Бунгала на Арапя

• 229 146
  • 855
  •   2
Отговори
# 540
  • София
това е къмпинг и трябваше да си остане такъв, който иска хотел може да си намери хиляди такива на други места. Една Гърция е пълна с хубави къмпинги , които не могат да се ползват пълноценно през лятото , защото е много горещо. Очарованието на Арапя беше това...палатки, каравани, бунгала, а не хотели басейни и снобария
Предполагам, че това можеше да се случи само ако е заложено и одобрено в устройствения план на община Царево, нещо като защитена територия - купуваш, продаваш земя, имаш право да строиш само еднофамилни къщички и то извън зоната на местата за къмпингуване, например. Екоминистерство, асоциации, организации... Съсипаха цялата природа с това безразборно строителство.

# 541
  • София
Ами аз мисля, че на много хора не им се влага много като знаят, че клиента им е Гана с газовия котлон. Така поне си мисля аз...
Ами то самият вид почивка в къмпинг предполага това, ако Гана я кефи хотел ОИ с няколко басейна щеше да иде там, а пък ако собственика на бунгалата не иска да му се опушват стените нямаше да рекламира, че всяко бунгало има кухненски бокс, газов котлон и скара и вероятно щеше да вдигне къща за гости, а не бунгала. Не е до бедни и богати, до интилигентни и прости, хората си почиват и се зареждат по различен начин.

Дъщеря ми щеше да се изпусне в гащите, обикаляйки около бунгалата да търси чешма, маркуч или някаква друга течаща вода, за да си изплакне краката преди да влезе в тоалетната в бунгалото. Нооо тя е малка и глупава...

# 542
  • London
Ами собственика реално сам си избира какви туристи да има, като упоменава по 100 пъти, че има печка, скара и тн е ясно това до какво ще доведе. Joy А не си прави сметката, че като някоя Сийка заготви там на печката той ще плати повече ток отколкото е изкарал. ooooh! Ама всеки си преценява, какво да го мислим. За всеки влак си има пътници....

# 543
абе момичета, ходете си по хотелите и оставете къмпинга за "простите" които ходим там от 20/30 години и ни боли като гледаме как го застроявате

# 544
  • София
ani69, това, че не почивам 30 години под ред само и единствено на Арапя, отнема ли ми правото да претендирам за един пирон /в случай, че не е рентабилно да се влага в пластмасова закачалка/ в банята за кърпата или за елементарен чучур да си изплакнеш краката след плаж? Канала не е мой все пак, но се чувствам кофти да изсипя всичко полепнало в него. Коментирах условията и стопанисването на къмпинга, повтарям къмпинга в т.ч. бунгалата и никъде не подкрепям предстоящото му превръщане в бетонен спа-комплекс.

Мис La Catrala, дали каките, лелите или както там ги наричаш, се казват Гана, Сийка или Агнес, те почиват на Арапя точно заради барбекюто, скарата и газовия котлон. Къмпингът, затова е къмпинг, бунгалата, затова са бунгала и не вярвам, че може да се изхарчи 60-70 лв. за ток на ден от готвене, а и не ми е работа да правя чужди сметки. Двама възрастни и едно дете бяхме в бунгало с две спални и единствения ток, който сме използвали е 10 мин. лампи преди лягане и за бойлера. Имам ли шанс да почивм в твоя хотел, в случай, че името ми е едно от споменатите от теб по-горе?

Арапя си остава едно от най очарователните места в България и ще бъде жалко, ако всички ние - собственици и почиващи го сговнясаме.

# 545
  • London
Не съм искала никой да обидя от пишещите тук. Не казвам, че вие сте от хората отдали се на тези практики, казвам, че и такива доста има.  Peace

Та, ако някой се е почувствал обиден нека не го приема лично и да се изключи от примера....

Тепърва ще споделям и аз догодина впечатления от туристи вече от личен опит и навярно ще прочета някое и др. негативно мнение по мой адрес след почивка и ще се позная. Joy  Но трябва да призная, че критиките в темата ги прочетох, защото часовника всеки трябва да си свери и да отговори на очакванията на клиента. С една дума основното искане е народни цени, барбекю,детска площадка,смяна на чаршафи на 3 дни, хавлии, чистота и усмивка. Joy

# 546
... оставете къмпинга за "простите" които ходим там от 20/30 години и ни боли като гледаме как го застроявате

Точно така!

La Catrala, смяташ, че хората, които посещават Арапя и твои потенциални клиенти са "катун", "лели, стрини", "ганьовци", "нисък калибър туристи"?

