Математически турнири - 4

• 91 110
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Цитат
знае ли някоя от вас  от колко часа започва Софийския математически турнир на 23 октомври и каква e неговата продължителност?
Училището, в което учи синът ми (41. ОУ), е спечелило домакинство на турнира, тъй като много деца ще се явяват. Та оттам знам, че състезанието започва в 11,00 ч. на 23/10 и продължава до 12,30 ч. Таксата при нас е 6 лв. Не знам дали навсякъде е така...

Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 211
Да побутна темата за австралийското математическо.................от някъде някаква информация за класирането?
И успех на всички, който утре ще се явят на "Хитър Петър". Дидева, ще ви погостуваме малко.

# 212
  • Русе
  Да питам майките на първокласници. Срещали ли сте логически задачи за първокласници.
Гледам в нашето училище някакви тестове се предават от ръка на ръка и се стискат като нещо свещено. И аз си поръчах, малко нахално, ама да не остана назад.

# 213
 Да питам майките на първокласници. Срещали ли сте логически задачи за първокласници.
Гледам в нашето училище някакви тестове се предават от ръка на ръка и се стискат като нещо свещено. И аз си поръчах, малко нахално, ама да не остана назад.

Моите деца в първи клас се забавляваха със задачите в ето този сборник:

# 214
Изтегли си задачи от математически състезания. Ще ти свършат чудесна работа.  Peace

# 215
Може да се решават логически задачи и от сборника на Мариана Богданова,Мария Темникова и Благовеста Калоянова-Задачи по математика за бързоуспяващи ученици-първи клас!

# 216
http://dox.bg/files/dw?a=ee0e0c3287
Ето ви малко задачи за първокласници.

# 217
  • София
Здравейте, записвам се да следя темата и искам да ви питам откъде получавате информация за точните места на провеждане на състезанията ?  В Интернет намирам само списъци с датите. Интересувам се конкретно за Софийския математически турнир на 23.10. Благодарение на maggypan вече научих поне едно училище, в което ще се провежда, но вероятно няма да е само то. Rolling Eyes

# 218
  • София и там където не се пуши
Този турнир (СМТ) се провежда във всяко училище. То е масово състезание. Естествено има училища, където няма желаещи.

# 219
  • София
Този турнир (СМТ) се провежда във всяко училище. То е масово състезание. Естествено има училища, където няма желаещи.
Абсолютно точно! Вчера и нашата математичка е информирала децата.

# 220

В допълнение - на сайта на РИО София има информация, че до 21/10 ще се определи училището-домакин за учениците от училища, които не са пожелали да провеждат турнира в собствената си сграда.

# 221
  • Sofia

В допълнение - на сайта на РИО София има информация, че до 21/10 ще се определи училището-домакин за учениците от училища, които не са пожелали да провеждат турнира в собствената си сграда.
Да , видях го , но в същото време срокът за внасяне на таксите е 18 и 19.10. Аз къде да внеса въпросната такса , след като в училището на синът ми СМТ няма да се проведе?
 Ако някой знае , дали и т.г. в СМГ може да се запишат за участие деца от други училища , моля да сподели.

# 222

Да , видях го , но в същото време срокът за внасяне на таксите е 18 и 19.10. Аз къде да внеса въпросната такса , след като в училището на синът ми СМТ няма да се проведе?
 Ако някой знае , дали и т.г. в СМГ може да се запишат за участие деца от други училища , моля да сподели.

Когато дъщерята ходеше на курсове в СМГ (4 кл.), там плащахме такса и там се явяваше  на подобни състезания, т.е. тогава приемаха деца и от други училища. Ali_sun, бих те посъветвала да се обадиш в канцеларията на СМГ или в друго подобно училище като 125 или ПЧМГ и да ги попиташ.

# 223
Включвам се и аз в темата.

И ние тръгнахме на курсове - от тази година.

Смятам, че промяната в приема, направена в последния момент е неправилна и поставя децата в неравностойно положение.

Реално децата, чието родители не са хиперамбициозни, не ходят на курсове и състезания от 3-ти клас са в по-лоша ситуация. Наредбата е приета на 14.09, а първото състезание на 23.10. Нямат никакво време за подготовка.

Но нещо по-съществено - тази наредба ми се струва, че не е законосъобразна. Проучвам въпроса. Има ли юристи, за да ударят едно рамо? И ако се отмени наредбата  (обяви за недействителна) - какво се случва?

Извинете, объркала съм темата - но може би се отнася и за тази - откога децата да ходят на състезания по математика?

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 17:48 от biborana

# 224
  • София
Здравейте, записвам се да следя темата и искам да ви питам откъде получавате информация за точните места на провеждане на състезанията ?  В Интернет намирам само списъци с датите. Интересувам се конкретно за Софийския математически турнир на 23.10. Благодарение на maggypan вече научих поне едно училище, в което ще се провежда, но вероятно няма да е само то. Rolling Eyes

Синът ми ходи на курсове в СМГ- 4 клас. Там ще се яви на състезанието, защото ни е най-удобно като време и място, а пък ни влиза и като балообразуваща оценка. Предполагам няма да има проблем да се явят и други деца. За нас таксата се събира от ръководителките на курса и записването за състезанието става при тях.

Между другото ние май се познаваме и от един друг форум Hug

Общи условия

Активация на акаунт