Математически турнири - 4

• 91 156
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Ей Дидева, златна си. Ама не качват отговорите "гарваните", че да си сравняваме. особено има едни с "преброй триъгълниците и подобни Laughing спорим тука с малката от А до В по колко начина ще стигнем Laughing. Тя е четвърти кл. и се затрудни с ония двете спорни задачи - трябваше да ги обясня, но пък нямаше проблем да намери "общото кратно" по някакъв си неин начин, като обясних какво трябва да се търси.
Струва ми се че задачите от Пайсий Хилендарски, което се провежда тук са по-лесни от на ЧХ, вие как мислите.

# 406
Благодаря , Дидева! Сайта е страхотен и много полезен .
Успяваш ли да отвориш файловете? Току-що помолих моя приятелка да тества и каза, че няма проблем, но пък Obsolete има такъв...  newsm78
И аз съм един хакер.... Joy

Аз вече мога да отварям файловете. Пробвах PDF-те от ЧХ и Австралийксото кенгуру. Може би съм уцелила някакъв пик на първоначален интерес към сайта.

# 407
Едно огромно благодаря Дидева!Давай смело!С каквото можем ще помагаме и ние.Успех!  bouquet

# 408
  • у дома
Пускам ви нещо пробно. Очаквам мнения и препоръки, благодаря предварително. Искам да уточня, че " нещото" е създадено, за да задоволи доколкото може търсенето на задачи в нашата темичка и няма претенциите да е професионално направено. Да допълня,че е в съвсем начален стадий. Бях се отказала да се занимавам с това, но като гледам колко задачи имам събрани ( голяма част и с вашето съдействие) смятам че е грехота да ги пазя само за себе си.
Математически турнири
Казах ли ти ,че много те обичам  Hug  Hug  Hug

# 409
Уффф, как добре ми дойдоха задачките от Черноризеца  Laughing, че имах само тези от миналата година! Peace

# 410
Дидева, Благодаря ти!  bouquet
Вече се чудех къде да търся още задачи за 2 клас!

# 411
Ей Дидева, златна си. Ама не качват отговорите "гарваните", че да си сравняваме. особено има едни с "преброй триъгълниците и подобни Laughing спорим тука с малката от А до В по колко начина ще стигнем Laughing. Тя е четвърти кл. и се затрудни с ония двете спорни задачи - трябваше да ги обясня, но пък нямаше проблем да намери "общото кратно" по някакъв си неин начин, като обясних какво трябва да се търси.
Струва ми се че задачите от Пайсий Хилендарски, което се провежда тук са по-лесни от на ЧХ, вие как мислите.

И при нас общото кратно се разбра по- добре, но синът е петокласник, та са вземали поне обикновените дроби.
Между впрочем обясних миналата година /ІV клас/ системи уравнения и се оказа, че така по- добре разбра и започна да решава доста видове състезателни задачи.
Още веднъж благодаря за различните дадени методи на разяснение. Пробвам аз у нас, обаче ако не стане по моя питам за други и прилагаме, все нещо ще се "захапе".
Аз имам книжки със задачи от ЧХ и ИС и с пояснения за решаване на задачи. Самите разяснения там са добри. Който иска- може да пратя на ЛС довечера за конкретни задачи. Ще има ли тази година специфики в регламента за двете състезания? Някой да е чувал?

# 412
Отговори и решенияLaughing

# 413
Имам другите книжки, без тази. Но на хартиен носител само.    Laughing
За 5-6 клас нямам 2008-2009-та година.

# 414
  • София

На мен ли така ми се струва или там отгоре пише БАН. И пак ли ми се привижда или съставител е същия оня Борислав Лазаров, който работи във ФМИ.
Ами заради такива "умуве" ще ги наричат феодални старчета, на които ние, от нашите данъци, им плащаме заплатите. И затова сега ще си купуваме и сборника. Направо да направят и абонамент за сайта им.

От друга старна - така си трябва. Само аз 'дето се впрягам. Че нали за първи път се сблъсквам с това

"преброй триъгълниците и подобни Laughing спорим тука с малката от А до В по колко начина ще стигнем Laughing.
Внимавайте да не пропуснете някой или да го преброите два пъти. Колкото сте по-интелигентни, толкоз по-точно ще броите  #2gunfire Joy

# 415
  • София
Има ли някой информация за записването за турнира "Черноризец Храбър"за София -училища за записване, провеждане, краен срок за записване, такса?

# 416
На   http://free.hit.bg/bojidarkg-maths/index.htm   вече са публикувани задачите от всички по-популярни регионални и национални математически състезания. Разполагаме с още задачи от регионални състезания, но, ако се вярва на брояча на сайта, 95% от посещаващите го са от София, така че тези задачи едва ли ще представляват интерес за вас. Имаме и задачи от национални и международни състезания, но не ги публикуваме, тъй като са за 7-12 клас. Това ще направим по-нататък, когато сайтът се популяризира сред тази възрастова група. Очаквайте информация за предстоящи състезания и задачите от тях. Ще се радваме, ако сме ви помогнали и улеснили в търсенето на задачи – това е първият сайт със събрани на едно място задачи от толкова много състезания.

Master в същия сайт има информация за "Черноризец Храбър" в секция новини.

# 417
Дидева, благодаря!   bouquet

# 418
math_mother, благодаря на теб и на сина ти!   bouquet

Дидева, букет и благодарности и за теб   bouquet

math_mother, броячът на сайта най-вероятно отчита съвсем вярно - и аз преди година-две се чудех защо така става по повод на един друг сайт, но и там активността от София надвишаваше в пъти активността от страната. Относно регионалните състезания - винаги е интересно да се решават интересни задачи, така че не знам защо правиш разделението национални-регионални и ще се радвам, когато синът ти има възможност, да ги качи.

Благодаря още веднъж!

# 419
На   http://free.hit.bg/bojidarkg-maths/index.htm   вече са публикувани задачите от всички по-популярни регионални и национални математически състезания. Разполагаме с още задачи от регионални състезания, но, ако се вярва на брояча на сайта, 95% от посещаващите го са от София, така че тези задачи едва ли ще представляват интерес за вас. Имаме и задачи от национални и международни състезания, но не ги публикуваме, тъй като са за 7-12 клас. Това ще направим по-нататък, когато сайтът се популяризира сред тази възрастова група. Очаквайте информация за предстоящи състезания и задачите от тях. Ще се радваме, ако сме ви помогнали и улеснили в търсенето на задачи – това е първият сайт със събрани на едно място задачи от толкова много състезания.

Master в същия сайт има информация за "Черноризец Храбър" в секция новини.

Браво на вас! bouquet
Няма значение от къде са задачите, важното е да са добри и интересни.

Общи условия

Активация на акаунт