Когато разберете че сте била сляпа

• 10 592
  • 103
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-сетне у дома
Sourse, доста energy ти трябва в семейния живот, май  Laughing
извинявай, смея се не, защото е за смях историята, а защото много ми напомня на моята. И аз козирог, като теб, той - лъв, същият развейпрах и михлюз като мъжа ти, само, дето не събра сили да ми обещае, че ще се промени. Казваше - такъв съм, тва е положението.
Та, бившият ми мъж, беше най-чаровният паразит, когото познавам. Издеяних почти шест години. Взе да ми присветва черевената лампа един ден, 18 дни след като синът ни се беше родил с цезарово сечение и аз довършвах една статия, че и пари трябваха... Той гледаше световното по не знам си какво и аз го помолих да свърши нещо за детето... което така и не беше свършено... аз повиших глас, обясних му, че сили не ми остават за всичко (той пак не работеше тогава). Той отговори -"да, ти се грижиш за физическия ми комфорт, но не мислиш за психическия"... и... последва развод. Все още признавам добрите му качества, и аз като теб.
Изпусната работа е тази... ако се промени, ще е първият от този тип... Абе, какво им става на тези мъже?     

# 16
Комбинацията си е много добра и принципно стрелецът не е такъв какъвто е описан от авторката.
Предполагам има голяма доза черногледство. Може би е моментно тежко положение при съпруга, криза е все пак. Убедена съм че един стрелец ще се оправи та дори и по-добре от козирог.

# 17
Това със зодиите е излязло извън разумните граници.

# 18
Преди брака казваш, че бил по-отговорен, амбициозен и инициативен. Тогава довършваше ли си нещата до край или просто е говорел в бъдеще неопределено време и ти се е струвал такъв?

Мисля, че си права. Сега като се замисля виждам, че бяха все невероятни идеи и приказки за голяма кариера и бизнез, и аз съм се вързала на това...

# 19
Най- вероятно си срещнала мъж, който те привлича. Влюбила си се и си му приписала куп характеристики, които той не притежава, но пък ти си мечтала за тях. С годините си поотрезняла и си забелязала липсата им. Сега той е виновен, че ти сама си се заблудила.

# 20
моите родители са същата комбинация от зодиака козирог и стрелец...
В къщи майка ми е двигателя- носи, влачи, договаря, кара се с когото трябва и защитава с нокти и зъби всичко за какво се сетиш......не човек...моята супер мама...  supermama
Баща ми е търпеливия, разумния, като хване една работа ще я направи по най-добрия начин- златни ръце, техничар, домушар - моя супер татко... Да ми са живи и здрави!
понякога той вика , че неможе да и стигне на темпото, често спорят- тя иска нещо още да направи, той казва стига си ме занимавала... довлечеш пилета, патки, кокошки- после аз се грижа... Това е техния живот...заедно и щастливи ! Виждала съм горски цветя набрани от него  за мама във чашка без повод...ей така...иглика и синчец...
над 60 годишни са , а виждам любовта между тях
Ако има любов зодията не е важна - почти винаги в семейството единия дава повече...Вземе ли да ти тежи...не е на добро!
Ако живеете с родители - донякъде имат вина /глезан/ бъдете самастоятелни. Той да поеме мъжката работа.
При нас - първите години бяхме с родителите му и той малко беше "шапка на тояга", но сега... е много грижовен и работлив!
Пу да го насерат кокошките!
Желая ти успех и търпение !  За  семейството си - ти решаваш!

# 21
  • Vienna
Има доста паралели с моя... и той е стрелец. бе3отговорен към детето и семейството само дето не е, но ина4е по4ти същия, и с политиката, и с работата, и с инициативата, и с парите. ама нали си го оби4ам, кво да го правя?
нямам рецепта оба4е какво да правиШ с него.
а3 съм 3одия овен..

# 22
  • София
Source_of_energy, звучиш като разумна и интелигентна жена. Абстрахирам се от зодиите, те не са най-фундаменталното в случая.
Сега може и да си по-изнервена заради цялото напрежение, което ти идва покрай финансовите и другите отговорности. Направи си простичък анализ: дали през последните 5-10 години твоят съпруг има стаж някъде за 2-3 години (на едно място)? Дали е хванал нещо от А до Я? Има ли потенциала да го направи? Има ли професия, занаят, познания, амбиции и достатъчно чувство на отговорност към семейството, за да си наруши спокойствието? Притеснява ли се, ако останете без пари и търси ли начини за излизане от ситуацията?

Животът е като виенско колело - днес си горе, утре си долу. Самата ти имаш наблюдения и можеш да си отговориш дали е временно явление, породено от отчаяние или говорим за мързел. Хората с по-големи амбиции понякога са склонни да обвиняват в мързел и инертност тези, които са по-неамбициозни от тях. Дали това е вашия случай или просто съпругът ти не иска да работи и живее по най-малкото съпротивление?

# 23
  • Някъде там край морето
да, ти се грижиш за физическия ми комфорт, но не мислиш за психическия"...
Ох , ако не беше трагично,  щеше да е смешно!
На авторката мога да кажа само, че няма перфектни хора. И всеки трябва да прецени с кои точно недостатъци на партньора може да се съобрази и с кои - не може. Аз не вярвам, че човек след определена възраст ще се промени и то в толкова генерална посока.
Затова прецени си сама плюсовете и минусите - кои са повече и вземи решение какво да правиш понататък. Но на сериозна промяна в характера и възгледите му не се надявай.

# 24
Най- вероятно си срещнала мъж, който те привлича. Влюбила си се и си му приписала куп характеристики, които той не притежава, но пък ти си мечтала за тях. С годините си поотрезняла и си забелязала липсата им. Сега той е виновен, че ти сама си се заблудила.
Peace

# 25
Абе към авторката - ЧУВСТВА НЯКАКВИ ИМА ЛИ ИЛИ ПРОСТО ТЪРСИШ РАВНОСТОЕН СЪКВАРТИРАНТ???

# 26
  • Пловдив / София
Зодиите нямат нищо общо. Не знам защо всички са се отчели по въпроса.  Laughing

# 27
А ти коя зодия си...? Whistling Crazy Flutter Wink Laughing Joy 

# 28
     Joy И аз все едно за моя екс-хубавец чета, само дето книги не четеше.  Joy Адски много съжалявам, че така го научих още в началото - защото като видя, че се оправям прекрасно и самичка, малко по малко би отбой и това беше. Ремонти, коли, купуване на нови уреди - все аз. Освестих се още като бременна, и само изчаках да родя (и тогава се закарах сама до АГ-то, с изтекли води, че нашият пак не си беше вкъщи  Close ) и да видя, че дори и това не му е повлияло положително, и му бих шута. Само че вместо аз да се изнасям, един ден му събрах багажчето (то не беше много) и смених патрона. И пак - вместо да му подейства "студения душ" и да се стегне да си вземе живота в ръце - какво направи нашият ? На гости по приятели, айде при тоз 2 дни, при другия 2... след няколко месеца явно на всички им писна от него, изгониха го и от работа, и нашият се прибра на село по-нисък от тревата. И досега живее при техните. Наскоро подочух, че постоянно се карали, че не работи (няма работа за него, милия  Crazy ) и изпитах леко задоволство. Отървах се, демек, да му мислят тези, дето са го прибрали.  Laughing
   Бъди умна и бягай далеч !  Wink

# 29
  • Пловдив / София
А ти коя зодия си...? Whistling Crazy Flutter Wink Laughing Joy 

Нито една от цитираните в темата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт