Когато разберете че сте била сляпа

• 10 584
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
леле, извинявай - реших, че щом съм стрелец и ходя по земята - значи съм земна зодия  Joy

# 46
Към авторката на темата: знам подобен случай, какво да ти кажа :
Идеалистът на зодиака (стрелецът) се срещнал с материалиста (козирог).
Ще има все повече и повече сътресения във вашето семейство, ако не си набиеш в главата, че той си е такъв и няма да се промени и че и ти не му се виждаш сигурно идеална.
Просто сте две противоположности.
Не бъди крайна метериалистка, звучиш ми тревожно, сякаш си готова да го зарежеш, защото той е себе си. Помисли си за хубавите неща, които ви свързават и след като си амбициозна, разчитай най-вече на себе си. Няма да се промени, повярвай ми, както и ти, така че не се дерзай, ще си навредиш ако по цял ден се зареждаш с отрицателна енергия. Мисля, че Стрелецът е прекрасна зодия, както и Козирогът, но няма начин  да заприличат на едно и също нещо.

Не бих се сложила в групата на материалистите . Иска ми се да живея с повече удобства и по-добре, ама кой не иска, а пак и за това не разчитам на него, сама си ги създавам. Искам поне малко от малко да виждам в него някакви стремежи иначи какво стоим на едно и сащо място и така минава живота. Раздавах се безкрайно първите две години - по екскурзии ли не го водих, по културни мероприятия с колеги и приятели, какво ли не му купувах и обзавеждах къщата, и за какво за да дойде един ден ,в който той ми заяви, че не му се ходили никъде, в къщи само да стоим, можел и с по-малко вещи да живее. И от тогава спрях, купувам минимума, но се ограничавам. Аз обивам да пътувам, да правя много неща, а сега усещам че не съм аз, ограничавам се за да се вместя в този тесен кръгозор и виждане за живота. А всеки месец има толкова разходи покрай детето, но това въобще не го притеснява нали плащам за всичко и хладилника е пълен. Дали има чувства питате - ами, да има, но моге би приятлски,съчувствени, но не и чувства на трепет, влечение към мъж и страст. Та всичко това така ме подтиска,, не сме правили секс от месеци, какво друго да кажа...

# 47
Е, то това е проблема - ако имаше все още страст и трепети - нямаше да ти пука кой изкарва парите. Ама сега няма нищо , което да ви свърже, освен детето.

# 48
  • Бургас
След последния ти пост, става ясно, че вече сте си изпели песента. Боже, какви мъже, вече изпадам в отчаяние - напоследък само такива наблюдавам. Твоят не е изключение.
И все пак всичко, което си описала за него, не би било проблем, ако на теб не ти правеше впечатление и не те притесняваше толкова. Той няма да се промени, бъди сигурна. Просто реши ти какво искаш и действай. И това, че искаш да се развиваш, да имаш комфорт, удобства и да можеш да си позволиш нещата, които биха ти доставили удоволствия, изобщо не те прави материалистка. Само човек, който си е броил стотинките и е търпял лишения, знае цената на парите и колко важни са всъщност те. И когато ги няма, когато се изтрепваш от работа, за да доставиш на детето си необходимите му неща, а мъжът ти си лежи пред телевизора, не виждам как не би ти писнало! И ако това е материализъм - добре, нека бъде така!
Между другото съм Водолей.

# 49
Боже, единият паразитира, лежпери и нехае, другият бил материалист, защото иска да живее човешки, а не като скот. Как ги поставяте тия диагнози, с материализма?

# 50
Боже, единият паразитира, лежпери и нехае, другият бил материалист, защото иска да живее човешки, а не като скот. Как ги поставяте тия диагнози, с материализма?
А де?  newsm78 newsm78
И ние както казах по-горе  сме точно такава комбинация - аз съм козирога  материалист  #Crazy
Хм , като се замисля , че бащата  на детето ми е Телец .... (уж най-добрата комбинация ) - не можехме да се понасяме , нямахме нито една допирна точка , нито една обща цел .... никакво  сходство с характерите  Tired Tired

Така , че зодиакална съвместимост хич  не ме интересува!  Crossing Arms

# 51
ОХ, стига с тези зодии, не виждате ли, че са пълни глупости, във всяка книга , във всеки сайт пише едно и също. Не може астрологична прогноза да зададе щастието на семейството. За да има семейство са нужни любов, след това нагаждане, търпимост, трябва да се получи хармония. Но без компромиси няма как да стене. Не гледайте зодиите, те няма да ви кажат как да подходите към мъжа си, зодиите са пълни измишльотини, за всяка зодия се дава характеристика, която е валидна и за всеки друг човек. Тук става въпрос за двама конкретни мъж и жена с дете, за конкретен проблем, който има единия и поражда проблеми на другия. Става въпрос за спасяване на хармонията в семейството, не в зодиака. Авторката трябва да си премери на везната, какво я удовлетоврява и какво не и да предприеме мерки да опита поне да оправи нещата, а не да седим да чоплим  коя задия каква е била. Много  хора в днешно време са безработни, отчаяни, депресирани, казват , че и много хора, след като дълго време се заседят после не се връщат на работа. Но това не е така, ако човек получи шанс да се реализира в нещо, в което му харесва. Проблемът е ,ч е мъжът ти трябва да потърси работа и ако не започне веднага, то с времето, важното е да започне да печели и той пари, да потрси работа, която не го депресира и да започне да носи някаква отговорност или да върши нещо друго , ако не смята да работи. Възможно е и просто да си размените ролите, ти ще бъдеш мъжът вкъщи, той жената и така. Има много такива семейни модели. Ако не го удовлетворява, да започне да търси работа. Прехвърли му , като начало всички домашни задължение: готвене, чситене, грижа за детето и т.н. Много мъже биха се размърдали на мига, само и само за да избегнат такова бреме.

# 52
Аз пак ще наблегна на липсата на чувства. Ако обичаш наистина един човек - няма да ти пука кой колко изкарва. поне на мен не ми пука, аз в момента изкарвам повече - и какво от това? Аз давам зора за ремонти, за морета, за всичко почти. Но сме щастливи  Wink

# 53
viliko, това до време, но когато някой лежи като търтей, а ти се прибиваш и на работа и в къщи? Защо не вземе жената да го осинови, ама как да докаже, че е малолетен! Депресия, да, ама когато става въпрос за семейство. Наистина, защо не вземеш да го оставиш малко, иди на някъде или си покани приятели, но не такива които той познава  или ще затъне до край или ще излезе, но така все повече ще затъва и най-важното ти ще затъваш.

# 54
  • В страната на бурите
Хората са казали, че както го научиш мъжа, такъв ще си го търпиш - е, не си се справила нещо с обучението.

Не искам да звуча грубо - напротив - била съм в това положение и сега ме е страх да не го допусна отново. Аз съм по-амбициозната от двама ни и  исках да върша всичко... и всъщност го вършех - от плащане на тока и пазаруване до по-развита кариера и заплата... В един момент обаче изгубих уважението си към него... В очите ми той се превърна в неспособен мъж, а не съм жена, която ще дондурка такъв. Разделихме се и се оказа, че всъщност всички тези функции, които несъзнателно съм изземвала, той ги върши перфектно. Признавам си, мислех, че няма да се справи - с отговорностите, с всичко. Говорихме. Първоначално се шашна от образа, който имах за него - като неспособен човек. Призна, че му е липсвало това да бъде Мъжа вкъщи, но е мислел, че аз искам да съм по-активна, че ми допада този начин на живот. Просто и двамата бяхме приели роли, които не ни харесват.
Променихме се - аз спрях да се надпреварвам с него, да казвам "Дай аз да го свърша" и взе че ми хареса това някой друг да се грижи за мен, да поема отговорности. А него това новопридобито самочувствие го амбицира и сега той е човекът с по-голямата заплата вкъщи и с повечето отговорности. И отгоре на това му харесва.  Peace

# 55
Moга да се съглася с Wonder woman , само такава радикална промяна не мога да си представя. Не съм виждала на живо подобна метаморфоза, обичайно хората могат да бъдат различни, но с други хора. Със старите са си по старому. И..., като гледам какъв устремен аватар си е избрала, определено вярно се описва, в амбициозността си  Simple Smile

# 56
Хората са казали, че както го научиш мъжа, такъв ще си го търпиш - е, не си се справила нещо с обучението.

Не искам да звуча грубо - напротив - била съм в това положение и сега ме е страх да не го допусна отново. Аз съм по-амбициозната от двама ни и  исках да върша всичко... и всъщност го вършех - от плащане на тока и пазаруване до по-развита кариера и заплата... В един момент обаче изгубих уважението си към него... В очите ми той се превърна в неспособен мъж, а не съм жена, която ще дондурка такъв. Разделихме се и се оказа, че всъщност всички тези функции, които несъзнателно съм изземвала, той ги върши перфектно. Признавам си, мислех, че няма да се справи - с отговорностите, с всичко. Говорихме. Първоначално се шашна от образа, който имах за него - като неспособен човек. Призна, че му е липсвало това да бъде Мъжа вкъщи, но е мислел, че аз искам да съм по-активна, че ми допада този начин на живот. Просто и двамата бяхме приели роли, които не ни харесват.
Променихме се - аз спрях да се надпреварвам с него, да казвам "Дай аз да го свърша" и взе че ми хареса това някой друг да се грижи за мен, да поема отговорности. А него това новопридобито самочувствие го амбицира и сега той е човекът с по-голямата заплата вкъщи и с повечето отговорности. И отгоре на това му харесва.  Peace

Тук не мога да се съглася с теб. Обучението започна още от ден първи, но след почти 3 години не мога да го науча още да си подрежда нещата, да оставя всичко на мястото, да измива единствената чиния използвана от него и т.н. Това е пропуск на майма му и за съжаление няма оправия. Просто ми омръзна да повтарям, да потретвам. Просто се мразя в тази роля на майка, грижовница и тази, която е за всичко всеки божи ден.Това по отношение на обучението. Що се отнася за ролите, мисля че в моя случай така му харесва много, говорила съм много пъти на тази тема, но няма промяна, явно му е много удобно седенето с часове пред компютъра занимаването само с интересни за него теми. А на мен кога ще ми прелее чашата, ще дойде и този ден съм сигурна.

# 57
А защо го взе? Като винаги си е бил такъв? Защо не ти пречеше години, сега се сети?

# 58
  • В страната на бурите
Не съм виждала на живо подобна метаморфоза, обичайно хората могат да бъдат различни, но с други хора. Със старите са си по старому. И..., като гледам какъв устремен аватар си е избрала, определено вярно се описва, в амбициозността си  Simple Smile

Затова и споменах, че ме е страх да не го допусна отново това. Даже на моменти се улавям, че се държа прекалено "разглезено" - примерно не съм измила една чиния оттогава... малко на принципа "страх лозе пази" Но ще видим какво ще покаже времето...

source_of_energy обикновено нещата се натрупват с времето и ескалират... Мисля, че в някои случаи мъжът дори не съзнава, че това е сериозен проблем. А и имай предвид,че ако например ти се опиташ да се появиш в нова роля, той едва ли ще е във възторг от нея... Мисля си, че трябва нещо екстремно да се случи - да го удари по главата така да се каже...И пак зависи от човека.

# 59
Освен това, че не ходи на работа - кое е другото фрапиращо? Щото то от липсата на пари/заплата лична произлиза и останалото му безхаберие за мен.

Общи условия

Активация на акаунт