# 547
Аз обичам да ходя на бунгала поради ред причини ... не искам в хотел заради хората (разни надути и префърцунени) - а и в апартамент си живея целогодишно ... не искам да си ограничавам децата, не искам басейн, защото такъв си имам, не искам хранене под час и прочее ... на квартира не искам, едно време слушах разговори между хазяйки ... а и там си натикан в едни стаички дори без тераса в някоя глуха уличка ...  на бунгало е друго! От възпитането на почиващите зависи как ще го ползват, но ако човек си е "свиня" където и да е ще направи свинщина .. дори и в хотел, даже най-вече, защото там има кой да мете след него, докато на бунгалото си оправяш сам ... и за да ти е по-спокойно не цапаш  Peace

# 548
кльомба- естествено, че никой не иска да има пирони и всякакви други строителни и не строителни отпадъци на всякъде. Голяма част от тези отпадъци са именно от собствениците на имоти, защото никой не ходи на почивка с пирони, ламарини и тн. Точно там е проблема. Всеки си гледа собствената градинка и талкова. Оградиха се с някакви гадни мрежи и това, че строят палати върху земеделска земя не ги притеснява #Crazy

La Catrala -нашите стопани на бунгала, сменят чаршафи на 4 дена. Познават всичките си клиенти и се стремят те да се чувстват максимално добре и следващата година да дойдат отново.
Ние сме повече от 40 семейства, които ходим на Арапя от многоооо години и уверявам ви всеки от нас може да отиде да почива където иска по света. Опитвали сме, но винаги сме се връщали в сегашната кочинка "Арапя" защото все си мислим, че стопаните на този къмпинг ще се замислят, ще се поогледат какво се прави в съседните държави и ще го направят. Лошото е , че вместо това те строят хотели. Нямам какво повече да кажа Sad

# 549
  • London
Виждам, че продължаваме с лозунга ''Ние сме на къмпинга 20 години вие с бетона се махайте''. Предлагам да спрем с тая порочна въртележка и да приемем, че Арапя се променя и ще се променя. В темата има място за всички ни , не виждам защо трябва да спорим. И всичко от няколко снимки на новия хотел тръгна. ooooh! Просто нека се съсредоточим в това което ни харесва на това място и пререканията да останат на страна. Wink

# 550
  • София
Аз обичам да ходя на бунгала поради ред причини ... не искам в хотел заради хората (разни надути и префърцунени)
По-голяма глупост от тая не бях чела.
По твоята логика мога да кажа, че ходещите на бунгало са простовати плебеи.  Peace

# 551
Аз обичам да ходя на бунгала поради ред причини ... не искам в хотел заради хората (разни надути и префърцунени)
По-голяма глупост от тая не бях чела.
По твоята логика мога да кажа, че ходещите на бунгало са простовати плебеи.  Peace

може би аз съм попадала на такива, които се дразнят на децата и се цупят, правят забележки .. затова така се изразих ... все пак те скачат, бягат, вдигат шум ...

Хората от бунгалата са мнго дружелюбни, предлагат ти помощ и прочее - миналата година малкия повръщаше - веднага дойде жената от съседното бунгало да ме пита с какво да помогне, след 10 минути дойде друга да ми донесе свещички ... ние имаме много приятелства от многото почивки на бунгала и лошо отношение не съм видяла нито от хората, нито от персонала.

# 552
  • София
Ми така кажи.  Peace
Почувствах се лично засегната, понеже съм от ходещите по хотели.  Wink  Laughing
И да си призная, не обичам много-много деца да ми пищят и тичат наоколо. Не че в хотелите това не се случва. Въпрос на късмет.

# 553
  • London
Тук в Лондон си има сектори. Като прави клиент резервация винаги бива питан дали има специални изисквания и разположението на стаята е едно от тях. Да речем дали да е близо до асансьор, кой етаж, гледка , дали да е в зона където няма деца или пък е със специални нужди. Тоест хората без деца се стремим да настаняваме в др. сектор за да избегнем подобни проблеми. Mr. Green В др. тема забелязах , че някои хора се оплакваха, че с 2-3 деца искали да ги таксуват повече. Нормално първо, че има доста шум и няма почивка за 4-5 стаи около тях, второ има повече разход на вода и тн. Като човек работещ в сферата все пак съм обучена да гледам в интерес и на хотела, не само в интерес на клиента. И ми е странно защо някой в онази тема се облещи на изказването ми. В крайна сметка сиренето е с пари и никой не отваря хотел за да е на загуба. Това не са почивните станции от едно време, а пък в Лондон съвсем. Има бунгала като тези на Малдивите ( къщички) които по нищо не приличат на бунгало. Но съм съгласна , че в българско бунгало тип миризлив санитарен възел, стари миришещи на нафталин одеяла и припек отгоре на ламарината префърцунен човек няма да иде, както на хотел няма да иде някой с газов котлон...

# 554
Аз никого не искам да засегна - ние хем ходим по хотели хем и на бунгала ... аз разбирам и собствениците и персонала, предпочитам да не си създавам нерви и да не изнервям децата си, защото когато на едно място нещо не според твоите нужди си го изкарваш на своите хора ... и в БГ има чудесни бунгала, които не са вмирисани и прочее ... аз пак казвам - до човека е. Аз например никога не пуша по стаите, но в един доста излъскан хотел хората преди нас бяха осмърдяли стаята при положение, че никъде в тоя хотел не се пуши на закрито и беше ужасно неприятно!
Вярно е, че за децата също има разходи и аз не ги крия при резервациите.

Общи условия

Активация на акаунт