Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 66-та тема

• 130 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Меганс е направила разбора за тази вечер  bouquet  bouquet  bouquet

Аз може ли после, че Ревльо не е заспал и не мога да ви разгледам на спокойствие.....

Кюфтета по чирпански - Хляб - Майонезения сладкиш - Козуначени кифлички с локум

# 361
След всички вкусотии и аз да се наредя с един Винен кебап Wink

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 22:17 от esy

# 362
Добър вечер и от мен, момичета!

Днес менюто у дома е супичка от скариди и "оранжевия" кекс на Селма... (Селма, на път съм да се пристрастя към кексчетата ти.... Blush)

И да споделя - много обичам тортиля, но не успявам да я направя. Днешният ми опит завърши в кофата за боклук. Та ако някой има добра рецепта за тортиля, ще се радвам да я сподели. Мерси!   bouquet

# 363
Е милички нямате спиране,дайте по диетично,че лято идва!
Само дето вечерях...пет пъти още с вас  newsm51
Танита тиганиците и вързопчетата ти са супер
Лабрех много майсторлък в тази роза но си струва.Питката я правя по тази рецепта на поста "електронче"...от майка ми също знам,че содата не се гаси в киселото мляко.Правя 1/2 доза и бърках в машината,после в тавичка и във фурната.Забелязала съм,че и кексовете със сода много не ми стават като я слагам в киселото мляко.
Ето линк
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=194548210 … amp;sb=5&vc=1
Мама Цоци хлебчетата ти са като от селските фурни,ароматни и вкусни и си топвам едно резенче с кюфтенце.Добре,че е Ревльо,че ти е прекрасен и сладкиша и кифличките
Асу винения ти кебап е за студено бяло винце.
Вироглавка апетитно

# 364
  • При елфите ...
Първо ви показвам едни мини кексчета със сладко от смокини и без яйца и вечерята ни - запеканка с броколи, сметана и кашкавал и едни измислени полуготови пържоли и след това отивам да ви надничам по чинийките какво сте измайсторили.

# 365
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Hug
пак разкошотии тук   bouquet
мисля, че тази тема е конкурент на всички кулинарни списания  hahaha

от мен:

домашни талятеле с песто от див чесън и аспержи

домашни рамен спагети

# 366

И да споделя - много обичам тортиля, но не успявам да я направя. Днешният ми опит завърши в кофата за боклук. Та ако някой има добра рецепта за тортиля, ще се радвам да я сподели. Мерси!   bouquet

viroglavka, направо ти пействам рецептата на gaby_s, както съм я копирала и която съм пробвала, сполучлива е:

Цитат
Tortilla de patatas Тортия от картофи от gaby_s 
продукти за 4 порции:1 кг.картофи       
                                   2 главички лук
                                   1 зелена чушка
                                   8 яйца
                                   сол,зехтин           
 Аз приготвям това типично испанско ястие така...Нарязвам картофите на кубчета и ги изпържвам.Яйцата разбивам добре и ги разделям на две-за две тортии.След това в по-малко мазнина запържвам чушката и лука.  Отделям на страна половината от тях.Прибавям половината изпържени вече картофи и половината от разбитите яйца.Посолявам,разбърквам добре сместта...и в тигана.Първоначално на силен огън,след това на по-слаб.С помоща на друг тиган,намаслен и затоплен,обръщам тортията,за да се опече и от другата страна.Сервира се топла.Моите деца я обожават![/size]

Надявам се, че питаш за тая тортиля, ако е за питките, asyalein  има хубава рецепта.   bouquet

megans, благодаря, записах си рецептата!   bouquet То киселото мляко не е такова, та да активира содата, аз винаги и слагам капки оцет или лимон.  Peace

Aredhel , вкусно! Heart Eyes  bouquet

# 367
Розички от бирен вурст:

и пак пържени картофки  chef

И тортичката а ла Добуш на Аелис,но в по-различен вариант Wink,за днешният РД на моето момче Heart Eyes

# 368

Надявам се, че питаш за тая тортиля, ако е за питките, asyalein  има хубава рецепта.   bouquet

Мерси, Лабрекс!!!    bouquet   bouquet

Точно тази тортиля имам предвид, не мексиканските питки.... Сега си записвам и като ми се изглади бръчката от днешния неуспех (т.е. тия дни) ще пробвам отново.

Лека и спокойна нощ!  Heart Eyes

# 369
# 370
здравейте, неуморни кулинарки   bouquet
за пореден път се възхищавам на уменията ви да творите красоти в кухнята ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ  Hug

Да не изпусна и тази тема ще се разпиша с нещо от последните дни /пусто време все не стига .../
Салатка домат със сирене:

Сьомга на скара и Винен кебап : 

приятен ден  Wink

# 371
viroglavka,много ти е хубав кекса!
Мммм!Как обичам аромата му и влажната му консистенция!  Heart Eyes

vesi_nn ,много е цветущо на вашата маса!   bouquet

Нордина,заинтригува ме с портокаловия флан! Страхотен е!  Grinning Жалко,че ми свършиха портокалите.... Sad

# 372
vesi_nn ,много красива салатка!
labrex ,не знам как ги мориш твоите хора с експерименти,ама каквото съм направила от твоите рецепти,винаги е фантастично!   Peace  
asyalein, много стилно и елегантно меню!
Вчера беше рибен ден,днес на пастата...    Grinning
Мамо ЦОци,класирам се хляба...с тая апетитна коричка,  ммм,вкусотия!
пеп-4o ,  срам не срам,омете се...    Embarassed   ама то е за два дни!  Да се оправдая ,де...    Mr. Green

Ето ,от вчера само    Mr. Green
Паста с пилешко и тиквички

със салата "Капрезе"

# 373
както обикновено, тук  е пълно с вкусотии Hug
отдавна не съм влизала в темата, но в къщи  с мъжо сме на диета и ви избягвам, че е истинско изпитание да разглеждам всички тези красиви, апетитни ястия Blush
от мен тортичка, по случай вчерашния рожден ден на момченцето ми

и едни мързеливи лимонови курабийки, че нямах много време за украсяване

# 374
  • от точка К до точка С и обратно
Добър ден, момичета!
Отново страхотни менюта и снимки! Поздравления за всички!  bouquet
Благодаря ви за милите думи! Сладкишът наистина беше страхотен - сочен и влажен! Crazy
При нас
Салата капрезе(направена от дъщеря ми)       Терин с патладжан                    (парченце от него)                               и довършихме шоколадовия сладкиш

Спорен ден!

P. S. Включвам се пак в поста си, за да не спамя темата!

Първо да поздравя mitsie и малкия рожденик! Нека е жив, здрав, весел и слънчев за радост на всички, които го обичат! baloni

На краси.мира, 3xi, viroglavka, Venetta и delicate благодаря за вниманието! Flowers Bouquet

краси.мира ще поздравя малката помощничка непременно Simple Smile!

А сега за терина - подсушените патладжани(нарязани надлъжно, престояли осолени около 30 мин., за да изтече горчивия сок) - 4бр. (тънки и дълги, за да обвият добре съда и да го прихлупят после) предварително мариновах в зехтин с чесън и риган и изпекох на грил. Подредих ветрилообразно в намаслен със зехтин малък йенски съд-с диаметър 18см.   Ето и плънките: 3-4 гъби(сурови), предварително приготвен 1 ч. ч. ориз (с 300 гр.кайма, черен пипер, пресован чесън, риган), 1 бланширан морков на леко диагонални резени, 5-6 кубчета отцеден размразен спанак и 1 домат, връзка магданоз - нарежете и дръжките!.  Редувах плънките на  слоеве като започнах с гъбите, оризова смес, морков, оризова смес, спанак, ориз и завърших с домата и магданоза. ТУК като че ли се вижда по-добре редуването!
Покрих с останалите патладжани, сипах половин чаша подсолена вода, отгоре намаслени кръгчета домат и запекох 35-40 минути. Наблюдавайте да не изври водата, досипете, ако това се случи, но не бива да е много(в края на печеното трябва да остане на мазнина). Важно е да се поохлади преди да се обърне. Поръсих с пармезан. Количеството е достатъчно за 5-6 порции. Много вкусна и ароматна, дори и студена! Ако решите да я направите, ще се радвам да споделите впечатления!

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 13:32 от Гуинет

Общи условия

Активация на акаунт