Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 66-та тема

• 130 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • При елфите ...
Комплименти за всички момичета показали своите вкусни и изключително красиво аранжирани ястия!   bouquet

От мен "къпана" баница.

# 196
Aredhel , по туй време таквиз вкусотии показват ли се? Heart Eyes Страхотно изглежда тая баничка, пиши сега как я "къпеш" и как се прави, моля те!  bouquet

# 197
  • При елфите ...
Aredhel , по туй време таквиз вкусотии показват ли се? Heart Eyes Страхотно изглежда тая баничка, пиши сега как я "къпеш" и как се прави, моля те!  bouquet
Лабрекс, благодаря ти, оценката ти ме лакае!   bouquet

"Къпаната" баница я правих с едни кори, които са купени и се казват "Домашно изпечени кори за баница", те са кръгли и сухи. Преди да се наложат за баницата се потапят в топла вода с малко хлебна сода. Заливката ми е от 1 кофичка кисело мляко + 1 непълна ч.л. хлебна сода, 4 яйца, сирене колкото ти душа иска, аз сложих и кашкавал малко. В тавата слагам 1 кора, малко мазнинка - масло/олио върху нея, малко заливка 3-4 с.л., пак кора, мазнинка, заливка и т.н. Корите бяха 10, най-отгоре изливам останалата заливка и слагам да пека на около 200 градуса.
Аз по принцип така си правя баница, но класическите кори ги навивам и я правя вита, но тази нямаше начин. Корите са по-вкусни от другите защото леко са препечени.

# 198
Линдита, чудесна пица!
Нанита, у вас  пак е вкусно  Peace
Маме, ти си за  всякакви ордени, медали и отличия - успяваш и десерт да сколасаш   bouquet
и мен ме блазни дроб сърмата на Меганс  Peace
Неличка, апетитно е това пиле  bouquet

При нас тази вечер - тарталети  асорти пак и отново

и една дребна риба пържена, не само я пържих, ами ме хванаха и да чистя преди това  #Cussing out #Cussing out

# 199
"Къпаната" баница я правих с едни кори, които са купени и се казват "Домашно изпечени кори за баница", ........

Благодаря ти!  bouquet Това ми прилича на баницата на баба с домашно точените и кори, точно такива твърди, чупливи и ставаше страхотна баница! А как вървеше с пилешка супа (от домашно пиленце), който не е опитвал, да пробва! Grinning Peace

# 200
Добър вечер и от мен. Не мога да повярвам колко много се изписали и какви невероятни неща сте показали докато аз се натуткам да се включа. Ама така е, който работи и скитосва, няма време да седне нормално пред компа. Сега приспах детенцето, което е с температура и седя и го пазя и викам, чакай да погледна какво сте приготвяли тези дни. Еми грешка си беше това - сега се налага да оставя детето и да ходя да тършувам из хладилника за някакви останки от манджи (по причина, че днес цял ден миличкия ми е с Т и на ръце, нямах време да готвя).
Та, отново имам наотворени около сто рецепти и за утре съм си запланувала да правя едни пудингови мъфинки на Лабрекс. Вече нямам търпение.
Искам само да изкажа на всички готвачки - домакини тук искрени възхищения за това как успяват да се справят със всичко и да наготвят толкова невероятни неща.
Сега да покажа какво готвих преди да заминем за Брюксел (носих сестра ми да опита от моите произведения на изкуството)  Joy Joy Joy

Едни еклери, украсата ми отне доста време, но я правих с огромно желание.

Тутманик, станах му върл фен, получи ми се повече от невероятно вкусен, отново благодаря за рецептата на Венета. Честити ти рожденник с малко закъснение   bouquet

Шоколадовия кекс кокосови бонбони по рецепта на Нордина, подо формата на мъфини, станаха божествено вкусни, пак ще ги правя определено. Нордина   bouquet

И морковите на Пеп-чо, много много вкусни, нямат много вид, но пътуваха в големия куфар за Брюксел и доста са ги подхвърляли на летището  Joy Joy, но пък вкуса им си беше страхотен. И тях си ги записвам да ги правя честичко, Пеп-чо, благодаря

# 201
Pina, чудесна рецепта. Аз самата замислям нещо подобно. Решила съм да ги направя във формата за мъфини. Единствено се притеснявам, как ще ги извадя от там.  newsm78. Нордина, супер много ме изкефи и ти с тази торта. Много е красива! Simple Smile Heart Eyes Пепчо, много апетитни тарталетки и благодаря за похвалите. Всички сте страхотни!   bouquet Лека вечер Simple Smile

