Какво мислите за името Ален

• 7 278
  • 45
  •   1
Отговори
И аз като много бъдещи майки се колебая в избора на име. Харесват ми Алекс и Ален, но второто се среща рядко и почти няма информация за него. Ще съм ви благодарна ако споделите мнения.

# 1
Стига да не е Ален Кикаха, нямаш проблеми Simple Smile

Майтапът настрана, много е хубаво името.

# 2
  • ул. "Мечтание"
На мен Ален ми харесва. Звучи готино и е рядко име. А Алексовци под път и над път.  Wink
Разбира се, може да отнася подигравки за името си, но пък аз почти не се сещам за име, за което да не може да се измисли смешен вариант! Така че - дерзай смело!  Peace

# 3
Всъщност ударението при Ален трябва да е на "е", а не ален в смисъл на червен... Laughing

# 4
Ален е по-интересно. Simple Smile

# 5
Ален ми допада повече, наистина Алекс вече е доста експлоатирано. Опасенията ти трябва да бъдат затова дали ще се спазва ударението на -е-, ако искаш да е така.

# 6
Ето какво намерих за името АЛЕН - червeн (от славянското ален). Името е пожелателно детето да е здраво, с червени бузи. Французите ползват същото име, но с ударение на "e". При тях името произлиза от стара норманска дума със значение "скала".

# 7
Харесва ми името. Както и да го прочете някой си - Ален или АлЕн, все си е хубаво и като смисъл и като звучене.

# 8
Ален е чудесно!  Peace

# 9
Харесва ми,оригинално е Peace

# 10
  • Пловдив
Свързвам го с Ален Делон. И нещо не ми се връзва много за България.

# 11
То, нероденото дете докато да проходи и вече няма да са останали живи, които да помнят Ален Делон  Laughing

# 12
  • Под Сините камъни
Навремето в групата на дъщеря ми в яслата имаше един Ален.Тогава ми се стори странно име,но сега даже ми харесва.

# 13
То, нероденото дете докато да проходи и вече няма да са останали живи, които да помнят Ален Делон  Laughing

Като бях малка,в училище попълвахме лексикони,и си спомням едно от най-често срещаните пожелания в тях"да се ожениш за Ален Делон"!Ей,това ни беше голямата мечта на всички,и през ум не ни минаваше даже,че докато дойде време за женене,Аленчо кой знае каква развалина ще бъде. LaughingСкоро даваха някакъв криминален сериал,в който участваше и той,гледахме го с дъщерите ми и им разказах за това колко съм била влюбена,та те ме скъсаха от подигравки от сорта на"Мамо,ама ти в тоя грохнал дядо ли..."Но името си беше и си остава много хубаво!

# 14
  • The point of no return
Харесва ми Ален, оригинално е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт