Когато разберете че сте била сляпа

• 10 583
  • 103
  •   1
Отговори
той е стрелец, умен, приятен компаньон и събеседник, чувствен и весел, прелива от идеи, които никога не реализира и умира да философства на разни теми, най-вече политика. НО, след 2.5 години живот и брак заедно виждам, че е напълно несериозен и безотговорен към семейните и лични задачи, разхвърлен  и малкото пари, които има ги пропилява за разни негови идеи, които никога не се довършват и реализират. Не е много работен, обича да си стои в къщи, ако намери работа то все се получава така, че след 3-4 месеца го молят да напусне и после следват дълги месеци стоене в къщи и четене на книги. Не виждам никакви постъпки и амбиции за по-добър живот за материално благополучие, за социални мероприятия. Аз пък съм козирог,работя много, имам цели и амбиции, обичам да пътувам, да се срещам с хора, да организирам мероприятия, да се грижа за семейството и детето ни, за родителите. Но все аз бутам нещата, все аз напомням за всичко, все аз купувам това и онова, което подобрява живота ни и ако един ден спра да го правя, това ще е, знам че нищо няма да се промени, никой няма да ме изненада с нещо приятно... и това е тъжното.Исками се да отделям средства и мога, въпреки че плащам всичко, за да купя жилище един ден, но като виждам че само аз тегля каиша  нямам желание да го правя за благополучието на двамата. А защо ли преди да кажа ДА, той все беше инициативен, все изглеждаше супер сериозен и отговорен - тип мъж, който харесвам, или така ми се е струвало. Говорила съм често с него и той обещава ли обещава, че ще се оправи, но уви, на приказки се наслушах. Какво правите като се разочаровате от партньора си и все пак има нещо, което ви харесва в него?

# 1
иззела си мъжките функции, като те чета, доброволно  Peace.

аз лично би потърпяла известно време, и ако не се промени ситуацията, ще предпочета самосиндикално да се развивам и да потърся друг партньор.

успех и късмет Hug

# 2
Искам д а ти кажа , че ние сме същата комбинация от зодии. Той стрелец а аз козирог. И двамата обаче имаме несполучливи предишни бракове.
Моя стрелец обаче няма нищо общо с твоя..... Даже смятам , че той е най-отговорния мъж, който познавам. Peace Peace

Имате ли деца? Помисли дали с времето можеш да  свикнеш с това - защото аз не успях в предишния си брак ! Но  не смяташ ли , че и теб трябва да те има  в семейната  картинка и идилия. Цената трябва да се плаща от двамата. Или  му помогни за да се  нагодите  един към друг или ....

Все пак животът е твърде кратък за да си позволим излишно протакане на неща, които не бихме могли да променим!  Peace

# 3
Това не е от зодията. Аз съм стрелец, но нямам нищо общо с това което си описала. Вярно, жена съм може би има разлика, но пък БНД е едно към едно с твоя мъж и е дева. От опит мога да ти кажа, че на него му е супер това положение. Ти Движиш нещата в семейството, а той може да прави каквото му харесва. Аз изтърпях подобно положение 10 г. Не беше геройство, а чиста глупост. След 2-3 г. брак все още има нещо което да ти харесва в този мъж, но след 5-6-7 г. всичко в него ще те дразни, ще си разочарована и неудовлетворена сърдита жена, която ще се чуди какво решение да вземе - детето да има баща или да се отърве от един воденичен камък. Може би не искаш да прочетеш точно това, но не мога да ти кажа - той ще се промени - Моят опит показва друго.

Дано твоя случай е различен.

# 4
  • Пловдив / София
С безотговорен мъж не бих могла да съжителствам. Мога да направя др. компромиси, защото всеки човек има недостатъци, но безотговорност-не. И не само по отношение на работа, ами и като отношение към мен.
Защото човек, който е безотговорен, си е такъв с всички и всичко.

# 5
Сега ще дойде Ксения да ти каже, че Стрелец и Козирог е абсурдна комбинация  Simple Smile

# 6
Често срещано явление. Когато единият е по-амбициозен, другият лека-полека оставя нещата.  Преди си се възхищавала от него, крепяла си мъжкото му его, после си се отказала и си взела нещата в свои ръце.  И той спира да се чувства мъж.

# 7
  • Italia
source_of_energy, почти реших, че пишеш за моя екс Убавец, но моя книги не четеше...
Абсолютно съм съгласна с I.Hr, гаранция, че онзи дейния и ативния преди сватбата ще се върне - няма!
Аз не можах да изтърпя 10 години, целия ни брак продължи 4. При мен бяха няколко месеца, след като "прогледнах". Виждам, че и при теб е настъпил момента, в който осъзнаваш, че нещо не е както трябва, че куца... Мога да те посъветвам да си поговорите "по мъжки" и ясно да поставиш условията и изисканията си, но от моя горчив опит знам, че това само ще удължи агонията с няколко месеца - както казват старите хора - счупеното винаги личи. Месец - два в опити да се промени и после лека полека се връща към обичайния си начин на живот.
Не забравяй въпреки всичко, че винаги има изключения!

# 8
.....Какво правите като се разочаровате от партньора си и все пак има нещо, което ви харесва в него?

Ами аз вече си събрах малко багаж, взех си детето и отидох у родителите ми. Ще съм там до края на седмицата, пък после ще видим. Все още искам да сме заедно, предполагам раздялата за няколко дни ще ми даде възможност да ми се избистрят нещата в главата, да видя освен неговата, и своята вина.
Съветвам те да направиш същото. Щом разговорите не са помогнали досега, може би кратката раздяла, ще ти покаже дали и колко държиш на него. А и той ще си даде сметка какво би могъл да изгуби, и ако иска да се бори за теб, ще го направи. Ако ли не... знаеш.
Мисля, че друго не би могла да направиш. Той трябва да направи нещо, за да спаси брака ви.

# 9
Странно - това не е типично за стрелец. И като се има впредвид, че аз съм такъв и аз също тегля каиша, защото моя е просто не-амбициозен - но мен не ми тежи това, напротив, аз обичам да съм водеща. Нищо за чувства не говориш обаче, а това е основното  Tired

# 10
И аз съм учудена.Изобщо не е характерно за мъж-стрелец.
Да не е в някаква депресия...от която не може сам да се измъкне.
Стрелците обикновено са дейни,работливи,спестовни,отговорни,романтични,макар и не много...

Може би наистина е добре да си дадете време,разделете се за седмица-две.
Може пък да се стресне,ако съществува заплахата да ви загуби...

# 11
Често срещано явление. Когато единият е по-амбициозен, другият лека-полека оставя нещата.  Преди си се възхищавала от него, крепяла си мъжкото му его, после си се отказала и си взела нещата в свои ръце.  И той спира да се чувства мъж.
Като никога да не съм съгласна с теб-моят се потисна, когато се наложи да му иззема функциите, озлоби се, амбицира се, и аз отново съм си жената у дома.Но аз вярвах в него през цялото време.
 Към авторката-ами не знам, всичко е до характер, ти вечего познаваш достатъчно добре,може би има повече плюсове животът с него, а може би-повече минуси....
 И не казваш-обичаш ли го, обича ли те...Звучиш доста рутинно:
Цитат
все аз купувам това и онова, което подобрява живота ни
Цитат
сками се да отделям средства и мога, въпреки че плащам всичко, за да купя жилище един ден, но като виждам че само аз тегля каиша  нямам желание да го правя за благополучието на двамата

# 12
Ами аз не казвам за твоя Laughing казвам, че има много такива, които се подтискат и започват да не правят нищо.  И е много важно да вярваш в него, а не да му обясняваш какъв мухльо е. 

# 13
  • София
Преди брака казваш, че бил по-отговорен, амбициозен и инициативен. Тогава довършваше ли си нещата до край или просто е говорел в бъдеще неопределено време и ти се е струвал такъв?

# 14
Не си го опознала добре преди да се вземете.
Махай се овреме.Силна и способна си,ще се справиш.
Мнението ми съвпада с това на I.Hr.

Общи условия

Активация на акаунт