# 202
Момичета,много красиви и вкусни неща сте сътворили.
Маме,Пина,Неличка,Нордина,Красимира,Гуинет,Леля Ог,Ийзи,Танита,Смайли,Тутулинка,Меганс,Пепчо,Касиер,Veni_mh,Линдита,лабрекс,Аредхел,
Трейси момичета всичко което сте показали е фантастично и всички получавате моите адмирации за труда ви.  bouquet  bouquet  bouquet
Със закъснение вчерашната  ни вечеря,че нямах сили снощи.А днес ще дояждаме.
Млечния хляб на Лабрекс,телешко варено и дояждаме понички.
-млечен хляб
-нарязан
-варено

# 203
kasier, tutulina, специално за вас запазих по една подправка - съхранявам ги по инструкции от свекървата, заровени в дървена пепел.

Леля Ог, жирафа изглежда страшно вкусен, а за бонбонките с кокос и плодовете в шоколад нямам думи. С удоволствие разглеждам аранжировките на маса, които показваш в другата тема - много са идейни и красиви.

Гуинет, обичам кюфтенца с бял сос - отдавна не съм правила. Много вкусно изглеждат.

краси.мира, запази ми от мъфините, моля и за мене.

megans, прияде ми се дроб-сарма. С чесънче, ммммм.

nordina, отивам директно в блога ти - обичам зелении - моля и за рецептата за фритата с броколи.

Lindita, патладжанената пица е страшно апетитна. Моля за рецептата.

Aredhel, ще взема и аз да "изкъпя" една баница.

tracy_t, много цветно, вкусно и красиво.

ditsan, много пухкав и вкусен млечен хляб.

и една дребна риба пържена, не само я пържих, ами ме хванаха и да чистя преди това  #Cussing out #Cussing out

пеп-4o, то и при нас имаше риба, ама въпросът с чистенето имаше много точно решение:
Половинката отиде до Пикадили за сафрид, че когато отидем на язовира за риба, все вчера имало, а днес - не кълве.
Жената сложила две по-дребни рибки в торбичката и той и казал - "Ще Ви помоля и да ми я изчистите" - нали това се предлага като услуга на рибния щанд на Пикадили. Онази веднага сменила калибъра на рибките и после ги изчистила не само от вътрешностите, но и от люспите.
Бяха много вкусни.

- сафрид

- супичка от лапад

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 09:12 от Smiley*

# 204
Сега да покажа какво готвих преди да заминем за Брюксел (носих сестра ми да опита от моите произведения на изкуството)
Сори за спама,ноТрейси,още ли си в Брюксел? newsm78

# 205
Благодаря ви ,момичета!    Hug
Ама от мъфините няма и помен...    Embarassed

Днес
Ябълков сладкиш

А пък аз си крадвам от тарталетките на Пеп-чо,от хляба на ditsan,от еклерчетата и ония шоколадови кексо-бонбони-мъфини на Трейси,от солената торта на Нордина...
Абе,защо не мога от всичко?    Heart Eyes

# 206
Maме,  Laughing  яла съм бе! Крем карамела с козунак не е толкова хубав, колкото крем карамела с кроасани...., ама пробвах, на, не хванах вяра на форумското мнение...  Simple Smile
Медения чийзкейк е много хубав. Anuck , ще излезе от формите за мъфини, по- лесно отколкото от чашата, в която правих аз, хем беше висока. То става мазничко, от маслото. Но, само основата това, крема после, след като съм извадила основата. Държи здраво, няма изгледи за разпад, днес още има и са цели  Simple Smile

Благодаря на всички за поздравленията! Nordina, не знаех, че си близо до нас, имаме още чийзкейк, че аз вчера се улях с десертите и не само с тях  Blush

Пастата (ставам вече банална с домашната си паста, взеха да ми напомнят, че се продава и готова, все пак  Blush )

# 207
Neli4ka, не съм за съжаление. Можеше да се видим, ама кой да се сети ... Много е красиво там и ядох едно вол ау вент, което беше божествено и сега ще търся рецептата. Ако я имаш, моля ти се дай я насам  Hug

# 208
Закуската

Кифлички със сладко от ягоди и сушени сливи:

# 209
Лабрекс, ще ти се карам на теб  Hug.... как така досега не си ни нахвалила тези пудингови мъфини. Ми те са божествени, защо ги кри, а???? Страхотни са, сега ги направих, еми че аз само докато ги снимах и омахах 3. След малко снимков материал.  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт