го разделих да отговаря на условията за снимките във форума.

До скоро   bouquet

# 76
  • Ах, морето
Хубав колаж.  Grinning Аз пак изпуснах срока за снимките, но така е като чета по диагонал.  Wink Може за следващия да успея да пратя. Whistling

# 77
Благодаря на вси4ки за пожеланията към Ради  Hug
Мале Глупи  Shocked ...през какви неща сте минли.Такива доктори са за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Надявамсе скоро Марти да се оправи и ве4е да не боледува  Praynig
Захира ,браво на Анди, 4е ве4е папка АМ.Коя марка и хареса?
Геринела тоя фейсбук е взел акъла на много народ...особено тая ферма...страшна работа.Преди и аз по цял ден играех там и едва смогвах и с форума...ама го зарязах ве4е,ми то писва
-‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-  Hug много мили думи.Браво на Савана , и тя се е разприказвала.А 4естито ви и зъб4е
poly_zoe Еее браво на Сон4ето 7 зъба  Laughing а за удрянето тук и там...ами няма как,така ще е ве4е.юна4е без рани неможе  Mr. Green
Lidiya_81 Браво на Макси....Ами така е, едни сядат сега, други лазят,трети се изправят....Всеки нещо ново прави  Mr. Green
А за киселите...не съм ги и виждала.
Александра и аз оная нощ сънувах ,4е Ради е проходил  Joy Joy Joy Щура работа...а в интерес на истината ми се ще по-късно да проходи,4е кво ти4ане ще пада ...не ми се мисли.
Оххх Ивушке,все забравям да напиша и аз за обли4ането...Спи с боди с къс или дълъг ръкав/къвто хвана /, пижамка и много тънко 4увал4е.Отгоре завивам с олекотена завивка, която по4ти винаги е изритана на някъде и сигурно по 10 пъти го завивам нощем....
На вън го извеждам с лятна шапка с козирка, която доста 4есто сваля...ама мама е упорита и му я слага пак  Mr. Green

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 13:46 от A_S_Y_77

# 78
  • Бургас
Силви , много е хубав колажа, браво  Hug  а какво имаш предвид , че си го разделила??
Аз сега да ви се пооплача малко, извинявайте ако ви натъжа и вас.....
Оня ден точно като за подарък на рожденият ми ден Деси дръпна ютията от дъската за гладене и си изгори бузката   smile3518 а като си помисля само какво можеше да стане ........добре че ютията се завъртя на другата страна и само и бъзна бузката, но тъй като беше включена и естествено гореща се получи изгаряне. В началото беше само една розова бузка......намазах с дефламол, успокоих се , че изглеждаше добре и тя си заспа /това стана точно преди да легне/. Реших да изляза все пак с мисълта, че  сме се разминали на косъм с голята беля......
На сутринта обаче като се събуди Деси изгореното беше станало голямо кафяво петно като мехур. Добре , че съм го намазала веднага с Дефламола/въпреки, че беше с изтекла годност и се зачудих дали да го мажа/ , защото на едно място съм пропуснала малък участък да намажа и стоеше направо като жива рана а останалото петно е като завяхнало такова.....Раната е с диаметър 2-3 сантиметра......успокоява ме единствено това, че не усеща болка Деси, защото иначе щях да се побъркам да се обвинявам.
Просто всичко стана за секунда.....уж винаги свалям ютията на земята, защото знам че тя дърпа всеки кабел, който види. А сега гладех дрехите на батко и за училище, и само докато се обърна да ги подредя на стола и тя се появила с проходилката и първата работа да дръпне кабела.

Водих я на личната , успокои ме , че раната е повърхностна и няма хематоми и подобни усложнения.....просто да мажа с Дефламол два пъти на ден и след десетина дни на контр. преглед. Чудя се обаче дали да не я закарам и на дерматолог да я види.....даде ми надежди, че няма да остане белег,моля се на господ да е така  Praynig

Опитвам се да мисля, че наистина не е толкова зле положението , не искам да ви стряскам и да драматизирам нещата, но все пак само като я погледна и ми се стъжва.

Пазете децата, секунда невнимание  и ето какво се получава.....знам, че и пред очите ни стават бели, и винаги уж съм нащрек и внимавам и пак се получи белята......преди малко ми казаха и за Алое на гел . Било много ефикасно за изгорено.....ще ходя да търся.

# 79
Добро утро и 4естита месе4инка на Софи. Да е много добри4ка, засмяна и най-ве4е здрава и да не лаши пове4е мама с температури  Hug
Честит рожден ден Алегория   bouquet Направих ти едно 4ове4е, но неможах да го пусна тук, нищо да знаеш, 4е си имаш едно ангел4е с розови крилца и с цветенце в ръка от нас с Макс. Много да си оби4ана и много глезена, а малкия бандит само радост да ви носи  Hug
И тъй като не 4ерпиш с кафенце ще ми се наложи да си направя сама  Mr. Green и да измия кухнята, 4е днес живот и здраве ми идва новата пералня и ще има едно изпробване...въртене...но и на разходка ще излезем. Едно слън4це е навън блеснало  Crazy
Поли, Амбишъс - тук на курса по захранване, където ходих казаха 4ай да не се дава на децатадо годинка, но подозирам 4е говореха за този английския, който е 4ерен и с прясно мляко при това го правят и за меда и двете ги нарекоха алергени. Инъ4е знам, 4е и на нас едно време попарките са ни ги правили с 4ай  Wink  
Амбишъс - браво за зъб4ето на Саванка, много бързо го е изкарала без да усетиш. Да излзиат вси4ки така и да са много бели4ки и здрави  Hug
Шайн - ми малък е, но заради тая гъвкавост все се притеснява, защото просто е като кашкавал и все се 4удя това ще направи ли, онова ще направи ли... и един слаби4ак..., ама спирам ве4е. Призмавам, 4е и хората много ми влияят. На скайп като го видят и като по4нат, ама това прави ли, ама защо, ама той е голям, обърни му внимание, защо не си го завела на лекар и т.н. и аз тотало отка4ам, защото до 4ас немога да се добера и така, ама една хубава и дълга ще им тегля, та да се знае  Mr. Green  Party
Ох за съжаление ме 4ака кухнята да я оправям и да иззиаме, 4е много се застоях пак...
Лек и усмихнат ден на вси4ки   bouquet

# 80
  • Ах, морето
Горкичката Деси.  Sad Плака ли много милата? Представям си и ти как си се притеснила. Няма смисъл да се обвиняваш (макар че всяка майка би го направила). Колкото и да се стараем да ги опазим, няма как да предвидим всички ситуации. Дано й минава по-бързо.

П.С. Искаш ли да се видим някой ден?

# 81
  • Sofia
Почерпете се, мили мами, защото моята принцеса днес навършва цели 9 месеца!  Laughing

Асинка, мнооооооого благодарим за хубавите пожелания!  Hug Както винаги ни изпреварваш и все приятно ни изненадваш!  Hug  Hug  Hug

# 82
Магаренце - ужас, аз само за дефламол съм 4увала да помага по-сериозно при изгаряне, но на майка ми и падна гореща тенджера със зеле на ръката и има няколко по-кафеви петънца, въпреки, 4е и ние веднага я напръскахме. На Деси кожи4ката е много нежна и предполагам се зъзстановява много по-бързо и добре от на майка ми 'дъртата' ръка ( ама така си е ся  Mr. Green) Дано нищо и няма, ох тия бели как стават неусетно. Ако това ще те успокои пове4е заведи я на дерматолог за всеки слу4ай, но това с кори4ката кафява, то така става и е нормално. Като зарастне ще падне и отдолу ще има нова кожи4ка, няма да остане кафяво не се притеснявай  Hug
Аси - много сте готини и къде са тия килца викаш???  Joy
Силви - колажа е страхотен   bouquet Много си се постарала отново да ни нагласиш бебешоците, благодарим  Hug   bouquet
За обли4ането - и аз забравям да кажа или да ви се скарам по-скоро. Много ги навли4ате де4ицата и после сополки и т.н., ми ние сме на 21 градуса и спи само с едно боденце с дълъг ръкав, даже мисля и на къс да го минавам ве4е и с едно ама супер тънко паму4но 4увал4е и толкоз. Какви са тия пижамки, 4е и 4орапки, 4е и 4увал4е, 4е и одеалце отгоре  #Crazy  ooooh!  Не е хубаво да ги изнежвате, защото после на вашите глави ще е пак като са все болни4ки, да не дава господ де  Praynig Аз такава кекла съм била, 4е изобщо неща да 4уя за претопляне, преобли4ане и бла,бла, нали все пак е мъж, какво ще го къткам да се изнажва, ама ви се накарах едно хубави4ко  bowuu Да не се засяга никой, аз така съм преценила за себе си, а кой както иска така да си гледа беб4ето  Peace А иъ4е за навън понеже сме бели като пуканки и слагам шапка за слънце или за вятър да покрие ушите, може краката да са ни боси, 4е все ги дърпа тия 4орапи, но ушите пазя  Peace или с ка4улка на суит4ер или тънко якенце, зависи от времето.

# 83
  • Бургас
Веси , мен точно това ме успокои вечерта, че  много малко плака и бузката леко зачервена и си викам - Слава Богу, размина ни се ......
Иначе за срещичка , да , много искам да се видим, но вече ходя и на работа и съм направо "на педали" и всичко ни се случва спонтанно , когато аз си гледам Деси ще ти звънна по тел. ако случайно сте и вие на вън ще се видим. Или за събота и неделя със сигурност Simple Smile ще ти звънна в близките дни Веси  Heart Eyes

Хари, честита месечинка на сладката Софийка Simple Smile

# 84
ЧЕСТИТ БЪДИ!!!
ПРИЯТЕЛЮ, НЕ ОСТАРЯВАЙ!
ГОДИНИТЕ- НЕ ГИ БРОИ`,
ТЕ ПРОСТО ТИХО ОТМИНАВАТ,
СЪС СМИСЪЛ СВЯТ ГИ ЗАПЪЛНИ!
И НЕКА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН,
МЕЧТИТЕ СВОИ ДА ГИ СБЪДВАШ,
С ЛЮБОВ ГОЛЯМА ОБГРАДЕН
И ЗДРАВ БЪДИ, И СТАВАЙ МЪДЪР!
ПО МНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТ,
УСМИХВАЙ СЕ, КРАЧИ И ПЕЙ!
ПРАЗНУВАЙ, ЧЕ ЖИВОТЪТ Е НАГРАДА.
ГРАБНИ Я ! И ЖИВЕЙ, ЖИВЕЙ,ЖИВЕЙ!!!

Честито зъбче на Савана все така лесно да излизат  Hug
Янче честита придобивка  Hug и аз искам нов,че брат ми счупи мояя  Laughing
Силви колажа е страхотен.Бравоо!  Hug
Аси малкият голям пич ще стане като порасне той още от сега си е пич  Hug
Магаре моят мъж като малък съще се е изгорил с ютията.При него си е било сериозно и до ден днешен има белег макар и не чак толко забележим.Добре,че не е било сериозно при вас.Бил е малкият дявол.  Hug
И аз си мислех кога мога да давам мед.Има каши с мед на Блевита,но не знам кога мога да започна да ги давам  newsm78
Честити 9 месеца на Софи

Днес реших да правя кус кус и го прегорих. ooooh! ooooh! После пак ще пробвам.До скоро от мен  Hug

# 85
  • София
Честит рожден ден, Алегория! Всичко най-хубаво ти пожелавам. bdbaloni

Честита месечинка на София, да е жива и здрава, и много да радва мама и тати!

Магаре, много неприятна случка, добре, че наистина е бил малкия дявол. Дано се оправи бързо Деси и да нямате повече такива преживявания. Вярно е, че не можем да ги опазим от всичко и дори най-малкото невнимание и разсейване и белята става.

Янче, честито за новата придобивка. Със здраве да си го ползваш.

Амибшъс, честито зъбче на Савана.

Силви, колажа е много хубав. Поздравления   bouquet

Ние днес бяхме по прегледи. Първо на консултация, а после и при гастроентероложката за протокол за млякото. Алекс е вече 9210 (+ 540гр) и 72 см. Продължаваме да си хапваме засега това, което сме си въвели до този момент. Месцето си остава само пуешко и заешко. Като сутрин вече ще започнем с попара. Не като при другите, но все пак нещо различно.
В тази връзка, за всички, които има проблем като нашия и са с АБКМ -педиатърката ми каза да правя попара с Фризопеп ( или каквото хипоалергенно мляко пиете), сухари и малко кафява захар. Сухарите трябва аз да си ги правя, а не от купените, защото в тях има и разни консерванти или други неща.
След 10тия месец ще започнем да се захранваме и с други неща, като вече ще мога да си му готвя и в къщи. Каза ми, че на този етап е по-желателно да хапва готови пюрета. Както и тогава ще започнем по малко да провокираме с млечни продукти.

Друго нещо интересно е, че когато му гледаше фонтанелата ми показа, че е малко по-хлътнала навътре от костта. Което може да означава, че са му нужни повече течности.

Това е от нас. Хубав и слънчев ден на всички !

# 86
Silvi.d ,колажа е много хубав..ве4е е на 1ва страни4ка...
МАгаре ,много неприятно...Милата Деси.Много ми стана мъ4но...Бързо да и минава .И Ради все дърпа кабелите и незнам как ще се справяме като по4нат да щъкат сами...направо косата ми настръхва.
Лиде, мерси...ами килцата са там, дето не им е мястото /на дупето и корема/.... Mr. Green
Яна Вд ,мерси  Hug
МАриелка,браво на Алекс...голям мъж и той.А сухарите как да си ги правиш сама?И защо попарата с мляко, а не с 4ай?

Я кажете сега, какви слънцезащитни крем4ета взехте/или ще вземете/?Ради е много бял и май трябва да по4вам да го мажа по лицето още от сега, 4е май май хвана малко загар  Mr. Green А лятото на плажа как ще го опаза ,незнам

# 87
Честита месечинка на Софи!

Честит рожден ден Алегория! БЪди здрава, много щастлива и обичана майка и жена!

# 88
  • София
Аси, честно казано не я разбрах защо с млякото, а не с чай. А сухарите- бял заводски хляб или Добруджа, без коричките да слагам на най-ниската температура във фурната да се изсушат и после да ги съхранявам в хартиена торба.
За слънцезащитния крем- взех на Алекс на Мустела 50-ти фактор. Чувам добри отзиви и за Себамед, но да ти кажа не ми се даваха 50 лв за кремче. Мустелата е 30 лв.

Мами, да ви задам един въпрос- лекарката ми каза, че мога да му давам сокче вече.Тези от вас, които дават- как се процедира- лъжичка, две в нчалото, като при другите неща ли? И до какво количество трябва да стигнем?

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 12:47 от mariellka

# 89
Сега разгледах де4ицата на колажа/много са ни хубави вси4ките/ и забелязах ,4е има доста снимки на деца, 4иито мами не са писали от сумати време  Crossing Arms/месеци..../....,а някои от редовно-пишещите мами са пропуснали да пратят снимка и ги няма  Thinking

Мариелка ми то и хляба ве4е е един хляб...нямам думи, ама щом трябва, така ще ги правиш сухарите  Hug...
А за крем4ето и аз си мислех за Мустела /30лв/ ,ама много малко тва крем4е...То за лицето О.К.... ама за тялото после.А и на него пише да се маже през 2 4аса, та незам..още се колебая.
Някой да има отзиви за тези млеката на Нивеа?

Общи условия

Активация на акаунт