Как успяхте да си "пуснете" дълга коса?

• 105 016
  • 250
  •   1
Отговори
# 120
здравейте момичета,

преди половин година отрязах косата си до ушите, защото ми омръзна да съм като самодива. Толкова по-лесно я стилизирах и поддържах... Ама сега пак я пускам.... Много съм доволна от хидратиращата хайверна серия на Алтерна. Косата ми буквално расте с часове... явно и хайвера помага... Simple Smile Сега косата ми е до раменете и е страхотна Simple Smile

# 121
  • Провинция
Миналото лято скъсих косата си почти до раменете,за да съм модерна с обем...Сега обаче пак си ми е на прилична дължина между кръста и раменете.Чат-пат ,когато имам време правя маска с тривитаминол+всякакви добавки(бадемово масло,вит. А, мас,лимон,жълтък,ракия....и т.н.каквото имам) и често пия Герикапс (или по ново му Гератамин нео).

# 122
  • WonderLand
   SilverDream, ще подшушнеш ли коя е маската? Моля!  Hug

Ами става въпрос за минералната маска Daily Plus Vita Mineral на Free Limix. Професионална е, но ми попадна случайно защото моя позната си я беше взела от някъде но не ѝ вършеше работа, та ми я даде на мен. От тогава все ѝ поръчвам да ми взема. Другото което ползвах е една билкова маска с коприва на някаква неизвестна фирма, която и до сега не мога да намеря, а маската беше уникално добра.

SilverDream, сподели моля кои са шампоана и маската, ако може направо линкове към продуктите   bouquet

Ето тези продукти използвах.  Hug

# 123
Аз също съм в период на пускане на косата.Вчера за 3-ти път си правих маската с тривитаминол-а и да ви кажа честно - има промяна!Мекичка като на бебенце.Но отдолу на връхчетаат е доста гъста в момента косата ми е точно до раменете та можете да си представите картинката  Grinning Чудя се да отида ли да ми е филират?!? Страх ме е че много ще ми вземат както винаги става и после пак всичко от начало. Моля дайте ми съвет какво да направя за да ми изглеждат добре връхчетата,не искам да е толкова гъста отдолу сякаш съм паун. Благодаря ви предварително  Sunglasses

# 124
Чудя се да отида ли да ми е филират?!?

От моята фризьорка знам, че филираната коса цъфти много по-бързо.   Peace  Гъстите връхчета пък никак не успях да си ги представя.   newsm78  Снимай, ако имаш възможност, за да е по-ясно.   Hug

# 125
Исках да кажа че косата ми отдолу е много гъста и връхчетата ми са се разхвърчали на къде ли не.Ако не използвам преса за изправяне изглеждат много зле,все едно изобщо не използвам маски или балсами,а си купувам само качествени. Искам да изглежда добре както края (връхчетата) на косите за удължаване. Надявам се да се изказах разбираемо

# 126
  • на североизток от Рая
  SilverDream, благодаря, че се включи и сподели!  Hug

# 127
Исках да кажа че косата ми отдолу е много гъста и връхчетата ми са се разхвърчали на къде ли не.Ако не използвам преса за изправяне изглеждат много зле,все едно изобщо не използвам маски или балсами,а си купувам само качествени. Искам да изглежда добре както края (връхчетата) на косите за удължаване. Надявам се да се изказах разбираемо
И аз така, винаги съм като пудел. Laughing Филираха ми косата и стои доста добре. Никога не съм имала проблем с цъфтенето след филиране. Чуплива ми е косата и в краищата си хвърчи на където си иска.

# 128
Аз след морето реших да си отрежа около педя от косата, че нещо ми писна да е толкова дълга. По принцип не ми цъфти, но като стане доста дълга започват леко да се заплитат връхчетата на най-долния пласт. За това отвреме навреме пощурявам и кълцам смело Mr. Green

# 129
  • WonderLand

Помоли фризьорката да ти филира само връхчетата и ѝ кажи че пускаш дълга коса. Няма нужда да я
филираш цялата. Аз по себе си съдя че като е филирана изглежда по-дълга.

# 130
  • Провинция

При мен основно правило ,докато пусках косата си да расте, беше-никакви переси,сешуари(май не се пише така  Blush,маши и т.н.).А за боя абсурд!Сега вече използвам преса,но винаги след като си измия косата слагам кристали и задължително преди пресата на суха коса,също.Мажа всеки кичур по отделно.Но все пак искам да подчертая,че последно преди 3 години имах боя на главата си и то червеникава.Та на моя кестен,това виолетово червено едва се махна.Докато се изравни цвета ходех всеки месец да режата по-малко.Сигурно 1 година подред.На края я оправихме като цвят-без никакви допълнителни боядисвания и т.н.Но все пак при мен боя за сега не е нужна,все още нямам бели коси и се надявам и за напред да е така.А дължината я вкарах в ред като цъфтежа го махам на 2 месеца и то само цъфтежа, а не 1-2 пръста от дължината.Малко тутава работа е самата процедура,ама в името на косата чакам колкото трябва.

# 131
SilverDream и аз благодаря, че сподели за маската. Сега обаче се чудя откъде да се снабдя с нея, тъй като не съм я виждала никъде. Моята коса също е гъста и суха , особено по краищата и все търся нови продукти. Преди години имах дълга коса, но след близо 20 години изрусяване вече не е каквато беше, дължината й е малко под раменете и почни не мърда. Тъкмо порасне с 2-3 сантиметра и ми ги отрежат....

# 132
Благодаря за отговорите  Simple Smile  Аз също от известно време насам не използвам нищо - преса сешоар,дала съм и почивка. SilverDream и аз мисля така пък и изглежда къде къде по-добре Simple Smile

# 133
Интересено.  Thinking На мен пък точно пресите, стилизацията и редовното боядисване ми помогнаха да "израста" периода. Повече от 10 години бях с изключително къса коса и всеки опит просто да я оставя да расте се проваляше. Сега е до средата на гърба приблизително. Редовно постригвам връхчета, а няколко пъти рязах по повече от педя и половина. От руса метла до преди 3 години, сега си имам хубава, здрава и дълга коса. Само дето не съм руса повече.  Laughing Ето снимка от преди месец. Не обръщайте внимание как съм се нахилила като ряпа.  Whistling

# 134
  • в пералнята

Помоли фризьорката да ти филира само връхчетата и ѝ кажи че пускаш дълга коса. Няма нужда да я
филираш цялата. Аз по себе си съдя че като е филирана изглежда по-дълга.

Филирането на връхчетата май се казваше пикиране, поне на мен това ми правят всеки път. Иначе на мен косата ми стана много здрава в Германия и някой каза, че било от бирата, но аз все си мисля, че беше от добрата козметика.

Общи условия

Активация на акаунт